Uzbekistan

Uzbekistan se află chiar în inima vechiului Drum al Mătăsii, cu o istorie fascinantă, arhitectură uimitoare și cultură unică.

Știai că în Uzbekistan soarele strălucește peste 300 de zile pe an? Asta înseamnă că aproape oricând ai vizita, vei avea parte de vreme superbă pentru fotografiile tale memorabile. Dar asta nu este tot, deoarece căldura razelor sale este surclasată numai de căldura și ospitalitatea localnicilor, care te vor face să te simți exact ca acasă.

Dacă ești pasionat de istorie, află că această țară poziționată în Centrul Asiei este plină de orașe istorice de renume mondial, superbe ruine ale unor așezăminte antice și unele dintre cele mai impresionante monumente pe care le vei vedea în această viață.

Este cu adevărat un ținut bogat în istorie și tradiții, fiind situat chiar pe ruta Drumului Mătăsii, pe care mii de caravane duceau marfa din India sau China către Europa, bazinul Mediteranei și Orientul Mijlociu. Vă dați numai seama ce melanj de culturi și-au lăsat amprenta asupra sa, îmbogățindu-l în mod repetat.

Iar dacă iubești să testezi bucătăria locală, află că în Uzbekistan aceasta este diversă, delicioasă și deosebit de bogată în ingrediente. Este de fapt considerată una dintre cele mai bune din Asia Centrală, una în care se poate vedea influența Drumului Mătăsii, având în vedere că multe dintre acestea sunt variante adaptate ale unor mâncăruri originare din alte colțuri ale Asiei.

 

Vizitează Uzbekistan cu DCR Adventures!

Următoarele Circuite Programate

Localizare

Galerie

×