Sri Lanka

Tara insulara asiatica, Sri Lanka este o tara fascinanta, cu numeroase monumente istorice si religioase, dar si cu o biodiversitate alcatuita din parcuri si rezervatii naturale.

Polonnaruwa este cel mai mare oras din zona nord-centrala si cunoscut ca cel mai curat si frumos. Locul este faimos pentru monumentele sale budiste, denumite stupe, dar si pentru statuile lui Buddha si relicvele Vatadage.

Parcul National Minneriya este o zona protejata ce se intinde pe o suprafata de 8.889 de hectare, unde in sezonul secetos elefantii sunt atrasi de campurile verzi si rezervele de apa. Aici vom vizita Camera Consiliului Nissankamalla si canalele de irigatii.

In Kandy se poate vizita Templul Dintelui, aflat in Patrimoniul UNESCO, ce adaposteste o relicva sacra pentru lumea budista: un dinte al lui Budha.

Aflat la o altitudine de peste 2300 metri, platoul Horton adaposteste specii de flora si fauna unice in lume. Tot aici vom vedea si “World’s End” o prapastie de peste 1200 metri.

Parcul National Yala este o arie protejata cu paduri dese, pasuni si pajisti care marginesc oceanul. In safari se vor putea intalni elefanti, crocodili si leoparzi, dar si sute de specii de pasari viu colorate si galagioase.

Mirissa este locul ideal in Sri Lanka pentru a vedea balena albastra.

 

Vizitează Sri Lanka cu DCR Adventures!

Următoarele Circuite Programate

Localizare

Galerie

×