Iordania

Iordania este o tara bogata in obiective turistice, cu o puternica insemnatate religioasa si istorica pentru omenire. Va invitam sa exploram una dintre cele mai ospitaliere tari din lume si cea mai vizitata tara din Orientul Mijlociu. Printre obiectivele-cheie se numara:

 

  • Petra – una din cele sapte minuni al lumii. Cunoscuta sub numele de Orasul rosu, sau Orasul Roz, Petra a fost pe vremuri capitala regatului Nabatean, inainte de a deveni parte a Imperiului roman. Asezarea a fost abandonata si uitata timp de secole intregi  de lumea vestica, insa a fost redescoperita in secolul al 19-lea.

 

  • Jerash, savoarea Romei antice in Orientul Mijlociu. Situl Arheologic din Jerash contine cele mai bine pastrate ruine greco-romane in afara Italiei. Din acest motiv mai este cunoscut ca si “Pompei din Orientul Mijlociu”. In acest loc, primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. 

 

  • Wadi Rum este vast, sonor şi dumnezeiesc” – a spus T. E. Lawrence

O experiență unică printre dune de nisip, stânci fără vegetație în cele mai abstracte forme, fiind modelate de vânt, nisip de un roșu intens cât vezi cu ochii, asa a fost descris faimosul desert Wadi Rum de catre turisti.

De asemenea, se poate admira frumusetea magnifica a acestei vai desertice, unde vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare, cum ar fi cei sapte stalpi ai intelepciunii. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber.

  • Canionul Wadi Mujib este cel mai faimos canion al Iordaniei, fiind desemnat și ca rezervație a biosferei, dar și inclus în lista indicativă a siturilor patrimoniului mondial UNESCO. Interesant este și faptul că Wadi Mujib este la altitudinea de – 400 m sub nivelul mării, ceea ce face ca acesta să fie probabil canionul situat la cea mai mică altitudine din lume!

 

Vizitează Iordania cu DCR Adventures!

Următoarele Circuite Programate

Localizare

Galerie

×