Mauritania

Situata in Nord-Vestul Africii, Mauritania este un taram care reuneste peisaje desertice sahariene, cu dune intinse de nisip, dar si plaje superbe la Oceanul Atlantic!

 

Chinguetti este un important sit arheologic, o oaza in desert, fondat in secolul al VIII-lea de catre pelerini in drumul lor spre Mecca. Aceasta oaza din piatra rosie a inflorit in cele din urma într-unul dintre cele mai mari centre de stiinta, religie și matematică din Africa de Vest. De-a lungul timpului multi carturari care treceau prin Chinguetti, donau manuscrise istorice, texte religioase, studii stiintifice. Multe dintre aceste documente istorice s-au adunat de-a lungul anilor, incat în ​​timpul expansiunii lui Chinguetti, între secolele al XIII-lea și al XVII-lea, acest oras infloritor se mandrea cu 30 de biblioteci. Astazi mai gasim 5 astfel de biblioteci cu peste 1000 de manuscrise. 

Chinguetti face parte din Patrimoniul UNESCO si este considerat al-7-lea cel mai sfant loc din islam.

 

“Ochiul Saharei” sau “Ochiul Africii” este o structură circulară proeminentă în Platoul Adrar, un dom erodat cu un diametru de 40 km, expunand roca sedimentara în straturi care apar ca inele concentrice.

 

Traversarea desertului Sahara cu trenul: călătoria completa, care se intinde de-a lungul granitei teritoriului disputat din Sahara de Vest, durează aproximativ 20 de ore și acopera o distanta totala de 704 km din care noi vom parcurge aproximativ 12 ore intre Choum si Nouadhibou. Lung de peste 2 km, trenul este format din trei sau patru locomotive diesel, cateva vagoane de pasageri si intre 200 și 210 vagoane de marfa.

Deschis în 1963, Trenul desertului din Mauritania operează zilnic un serviciu de la portul de la Nouadhibou de pe coasta Atlanticului până la minele de minereu de fier din Zouerat, în nord-vestul țării.

 

Vizitează Mauritania cu DCR Adventures!

Următoarele Circuite Programate

    Localizare

    Galerie

    ×