de la 8567 RON
Rezervare

Circuit în Uzbekistan

Uzbekistan
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

8 zile / 7 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Hai împreună cu DCR Adventures să descoperim Uzbekistan, o țară chiar în inima vechiului Drum al Mătăsii, cu o istorie fascinantă, arhitectură uimitoare și cultură unică.

Știai că în Uzbekistan soarele strălucește peste 300 de zile pe an? Asta înseamnă că aproape oricând ai vizita, vei avea parte de vreme superbă pentru fotografiile tale memorabile. Dar asta nu este tot, deoarece căldura razelor sale este surclasată numai de căldura și ospitalitatea localnicilor, care te vor face să te simți exact ca acasă.

Dacă ești pasionat de istorie, află că această țară poziționată în Centrul Asiei este plină de orașe istorice de renume mondial, superbe ruine ale unor așezăminte antice și unele dintre cele mai impresionante monumente pe care le vei vedea în această viață.

Este cu adevărat un ținut bogat în istorie și tradiții, fiind situat chiar pe ruta Drumului Mătăsii, pe care mii de caravane duceau marfa din India sau China către Europa, bazinul Mediteranei și Orientul Mijlociu. Vă dați numai seama ce melanj de culturi și-au lăsat amprenta asupra să, îmbogățindu-l în mod repetat.

Iar dacă iubești să testezi bucătăria locală, află că în Uzbekistan aceasta este diversă, delicioasă și deosebit de bogată în ingrediente. Este de fapt considerată una dintre cele mai bune din Asia Centrală, una în care se poate vedea influența Drumului Mătăsii, având în vedere că multe dintre acestea sunt variante adaptate ale unor mâncăruri originare din alte colțuri ale Asiei.

V-am trezit curiozitatea pentru a descoperi această țară minunată? Atunci haideți să vedem împreună ce ne poate oferi Uzbekistan.

 

Detalii plată:

Preț: 1680 euro/persoană, este valabil doar pentru primii 10 participanți, apoi poate diferi în funcție de costul biletului de avion.

– pentru rezervare se achită minim un avans de 630 euro/persoană.

– până la 01 Iulie 2023 se achită 525 euro/persoană,

– până la 07 August 2023 se achită 525 euro/persoană,

 

Important de știut:

 – Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.

– plățile în Uzbekistan se fac în moneda locală (Som uzbec) se schimbă la fața locului din USD.

 

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 (02.09.2023): Bucuresti - Istanbul - Tashkent

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni pentru formalitățile de îmbarcare și pornim în frumoasa noastră aventură.

După o escală în Istanbul ne îmbarcam în avionul către Tashkent.

Ziua 2 (03.09.2023): Tashkent

Ajungem în Tashkent, după formalitățile de control pașapoarte, ne întâlnim cu ghidul local care ne va conduce la hotel pentru a ne odihni câteva ore după zborul de noapte.

În jurul prânzului vom ieși într-un tur ghidat de 5-6 ore în care vom descoperi orașul Taskhent. Printre obiectivele vizitate se numără:
-Piața Amir Timur, fondată în 1882 și numită inițial Piața Konstantinovsky, a fost redenumită la 31 august 1994 după Amir Timur pentru a onora contribuția culturală și istorică a marelui cuceritor,
-Piața Teatrului,
-Piața Independenței, piața principală a Uzbekistanului reflectă trecutul, prezentul și viitorul țării.
-Piața Khast Imam – un centru religios al orașului, format din madraza Barakkhan; Mausoleul Kaffal Shashi și biblioteca de literatură islamică.
-Bazarul Chorsu,
-Memorialul cutremurului, compoziția este dedicată datei tragice a cutremurului din Tașkent din 26 aprilie 1966 și este ridicată în locul aproximativ al epicentrului cutremurului.

Seara ne cazam la ART ECO Hotel sau similar

Ziua 3 (04.09.2023): Tashkent - Khiva

Ne trezim devreme pentru a merge către aeroport și ne vom îmbarca în avion pentru o cursă locala până la Urgench. De aici vom mai parcurge aproximativ 30 de km până în orașul Khiva.

În Khiva, vom vizita Complexul istoric Ichan-Khala (secolele al XII-lea - al XIX-lea), cel mai mare muzeu în aer liber din Asia centrală. Aici vom vizita:

Madrasa lui Muhammed Aminhan,
Kalta Minor,
Palatul Allakulihan Khan din Khiva,
Tash Hăuli, unde era haremul celor 40 de concubine,
Caravanserai și Tim Allakulihan,
Mausoleul lui Seyd Allaudin,
Islam-Khoja Madrassah - a fost construită în 1908,
Moscheea și Minaretul Jami,
Ata-Darvaza,
Kunya-Arca;
Madrasa lui Muhammad Rahim Khan

Seara ne cazăm la Arkanchi Hotel 3* sau similar.

Ziua 4 (05.09.2023): Khiva - Bukhara

Servim micul dejun la hotel și vom pleca către Bukhara. Ne așteptă un drum de aproximativ 500 km pe care îl vom parcurge în aproximativ 7 ore.
După-amiază ajungem în Bukhara, unde vom avea timp pentru a ne plimba pe străduțele orașului.

Cazare la Dunyo Palace 4*.

Ziua 5 (06.09.2023): Bukhara

Servim micul dejun și mergem să vizităm orașul Bukhara:

Ansamblul Lyabi Hauz (Madrasa Nadir Divanbegi, Khanaka, Madrasa Kukeldash și monumentul lui Khodja Nasreddin);
Moscheea Magoki Attari este una dintre cele mai vechi moschei din Bukhara ce datează dinaintea invaziei Mongole;
Timul lui Abdullakhan, cu numeroase magazine de artizanat , ceramică, haine naționale și covoare;
Caravanserai Sayfuddin (Centrul de Dezvoltare Artizanală din Bukhara);

Există trei domuri comerciale sau așa-numitele bazaruri acoperite: Toki Sarrofon, Toki Telpak Furushon și Toki Zargaron, conservate din secolul al XVI-lee.i Aceste bazaruri erau centre pentru comerțul cu mătase, bijuterii și chiar pentru schimbul de bani. Și astăzi putem cumpăra diferite suveniruri dintr-o gamă largă, de la magneți până la celebrele covoare Bukhara;
Madrasele Ulugbek și Abdulazizkhan sau așa-numitele madrase Kosh (pare) una față de cealaltă, cu stilul distinctiv de decorare ornamentală a fațadei;
Piața Poi Kalon cu Minaretul și Moscheea Kalon, Madrasa Mir Arab – inima Buharei, un complex monumental impresionează imaginația;
Cetatea Arcului – cea mai veche cetate datând din secolul I î.Hr. unde se poate simți istoria marii cetăți acoperită de legende și mituri frumoase.

Cazare la Dunyo Palace 4*.

Ziua 6 (07.09.2023): Bukhara – Samarkand

Plecăm către Samarkand, iar pe drum ne vom opri să vizităm orașul Shahrisabz.
În turul orașului Shakhrisabz vom vizita principalele atracții: Palatul Ak-Saray, Complexul Dorus-Saodat, Mausoleul Hazrat Imam Ensemble, Mausoleul Jahongir, Complexul Arhitectural Dor-ut-Tilovat.

Seara ne vom caza la Registon Saroy Hotel 4*.

Ziua 7 (08.09.2023): Samarkand - Tashkent

Prima parte a zilei o vom petrece în Samarkand unde vom vizita orașul într-un tur ghidat de aproximativ 6 ore:

Mausoleul Gur Emir – Se spune că, după fiecare victorie, Gur Emir înălța piramide din capetele învinșilor. Urmașii sai i-au construit un loc de veci, fabulos decorat cu podoabe de aur și este considerat un model de arhitectură în Asia Centrală,

Piața Registan – inima orașului Samarkand și o adevărată capodoperă a arhitecturii medievale din Asia Centrală este formată din trei clădiri grandioase: Madrassa Ulughbek, Madrassa Sherdor și Madrassa Tilla Kori,

Moscheea Bibi Khanim – cea mai mare clădire medievală din oraș, care a fost una dintre cele mai magnifice moschei din lumea islamică în secolul al XV-lea;

Complexul arhitectural Shakh-i-Zinda a fost construit între sec. XI-XV. Vechea necropola situată în vecinătatea monumentului lui Afrasiab include 44 de necropole în 20 de mausolee. Ansamblul poartă numele vărului primar al profetului Mohamed, care a răspândit islamul la sfârșitul secolului al VII-lea. Ansamblul memorial Shakh-i-Zinda este locul cel mai stimat de pelerinaj din Asia Centrala.
Observatorul Ulugbek – cele mai bune centre astronomice din lumea medievală au fost construite din ordinul lui Ulugbek, un savant și astronom remarcabil;
Bazarul Samarkand – Siyab.

După ce vom vizita orașul Samarkand, ne vom îndrepta către gara pentru a ne urca în trenul de mare viteză cu care vom călători către Tashkent. Distanța de 310 de km o vom parcuge în aproximativ 2 ore.

Seara ajungem în Tashkent și vom fi transferați către hotel ART ECO pentru a ne odihni și pentru a ne bucura de ultima seară în Uzbekistan.

Ziua 8 (09.09.2023): Tashkent - Bucuresti

Ne trezim devreme si cu bagajele facute ne indreptam catre aeroportul din Tashkent cu destinatia Istanbul, unde vom face escală pentru zborul catre Bucuresti.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Biletele de avion Bucuresti - Tashkent - Bucuresti cu Turkish
 • Bagaj de mână și de cală
 • Taxe de aeroport
 • Transport pe toată durata excursiei
 • 1 zbor intern în Uzbekistan
 • 7 nopți de cazare cu mic dejun
 • Ghidaj în limba engleză în orașe
 • Însoțitor de grup din România
 • Distracția și buna dispoziție
 • Supliment single (200 EUR/persoană, selectați opțiunea Extras în momentul rezervării)
 • Mesele de prânz și cină (aprox. 15-20 $/zi)
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (aprox. 50 $)
 • Tips pentru ghizii locali
 • Posibil test PCR
 • Asigurarea storno + medicală (vă putem ajuta cu oferte)
 • Alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri)

Durată

8 zile

Destinație

Uzbekistan

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 8567 RON

Recomandări

×