de la 440 RON
Rezervare

Târgul de Crăciun și parada de la Alba Iulia

Alba Iulia
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

2 zile / 1 noapte

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Decembrie este luna sărbătorilor, a colindelor, a cozonacilor, a mirosului de scorțișoară și portocală, dar și a piețelor de Crăciun.

Profităm de zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie și vă propunem o excursie în care obiectivele principale sunt Târgul de Crăciun de la Sibiu și parada de Ziua Națională a României de la Alba Iulia, dar vom vizita și alte obiective turistice de poveste.

 

Detalii plată:

Preț: 440RON/persoană

Preț Adventures Club Member396RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

***  ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ ***

–  pentru rezervare se achită suma integrală

– după efectuarea rezervării vei primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

 

Important de știut:

– Număr minim de participanți: 18

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie sa găsiti un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

Termen de plată 25.11.2022, în limita locurilor disponibile!

Vezi tot

Itinerar

Data si ora:

Plecare: miercuri, 30 noiembrie 2022, ora 06:00 cu microbuz/autocar, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei (parcarea centrală).

Întoarcere: joi, 1 decembrie 2022, orele 22.30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei

Ziua 1: București - Sinca Veche - Ohaba - Sibiu

Prima oprire va fi la complexul rupestru monahal de la Şinca Veche, printre cele mai vechi monumente feudale romanești. Lăcașul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi „Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”, fiind un loc de reculegere şi de împlinire a dorinţelor.

La doar câțiva kilometri de Şinca Veche vom vizita cea mai veche moară din Țara Fagarașului. Construită în 1873, Moara cu apă din Ohaba funcționează de atunci fără încetare. Este moștenire de familie și este deținută astăzi de cea de-a patra generație de morari din familia Popa.

Ne oprim în Dumbrava Sibiului și vizităm un loc ideal pentru păstrarea spiritului romanesc autentic așezat într-un adevărat paradis, mai exact Muzeul Astra. Acesta se întinde pe o suprafață de 96 ha, din care expoziția propriu-zisă ocupă 42 de hectare. De asemenea, despre Muzeul Astra se spune că ar fi cel mai mare muzeu din aer liber din Europa, unii punandu-l înaintea lui Skansen din Stockholm.

Ajungem în centrul Sibiului unde ne vom vizita cele mai importante obiective din Piața Huet, Piață Mica și Piață Mare. Că veni vorba de Piață Mare, aici se organizează târgul de crăciun din Sibiu, unde ne vom bucura de o atmosfera de sărbătoare.

Ne cazăm la hotel Klass 3*

Ziua 2: Sibiu - Jina - Alba Iulia - București

Servim micul dejun la hotel și ne îndreptăm către Jina, sat în care activiatatea principală este păstoritul. Aici vom vizita Muzeul Pastoral, înființat din pasiunea doamnei Ileana Morariu pentru tradiția și cultura Transilvaniei în anul 2006. Aici se regăsesc peste 3200 de exponate și putem vedea instrumentele folosite pentru mulsul vacilor, icoane, lădițe tărănești, îmbrăcăminte tradițională, instrumente muzicale, cruci de lemn vechi de câteva sute de ani și alte lucruri interesante.

Nu putem alege o zi mai potrivită pentru a vizita Alba Iulia decât ziua de 1 decembrie.
Imediat cum ajungem în parcare ne va aștepta ghidul local și ne vom plimba împreună aproximatv 2 ore prin cetatea Alba Carolina în care vom afla multe despre istoria orașului Alba Iulia dar și despre istoria României.
După turul ghidat vom avea timp liber până începe parada militară dedicată zilei naționale ale României, de plimbare, relaxare sau a servi bucatele tradiționale.

Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de români, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures.

Include/Nu include

  • Transportul cu microbuz/autocar
  • Cazare hotel 3* camere duble și triple în Sibiu + micul dejun
  • Însoțitor grup
  • mese
  • intrări obiective

Durată

2 zile / 1 noapte

Destinație

Alba Iulia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 440 RON

Recomandări

×