din 0 recenzii
Locuri epuizate
3 nopți
Circuit
Engleză, Română
Ești pregătit pentru Revelion 2025 într-un cadru de poveste, în inima Munților Apuseni?
Fie că ești un pasionat de natură sau un iubitor de fotografie, vei găsi aici locuri de o frumusețe rară, perfecte pentru a-ți umple sufletul de liniște și bucurie.
Te vom purta pe cărări ascunse, către obiective spectaculoase: precum misterioasa Peșteră Meziad, spectaculoasa Peșteră Coiba Mare și satul Casa de Piatră. Ne vom avânta spre Izbucul Tăuz, Peștera cu cristale de la Fârcu și Ghețarul Vârtop, toate pline de frumuseți naturale copleșitoare. De asemenea, vei explora istoria fascinantă a Muzeului Mineritului și Galeriile Romane.
Dacă te-am convins, te invităm să descoperi mai jos programul nostru complet și să te alături unei experiențe de neuitat!
PRET: 1650 RON / persoană
**ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ**
– pentru rezervare se achită un avans de 825RON/persoană, până la 20 Octombrie 2024;
– până la 19 decembrie 2024 se achită 825RON/persoană.
Preț întreg pentru Adventures Club Member: 1485RON / persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)
Important de știut:
Plecare: Luni, 30.12.2024, ora 05:30 cu minivan/microbuz/mașină, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.
Întoarcere: Joi, 02.01.2025, orele 23:00, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.
Ne vedem la ora 05.30 în Piața Victoriei, parcarea centrală și pornim la drum pe ruta București-Pitești-Sibiu-Alba Iulia-Gârda de Sus.
Ne oprim în Alba Iulia să vizităm cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani.
Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.
Ultima a fost ridicată la Alba Iulia la începutul secolului al XVIII-lea.
Dupa această vizită ne îndreptăm spre Gârda de Sus, unde vom vizita Peștera Poarta lui Ionele. Este o peșteră ce captivează vizitatorul prin impozantul portal de peste 12 metri înălțime, fiind situată în versantul drept al Văii Ordâncușa. Apoi, ne îndreptăm spre cazare la Pensiunea Mama Uța. Seara vom servi cina, vom sta la povești si ne vom juca diverse jocuri de societate.
În ultima zi din an, după ce vom servi micul dejun, ne pregătim să o luăm din loc și să vizităm mai multe obiective din Țara Moților, precum: Pestera Meziad, care este una din cele mai mari, mai frumoase și mai cunoscute peșteri turistice din România.
Are statutul de rezervaţie naturală, datorită bogăţiei şi diversităţii speleotemelor, precum şi prezenţei unei bogate faune cavernicole (una dintre cele mai mari colonii de lilieci din România). Pe lângă depozitul de oase ce au aparţinut ursului de peşteră, descoperite în Sala Oaselor, în Peştera Meziad au fost identificate şi urme ale existenţei omului preistoric. Cea mai cunoscută dintre ele este fragmentul ce provine din craniul unui tânăr care a fost, probabil, sacrificat în cadrul unei ceremonii rituale.
Mai departe ne indreptam catre urmatorul nostru obiectiv, Peștera cu cristale de la Fârcu.
Aceasta este o adevărată bijuterie, un loc de o frumusețe rară, unde natura a sculptat cu migală formațiuni spectaculoase de cristale care strălucesc precum diamantele în lumina reflectoarelor.
Pestera impresionează prin bogăția și diversitatea formațiunilor de cristal, de la stalactite și stalagmite delicate, la draperii minerale și coloane sclipitoare. Lumina se joacă pe suprafața lor, creând reflexii magice ce îți dau senzația că pășești într-un tărâm fermecat.
În jurul orei 18.00 ne întoarcem la cazare pentru a ne pregăti de intrarea în anul nou. Seara vom da startul petrecerii cu bucate alese cum numai în Țara Moților găsești, dar și cu muzică live ce ne va ține până dimineața.
Se anunță o petrecere pe cinste, de care îți vei aduce cu siguranță aminte!
După ce ne vom trezi, mai târziu ca de obicei, ne vom delecta cu un mic dejun delicios.
Mai departe ne continuăm ziua cu o ușoară drumeție până în Satul Casa de Piatră, unde vom avea parte si de o surpriza.
Drumetia noastra va dura aproximativ 4-5 h (cu tot cu pauze) pentru a ne bucura de peisajele autentice specifice acestei zone.
De asemenea, vom vizita Ghetarul de la Vartop, Peștera Coiba Mare care are cel mai mare portal de pesteră din România, cu o dimensiune de 47 metri înălțime și 74 de metri lățime, dar și Izbucul Tăuz, care are o adâncime de -87 de metri, fiind considerată cea mai adâncă cavitate inundată explorată din România. Prin Izbucul Tăuz ies la lumină apele ce intră în subteran prin peşterile Coiba Mare şi Coiba Mică.
Pe seara revenim la Mama Uta.
Mic dejun. Incheiem aventura noastra in Muntii Apuseni prin vizita la Rosia Montana.
Localitatea minieră veche de mai bine de 2.000 de ani, situată în centrul Munților Apuseni, la poalele Munților Metaliferi.
Aici vom descoperi Muzeul Mineritului, care este o adevărată colecție ce amintește de istoria acestei zone în privința exploatărilor aurifere. De la machete ale fostelor galerii romane întinse pe zeci de kilometri și până la unelte folosite în trecut în minerit, toate pot fi văzute aici.
Vizita noastra va dura circa o oră și jumătate și, în acest timp, istoria ne va aduce mărturiile sale despre viața, truda și obiceiurile oamenilor care de-a lungul a peste 2.000 de ani au adus la lumină aur, la Roșia Montană.
Ne vom plimba printr-o mica parte din Galeriile Romane, săpate cu dalta şi ciocanul acum 2.000 de ani, ele ies în evidență prin forma trapezoidală perfectă, ce le-a făcut să reziste mii de ani.
Subteranele Roșiei Montane ascund peste 100 de kilometri de galerii săpate prin metode tradiționale din perioada antică până în cea modernă. Lungimea exactă nu e cunoscută deoarece rețeaua construită timp de aproape 2.000 de ani nu a fost cercetată integral până în prezent.
Parasim Rosia Montana si ne indreptam catre spre casa.
Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!
Lasă un răspuns