din 0 recenzii
Locuri epuizate
4 zile / 3 nopți intern
Circuit
Engleză, Română
DCR Adventures te invită să petreci Revelionul 2024 în Bucovina, una dintre cele mai atractive și frecventate zone turistice de la noi din țară, cunoscută pentru folclor, costume, mobilier și olărit!
Nordul Moldovei este plaiul încărcat de legende și istorie, muză pentru numeroși scriitori care i-au făcut cunoscute locurile. Descris inegalabil și autentic de către Ion Creangă, care a zugrăvit și portrete memorabile de moldoveni neaosi, acesta deține peisaje uimitoare și irepetabile. Însă a devenit faimos și pentru numeroasele lăcașuri de cult pe care le deține, unice în Europa datorită picturilor religioase deosebite.
Bogăția spirituală a acestor locuri a dăinuit de-a lungul timpului, oamenii de-aici descoperind importanța unei legături armonioase cu divinitatea. Dacă iubești cultura și istoria, îți place mâncarea tradițională și cauți relaxare în natură, atunci Bucovina te așteaptă cu brațele deschise!
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!
Detalii plată:
OFERTĂ FIRST MINUTE! (ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ)
Preț First Minute: 1611 RON / persoană, pentru înscriere și plata avansului până la data de 30 septembrie 2023
Pentru rezervări efectuate după 30 Septembrie 2023:
Preț întreg : 1790 RON / persoană
Preț întreg pentru Adventures Club Member: 1611 RON / persoană, vezi regulamentul Adventures Club aici https://dcradventures.ro/AdventuresClub
– după efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare;
– pentru rezervare se achită un avans de 800 RON/persoană;
– până la 10 decembrie 2023 se achită diferența de plată
Important de știut:
– Programul nu ne permite să așteptăm persoanele care nu sunt la ora stabilită în Piața Victoriei!
– Număr minim de participanți: 16, număr maxim de participanți: 30
– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!
– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv, trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!
– Termen de plată: 01.12.2023, în limita locurilor disponibile!
Ne vedem la ora 06.00 în Piața Victoriei, parcarea centrală, și pornim la drum pe ruta București - Buzău - Focșani - Bacău - Câmpulung Moldovenesc.
Prima oprire va fi la Muzeul Etnografic “Ioan Grămadă”. Aici ne va întâmpina însuși Ioan Grămadă, colecționarul care strânge de peste 30 de ani obiecte de valoare și pe care le expune în gospodăria sa, înființând muzeul.
Al doilea obiectiv turistic din Campulung Moldovenesc este Muzeul Arta Lemnului, care contine un bogat patrimoniu de peste 15.000 de exponate din lemn și are la baza colecțiile etnografice fiind printre puținele din Europa.
Ca de obicei, ne cazăm la Pensiunea Dor de Codru, unde gazda noastra ne va aștepta cu căldură și cu mâncare tradițională bucovineană.
Ne trezim dis-de-dimineață, iar după servirea micului dejun ne îmbarcăm în autocar, se anunță o zi plină cu obiective turistice care mai de care mai interesante.
Prima oprire va fi Mănăstirea Moldovița - o bijuterie a spiritualităţii şi artei vechi moldoveneşti. Aceasta este una dintre cele mai vechi aşezări monahale, cu un important trecut istoric.
Originea sa nu este cunoscută cu precizie, însă tradiţia o aminteşte încă din perioada voievozilor Muşatini. Sub domnia lui Alexandru cel Bun a fost zidită prima biserică din piatră, atestată documentar între 1402-1410 cu întregul ansamblu de construcții, având hramul Buna Vestire şi fiind deja un centru cultural. Mănăstirea Moldoviţa s-a bucurat de privilegii şi din partea lui Ştefan cel Mare. Prin mai multe hrisoave voievodul a confirmat mănăstirii 11 sate, mai multe iezere, prisăci şi privilegii comerciale, care o situau printre cele mai înstărite mănăstiri din Moldova.
Următoarea noastră oprire va fi la Mănăstirea Suceviţa. Istoria Mănăstirii Suceviţa, cunoscută prin tradiţie şi confirmată de cercetările arheologice, este puternic legată de numele familiei Movileştilor. Avându-şi începutul într-un modest schit de lemn, atribuit călugărului Pahomie, aşezarea monahală ce astăzi poartă numele de Suceviţa, ia fiinţă printr-o biserică din zid ridicată la sfârşitul secolului al XVI-lea de Gheorghe Movilă. Cel mai mare dintre fraţii Movilă, acesta îmbracă haina călugărească la mănăstirea Probota, ajungând mitropolit al Moldovei.
Mănăstirea Putna a fost construită în secolul al XV-lea, în anul 1466, de către Ștefan cel Mare. Este considerată a fi cea mai mare construcție religioasă ridicată de acesta. Mănăstirea este dedicată Adormirii Maicii Domnului și a fost concepută ca un simbol al creștinismului ortodox și al rezistenței împotriva invaziilor turce.
Arhitectura mănăstirii este de stil moldovenesc, caracterizată prin forme simple, dar elegante și prin elemente specifice culturii moldovenești. Biserica principală a mănăstirii, cunoscută sub numele de Biserica Domnească, este un monument impresionant cu ziduri solide, turnuri înalte și fresce pictate de maeștrii bisericii. Interiorul bisericii este decorat cu icoane vechi, sculpturi din lemn și obiecte liturgice valoroase.
În drumul nostru spre cazare vom opri la ultimul obiectiv al acestei zile, mai exact în localitatea Marginea, singurul loc din România unde găsim ceramică neagră. De aici ne putem achiziționa suveniruri sau cadouri interesante pentru cei dragi.
În jurul orei 18.00 vom reveni la cazare pentru a ne odihni și pregăti pentru petrecerea și masa festivă de revelion.
După o noapte lungă în care ne-am distrat și am sărbătorit trecerea dintre ani, vom servi micul dejun mai târziu ca mai apoi să ne continuăm vizitele.
Imediat după micul dejun în funcție de starea zăpezii ne vom plimba cu trăsura sau sania trasă de cai printre dealurile de lângă Câmpulung Moldovenesc. Plimbarea va dura aproximativ o oră. După plimbarea cu trăsura/sanie ne vom întoarce la cazare un vom servi un pahar de vin fiert pentru a ne încălzi ca mai apoi să ne îndreptăm către Huțulca, unde ne așteaptă mocănița pentru o plimbare de aproximativ 3 ore între localitățile Moldovița și Argel.
Seara ne întoarcem la cazare pentru cină și pentru a continua cu petrecerea de an nou.
Servim micul dejun la pensiune și ne pregătim de plecare. În drumul nostru spre casă vom vizita Mănăstirea Humor, una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc. În pădurile nesfârşite de la poalele Obcinei Mari, Oană, vornicul de la Suceava, întemeia loc de rugăciune pe valea râului Humor după 1400, la vremea domniei lui Alexandru cel Bun.
Mănăstirea Humor s-a bucurat de veniturile pe care le avea moştenite încă de la ctitor şi de la fiii săi, fiind confirmate şi de Ştefan cel Mare printr-un hrisov datat 25 aprilie 1475 (cinci sate, un munte, o slatină şi o prisacă). Se mai văd ruinele zidurilor primei ctitorii în vecinătatea actualei biserici a Mănăstirii Humor construită în 1530 “cu cheltuiala şi osteneala” logofătului Teodor Bubuiog şi a soţiei sale Anastasia, după cum menţionează pisania aşezată la intrare.
Ramanem in Gura Humorului pentru o doza de adrenalina. Cei interesați de senzații tari pot încerca cea mai lunga tiroliana dintr-un singur cablu din Europa. Mega Tiroliana Bucovina are o lungime totala de peste 2 km pe care se va atinge o viteză maximă de 150km/oră la o diferență de nivel de 320 de metri.
Ne continuam ziua cu o vizită la Mănăstirea Voroneț - cea mai faimoasă dintre ctitoriile lui Ștefan cel Mare, un monument aflat și pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Frescele sale vorbesc despre rafinatele cunoștinte ezoterice ale teologilor medievali moldoveni și despre talentul artistic al meșterilor anonimi.
Lasă un răspuns