de la 22310 RON
Rezervare

Revelion 2024 în Bolivia

Bolivia
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

16 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Vă invităm să petrecem împreună Crăciunul și Revelionul 2024 în BoliviaTibetul mistic al Americilor! Tradițiile, culturile diverse, festivalurile vechi de mii de ani au fost poleite acum 500 de ani de colonialismul spaniol, rezultând o cultură intrigantă.

Dacă adăugăm frumusețea naturală uimitoare a țării, de la apele albastre și adânci ale Lacului Titicaca, încadrate de munți acoperiți de zăpadă, la albele platouri de sare din Salar de Uyuni și verdele Junglei Amazoniene, înțelegem de ce Bolivia este o destinație plină de culoare, diversă și de neocolit de turiști. 

Bolivia, țara traversată de trei masive muntoase ale Anzilor, cu cea mai mare concentrare de triburi indigene din toată America de Sud, a fost cândva leagănul celei mai avansate civilizații sud-americane, Tiwanaku, care este astăzi cea mai săracă din regiune. O țară în care oamenii trăiesc mai aproape de nori, cu capitala și lacul navigabil aflate la cea mai mare altitudine din lume, La Paz și respectiv Titicaca, Bolivia este un paradis al alpiniștilor – are mai multe vârfuri ce trec de 6000 de metri, printre care Huayna Potosi – 6088 m, Illimani, regele Anzilor – 6438 m sau Sajama – 6542 m, cel mai înalt vârf din Bolivia.

Giganticul deșert de sare Uyuni, rezervația Eduardo Abaroa cu spectaculoasa lagună roșie și laguna verde, orașele Potosi și Sucre, ambele declarate moștenire culturală UNESCO, pădurile tropicale, toate contribuie la spectacolul acestei țări, mult prea puțin cunoscută și promovată, dar care îți poate oferi o vacanță de neuitat

Dacă v-am atras atenția vă invităm să urmăriți programul nostru complet!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Preț:  4375 euro/persoană

– pentru rezervare se achită un avans de 875 euro/persoană

– până la 01 Iulie se achită 875 euro/persoană

– până la 01 Septembrie se achită 875 euro/persoană

 -până la 15 Octombrie se achită 875 euro/persoană

 -până la 01 Decembrie se achită 875 euro/persoană

 

Important de știut:

 -Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Plățile în Bolivia se fac în moneda locală (Boliviano) se schimbă la fața locului din Dolari sau Euro

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1: București - Sao Paulo (o escală) - 20.12.2023

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni pentru procedurile de îmbarcare și pentru a decola către Sao Paulo. Seara ajungem în Sao Paulo și ne cazăm la hotel Sables Hotel 3* sau similar.

Ziua 2: Sao Paulo – Santa Cruz - 21.12.2023

Servim micul dejun și ne îndreptăm către aeroportul internațional din Sao Paulo. În jurul prânzului vă urăm bun venit la aeroportul din Santa Cruz, apoi vom fi transferați la hotel. După-amiază descoperim „Capitala de Est” a Boliviei, cu structura sa urbană originală cu inele concentrice.

Santa Cruz este astăzi al doilea oraș ca importanță din Bolivia. Aici, în clădirile înalte și în somptuoasele vile suburbane, locuiesc magnații agriculturii tropicale și ai industriei petroliere. Vizităm cele mai importante locuri și monumente, cum ar fi cartierul vechi, cu trotuarele sale excesiv de ridicate, înconjurate de arcade. În interior se află Piața Principală și Catedrala San Lorenzo, construită pentru prima dată în 1609. Mai târziu, o plimbare prin La Recoba, piața de artizanat.

Mese incluse: mic dejun.

Cazare la Hotel America 3*.

Ziua 3 : Santa Cruz - San Jose De Chiquitos 22.12.2023

Servim micul dejun și ne vom îndrepta spre San José de Chiquitos, unde vom vizita biserica construită în întregime din piatră, Muzeul și Parcul Istoric Național Santa Cruz la Vieja. Vom face o oprire pentru a afla despre textilele tradiționale ale regiunii la „El Telar” și vom savura produsele de patiserie din regiunea de est, în timp ce ne vom bucura să observăm modul de preparare.

După amiază ne vom bucura de un concert de muzică barocă susținut de copii și tinerii din oraș. Cazare Hotel Eco Rural Biotermal în San Jose De Chiquitos.

Mese incluse: mic dejun, prânz

Ziua 4: San Jose de Chiquitos-Santa Cruz - 23.12.2023

După micul dejun, traversăm regiunea Chiquitania spre Chochís.

Acest oraș a fost declarat Patrimoniu Cultural și Natural al Boliviei. Este cunoscut pentru frumusețea sa pitorească și în el vom vedea Sanctuarul Mariano de la Torre. Este un mic schit construit la poalele dealului Chochís, atât de integrat în natură încât pare chiar că templul se află în interiorul stâncii.

Prânzul îl vom servi la un restaurant local.

Întoarcere la Santa Cruz. Cazare hotel America.

Mese incluse: mic dejun, prânz.

Ziua 5: Santa Cruz – Sucre - Tarabuco 24.12.2023

Vom fi transferați la aeroport pentru zborul spre Sucre.

La ora 09:20 aterizăm în Sucre, capitala istorică a Boliviei, declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Primește și numele de Orașul Alb datorită faptului că majoritatea clădirilor coloniale din centrul orașului sunt văruite în alb.

Preluare de la aeroport și transfer spre Satul Tarabuco, situat la 64 km de Sucre, care este popular datorită pieței de duminică. Acest orășel este cel mai colorat din Bolivia, aici vom găsi textile de calitate, precum și plante medicinale. Stilul vestimentar al băștinașilor, poncho-urile multicolore și pălăriile lor (imitație la coifurile coloniale) sunt tipice zonei păstrându-și identitatea. Ne întoarcem în Sucre, cazare hotel Sucre 3*.

Mese incluse: mic dejun, prânz.

Ziua 6: Sucre – 25.12.2023

Servim micul dejun. Sărbătorim Crăciunul într-un tur de oraș ce include vizite la Casa Libertății, muzeul La Recoleta, biserica San Lázaro, curtea Universității Mayor de San Francisco Xavier și Mănăstirea San Felipe Nery, de pe terasele căreia putem observa panorama asupra orașul.

Mese incluse: mic dejun, prânz.

Cazare Hotel Sucre 3*.

Ziua 7: Sucre-Potosi - 26.12.2023

Servim micul dejun și vom fi transferați la autogara pentru a lua autobuzul local spre la Potosi.

Vom face turul de oraș, vom vedea : Muzeul ¨Casa de la Moneda¨, Muzeul Mănăstirii „Sfânta Teresa”, Catedrala, Biserica San Francisco – Muzeul, Arcul istoric al ¨Magdalenei de Cobija¨, străzi și porți istorice. Cazare Potosi la Cerro Rico 4*.

Mese incluse: mic dejun, pranz.

Ziua 8: Potosi-Uyuni - 27.12.2023

Continuăm vizitarea orașului Potosi, apoi vom fi transferați la autogară pentru transferul cu autobuzul local spre Uyuni, ora 17.00-20.00.

Vom fi transferați la hotel Hotel Jardines de Uyuni 4*.

Mese incluse: mic dejun.

Deșertul de sare Uyuni - 28,29,30.12.2023

Situat în Provincia Potosi, orașul Uyuni este poarta de acces pentru turiștii care vor să viziteze cele mai mari saline de suprafață din lume, Salar de Uyuni. În zonă, datorită salinității ridicate, se găsește o vegetație specifică zonelor sărate în exces: cactuși gigantici, arbuști quiona și quenua, iar lacurile sărate, datorită alegelor roșii, sunt un areal ideal pentru 3 specii de flamingo roz.

Salar de Uyuni, această atracție neconvențională ce pare că s-a sustras trecerii timpului, se află la 3.650 m altitudine, fiind cel mai mare deșert de sare din lume. Salar de Uyuni este fascinant: o mare de alb cu orizont infinit, de o planeitate perfectă, punctată de gheizerele fierbinți, lagune albastre și cactuși giganți, vibrează în culori ireale.

Cei care vizitează Salar de Uyuni trăiesc o experiență unică, în care mirajele și efectele optice sunt frecvente. De exemplu, apa rezultată în urma ploilor întârzie să se infliltreze în sare și acționează că o oglindă, creând impresia unui ocean în care te scufunzi.

La doar 3 km de Uyuni se găsește un cimitir al trenurilor. Fost și actual nod feroviar între Bolivia, Chile și Argentina, Uyuni a fost un important centru de tranzit pentru trenurile care transportau minereuri. În 1940, după colapsul industriei miniere, multe trenuri au fost abandonate, actualul "cimitir" devenind un muzeu în aer liber al căilor ferate.

În fostul triaj pot fi văzute îndeaproape modele ale primelor locomotive și diverse tipuri de vagoane utilizate în transporturile feroviare.
• Cimitirul trenurilor;
• Colchani;
• Ochiurile de sare;
• Insula de pește;
• San Juan;
• Vulcanul Ollagüe;
• Lagunele: Ramaditas, Honda, Hedionda,
• Chiar-Khota, Cañapa;
• Deșertul Siloli;
• Copacii de stâncă;
• Laguna roșie;
• Geysers, fumarolas;
• Izvoarele de apa termală Polque;
• Laguna verde
• Valea stâncoasă;
• San Cristobal

Sunt incluse:
- Transport turistic 4X4
- Tur 3 zile 2 nopți, cu șofer și ghid turistic
- Mese incluse: 3 mic dejun, 3 prânzuri și 2 cine
- 1 noapte Hotel în Puerto Chuvica, și o noapte în Huayllajara.Camere duble și baie privată.

Întoarcere la Uyuni în data de 30.12 și transfer la terminalul de autobuze. În jurul orei 20:00 vom pleca din Uyuni către La Paz cu un autobuz de noapte (aproximativ 10 ore de călătorie) cu scaune rabatabile, pături, căldură și toaletă.

Noaptea în autocar.

La Paz – 31.12.2023

Sosim în jurul orei 06.00 în La Paz și transfer la hotel unde ne vom lasă bagajele. Vom începe turul de oraș La Paz cu plimbarea din Prado, înconjurată de zgârie-nori care adăpostesc birouri guvernamentale și private.

Vom vizita Biserica San Francisco, bijuterie a barocului, cu incredibilul său altar lucrat în întregime în folie de aur. Vom continua apoi spre Plaza Murillo, piața principală din La Paz, unde putem admira Catedrala și Palatul Guvernului, precum și centrul istoric al orașului, cu străzile sale coloniale.

Vom descoperi în sfârșit strada Sagárnaga și piața vrăjitoarelor, care oferă multe ingrediente folosite pentru medicina locală.

Vom continua ziua cu vizita faimoasei Văii Lunii din La Paz. Vom trece dinspre vest și vom obține o imagine mai bună a geografiei unice a acestui loc unic. Ne întoarcem în oraș și facem o plimbare cu celebra telecabină. Acest sistem de transport nou-nouț tocmai a fost inaugurat în 2014 și oferă nu numai o alternativă mai rapidă pentru localnici, ci și o șansă incredibilă pentru turiști de a se bucura de La Paz din aer. Vom admira munții care înconjoară orașul și peisajul urban unic.

Seara vom merge la un restaurant pentru a sărbători trecerea dintre ani.
Mese incluse: prânzul.

Cazare la Hotel Patio de Piedra 4*

La Paz-Tiwanaku-La Paz – 01.01.2024

Servim micul dejun și începem noul an cu o excursie de o zi la Tiwanaku, aflat la 2 ore de La Paz. Acest sit arheologic pre-incaș este una dintre cele mai importante civilizații din America anterioare incașului.

Tiwanaku datează din jurul anului 200 î.Hr. și a fost un centru politic și spiritual. În cele 6 ore ale excursie noastre la Tiwanaku vom admira Templul Kalasasaya, Piramida Akapana, Poarta Soarelui și impresionantele sculpturi gigantice litografice.

După amiază ne întoarcem în La Paz pentru cazare.

Mese incluse: Mic dejun, prânz.

La Paz-Coroico-La Paz – 02.01.2024

Mic dejun. Vom pleca la Coroico, un oraș de munte din Yungas, atârnat de cer.
Accesibil din La Paz cu mașina în aproximativ 2 ore (100km), călătoria este o oportunitate grozavă de a ne bucura de acest peisaj unic al văii Yungas și de clima subtropicală de aproximativ 22 °C. Pornind din La Paz ajungem la vârfuri înzăpezite de până la 5000 de metri, doar pentru a începe coborârea la 1800 de metri.

Datorită climatului binevoitor, există plantații de coca, cafea și o mare varietate de fructe. Orașul în sine pare o fortăreață medievală agățată de deal. Pe lângă faptul că este un orășel fermecător, Coroico prezintă și diversitate etnică. Comunitatea afro-boliviană este descendenți ai sclavilor africani care își păstrează identitatea și tradițiile, dansurile și obiceiurile tipice. Opțional pentru cei care vor să descarce adrenalină ne vom da cu bicicleta pe Dead Road.

Seara ne vom întoarce în La Paz pentru cazare.

Mese incluse: Mic dejun, prânz.

La Paz-Rurrenabaque- Chalalan Lodge – 03.01.2024

Mic dejun devreme. Transfer la aeroport pentru zborul cu Ecojet spre zona amazoniană. Zborul este o oportunitate fabuloasă de a vedea Munții Anzi și o vedere panoramică asupra râurilor și pădurilor Amazonului.

Sosire pe aeroportul Rurrenabaque și transfer la biroul comunitar, explicație pe activitățile zilei. Ulterior plecare cu pirogă, canoe mici, în direcția refugiului San Miguel del Bala traversând râul Beni, care este înconjurat de pădurea amazoniană. Timp de călătorie aproximativ 3 ore. Un bun venit din partea comunității Tacana și cazare în lodge. Prânz.

După amiază, descoperirea comunității, a modului lor de viață, a producției agricole. Cazare în Chalalan Lodge.

Mese incluse: Mic dejun, prânz, cină.

Parcul Național Madidi – 04/06.01.2024

Parcul Național Madidi este situat în partea de nord-est a Boliviei, de-a lungul bazinului superior al râului Amazon. Parcul național cuprinde o suprafață de 18.958 km pătrați. El găzduiește peste 20.000 de specii de plante și o serie de specii sălbatice.

Faună sălbatică este compusă din 272 specii de mamifere, 213 specii de amfibieni, 204 specii de reptile, 496 specii de pești și 1.254 specii de păsări. Pentru a nu fi mai prejos, insectele contribuie cu peste 120.000 de specii. Jaguarul și puma pot fi observate aici. Alte animale sălbatice interesante includ tapir, capibara, cerb roșu, lamantin, vidre de râu uriașe și delfini de râu roz. Papagalul Ara este una dintre cele mai frumoase păsări care ar putea fi văzute.

Pe parcursul a trei zile vom descoperi acest parc inedit din regiunea amazoniană a Boliviei. Plimbări tematice care șerpuiesc de-a lungul a peste 30 km de poteci care au fost meticulos conceput pentru a arăta pădurea, procesele ecologice, istoria naturală, plante medicinale, copaci din lemn de esență tare, păsări, mamifere, amfibieni, insecte și o varietate de ciuperci originare din pădurea tropicală.
Cazare Chalalan Lodge.

Mese incluse: Mic dejun, prânz, cină.

Parcul Național Madidi – Rurrenabaque – 07.01.2024

Mic dejun. Transfer cu barca în Rurrenabaque timp de 3 ore. Orașul Rurrenabaque se află pe malul râului Beni și este situat la aproximativ 250 de mile (410 km) de La Paz. Este un oraș mic, cu o populație de aproximativ 20.000 de oameni, dar are o mulțime de facilități pentru turiști, deoarece este punctul de plecare spre Pampas și junglă.

Mese incluse: Mic dejun, prânz, cină.

Cazare Maya de Amazonia Hotel .

Rurrenabaque-La Paz-Copacabana – 08.01.2024

Servim micul dejun și vom fi transferați către aeroport pentru un transfer către lacul Titicaca, lacul aflat la cea mai mare altitudine din America de Sud. Preluare de la aeroport și transfer spre Lacul Titicaca.

Lacul Titicaca este situat între Bolivia și Peru și este unul dintre cele mai fascinante lacuri din lume. Este considerat un loc sacru pentru civilizația incașă, peisajul este incredibil și apele sunt de un albastru frumos, reflectând dealurile, oglindând cerul și schimbând culoarea când este înnorat.

Imediat ce ajungem la Copacabana, ne urcăm pe barca noastră privată tipică pentru excursie la Insula Soarelui, unde ajungem după o oră de mers cu mașina. Trekking în insulă vizitând unele dintre ruinele incașului, precum Palatul Pilkokaina, Fântâna Incașului și cele 200 de scări ale lui Yumani.

Mese incluse: Mic dejun.

Întoarcere în Copacabana, cazare la Hotel Onkel Inn Torres.

Copacabana-La Paz – 09.01.2023

Ne vom trezi foarte devreme pentru a ne bucura de un răsărit superb asupra lacului Titicaca, iar în jurul orei 16:00 ne întoarcem în La Paz pentru ultima noapte în Bolivia.

Mese incluse: Mic dejun.

La Paz - Sao Paulo - Istanbul - 10.01.2023

Ne trezim devreme și mergem direct către aeroport. Vom zbura către Sao Paulo cu o escală în Santa Cruz. În jurul orei 13:00 aterizăm în Sao Paulo.

Avem timp liber până la ora 21:00 când trebuie să ne întoarcem la aeroport. La ora 23:55 decolăm către Istanbul.

Istanbul – Bucuresti - 11.01.2023

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Biletele de avion internațional
 • Bilete de avion intern
 • Bagaj de mână și de cală
 • Taxe de aeroport
 • Transport pe toată durata excursiei în Bolivia
 • 16 nopți de cazare cu mic dejun
 • 14 mese de prânz și 5 cine
 • Ghidaj în limba engleză
 • Însoțitor de grup din România
 • Distracția și buna dispoziție
 • Mesele care nu sunt prezentate în program
 • Tips pentru ghizii locali
 • Mesele festive de Crăciun și Revelion
 • Taxa de viză, (110$)
 • Asigurarea storno + medicală (vă putem ajuta cu oferte)
 • Alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri)

Durată

16 nopți

Destinație

Bolivia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 22310 RON

Recomandări

×