fbpx
de la 1173 RON
Rezervare

Revelion 2023 în Istanbul

Istanbul, Turcia
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

6 zile / 4 nopti

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Vă invităm alături de noi să petreceți REVELION 2023  în Istanbul.

O destinație ce atrage la nesfârșit prin arhitectură, cultură, bazaruri, delicii culinare și nu doar atât. 

Însă, de Revelion, Istanbulul se transformă într-un tărâm deosebit: brazi de Crăciun la fiecare pas, luminițe și lămpi turceșți în copaci, arome orientale și localuri care se întrec în bucate, concerte și distracții pentru a atrage câți mai mulți turiști în noaptea de Revelion.

Pe străzile din Istanbul o să găsim petreceri, evenimente selecte, restaurante elegante, dar și croaziere ce fac trecerea între continetul european și cel asiatic.

Noaptea dintre ani o vom petrece pe vas de croazieră, unde ne așteaptă o petrecere pe cinste cu preparate și băuturi incluse. Turcii știu cum să se distreze, ce muzică să asculte, cum să danseze și ce să pună pe masă pentru o seară de neuitat. Vom avea parte de spectacole tradiționale turceșți: dansuri turcești, dansuri folclorice și muzică tradițională.

Dacă ți-am atras atenția cu această excursie mai jos regăsești programul detaliat.

Detalii plată:

Pretul: 230 euro

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achită un avans de 100 euro/persoană;

– pana la 15 decembrie se achită 130 euro/persoană.

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la dată întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar);

– Plățile în Turcia  se fac în moneda locală (Liră turcească – TRY) se schimbă la față locului din USD sau din EURO.

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada, Palatului Dolmabahce, Piata Taksim, Turnul Sapphire, Bursa

Itinerar

Ziua 1 Miercuri – 28.12.2022

Ne intalnim la ora 18:45 in Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei)
Plecam pe traseul: Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul.
Traversam Bulgaria in timpul noptii si ne indreptam catre Turcia.

Ziua 2 Joi – 29.12.2022: Istanbul

Sosim în Istanbul lăsăm bagajele la Alpinn Hotel 3* în apropiere de Marele Bazar ( cea mai mare și mai atractivă zona de cumpărături, construit încă din sec. al XV-lea ).
OPȚIONAL: Tur pietonal cu vizitare - 5 euro / pers : Aghia Sofia, ( Biserica Sfintei Înțelepciuni, fosta catedrala a Patriarhiei din Constantinopol, cunoscută official ca Marea Moschee Ayasofya), Moscheea Albastră (Moscheea Imperială, construită de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia), vom avea în față una dintre cele mai faimoase atracții ale Turciei, pașii ne vor purta prin Grădina Palatului Topkapi, palat ce a găzduit toți sultanii otomani vreme de 4 secole. Timp liber pentru SHOPPING.
Opțional: Seară Tur by night - 20 euro / pers - Istanbul - turul celor două continente Europa și Asia. Traversăm strâmtoarea Bosfor, pe cele două poduri (Podul Bosfor și Podul Fatih Sultan Mehmet), vom opri în Asia unde admirăm de pe dealul Camlica ( cea mai înaltă zona a Istanbulului) culorile Istanbulului noaptea, apoi facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu zgârie-nori Levent. Include transport și ghid însoțitor. Cazare Istanbul la Hotel Alpinn 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 3 Vineri – 30.12.2022: Istanbul – Bursa – Cumalikizik - Istanbul

Mic dejun. Program liber în Istanbul sau :
OPȚIONAL: excursie către prima capitală a Imperiului Otoman, Bursă – 50 euro / pers. Vizită la Marea Moschee ( Ulu Camii, sec. XIV, prima moschee otomană cu cupole multiple ), Moscheea Verde ( Yesil Camii 1419-1420, o construcție specială pentru că simbolizează începutul unei noi tradiții arhitecturale turcești, fiind una dintre primele moschei, cu planul în formă de ,,T”răsturnat ), Citadela din Bursa ( cea mai veche construcție a orașului, una dintre principalele atracții ale orașului, cu numeroase elemente specific otomane ). Ne vom continua excursia către satul tradițional otoman Cumalikizik, așezat la baza muntelui Uludag, (sat întemeiat pe timpul sultanului otoman Orhan Gazi 1326-1360, cuprinde 270 de case, 60 dintre ele fiind locuibile și azi, construite în stil otoman, neschimbat încă de atunci ), tot aici vom vedea și Crăpătura Spiritelor (o străduță mai îngustă de trei palme, cu o legendă de pe vremea Războiului de Independență, care spune că soldații care strecurau aici, dispăreau în mod misterios), Kupeli Ev ( o casă tradițională veche de 350 de ani, sub egida UNESCO ). Timp liber Cumalikizik. Cazare Istanbul la Hotel 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 4 Sambata- 31.12.2022: Istanbul

Mic dejun. Timp liber sau excursie Opțională - Vizitarea Palatului Dolmabahce - Piață Taksim, cumpărături magazin mirodenii și Turnul Sapphire - preț 35 euro/pers,( include transport și ghid, nu sunt incluse bilete la obiectivele turistice).
- Palatul Dolmabahce este cel mai mare palat din Turcia, acoperă o suprafață de 45,000 m2 și cuprinde 285 camere, 46 săli de recepție, 6 hamam-uri. Luxos, somptuos și splendid, adesea comparat cu celebrul Palat Versailles de la Paris. Este considerat a fi cel mai fermecător palat din întreagă Turcie și a fost folosit că reședința a șase sultani, din 1856 până în 1924.
- Turnul Sapphire este cel de-al patrulea zgârie-nori din Istanbul că înălțime, măsurând 261 metri. Clădirea a fost construită între anii 2006 - 2010 și este situată în districtul central de afaceri din Levent. Vom urcă rapid până la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului și noului Istanbul extins peste Europa și Asia. Vom efectua o călătorie simulată 4D cu elicopterul SkyRide peste oraș.
- Piață Taksim, situată în centrul orașului, în cartierul Beyoglu, este unul dintre locurile reprezentative și pline de viață din Istanbul. Monumentul Republicii ce se află în mijlocul pieței Taksim a fost ridicat în 1928. O parte a monumentului prezintă Războiul de Independența a Turciei în timp ce partea opusă reprezintă Republica Turcă.
Opțional CINĂ FESTIVĂ REVELION și petrecere pe vapor - 95 euro/ pers (va fi organizată pe vapor, navigând pe strâmtoarea Bosfor). În timpul cinei, vom viziona un spectacol tradițional turcesc: dansuri turcești, dansuri folclorice și muzică tradițională. Servicii incluse: transport, cină cu băuturi alcoolice și non-alcoolice, spectacol).

Ziua 5 Duminica – 01.01. 2023: Istanbul, Optional: Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Prințului

Timp liber sau excursie Opțională - Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Prințului - 50 euro / pers (include turul insulei + prânz inclus). Vom efectua un tur al insulei cu mașini electrice și vom descoperi vile elegante din lemn, străduțe înguste și păduri de pin, elemente ce dau insulei o atmosfera aparte. Insula a fost folosită că loc de exil pentru prinţii bizantini nesupuşi (de aici şi numele arhipelagului). Sute de ani, Buyukada a fost locuită numai de câţiva călugări şi călugăriţe, de fermieri şi pescari. Cazare Istanbul la Hotel 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 6 Luni – 02.01.2023: Istanbul - Edirne - Bucuresti

Plecăm către țară la ora 08:00.
Vom vizită Edirne, fosta capitală a Imperiului Otoman și Moscheea Selimiye.
Sosire în țară în funcție de formalitățile vamale.

Include/Nu include

 • transport cu autocar clasificat pentru transport intern și internațional;
 • 4 nopți cazare + mic dejun la Hotel Alpinn 3*;
 • ghid de turism atestat.
 • cheltuieli personale;
 • asigurarea medicala si Storno ( putem ajuta cu oferta);
 • bilete de intrare la obiective;
 • excursiile optionale:
 • Tur pietonal – 5 euro / pers;
 • Croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului - 50 euro / pers;
 • Tur by night Istanbul - 20 euro/pers;
 • Vizitarea Palatului Dolmabahce - Piata Taksim, cumparaturi magazin mirodenii si Turnul Sapphire 35 euro/pers (nu sunt incluse intrariele la obiectivele turistice);
 • CINA FESTIVA REVELION si petrecere pe vapor - 130 euro/ pers;
 • excursie catre prima capitala a Imperiului Otoman, Bursa – 50 euro / pers;
 • taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie;
 • orice alt serviciu care nu este mentionat.

Durată

6 zile

Destinație

Istanbul, Turcia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1173 RON

Recomandări

×