de la 160 RON
Rezervare

Plevna, Lovech, Devetashka si Krushuna

Bulgaria
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

1 zi extern

Tip Excursie

Excursie de 1 zi

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

În această călătorie vă propunem să descoperiți orașul Plevna cu o importantă istorie, precum și orășelul Lovech, unul dintre cele mai vechi orașe ale Bulgariei.

La Plevna a avut loc cea mai importantă bătălie din cadrul războiului ruso-turc din 1877-1878, pentru eliberarea Bulgariei de sub jugul turcesc și pentru independența de stat a României.

Asediul Plevnei de către armatele rusești și române a durat cinci luni, iar sub sabia lui Mihail Cerchez, în data de 28 noiembrie 1877, este asociată cu victoria și câștigarea independenței de stat a României.

Aici vom vizită Muzeul “Panorama Pleven” construit în mai puțin de un an de zile, în anul 1977, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la eliberarea Plevnei. De aici coborâm în Parcul Central unde vom avea ceva timp liber la dispoziție pentru poze.

Părăsim orașul Plevna și ne îndreptăm spre orășelul Lovech (orașul liliacului), aflat la 35 km de Plevna!

Lovech, orașul bulgar cu o istorie de câteva milenii pe umeri, este așezat de-o parte și de alta a răului Osăm, într-un cadru natural de poveste, traversată de multe poduri, unul dintre ele fiind cel mai de preț simbol al orașului. Acesta este mai mult o operă de artă, fiind una din creațiile celui mai renumit meșter arhitect al Renașterii Bulgare: Kolyu Ficheto.

Aici vom vizita:

– Cartierul vechi numit Varosha – zona veche a orașului aflat la baza cetății

Fortăreața din Lovech sau Cetatea Hisarya – este situată în vârful dealului Hisarya, unde vom putea admira diverse ruine descoperite în cetate, dar ne vom bucura și de minunată panoramă asupra orașului Lovech.

Statuia lui Vasil Leski – un erou important al orașului, acesta luptând și conducând bătălia împotriva regimului otoman.

– Vom avea și pauză de masă (opțional) la unul din localurile aflate în oraș.

Podul Acoperit – lung de 106 m, face legătura cu partea veche a orașului peste răul Osăm, acesta fiind plin de magazine de suveniruri.

Pornim din Lovech și ne îndreptăm spre Peștera Devetashka, aceasta fiind cea mai impresionantă peșteră din Sud-Estul Europei! Peștera se aseamănă cu o grotă imensă, a cărei înălțime variază de la 60 la 100 de metri, accesul publicului fiind numai în zona grotei care îți va tăia pur și simplu răsuflarea. Peștera se extinde după circa 40 m, formând o hală spațioasă de 2.400 metri pătrați. Mai multe deschideri mari în tavan permit să pătrundă lumina zilei.

De la peștera Devetashka continuăm spre Parcul Krushuna, unde vom avea parte de un traseu tip circuit (lejer) pentru a vedea cea mai frumoasă cascadă a Bulgariei, aceasta fiind considerată cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria, unică cu peisajul său pitoresc de o vegetație luxuriantă. Ea fiind denumită și Pamukkale de Bulgaria. Această este formată din numeroase terase rotunde și mici bazine naturale cu apă minerală.

 

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uită niciodată!

Descoperă!  Călătorește!  Relaxeazăte! Împreună cu DCR Adventures.

 

Detalii plată:

Pret: 160 RON/persoană

 

Important de știut:

– Acte necesare  -> Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– In cazul in care nu veti participa la eveniment din orice motiv trebuie sa gasiti un inlocuitor pentru rambursarea sumei!

– Numar minim de participanti: 15

* Termen de plata: 25.08.2022, in limita locurilor disponibile! *

Vezi tot

Itinerar

Data și ora:
Data și ora:

Plecare: Sambata, 27 august 2022, ora 05:30 din Piata Victoriei, zona parcarii centrale cu autocar / midi-autocar / microbuz / minivan, in functie de numarul de participanti.
Intoarcere: Sambata, 27 august 2022, orele 23:00, in functie de trafic, tot in Piata Victoriei, in parcarea centrala.

Obiective turistice:

Plevna
Muzeul Panorama
Lovech
Cetatea Hisarya
Peștera Devetashka
Parcul Krushuna

Ce trebuie sa ai la tine:

Dupa preferinte, apa, ceai, ceva pentru autocar.
Masa se va servi in Lovech.

Include/Nu include

  • Transport cu autocar / midi-autocar / microbuz / minivan
  • Ghid national
  • Insotitor de grup
  • Taxe drum
  • intrarile obiective (banii se vor strange in autocar de catre ghid si insotitor)
  • Mesele si bauturile
  • Alte cheltuieli personale

Durată

1 zi

Destinație

Bulgaria

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 160 RON

Recomandări

×