fbpx
de la 195 RON
Rezervare

Plevna, Lovech, Devetashka și Krushuna

Bulgaria
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

1 zi extern

Tip Excursie

Excursie de 1 zi

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

În această călătorie vă propunem să descoperiți orașul Plevna cu o importantă istorie, precum și orășelul Lovech, unul dintre cele mai vechi orașe ale Bulgariei.

La Plevna a avut loc cea mai importantă bătălie din cadrul războiului ruso-turc din 1877-1878, pentru eliberarea Bulgariei de sub jugul turcesc și pentru independența de stat a României.

Asediul Plevnei de către armatele rusești și române a durat cinci luni, iar sub sabia lui Mihail Cerchez, în data de 28 noiembrie 1877, este asociată cu victoria și câștigarea independenței de stat a României.

Aici vom vizita Muzeul “Panorama Pleven, construit în mai puțin de un an de zile, în anul 1977, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la eliberarea Plevnei. De aici coborâm în Parcul Central unde vom avea ceva timp liber la dispoziție pentru poze.

Părăsim orașul Plevna și ne îndreptăm spre orășelul Lovech (orașul liliacului), aflat la 35 km de Plevna!

Lovech, orașul bulgar cu o istorie de câteva milenii pe umeri, este așezat de-o parte și de alta a răului Osăm, într-un cadru natural de poveste, traversată de multe poduri, unul dintre ele fiind cel mai de preț simbol al orașului. Acesta este mai mult o operă de artă, fiind una din creațiile celui mai renumit meșter arhitect al Renașterii Bulgare: Kolyu Ficheto.

Aici vom vizita:

– Cartierul vechi numit Varosha – zona veche a orașului aflat la baza cetății

Fortăreața din Lovech sau Cetatea Hisarya – este situată în vârful dealului Hisarya, unde vom putea admira diverse ruine descoperite în cetate, dar ne vom bucura și de minunată panoramă asupra orașului Lovech.

Statuia lui Vasil Leski – un erou important al orașului, acesta luptând și conducând bătălia împotriva regimului otoman.

– Vom avea și pauză de masă (opțional) la unul din localurile aflate în oraș.

Podul Acoperit – lung de 106 m, face legătura cu partea veche a orașului peste răul Osăm, acesta fiind plin de magazine de suveniruri.

Pornim din Lovech și ne îndreptăm spre Peștera Devetashka, aceasta fiind cea mai impresionantă peșteră din Sud-Estul Europei! Peștera se aseamănă cu o grotă imensă, a cărei înălțime variază de la 60 la 100 de metri, accesul publicului fiind numai în zona grotei care îți va tăia pur și simplu răsuflarea. Peștera se extinde după circa 40 m, formând o hală spațioasă de 2.400 metri pătrați. Mai multe deschideri mari în tavan permit să pătrundă lumina zilei.

De la peștera Devetashka continuăm spre Parcul Krushuna, unde vom avea parte de un traseu tip circuit (lejer) pentru a vedea cea mai frumoasă cascadă a Bulgariei, aceasta fiind considerată cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria, unică cu peisajul său pitoresc de o vegetație luxuriantă. Ea fiind denumită și Pamukkale de Bulgaria. Această este formată din numeroase terase rotunde și mici bazine naturale cu apă minerală.

 

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă!  Călătorește!  Relaxeazăte! Împreună cu DCR Adventures.

 

Detalii plată:

Preț: 195 RON/persoană

– După efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare
– În cazul în care se optează pentru plata prin transfer bancar, aveți la dispoziție 48 de ore pentru a efectua transferul în contul agenției, în caz contrar rezervarea va fi anulată automat

 

Important de știut:

Acte necesare – Carte de identitate (CI) sau pașaport valabil încă 6 luni de la întoarcerea în țară. Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui sa prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu însoțește minorul (dupa caz), obținut la notariat, sau hotărâre de divorț definitivă în care i-a fost încredințat minorul, sau certificat de deces; în cazul în care copiii nu sunt însoțiți de părinți, adultul care îi însoțește va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PAȘAPORT și NU pot părăsi România în baza Certificatului de Naștere.

 • Toate intrările la obiectivele turistice se achita in moneda națională – Leva
 • Programul nu ne permite să așteptăm persoanele care nu sunt la ora stabilită în Piața Victoriei!
 • Traseul poate fi modificat sau anulat de către însoțitorul grupului, în funcție de condițiile meteorologice!
 • Număr minim de participanți: 14
 • În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!
 •  În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv, trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

* Termen de plată: 21.06.2023, în limita locurilor disponibile!

Vezi tot

Itinerar

Data și ora:
Data și ora:

Plecare: Sâmbătă, 24 Iunie 2023, ora 05:30 din Piața Victoriei, zona parcării centrale cu autocar / midi autocar / microbuz / minivan, în funcție de numărul de participanți.

Întoarcere: Sâmbătă, 24 Iunie 2023, orele 23:00, în funcție de trafic, tot în Piața Victoriei, în parcarea centrală.

Obiective turistice:

Plevna
Muzeul Panorama
Lovech
Cetatea Hisarya
Peștera Devetashka
Parcul Krushuna

Ce trebuie să ai la tine:

Dupa preferințe, apă, ceai, ceva pentru autocar.
Masa se va servi în Lovech.

Include/Nu include

 • Transport cu autocar clasificat pentru curse internaționale (Locurile din autocar se vor ocupa în ordinea înscrierii, începând cu a doua banchetă din față)
 • Ghid Național
 • Însoțitor grup
 • Asigurare medicală
 • Intrările la obiectivele turistice și eventualele servicii de ghizi locali
 • Muzeul Panorama Leva
 • Muzeul Vinului Leva (plata se face în autocar)
 • Alte cheltuieli personale

Durată

1 zi

Destinație

Bulgaria

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 195 RON

Recomandări

×