fbpx
de la 1120 RON
Rezervare

Paște în Republica Moldova

Republica Moldova
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

4 zile / 3 nopți extern

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invită petreci un Paște de neuitat la vecinii de peste Prut.

Deși este o țară mică, cu aproximativ patru milioane de locuitori, Republica Moldova dispune de un mare potențial turistic. Cu un mix de curente culturale și istorice, teritoriul Moldovei scoate în evidență tradiții ale slavilor, tracilor și celților, oferind o alură specifică. În Republica Moldova veți lua pulsul folclorului și al tradițiilor din zonele rurale, a produselor meșteșugărești, a culturii și a valorilor naționale și internaționale. 

În acest circuit vom vizita: Mănăstirea Capriana, orașul Chișinău, magazinul de bomboane Bucuria, Orheiul Vechi, satul muzeu, Butuceni, cramele Cricova, Milestii Mici si Château Vartely unde vom avea ocazia să degustăm celebrele vinuri moldovenești, dar și conacul Manuc Bey.

Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citești mai jos programul detaliat:

 

Detalii plată:

Prețul: 1120RON/persoană

 

Condiții de plată:

– pentru rezervare se achită un avans de 500RON/persoană;

– pana la 05 aprilie 2023 se achită 620RON/persoană;

 

Important de știut:

– Acte necesare  -> Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

– Număr minim de participanți: 15

– Ne rezervăm dreptul de a nu permite accesul în cadrul evenimentului persoanelor ce nu au echipament corespunzător sau o condiție fizica buna!

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie sa găsiti un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Crama Cricova, Chișinău, Crama Mileștii Mici, Crama Château Vartely, Orheiul Vechi

Itinerar

Data și ora:

Plecare: Vineri, 14.04.2023, ora 05:30 cu autocar/midiautocar/microbuz, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Luni, 17.04.2023, orele 23:30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Ziua 1 - 14.04.2023 - București - Milestii Mici - Chișinău

Ne întâlnim la ora 05:15 în Piața Victoriei, pentru a pleca la 05:30 către Chișinău pe traseul: București - Albita - Chișinău.

Prima oprire va fi la Mănăstirea Căpriana, una dintre cele mai vechi din Republica Moldova, care devine Mănăstire Domnească în anul 1429, în timpul lui Alexandru cel Bun.

Vizităm și degustam în cea mai mare crama din lume, cu peste 200 de km de galerii.

Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness, în luna august a anului 2005, ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume!

"Pinot", "Traminer", "Muscat", "Riesling", "Feteasca", "Dnestrovskoe", "Milestskoe", "Codru", "Trandafirul Moldovei", "Auriu", "Cahor-Ciumai". " Marșa la "," Utreneaia Rosa", "Nejnosti" etc. Toate sunt fabricate în strictă conformitate cu tradițiile vechi moldovenești și sunt lăsate pentru maturare într-o atmosferă de liniște și tihnă. În fiecare picătură a acestora se resimte focul soarelui și forța sevei pământului.

Pe seară ne cazăm la Hotel Iris 4*.

Ziua 2 - 15.04.2023 - Chișinău - Orheiul Vechi - Château Vartely - Chișinău

Micul dejun.

Îmbarcare în autocar pentru a vizita Orheiul Vechi, unul dintre cele mai importante obiective culturale din Republica Moldova, care păstrează fortificații, lăcașuri de cult, inclusiv mănăstiri rupestre, locuințe și băi din cele două perioade majore: tataro-mongolă (secolele XIII-XIV) și moldovenească (secolele XV-XVI), reunite într-un complex muzeal în aer liber.

În „perioada moldovenească”, Orheiul fost unul dintre cele mai importante centre de apărare națională, de pe vremea în care exista o cetate ale cărei ruine sunt încă vizibile, consolidată de Ștefan cel Mare și Petru Rareș, dar distrusă ulterior de Alexandru Lăpușneanu, la ordinul turcilor.

Minunatele sate Butuceni și Trebujeni, sate pitorești și vesel colorate, ne vor surprinde pas de pas cu o frumusețe aparte. Aici vom servi masa de prânz în stil tradițional, la una din pensiunile agroturistice.

Apoi vom merge să vizităm Château Vartely, este una dintre cele mai renumite podgorii din Moldova, situată în orașul Orhei. Vizita la această podgorie este o experiență minunată pentru iubitorii de vin, oferind oportunitatea de a descoperi procesul de producție al vinurilor de calitate superioară. După turul prin podgorie, vom degusta o varietate de vinuri produse la Château Vartely, într-o atmosferă relaxată și plăcută.

După amiază ne întoarcem în Chișinău și vom avea timp liber să ne pregătim de cina festivă de Paște.

Ziua 3 - 16.04.2023 - Chișinău

După ce vom petrece și ne vom distra până tărziu în noapte, vom avea parte de o zi mai relaxantă.

În jurul orei de prânz ne vom întâlni cu ghidul local pentru a descoperi la pas intr-un tur ghidat de aproximativ 3 ore, Chișinau.

După terminarea turului ghidat, vom avea timp liber de relaxare și plimbare pe străzile din Chișinău.

Ziua 4 - 17.04.2023 - Chișinău - Cricova - Manuc Bey - București

Servim micul dejun și mergem să vizitam Crama Cricova, numită și orașul subteran, considerată patrimoniu cultural național al Republicii Moldova, produce anual peste 200 de soiuri de vin, majoritatea rare sau unice. Aceasta adăpostește aproximativ 30 de milioane de litri de vin, motiv pentru care a intrat în cartea recordurilor în anul 2005.

Cei aproape 100km de galerii, care pot ajunge până la 100 de metri adâncime, formează un adevărat oraș subteran, în care se găsesc depozitate butoaie cu vin și zone din care încă se mai extrage piatră. Ne putem plimba prin acest „orășel” cu ajutorul unor mașinuțe electrice, unde vom descoperi intersecții, semafoare și treceri de pietoni, precum și un cinema și săli de degustare.

Hanul Manuc din București ne este foarte cunoscut și probabil fiecare dintre noi am servit măcar o data masa la celebrul restaurant din centrul Bucurestiului. După războiul ruso-turc din 1806-1812, Manuc Bey Mârzaian părăsește Bucureștiul și cumpără Moșia Hîncești de la principesa Dolgorughi, moșie unde s-a stabilit apoi cu familia.

Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey, amplasat în vestul orașului Hîncești, se întinde pe o suprafață de aprox. 10 ha, doar o mică parte din moșia pe care acesta a cumpărat-o în 1816 - conform datelor istorice - plătind 300000 lei de aur. Deoarece Manuc moare în anul următor, el nu a reușit decât să contureze planurile acestei impunătoare reședințe. Urmașii săi (Murat - fiu și Grigore - nepot) sunt cei cărora li se datorează tot ceea ce vedem astăzi în Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey din Hîncești. Cu excepția Casei Iamandi, existentă inițial pe moșie, ei au ridicat în perioada 1858-1861 mărețul palat cu grădină de iarnă, cu turn de pază, cu fântână și cu tot felul de acareturi, căruia îi vor adăuga în 1881 Castelul de Vânătoare.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

 • Transport cu autocar / midi-autocar / microbuz / minivan, în funcție de numărul de participanți
 • Însoțitor de grup
 • Tur ghidat în Chișinău
 • Taxe drum
 • Cazare 3 nopți la Hotel Iris 4*
 • Mic dejun
 • Alte cheltuieli personale;
 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Vizită Crama Cricova (450 lei moldovenești, aproximativ 112RON) sau vizită și degustare, 4 soiuri Crama Cricova (600 lei moldovenești, aproximativ 150 RON);
 • Vizită Crama Mileștii Mici (350 lei moldovenesti, aproximativ 88 RON) sau vizită și degustare, 3 soiuri Crama Mileștii Mici (800 lei moldovenești, aproximativ 200RON);
 • Vizită Crama Château Vartely (100 lei moldovenești, aproximativ 25 RON) sau vizită și degustare, 4 soiuri Crama Château Vartely (400 lei moldovenești, aproximativ 100 RON);
 • Cină Festivă de Paște - 350 RON;
 • Alte mese în afara celor specificate în program

Durată

4 zile/3 nopți

Destinație

Republica Moldova

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1120 RON

Recomandări

×