fbpx
de la 1090 RON
Rezervare

Munții Apuseni: Cheile Galbenei, peșteri și satul Casa de Piatră

Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

4 zile / 3 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Profităm de ziua liberă de 15 August și vă propunem să descoperim „Cel mai bine păstrat secret din Europa de Est„, aşa cum descriu jurnaliştii de la CNN zona Munților Apuseni, într-un articol despre cele mai frumoase 20 de locuri din Europa.

Ne așteaptă 4 zile în care vom descoperi o parte din frumusețile din Munții Apuseni:

Cetățile Ponorului
Circuitul Galbenei
Izbucul Tăuzului
Peștera Scărișoara
Peștera Poarta lui Ionele
Peștera Coiba Mare
Râpa Roșie
Cascada Evantai Roșia
Roșia Montană
Satul Casa de Piatră

 

Ți-am captat atenția? Mai jos găsești programul detaliat al circuitului.

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Prețul: 1090 RON/persoană

Preț Adventures Club Member: 981 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici https://dcradventures.ro/AdventuresClub)

– După efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

În cazul în care se optează pentru plata prin transfer bancar, aveți la dispoziție 48 de ore pentru a efectua transferul  în contul agenției, în caz contrar rezervarea va fi anulată automat

 

Condiții de plată:

– pentru rezervare se achită un avans de 545RON/persoană;

până la 01.08.2023 se achită diferența.

 

Important de știut:

– Vă rugăm să țineți cont de echipamentul obligatoriu! În cazul în care vă prezentați la autocar cu un echipament necorespunzător, ghidul își rezervă dreptul de a nu vă permite participarea în cadrul evenimentului!

– Programul nu ne permite să așteptăm persoanele care nu sunt la ora stabilită în Piața Victoriei!

–  Traseele din program pot fi modificate sau anulate de către ghidul montan, în funcție de condițiile meteorologice!

– Număr maxim de participanți: 16

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv, trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

– Termen de plată: 01.08.2023, în limita locurilor disponibile!

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1: (Sâmbătă, 12 august 2023 )

Întâlnire ora 05:30, Piața Victoriei, parcarea centrală. Ora 05:45 plecăm cu microbuz pe traseul: București - Pitești - Sibiu - Alba Iulia - Arieșeni - Gârda de sus

Vom vizita:
Peștera Scărișoara: cea mai mare peșteră cu gheață din România, se situează la altitudinea de 1165 m și are o vârstă de peste 3.000 de ani. Lungimea peșterii este de 720m, iar adâncimea de 105m. Blocul de gheață are un volum de 75 000 mc și o grosime de peste 15 m. Accesul se face printr-un aven cu diametrul de 60 m și adâncimea de 48 m.

Poarta lui Ionele: Legenda spune că denumirea peșterii provine de la un haiduc, pe nume Ionel, care s-a ascuns în ea până a fost prins. Declarată monument al naturii încă din 1999, vizitabilă este o singură galerie de 60 de metri lungime și 32 de metri înălțime, peștera fiind sculptată în calcare albe.

Cazare la pensiunea Mama Uța din Gârda de Sus.

Ziua 2: (Duminică, 13 august 2023 )

Mic dejun. Azi vom pătrunde în inima Munților Apuseni și vom parcurge împreună un traseu spectaculos prin pădurile Țării Moților și Cheile Galbenei.
Traseul parcurs de noi vă fi unul combinat: vom face off road, vom merge prin pădure și prin chei.

Traseu parcurs:
Gârda de sus - Ghețari - Platoul Padiș - Cetățile Ponorului - Cheile Galbenei - Cascada Evantai - Izbucul Galbenei - Gârda de sus
Durata: aprox 8-9 h
Lungime: aprox 20 km.
Dificultate: Medie - Dificilă

Ziua 3: (Luni, 14 august 2023 )

După ce vom servi micul dejun, ne pregătim să o luăm din loc într-o frumoasă drumeție până în Satul Casa de Piatră, unde ne vom bucura de peisajele autentice specifice acestei zone. Drumetia este de dificultate ușoară, iar durata acesteia va fi de aproximativ 4-5 h (cu tot cu pauze).

De asemenea, vom mai vizita și Peștera Coiba Mare. Aceasta are cel mai mare portal de peșteră din România, cu o dimensiune de 47 metri înălțime și 74 de metri lățime, dar și Izbucul Tăuz, care are o adâncime de -87 de metri, fiind considerată cea mai adâncă cavitate inundată explorată din România. Prin Izbucul Tăuz ies la lumină apele ce intră în subteran prin peşterile Coiba Mare şi Coiba Mică.

Ziua 4: (Marți, 15 august 2023)

Mic dejun. Încheiem aventura noastră în Munții Apuseni prin vizita la Roșia Montană.

Localitatea minieră veche de mai bine de 2.000 de ani, situată în centrul Munților Apuseni, la poalele Munților Metaliferi.

Aici vom descoperi Muzeul Mineritului, care este o adevărată colecție ce amintește de istoria acestei zone în privința exploatărilor aurifere. De la machete ale fostelor galerii romane întinse pe zeci de kilometri și până la unelte folosite în trecut în minerit, toate pot fi văzute aici.

Vizita noastră va dura circa o oră și jumătate și, în acest timp, istoria ne va aduce mărturiile sale despre viața, truda și obiceiurile oamenilor care de-a lungul a peste 2.000 de ani au adus la lumină aur, la Roșia Montană.

Ultimul obiectiv al excursiei va fi o rezervaţie naturală unică în ţară, denumită popular şi ”micul canion al României”, ce se află la doi paşi de oraşul Sebeş, în judeţul Alba.Rezervaţia geologică, Râpa Roşie, este formată în argilă roşie, veche de 60 de milioane de ani.

Aceasta si-a câştigat în timp tot felul de porecle: „deal straniu”, „orga de pământ”, „piramide coafate”, ”pământurile rele”. Dealul-monument al naturii pare unul ciudat, mai ales când plouă. Printre cutele adânci care brăzdează dealul se pornesc la vale pârâiaşe sângerii, care în goana lor nebună iscă zgomote aflate la graniţa straniului. Rezervaţia apare ca o alternanţă a argilelor roşii cu gresii cenuşii.

Râpa Roşie este singura rezervaţie de acest gen din România, formaţiunile sale putând fi comparate cu cele întâlnite în Marele Canion al fluviului Colorado din SUA.


Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita!

𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝘂:

🥾🥾 bocanci, 🚫 EXCLUS orice alt tip de încălțăminte:👟👢👡
👖 pantaloni drumeție (exclus blugi)
👕 tricou sintetic
🥼 polar
🧥 geacă
🤶 căciulă
🧤 mănuși
🔦 lanternă frontală
👔 haine de schimb
🎒 rucsac pentru tură de o zi
💦 pelerină pentru ploaie
🕶️ ochelari de soare
💊 trusă medicală personală

Include/Nu include

  • Doi ghizi montani
  • Transportul cu microbuz
  • Cazare 3 nopți în camere duble la pensiunea Mama Uța cu mic dejun
  • Intrările la obiective
  • Alte cheltuieli personale
  • Transportul cu mașini 4x4 pentru traseul de Cheile Galbenei - 50 RON
  • Alte mese decât cele specificate în program

Durată

4 zile/3 nopți

Destinație

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1090 RON

Recomandări

×