fbpx
de la 3825 RON
Rezervare

Muntenegru: Comoara sălbatică a Adriaticii

Muntenegru
Excelent

Data

Locuri epuizate

Durata

7 zile / 6 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invită  descoperi Muntenegru – giuvaerul ascuns al Europei.

Peisajele sale excepționalemunții impunători, încântătoarea Adriatică, satele idilice și activitățile outdoor, aduc această mică perlă în topul destinațiilor de vis.

Programul nostru are contraste magice ce vor mulțumi atât pe iubitorii de naturăcât și pe cei dornici de aventură. Iar istoria, cultura și gastronomia bogată vor încununa cu succes excursia noastră.

În lung și în lat zburăm cu tirolianaalunecăm în caiace, sărim în cascade și mergem în peșterigustăm și simțim și străbatem străzile înguste ale orașelor venețiene. Drumul în sine până la destinație este o desfătare. Iar dacă vrei numai  dansezi în natură asculți desculț nisipul auriu meditezi sau pur și simplu  evadezi într-un basm, excursia noastră în Muntenegru este exact ce îți dorești!

Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citești mai jos programul detaliat:

 

Detalii plată:

Prețul: 750 euro/persoană;

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

 

Condiții de plată:

– pentru rezervare se achită un avans de 250 euro/persoană;

– până la 27 aprilie 2023 se achită 250 euro/persoană;

–  până la 05 iunie 2023 se achită 250 euro/persoană;

 

Important de știut:

***NOTA***

*În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei;

*Însoțitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fară a afecta structura programului.

*In Muntenegru, moneda oficiala este Euro. In Serbia, se folosesc dinari. De asemenea, in multe locuri se poate plati cu cardul, in special in orase.

Grup minim pentru organizarea circuitului: 15 persoane.

**ACTE NECESARE**:

 -Carte de identitate (CI) sau pașaport valabil încă 6 luni de la întoarcerea în tara. Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui să prezinte la vama acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu însoțește minorul (după caz), obținut la notariat, sau hotărâre de divorț definitiva în care i-a fost încredințat minorul, sau certificat de deces; în cazul în care copiii nu sunt însoțiți de părinți, adultul care-i însoțește, vă prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PAȘAPORT și NU pot parași Romania în baza Certificatului de Naștere.

 

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Muntenegru 🏔️este predominant muntos, asa cum sugereaza si numele. Desi a devenit cunoscut pentru nisipul si plajele sale, inaltimile impunatoare ne vor lasa cu gura cascata.
 • Canionul sapat 🪓de raul Tara este cel mai adanc defileu din Europa. Iar noi il strabatem cu tiroliana🤩
 • Pesterile sunt nenumarate, atat pe munti, cat si la nivelul marii, sau chiar subacvatice🤿. Blue Cave se remarca prin reflectiile de smarald si abia asteptam sa inotam in ea🤽‍♂️.
 • Kotor este considerat cel mai sudic fiord al Europei. In realitate,🤷‍♀️ este altceva. Cine este curios sa afle, merge cu noi cu barca sau 🛶caiacul sau, de ce nu, cu ambele.
 • Canyoningul🧗 este una din activitatile preferate de catre iubitorii de activitati outdoor. Noi avem nu una, ci doua sesiuni remarcabile.
 • Gastronomia 👀este fabuloasa. Predomina fructele de mare si pestele🦈 insa nici dulciurile sau preparatele din carne nu sunt de lepadat🍽️.
 • Vinurile sunt remarcabile🍷, in Muntenegru existand o traditie veche de o mie de ani🍇. Nu ratam ocazia de a degusta cateva din produsele lor exclusive🤪
 • Manastiri insulare🕌, sate abandonate si nenumarate fortarete se itesc la tot pasul. Sunt dovada vie a unei culturi si istorii indelungate si bogate⚔️

Itinerar

Data și ora:

Plecare: Joi 22.06.2023 ora 05:00, Piața Victoriei, cu autocar / midiautocar / microbuz/van (în funcție de numărul de participanți), clasificat pentru curse internaționale.
Întoarcere: Miercuri 28.06.2023, în jurul orei 22:30, in functie de trafic și formalitătile vamale.

Ziua 1, Joi, 22 iunie 2023

Ne întâlnim în Piață Victoriei dis de dimineață și ne punem la drum.
Ziua de azi va fi de tranzit, dar cu obiective turistice și povești, zâmbete și voie bună. Și pentru că ne place să alăturăm vorbelor faptele, facem prima pauză mai lungă la o cetate ce depășește orice închipuire. Cetatea poetului Mircea Dinescu. Este un fost port al Dunării, devenit cultural prin vrednicia și viziunea rapsodului nostru vestit și că meșter bucătar. Se spune că Raiul, plecând de pe pământ, zăbovește o clipă în sufletul omului care trece pragul Cetății lui Dinescu, iar noi stăm atât cât să ne delectam cu un mic dejun târziu sau cu o plimbare pe plajă din apropiere.

Trecem granița pe la Porțile de Fier II și străbatem Serbia pe lățime spre destinația noastră din prima zi, hotelul rezervat pentru innoptare. Facem pauze pe drum pentru dezmorțire, cum va fi și cea de la Lozica, unde urcăm până la cascadă.

Ne cazăm, cinăm și timp de relaxare.

Ziua 2, Vineri, 23 Iunie 2023

Ne trezim de dimineață, facem check-out și plecăm mai departe spre Muntenegru. Drumul este spectaculos. Trecem prin munți semeți, peste râuri ce au săpat defileuri adânci, pe lângă lacuri - bătrâne vestigii ce făceau cândva parte din Marea Sarmatică și nu în ultimul rând, pe lângă vechi așezări, mai vii că niciodată.

Facem pauză lângă răul Tara, într-un loc în care omul și natură și-au dat mâna și au creat artă. Trecem la pas podul dantelat peste canionul uimitor și facem pauză de adrenalină. Primul opțional al excursiei constă în parcurgerea canionului cu ajutorul tirolianei. Un zbor la peste 160 de metri înălțime pe o distanță deloc neglijabilă. Experiență este fantastică.

Spre seară ne cazăm în zona Bar. Dacă timpul permite, mergem să ne întâlnim cu partenerii locali pentru probarea costumelor de canioning și un welcome drink.

Cină sau timp liber, după cum dorește fiecare.

Ziua 3, Sâmbătă, 24 iunie 2023

Azi vom gusta din plin aventura.
Cu ajutorul partenerilor noștri, ne lansăm în canionul Rikavac. Este o experiență pentru începători de care se pot bucura și cei mai experimentați dintre noi. Va fi distracție mare și puțînă adrenalină. Costumele de neopren ne vor face să ne simțim confortabil, iar instructorii vor avea grijă de siguranță noastră.

Foame ne va fi cu siguranță și o potolim în Bar. Cu acest prilej, vizităm și ruinele de la Stari Bar, vechi oraș medieval ce se străduie să reînvie.

Ultima parte a zilei va fi liberă pentru a ne bucură de plajă și Marea Adriatică.

Ziua 4, Duminică, 25 iunie 2023

Servim micul dejun si ne pregatim pentru o noua experienta, ziua de azi o dedicăm în întregime apei. Și nu oriunde, ci în extremitatea sudică a coastei Dalmate, în marele golf Kotor. Este atât de intortochiat și plin de vestigii și activități, încât nu ne-ar fi suficient o săptămâna întreagă pentru a-i desluși toate tainele. Dar cu siguranță își merită imaginea de fiord.

Mai întâi, oprim la Sveti Ștefan, o mică citadela de un romantism aparte. Apoi, direct în orașul principal al golfului Kotor. Este tipic medieval, cu fortificații și arhitectură tipic venețiană, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Marea Adriatică, dublu sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pe lângă plimbare, cafenele și povești, avem și două opționale: explorarea golfului din caiac și croazieră cu atingerea celor mai importante obiective turistice. Este posibilă participarea la ambele activități, ziua fiind împărțită astfel încă să ne putem bucură din plin de tot ce oferă golful mai bun. Grota Albastră cu pauză de sărit în apă, Insula Mănăstire Lady of the Rock, Adăpostul Submarinelor sau insula Mamula cu a sa fortăreață, toate acestea pot fi vizitate în croaziera de 3 ore cu modernele bărci de viteză.

Pentru cină, am ales Budva, o altă nestemată a coastei Dalmate.

Ziua 5, Luni, 26 iunie, 2023

Azi ne așteaptă o nouă zi de aventură și relaxare.
Cui i-a plăcut la canyoning, se poate reîntoarce, de data aceasta pentru o experiență mai intensă. Drumul până la canyon este în sine o aventură. Iar experiența începe cu coborârea unei cascade înalte de 30 de metri. Va fi o experiență ce va dura în jur de 5 ore iar restul zilei ne vom relaxa și odihni pe plajă.

Cine optează pentru relaxare, va putea merge pe malul lacului Skadar (sau poate rămâne la plajă). Lacul Skadar găzduiește o comunitate aparte, încremenită în timp. Ruine și mănăstiri vechi la care se poate ajunge numai cu bărcile, canale strâmte ce formează un ecosistem vital pentru pelicani, păduri de castani și degustări de vin într-o sălbăticie veritabilă, pot asigura succesul unei zile perfecte.

În a doua parte a zilei, toată lumea beneficiază de timp liber pentru a se bucură de plajă sau cumpărături.

Cina o vom servi alături de gazdele noastre, după care revenim la hotel.

Ziua 6, Marti, 27 iunie, 2023

Servim mic-ul dejun și facem check-out. Azi părăsim Muntenegru și ne îndreptăm către Serbia unde vom petrece ultima noapte din excursia noastră.

Înainte de a părăsi Muntenegru, facem o binemeritată pauză în Podgorica și salutăm în treacăt centrul administrativ al țării. Din orașul vechi de peste două milenii, mai vedem azi doar turnul turcesc cu ceas, o moschee și câteva case care au supraviețuit distrugerii orașului vechi, în al Doilea Război Mondial. Străzile sale sunt un amestec de ciudățenii otomane, vitrine austriece, blocuri brutaliste și mall-uri noi.

După pauza binemeritată ne continuăm drumul către orașul Niș, unde odată ajunși, în funcție de oră, vom putea ieși la o scurtă plimbare de seară sau doar să servim cina.

Ziua 7, Miercuri, 28 iunie 2023

Facem check out și plecăm dis de dimineață. Trecem granița bulgară și oprim la Belogradchik pentru a vizită unul din obiectivele ce face parte din cele 7 minuni naturale ale Bulgariei.

Mai departe ne continuăm drumul către casă și revenim în țară în funcție de trafic și formalitățile vamale. Odată ajunși în București ne luăm rămas bun, încărcați cu multe experiențe minunate.

Este o vacanță potrivită pentru toate vârstele iar activitățile sunt deopotrivă atât pentru începători, cât și pentru avansați. Ghizii și însoțitorii de grup vor fi responsabili cu siguranță și bună desfășurare a programelor.

Acest circuit este organizat în parteneriat cu ETTA Mundo.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Transport cu autocar / midiautocar / microbuz / van (în funcție de numărul de participanți), clasificat pentru curse internaționale.
 • Cazare 4 nopți hotel 3* + mic dejun în Muntenegru,
 • Cazare 2 nopți hotel 3* în Serbia,
 • Instructaj, asistență și echipament necesar pentru traseul prin canionul Rikavac,
 • Plimbare cu caiacul in golful Kotor,
 • Însoțitor grup,
 • Taxe drum.
 • Opțional canyoning in spectaculosul canion Medjurecki - 40 euro,
 • Plimbare cu barca în Golful Kotor,
 • Intrările la obiective,
 • Asigurare medicală ( vă putem ajuta cu oferte),
 • Alte mese care nu sunt incluse în program,
 • Cheltuieli personale.

Durată

7 zile / 6 nopți

Destinație

Muntenegru

Recenzii

5/5
Excelent
Bazat pe 1 recenzie
Excelent
1
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Descopera! Calatoreste! Relaxeaza-te!

Victor

07.03.2023

Superb

WOW! Suna minunat! Abia astept vara pentru a reveni in Muntenegru. Iar programul este chiar de vis. Nu stiu ce altceva mi-as putea dori. Poate doar inca o saptamana inclusa in program?
Arată 1 - 1 din 1 în total

Scrie o recenzie

de la 3825 RON

Recomandări

×