de la 1380 RON
Rezervare

Macedonia de Nord și Kosovo

Macedonia de Nord / Kosovo
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

6 zile / 5 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invita la toamna intr-o calatorie fascinanta in Macedonia de Nord, țara al cărei teritoriu este acoperit în proporție de 80% de munți. Pe parcursul celor 5 zile ne vom bucura din plin de peisaje naturale, cultura, relaxare dar si de preparate tradiționale delicioase!  Citește mai jos programul detaliat si obiectivele turistice incluse.

 

Plecare: Vineri 14.10.2022 ora 22:00, Piata Victoriei

Intoarcere: Miercuri 19.10.2022 in jurul orei 23:30 in functie de trafic si de formalitatile vamale, Piata Victoriei

 

Pretul: 1380 RON

Pret Early Booking: 1280 RON, valabil pana la 15.08.2022.

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

 

Conditii de plata:

– pentru rezervare se achita un avans de 700 RON/pers

– până la 01 octombrie 2022 se achita 680 RON/pers.

 

Important de știut:

– Acte necesare  -> Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Vezi tot

Itinerar

Data si ora:

Plecare: Vineri 14.10.2022 ora 22:00, Piata Victoriei
Intoarcere: Miercuri 19.10.2022 in jurul orei 23:30 in functie de trafic si de formalitatile vamale

Ziua 1: Intalnire in Piata Victoriei.

Intalnire Piata Victoriei la ora 21:45, deplasare catre Macedonia de Nord pe ruta:
Bucuresti – Giurgiu- Sofia – Skopje – Matka.

Ziua 2: Canionul Matka si Skopje

Dimineața ajungem in Canionul Matka care este săpat de raul Treska, la circa 17 km distanta de Skopje. Este una dintre cele mai mari atracții turistice din Macedonia de Nord, gazduind mai multe mănăstiri și un baraj hidroelectric, lacul Matka fiind cel mai vechi lac artificial din țară. Aici ne vom plimba cu barca și vom vizita pestera Vrelo. Aceasta este defapt o rețea de doua pesteri, una deasupra și alta scufundata in apa, fiind inclusă in top 77 locuri naturale ale lumii. După ce părăsim Canionul Matka ne indreptam spre Skopje pentru cazare, iar după formalitățile de check-in vom avea timp liber cateva ore pentru odihna. Dupa amiaza vom avea parte de un tur ghidat al orașului pentru a cunoaște istoria sa.

Ziua 3 : Skopje – Prizren – Skopje (optional)

Mic dejun la cazare. Va propunem o excursie de o zi in capitala culturala a statului Kosovo, Prizren, un oraș situat în sudul republicii, pe pantele munților Sar.

Drumul pană la Prizren este unul foarte spectaculos, pe o distanță de 40 de km urmand sa traversăm un drum de munte cu serpentine.
Prizrenul a fost un oras multietnic si multicultural datorită istoriei sale zbuciumate. De-a lungul timpului, orașul a fost sub dominație romana, bizantina, otomana, bulgara si sarba.

Aici ne vom petrece toata ziua. Vom avea parte de un tur ghidat de aproximativ 2 ore jumătate în care vom vizita cele mai importante obiective ale orașului.

Vom avea parte de timp liber pentru a ne rătăci printre stradutele inguste și cochete. Masa de pranz va fi servită la unul dintre restaurantele cu preparate tradiționale din centrul orașului.

Ziua 4: Skopje - Ohrid

Mic dejun. După un drum de aproximativ 3 ore vom ajunge în orașul Ohrid.

Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi si mai adanci lacuri din Europa, adaposteste peste 200 de specii de pești si se afla la o altitudine de 700 de metri. O parte din el scalda Albania, imediat cum treceți munții, iar cea mai mare suprafață este intinsa în Macedonia. Localnicii l-au numit ,,litoralul macedonean”, fiind aici amenajate cateva plaje cu nisip care atrag turisti veniti din toata lumea.

Pe langa natura, lacul de o culoare turcoaz, arhitectura, lacase de cult vechi, stradute inguste, restaurante si cafenele, Ohrid are o însemnătate istorică importantă. Datorită poziției avantajoase, cu ieșire la apa și aparat de coline, locul a fost apreciat de oameni încă din Antichitate, cand era cunoscut sub numele Lychnidos.

Odata cu invazia slava, in secolele VI si VII, orașul este rebotezat Ohrid, denumire inspirată de colinele care înconjoară zona (hrid – colina). Așezarea are renumele de a fi una dintre cele mai vechi din Europa. Vestigii, case, morminte si piese de ceramica, permit datarea primelor asezaminte în zona încă din epoca neolitica.

Ziua 5: Ohrid - Skopje

Mic dejun. Turul lacului cu barca. Destinatia finală va fi Manastirea Sfantul Naum, la granita cu Albania. Transfer cu autocarul la Skopje, cazare hotel 4 *.

Ziua 6: Skopje - Bucuresti

Mic dejun.

In drumul nostru spre casa, ne vom opri la Eko Poteka Zlatna Panega.Aici ne vom bucura de peisaje interesante într-o drumeție usoara de aproximativ o ora.

Pauza pentru masa de pranz la restaurant. In jurul orei 23:30 vom ajunge in București.

Revenim acasă mai bogati in experiențe pe care nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz/van (in functie de numarul de participanti) clasificat pentru curse internationale
 • Cazare 3 nopți hotel 4* in Skopje
 • Cazare 1 noapte hotel 4* in Ohrid
 • Mic dejun
 • Insotitor grup
 • Taxe drum
 • optionala Kosovo/Prizren - 35 euro
 • croaziera cu barca pe lacul Ohrid - 30 euro
 • tur ghidat in Skopje, ghid vorbitor de limba engleza - 5 euro
 • asigurare medicala (va putem ajuta cu oferte)
 • alte mese care nu sunt incluse în program
 • posibil test Covid (pentru persoanele nevaccinate)
 • cheltuieli personale

Durată

6 zile / 5 nopți

Destinație

Macedonia de Nord / Kosovo

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1380 RON

Recomandări

×