fbpx
de la 155 RON
Rezervare

Krushuna Falls, Devetashka si Peștera Orlova Chuka

Krushuna Falls
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

1 zi

Tip Excursie

Excursie de 1 zi

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Pentru această călătorie vă propunem să descoperim împreună: cea mai frumoasă cascadă a Bulgariei – Cascada Krushuna, cea mai impresionantă peșteră din sud-estul Europei – Peștera Devetashka, Pestera Orlova Chuka,  precum și Complexul Monahal Rupestru de la Ivanovo.

Cascada Krushuna, cea mai frumoasă cascadă a Bulgariei este considerată cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria, unică cu peisajul său pitoresc de o vegetație luxuriantă. Aceasta este formată din numeroase terase rotunde și mici bazine naturale cu apă minerală.

Peștera Devetashka este cea mai impresionantă peșteră din Sud-Estul Europei!

Pentru a ajunge la Peștera Devetashka, care se află pe malul de est al râului Osam, se traversează podul pietonal la capătul căruia vom zări gura de intrare în peștera absolut impresionantă. Peștera se aseamănă cu o grotă imensă, a cărei înălțime variază de la 60 la 100 de metri, accesul publicului fiind numai în zona grotei care îți va tăia pur și simplu răsuflarea. Peștera se extinde după circa 40 m, formând o hală spațioasă de 2.400 metri pătrați. Mai multe deschideri mari în tavan permit să pătrundă lumina zilei.

Bisericile săpate în stâncă de la Ivanovo sunt mai multe biserici, capele și mănăstiri rupestre monolitice săpate în stâncă și total diferite de alte complexe monastice din Bulgaria, aflate în apropierea satului Ivanovo, pe malurile stâncoase ale râului Rusenski Lom, la 32 m deasupra râului. Acestea au fost locuite de către călugări isihasti între secolele XIII-XVII.

Numele peșterii Orlova Chuka  provine de la stânca amplasată deasupra intrării sale („Stânca Vulturilor”). În Sala Concertelor (unde au loc spectacole muzicale) se află „Marea Stalactită” – înaltă de peste 3,5 metri și având un diametru de 50 de centimetri. Alte interesante formațiuni naturale ce pot fi văzute în peștera „Bufnița”, „Broasca Țestoasă”, „Dinozaurul”.

Este a doua peșteră din Bulgaria, ca dimensiuni, după peștera Duhlata. Măsoară 13,4 km, în lungime. În interior, își găsesc adăpostul 14 specii de liliac. Orlova Chuka este situată pe panta stângă a văii râului Cherni Lom. Intrarea peșterii se află la o înălțime de 40 de metri, deasupra râului, fiind accesibilă printr-un traseu abrupt. Terasa de la intrare oferă o priveliște atrăgătoare asupra parcului natural Rusenski Lom și asupra formațiunilor stâncoase aflate pe valea râului.

 

Detalii plată:

Preț: 155 RON/persoană

Preț Adventures Club Member: gratuit* sau 132 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

 

LOCURILE SUNT LIMITATE!

Numar minim de participanti: 20

 

***NOTA***

Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva

*In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei

*Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

Important de știut:

– Acte necesare  -> Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Vezi tot

Itinerar

Data si ora:
Data si ora:

Plecare: Sambata, 30 aprilie 2022, ora 06:00, Piata Victoriei, parcarea centrala
Intoarcere: Sambata, 30 aprilie 2022, in jurul orei 22:30, la Piata Victoriei, parcarea centrala

Obiective Turistice:

Pestera Orlova Chuka,
Manastirea rupestra de la Ivanovo,
Cascada Krushuna,
Pestera Devetashka,

Ce trebuie sa ai la tine:

Dupa preferinte, apa, ceai, ceva pentru autocar.

Include/Nu include

  • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz, clasificat pentru curse internationale
  • Ghid National
  • Insotitor grup
  • Taxe drum
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali
  • Alte cheltuieli personale

Durată

1 zi

Destinație

Krushuna Falls

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 155 RON

Recomandări

×