de la 994 RON
Rezervare

Istanbul – Istorie si cultura – Vizite și shopping

Turcia
Fara voturi

Data

29 Nov 2023

Durata

5 zile / 3 nopti

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

 invităm într-o excursie de neuitat în Istanbul, singurul oraș din lume aflat pe două continente, pe malurile Bosforului, o destinație ce atrage la nesfârșit prin istorie, arhitectură și cultură. Un tărâm deosebit, plin de viață, culoare, arome orientale, localuri care se întrec în delicii culinare, concerte și distracțiiÎn peninsula istorică unde avem cazarea, sunt cele mai multe muzee, palate, parcuri, bazaruri, moschei și nu doar atât.

Dacă ți-am atras atenția cu această excursie mai jos regăsești programul detaliat:

 

Detalii plată:

Pretul: 195 euro / persoana

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achită un avans de 100 euro/persoană;

– pana la 24 noiembrie se achită 95 euro/persoană.

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la dată întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar);

– Plățile în Turcia  se fac în moneda locală (Liră turcească – TRY) se schimbă la față locului din USD sau din EURO.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 Miercuri– 29.11.2023 : Bucuresti

Ne întâlnim la ora 18:45 în București (Piață Victoriei, parcarea centrală)
Plecăm la ora 19:00 pe traseul: Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul.
Traversăm Bulgaria în timpul nopții și ne îndreptăm către Turcia.

Ziua 2 Joi– 30.11.2023: Istanbul

Sosim în Istanbul lăsăm bagajele la Alpinn Hotel 3* în apropiere de Marele Bazar ( cea mai mare și mai atractivă zonă de cumpărături, construit încă din sec. al XV-lea ).

Opțional: Tur pietonal cu vizitare - 10 euro / pers : Aghia Sofia, ( Biserica Sfintei Înțelepciuni, fosta catedrala a Patriarhiei din Constantinopol, cunoscută oficial că Marea Moschee Ayasofya), Moscheea Albastră (Moscheea Imperială, construită de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia), vom avea în față una dintre cele mai faimoase atracții ale Turciei. Pașii ne vor purta prin Grădina Palatului Topkapi, palat ce a găzduit toți sultanii otomani vreme de 4 secole. Timp liber pentru SHOPPING.

Opțional : Seară Tur by night - 25 euro / pers - Istanbul - turul celor două continente, Europa și Asia. Traversăm strâmtoarea Bosfor, pe cele două poduri (Podul Bosfor și Podul Fatih Sultan Mehmet), vom opri în Asia unde admirăm de pe dealul Camlica ( cea mai înalta zona a Istanbulului) culorile Istanbulului noaptea, apoi facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu zgârie-nori, Levent. Excursia include transport și ghid însoțitor.

Cazare Istanbul la Hotel Alpinn 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 3 Vineri – 01.12.2023: Istanbul

Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Opțională - Vizitarea Balat, Pierre Loti Turnul Sapphire, Patriarhia de Constantinopol - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

- Pierre Loti - este una dintre cele mai bune și mai faimoase platforme de vizionare din Istanbul.

Cel mai vizitat loc de pe deal este Cafeneaua Pierre Loti, de unde vederile către Cornul de Aur sunt atracția acestei cafenele numite după un scriitor francez care a locuit în Istanbul.
- Balat, un cartier plin de viață din Istanbul, este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale orașului. Acest cartier istoric, cu casele sale din lemn viu colorate și cafenelele, vă va face imediat să vă simțiți fericit. Balat este cel mai bine vizitat dimineața devreme și este relativ necunoscut de majoritatea vizitatorilor, dar vă putem asigura că este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Istanbul, așa că asigurați-vă că îl includeți în itinerarul dvs.!

Turnul Galata este una dintre cele mai magnifice obiective turistice din Istanbul, cu vedere la „Beyoglu” și „Karakoy” din locația să incredibilă. Luminile sale colorate pot fi văzute noaptea din tot orașul, așa că este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice în rândul vizitatorilor orașului. Turnul Galata este vizibil pentru oricine vizitează Istanbul și se plimbă pe unul dintre cele mai populare și mai vechi străzi ale orașului, precum Taksim sau Eminönü. Acest turn este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale orașului, fie datorită tradiției, formei geometrice sau locației geografice deosebite. Prin urmare, nu este de mirare că se află pe lista de vizite pentru toți turiștii din Istanbul, iată o privire asupra istoriei Turnului Galata!

- Turnul Sapphire este cel de-al patrulea zgârie-nori din Istanbul că înălțime, măsurând 261 metri. Clădirea a fost construită între anii 2006 - 2010 și este situată în districtul central de afaceri din Levent. Vom urcă rapid până la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului și noului Istanbul extins peste Europa și Asia. Vom efectua o călătorie simulată 4D cu elicopterul SkyRide peste oraș.

Opțional : Cină și Seară Turcească cu petrecere pe vapor - 50 euro/ pers (va fi organizată pe vapor, navigând pe strâmtoarea Bosfor). În timpul cinei, vom viziona un spectacol tradițional turcesc: dansuri turcești, dansuri folclorice și muzică tradițională. Servicii incluse: transport, cină cu băuturi alcoolice și non-alcoolice incluse, spectacol).

Cazare Istanbul la Hotel 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 4 Sâmbătă - 02.12.2023: Istanbul

Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Opțională Vizitarea Palatului Dolmabahce, Piață Taksim, Bulevardul Istiklal (Independenței ), Turnul Galata, Podul Galata, Bazarul Egiptean ( de mirodenii ) – preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

- Palatul Dolmabahce este cel mai mare palat din Turcia, acoperă o suprafață de 45.000 m2 și cuprinde 285 camere, 46 săli de recepție, 6 hamam-uri. Luxos, somptuos și splendid, adesea comparat cu celebrul Palat Versailles de la Paris. Este considerat a fi cel mai fermecător palat din întreagă Turcie și a fost folosit că reședința a șase sultani, din 1856 până în 1924.

- Piață Taksim, situată în centrul orașului, este unul dintre locurile reprezentative, pline de viață și mișcare din Istanbul, centrul cel mai dinamic din oraș. Această piață este străbătută zilnic de mii de persoane, iar în centrul pieței se poate admira, Monumentul Republicii, înalt de 12 metrii, ridicat în anul 1928. Monumentul înfățișează și simbolizează războiul de independent și instaurarea republicii.

- Bulevardul Istiklal ( Independenței ) - coboram pietonal pe ,, linia tramvaiului nostalgiei “, simbolul și atracția bulevardului, un tramvai roșu de la începutul secolului XX. Pe acest boulevard, spre sfârșitul epocii otomane, a fost aprobată construcția clădirilor ambasadelor și misiunilor diplomatice. Astăzi de o parte și cealaltă a bulevardului vom vedea Consulatul Elveției, Olandei, Rusiei, institute de cultură, biserici alături de moschei, frumoasă catedrala catolică Sf. Anton construită în stil neogotic, cafenele, baruri și restaurante, care formează una dintre cele mai animate zone de distracții nocturne din Istanbul.

- Turnul Galata - una din cele mai mari atracții ale Istanbulului, datorită panoramei de 360 de grade asupra orașului, un simbol al Istanbulul de secole, construit că un far, acesta a fost folosit în diferite scopuri de-a lungul istoriei, a servit că închisoare, că observator și turn de pompieri. Înălțimea turnului este de 69 de metri, iar suprafața să este de 208 metri pătrați. Turnul a fost reconstruit de genovezi în 1349 și este inclus pe lista UNESCO.

- Podul Galata - cel mai cunoscut și cel mai vechi pod din Istanbul. Se întinde peste golful Cornul de Aur, are 490 metri lungime, 42 de metri lățime, are 22 de pontoane. Este o altă atracție a orașului și a reprezentat o legătură simbolică între orașul tradițional Istanbul (unde se aflau palatul imperial și principalele instituții religioase și seculare ale imperiului) și cartierele Galata, Beyoğlu, Șișli și Harbiye (unde majoritatea locuitorilor nu erau musulmani, aici trăiau și lucrau diplomații și negustorii străini). Începând de la sfârșitul secolului al XIX-lea podul Galata a fost reprezentat în literatură turcă: în poezii, române și piese de teatru.

- Bazarul Egiptean - conform mai multor documente indică faptul că numele inițial al bazarului era „New Bazaar”. I s-a dat numele de „Bazar egiptean”, deoarece a fost construit cu fonduri din districtul otoman al Egiptului în anul 1660. Este al doilea cel mai mare complex comercial, după Marele Bazar, fiind în mare parte dedicat, vânzării de condimente, ceaiuri,cafea, rahat, fructe, semințe, baklava, fistic, etc.

Cazare Istanbul la Hotel Alpinn 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 5 Duminica – 03.12.2023: Istanbul - Bucuresti

Plecăm către țară la ora 08:00.
Vom vizită în fosta capitală a Imperiului Otoman, orașul Edirne - Moscheea Selimiye.

- Moscheea Selimiye, o moschee otomană construită între anii 1569 și 1575 de către arhitectul Mimar Sinan, la cerință sultanului Selim al ÎI-lea. A fost înscrisă pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în anul 2011. Piatră de temelie a moscheii a fost pusă chiar de către sultanul Selim al ÎI-lea. La construcția moscheei au contribuit circa 15.000 de persoane și este vizibilă de la mari distanțe. Cupola centrală reprezintă una dintre realizările principale ale arhitectului Mimar Sinan, este sprijinită de opt coloane și are patru minarete. Moscheea poate găzdui până la 6.000 de credincioși musulmani.

Sosire în țară în funcție de vreme, trafic și formalitățile vamale.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată !

Excursiile Optionale:

- tur pietonal – 10 euro / pers;
- tur by night Istanbul - 25 euro/pers;
- excursie optionala - Balat, Pierre Loti Turnul Sapphire, Patriarhia de Constantinopol - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
- Cina si Seara Turceasca cu petrecere pe vapor - 50 euro/ pers
- excursie Opțională Vizitarea Palatului Dolmabahce, Piață Taksim, Bulevardul Istiklal (Independenței ), Turnul Galata, Podul Galata, Bazarul Egiptean ( de mirodenii ) – preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie;

Include/Nu include

 • transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international
 • 3 nopti cazare + mic dejun la Alpinn Hotel 3*
 • ghid de turism atestat
 • cheltuieli personale;
 • asigurarea medicala si Storno (este recomandabil);
 • bilete de intrare la obiective;
 • Excursiile Optionale:
 • tur pietonal – 10 euro / pers;
 • tur by night Istanbul - 25 euro/pers;
 • excursie optionala - Balat, Pierre Loti, Turnul Sapphire, Patriarhia de Constantinopol - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
 • cina si Seara Turceasca cu petrecere pe vapor - 50 euro/ pers ;
 • excursie Opțională Vizitarea Palatului Dolmabahce, Piață Taksim, Bulevardul Istiklal (Independenței ), Turnul Galata, Podul Galata, Bazarul Egiptean ( de mirodenii ) – preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice);
 • taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie;
 • orice alt serviciu care nu este mentionat;
 • supliment single 80 euro.

Durată

6 zile

Destinație

Turcia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 994 RON

Recomandări

×