fbpx
de la 1224 RON
Rezervare

Istanbul – Istorie și cultură – Vizite și shopping

Turcia
Fara voturi

Data

19 Jun 2024

Durata

6 zile / 4 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

 invităm într-o excursie de neuitat în Istanbul, singurul oraș din lume aflat pe două continente, pe malurile Bosforului, o destinație ce atrage la nesfârșit prin istorie, arhitectură și cultură.

Un tărâm deosebit, plin de viață, culoare, arome orientale, localuri care se întrec în delicii culinare, concerte și distracțiiÎn peninsula istorică unde avem cazarea se află cele mai multe muzee, palate, parcuri, bazaruri, moschei și nu doar atât. Dacă ți-am atras atenția cu această excursie mai jos regăsești programul detaliat.

Urmărește pagina noastră de Facebook, precum și calendarul de pe site pentru a fi la curent cu toate programele noastre!

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Pretul: 240 euro / persoană

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achită un avans de 100 euro/persoană

– cu 10 zile înaintea plecării, se achită 140 euro/persoană

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la dată întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar);

– Plățile în Turcia  se fac în moneda locală (Liră turcească – TRY) se schimbă la față locului din USD sau din EURO.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1: București

Ne întâlnim la ora 18:45 în București (Piață Victoriei, parcarea centrală)
Plecăm la ora 19:00 pe traseul: Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul.
Traversăm Bulgaria în timpul nopții și ne îndreptăm către Turcia.

Ziua 2: Istanbul

Sosim dimineața în Istanbul, lăsăm bagajele la Alpinn Hotel 4* în apropiere de Marele Bazar ( cea mai mare și mai atractivă zonă de cumpărături, construit înca din sec. al XV-lea ) în peninsula istorica.

Opțional: Tur pietonal cu vizitare - 10 euro/pers,(nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

Vă invităm într-o plimbare pe jos spre Piaţa Sultanahmet (Hipodromul Bizantin), printre monumentele din centrul orașului vechi. Vom pătrunde în istorie, călătorind în trecut, începând cu nașterea Constantinopolului. Întâlnim Coloana lui Constantin sau Çemberlitaș sau „coloana cu inele” ridicată în anul 330 cu ocazia inaugurării noii capitale a Imperiului Roman. Ajungem la Hipodromul Bizantin, locul de desfăşurare a procesiunilor, celebrărilor şi, uneori, a vărsărilor de sânge. Fotografiem Fântâna kaiserului Wilhelm al II-lea (Alman Çeşmesi), simbolul prieteniei turco-germane, fiind darul împăratului Wilhelm al II-lea către sultanul Abdül Hamit al II-lea, Obeliscul Egiptean, cel mai vechi monument din Istanbul, Coloana șerpuită, monument închinat victoriei repurtate de greci împotriva perșilor în luptele de la Palatea și Salamis, Coloana zidită, construită din blocuri de piatră zidite, cu diverse dimensiuni o mărturie a măreţiei byzantine. Vizităm una dintre cele mai faimoase atracții ale Turciei, Moscheea Albastră (Moscheea Imperială, construită de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Hagia Sophia), apoi Hagia Sophia, (Biserica Sfintei Înțelepciuni, fosta catedrală a Patriarhiei din Constantinopol, cunoscută oficial ca Marea Moschee Ayasofya). Pașii ne vor purta prin Grădina Palatului Topkapi, palat ce a găzduit toți sultanii otomani vreme de 4 secole și ajungem în Parcul Gulhane, cunoscut și sub numele de parcul casei trandafirilor este printre atracțiile cele mai semnificative din punct de vedere istoric al Istanbulului. Timp liber pentru SHOPPING.
Opțional : Seară Tur by night - 25 euro / pers - Istanbul - turul celor două continente, Europa și Asia. Traversăm strâmtoarea Bosfor, pe cele două poduri (Podul Bosfor numit astăzi ,,podul martirilor din 15 iulie” și Podul Fatih Sultan Mehmet), vom opri în Asia unde admirăm de pe dealul Camlica (cea mai înaltă zonă a Istanbulului) culorile Istanbulului noaptea, dar și cea mai mare moschee din Turcia, Marea Moschee Çamlıca. Apoi facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu cladirile ,,zgârie-nori”, cartierul Levent. Excursia include transport și ghid însoțitor. Cazare în Istanbul la Hotel Alpinn 4* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 3: Istanbul sau Optional: Plaja pe Insula Buyukada

Mic dejun. Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Opțională - Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Prințului – 50 euro / pers. Aici vom petrece o zi la plaja si vom efectua un tur al insulei cu mașini electrice, unde vom descoperi vile elegante din lemn, straduțe înguste și păduri de pin, elemente ce dau insulei o atmosferă aparte. Seara revenim în Istanbul la Hotel Alpinn 4* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 4: Istanbul sau Optional: Pierre Loti, Turnul Sapphire, Patriarhia din Constantinopol

Mic dejun. Timp liber pentru SHOPPING sau excursie OpționPierre Loti, Turnul Sapphire, Patriarhia din Constantinopolală – Plimbare prin cartierul Balat, Dealul și Cafeneaua Pierre Loti, Turnul Sapphire, Patriarhia din Constantinopol - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid local, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
- Patriarhia Ecumenică Ortodoxă, considerată drept cea mai mare autoritate canonică a lumii creștin-ortodoxe, Patriarhia este locul unde sunt adăpostite moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, a Sfintei Solomoni, a Sfintei Eufimia ăi a Sfintei Teofana. Ne vom ruga și la Coloana Flagelării, una dintre cele mai prețuite relicve sfinte păstrate în Biserica Ortodoxă. Această coloană păstrează o bucată însemnată din coloana de care a fost legat Iisus Hristos, când soldații romani l-au biciuit și l-au torturat.
- Cartierul Balat, cu străzile sale înguste, vechi și casele extravagante, a fost odată căminul populației evreiești și grecești cu o natură cosmopolită, care leagă diverse religii și culturi cu sinagogi, moschei și biserici. Pe străzile Balatului, pas cu pas, te întorci în timp, la vechiul Istanbul. Patriarhia Ortodoxă Fener Rum, Moscheea Ferruh Kethuda, Casele de pe Merdivenli Yokus care au fost reconstruite în conformitate cu originalele și fac parte din Situl Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt o mică parte a cartierului.
- Dealul Pierre Loti, este una dintre cele mai căutate atracții turistice din Istanbul și datează din secolul al XVIII-lea. Cel mai vizitat loc de pe deal, este puntea de observare situată deasupra stației de telecabină,ce oferă cele mai bune vederi panoramice ale Cornului de Aur și ale părții europene a orașului Istanbul. Dealul poartă numele unui scriitor francez, Julien Viaud, ulterior și-a schimbat numele, iar acest deal a început să fie numit după el. Vom ajunge sus cu telecabina.
- Turnul Sapphire este cel de-al patrulea zgârie-nori din Istanbul ca înălțime, măsurând 261 metri. Clădirea a fost construită între anii 2006 - 2010 și este situată în districtul central de afaceri din Levent. Vom urca rapid până la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului și noului Istanbul extins peste Europa și Asia. Vom efectua o călatorie simulată 4D cu elicopterul SkyRide peste oraș. Cazare în Istanbul la Hotel Alpinn 4* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 5: Istanbul sau Optional program inedit

Mic dejun. Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Opțională: Azi vom avea parte de un program inedit ce nu se mai regaseste la alte agentii de turism. Vom petrece ziua intr-un loc deosebit de frumos in care vom avea parte de mai multe activitati.
Acest program va fi transmis detaliat dupa inscrierea in excursie.

Ziua 6: Istanbul - Bucuresti

Plecăm către țară la ora 08:00.
Vom vizită în fosta capitală a Imperiului Otoman, orașul Edirne - Moscheea Selimiye.

- Moscheea Selimiye, o moschee otomană construită între anii 1569 și 1575 de către arhitectul Mimar Sinan, la cerință sultanului Selim al ÎI-lea. A fost înscrisă pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în anul 2011. Piatră de temelie a moscheii a fost pusă chiar de către sultanul Selim al ÎI-lea. La construcția moscheei au contribuit circa 15.000 de persoane și este vizibilă de la mari distanțe. Cupola centrală reprezintă una dintre realizările principale ale arhitectului Mimar Sinan, este sprijinită de opt coloane și are patru minarete. Moscheea poate găzdui până la 6.000 de credincioși musulmani.

Sosire în țară în funcție de vreme, trafic și formalitățile vamale.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată !

Excursiile Optionale:

- tur pietonal – 10 euro / pers;
- tur by night Istanbul - 25 euro/pers;
- excursie optionala - Balat, Pierre Loti Turnul Sapphire, Patriarhia de Constantinopol - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
- Cina si Seara Turceasca cu petrecere pe vapor - 50 euro/ pers
- Opțională - Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Prințului – 50 euro / pers.
- Opțională - Intr-un loc inedit ce nu se mai regasesti in alte programe de Istanbul.
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie;

Include/Nu include

 • transport cu autocar clasificat pentru transport intern și internațional
 • 4 nopți cazare + mic dejun la Alpinn Hotel 4*
 • ghid de turism atestat
 • cheltuieli personale
 • asigurarea medicală și Storno (este recomandabil)
 • bilete de intrare la obiective
 • excursiile opționale
 • tur pietonal – 10 euro / pers.
 • vizitare Hagia Sofia – (+/-25 euro/pers.)
 • tur by night Istanbul - 25 euro/pers
 • excursie opțională - Turnul Sapphire (+/-650TRL), Dealul și Cafeneaua Pierre Loti, Cartierul Balat, Patriarhia de Constantinopol - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice)
 • cină și Seara Turcească cu petrecere pe vapor - 50 euro/ pers
 • Excursie Opțională - Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada, plaja pe Buyukada - Insula Prințului – 50 euro / pers.
 • Taxa de oraș pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitată, se va achita cash de către turiști la recepție
 • Orice alt serviciu care nu este menționat
 • Supliment cameră single: 80 euro / pers

Durată

6 zile

Destinație

Turcia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1224 RON

Recomandări

×