fbpx
de la 19122 RON
Rezervare

Expediție pe Vârful Mera 6476m

Nepal
Fara voturi

Data

29 Oct 2024

Durata

19 zile / 17 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invită să îți pui în valoare spiritul de explorator și să te alături unei călătorii care îți va testa limitele și îți va aduce amintiri de neuitat. Această expediție pe vârful Mera 6476 m, este o ocazie de neuitat pentru a experimenta frumusețea brută și măreția naturii, dar și pentru a vă testa limitele și pentru a vă depăși temerile.

În luna noiembrie,  revenim în Himalaya, acolo unde vă invităm să vă alăturați echipei noastre pentru o expediție epică pe Vârful Mera. Cu altitudinea impresionantă de 6.476 de metri, este unul dintre cele mai accesibile vârfuri de peste 6.000 de metri din Himalaya, făcându-l perfect pentru cei care doresc să experimenteze magia înălțimilor extreme.

Odată ajunsi pe Vârful Mera, ni se va deschide o panoramă spectaculoasă a lanțului muntos din Himalaya. Printre vârfurile majestuoase pe care le putea vedea se numără: acoperișul lumii, Everest (8.848 metri), Kangchenjunga (8.586 metri ), al treilea cel mai înalt vârf din lume, Lhotse (8.516 metri) , al patrulea cel mai înalt din lume, Makalu (8.485 metri) și Cho Oyu (8.188 metri).

Dar acestea sunt doar câteva dintre cele mai notabile vârfuri pe care le putem vedea de pe Vârful Mera. Panorama vastă și impresionantă a Himalayei ne va încânta și ne va lăsa fără cuvinte, oferindu-ne o experiență de neuitat în mijlocul unor peisaje montane incredibile.

Vezi aici calendarul tuturor expedițiilor montane cu DCR Adventures.

Dacă ți-am atras atenția, te invităm să descoperi în continuare programul detaliat al acestei ascensiuni.

 

Detalii plată:

Pretul: 3750 euro / persoană

– pentru rezervare se achită un avans de 20 %

– până la 01 mai 2024 se achită 20 %

– până la 01 iunie 2024 se achită 20 %

– până la 01 august 2024 se achită 20 %

– până la 01 octombrie 2024 se achită 20 %

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Plățile în Nepal se fac în moneda locală (Rupie Nepaleză) se schimbă la fața locului din Dolari sau Euro.

– Grup minim pentru organizarea circuitului: 8 persoane.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 - Bucuresti - Kathmandu

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni pentru formalitățile de îmbarcare și pornim în frumoasa noastră aventură

Ziua 2: Kathmandu

O data ajunsi pe Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu facem formalitatile si ne intalnim cu reprezentantul local. Impreuna ne indereptam la hotel unde vom face check-in-ul si avem timp sa ne odihnim putin pana cand vom iesi sa exploram orasul si sa facem ultimele cumparaturi necesare pentru expeditia noastra.
Pe seara ne intoarcem la hotel unde vom avea parte de o sedinta tehnica in care ni se vor oferi toate informatiile necesare pentru expeditia noastra pe Varful Mera.

Ziua 3: Kathmandu - Lukla

Servim micul dejun si ne intoarcem la aeroport pentru un zbor de 40 de minute plin de aventură pana in Lukla.
Aterizam in Lukla pe unul dintre cele mai extreme aeroporturi din lume situat la altitudinea de 2890 m, fiind inconjurat de vârfuri muntoase înalte.
Ajunsi ne vom putea relaxa privind frumusețea lui Lukla, unde sute și mii de alpiniști se adună în căutarea drumului lor spre vârful Everest (8848m).
Dupa check in vom avea timp liber.

Ziua 4: Trek Lukla 2890 – Chutanga 3450

Dupa ce ne-am plimbat si ne-am relaxat, azi ne punem pe treaba incepem cum o drumetie e aproximativ 4 h.
Dupa micul dejun vom porni spre Chutanga. Pe parcurs, vom fi întâmpinati de frumoase pajiști și păduri. În plus, vom merge pe poteca de sub Kalo Himal, trecând prin multe cătune frumoase care ne vor fermeca inima. Ziua se încheie în cele din urmă cu odihna în căsuța de ceai

Ziua 5: Trek Chutanga 3450 – Khartitang 3900

Odată cu răsăritul soarelui servim micul dejun si ne pregatim pentru o noua drumetie spre Khartitanga.
Drumetia de azi va avea o durata de aproximativ 6 ore si ne va purta prin Pasul Zatrawa La (4610m).
Odată ajunSI în vârful pasului, vom fi încântati de priveliștea măiastră a vârfurilor Kongde Ri (6187m), Numbur Himal (6075m), vârful Karyolang și alte vârfuri înconjurătoare.
Incheiem ziua cu cazare în căsuța de ceai din Khartitang.

Ziua 6: Khartitang 3900 – Kothe 4095m

Servim micul dejun si azi ne pregatim pentru o drumetie aventuroasă spre Kothe, ce se află la vest de Valea Hinku.
Pe parcursul drumetiei vom urca prin pădurea luxuriantă de pe partea vestică a Văii Hinku. Apoi vom trece pe lângă o pădure densă de rododendron, stejar, pin și ienupăr.
În plus, ne vom bucura ochii cu priveliști spectaculoase ale vârfului Mera (6476m) și ale altor vârfuri înconjurătoare de-a lungul drumului.
Mai departe vom avea parte de o coborâre abruptă către Râul Hinku, dupa care vom urca o pantă care ne va duce către Kothe.
Odata ajunsi in Kothe vom avea timp să exploram împrejurimile satului înainte de a merge sa ne odihnim picioarele la cazare.

Ziua 7: Kothe 4095 – Thangnak 4350m

Servim micul dejun si ne pregatim pentru o noua drumetie. Astăzi, vom porni către Thangnak, unde avem de mers aproximativ 4 ore din Kothe. Pe măsură ce vom avansa vom trece pe lângă Culmea Râului Hinku spre Gondishung. Aici vom putea admira priveliștea incredibilă a mănăstirii Lungsumgba, construită acum aproximativ 200 de ani.
Mai departe traseul nostru urcă ușor pe lângă râu, unde vom avea parte de câteva priveliști spectaculoase ale vârfului Mera (6476m) și vârfului Kusum Kanguru (6367m). Odata ajunsi in Thangnak, vom avea timp sa explora zona puțin dupa care vom merge sa ne odihnim pentru o noua zi.

Ziua 8: Zi de aclimatizare

Azi este o zi importanta pentru expeditia noastra, vom avea parte de o zi de aclimatizare, un lucru vitală când faci drumeții la altitudini mai mari.
Ne trezim dis de dimineata, servim micul dejun si incepem ziua de aclimatizare cu explorarea Thangnak-ului. Mai departe vom face o vizită la Lacul Sabal Tsho de unde vom continua drumetia noastra pana la 5271 de metri pe flancul vârfului Kusum Kanguru.
Aici vom admira priveliștile pitorești ale vârfului Mera (6476m) și ale vârfului Kusum Kanguru (6367m ).
Dupa aclimatizare ne retragem inapoi in Thangnak la casuta cu tei pentru a ne odihni pentru o noua zi.

Ziua 9: Thangnak – Khare ( 5045 m )

Servim micul dejun si după o zi aventuroasă de aclimatizare la Thangnak, ne facem bagajele și ne pregatim pentru a începe drumeția către Khare. Drumeția de astăzi va fi de aproximativ 3 ore, astfel încât să nu ne simțim epuizați și obosiți.
Traseul de azi este unul abrupt, dar captivant, ce ne va duce spre Khare si ne va oferii șansa de a trece peste ghețarurile Hinku și Shar.
Drumetia noastra ne va purta pe lângă o morena ce ne va ghida către o vale încântătoare de unde vom incepe o scurtă urcare abruptă până la Khare.
Din Khare vom putea admira fata nordica a vârfului Mera (6476m), obiectivul nostru din aceasta expeditie. În plus, Khare oferă numeroase drumeții atrăgătoare pentru explorare și aclimatizare. Ne cazam la casa cu ceai si avem timp liber pentru odihna.

Ziua 10: Zi de aclimatizare

Servim micul dejun si ne pregatim sa exploram Khare.
În această zi, vom petrece timpul aclimatizându-ne la altitudinea de peste 5000 de metri.
Ziua petrecută în Khare ne va ajuta să ne pregătim mai bine pentru a face față altitudinii vârfului.
Azi vom face o drumetie în jurul lui Khare pentru a se adapta treptat corpul la condițiile de înaltă altitudine.
Drumetia de azi ne va ajuta să ne familiarizam cu terenul și să ne pregătim fizic și mental pentru ascensiunea către vârf.
Este important să ne aclimatizam corespunzător pentru a ne putea bucura de expediție și să ne asiguram că suntem în cea mai bună formă pentru atingerea vârfului.
Seara cina si cazare la casa cu ceai.

Ziua 11: Khare to Mera Base Camp

Servim micul dejun si ne asteapta o zi atrăgătoare a expediției. După un mic dejun vom părăsi locul și vom urma un traseu aventuros ce trece peste o platformă stâncoasă deasupra Culmii Vestice a Ghețarului Mera. După aproximativ 5 ore de mers, vom ajunge în Tabăra de Bază Mera, poarta către Vârful Mera (6476m).
De la Tabăra de Bază, vom puteți admira priveliștile panoramice ale munților înzăpeziți din Regiunea Khumbu. De aici traseul nostru coboară ușor pentru a ajunge la locul de campare, ce se afla chiar sub Tabăra de Bază. Echipa noastră de șerpas va pregăti tabăra pentru a ne odihni.

Ziua 12: Mera Base Camp – High Camp

Ne trezim servim micul dejun si dupa o dimineata placuta in Tabara de Baza Mera ne pregatim pentru o nou zi si o noua drumetie spre obiectivul nostru final.
Inainte de plecarea din Tabăra de Bază Mera vom avea parte de o sedinta din partea ghiziilor noștri șerpa, pentru a face față situatiei ce va urma.
Azi ne asteapta o drumetie de aproximativ 4-5 ore in care vom urca în pantă pe un traseu împânzit cu zăpadă și pietre.
Odata ajunsi in Tabara de Baza 2 vom putea admira priveliști uimitoare ale Vârfului Everest (8848m), Vârfului Makalu (8481m), Cho Oyu (8201m), și feței sudice a Lotshe (8516m), Nuptse (7861m), Chamlang (7319m) și Baruntse (7129m).
Cazare în corturi în Tabara de Baza 2, unde ne odihnim pentru momentul mult asteptat, urcarea pe Vârful Mera.

Ziua 13: Ziua Varfului si coborare in Khare

Azi ne trezim cu noapte in cap, servim micul dejun si in jurul ore 02.00 sub îndrumarea experților nostri vom porni spre varf.
Ascensiunea de azi va dura aproximativ 9 ore.
Odată ce vom ajunge în vârful Mera( 6476 m ), vom fi întâmpinti de priveliști magnifice ale Vârfului Everest (8848m), Cho-Oyu (8210m), Lhotse (8516m), Makalu (8481m), Kangchenjunga (8586m), Nuptse (7861m), Chamlang (7319m), Baruntse (7129m), Ama Dablam (6812m), Kangtega (6779m), și alte vârfuri ce ne vor înconjura.
Dupa ce petrecem timp pretios in varf si ne bucuram de reusita noastra si de peisajul ce ne incojoara, incepem coborarea încet înapoi către Khare, unde ne vom caza peste noapte.

Ziua 14: Khare – Khote

Ne trezim fericiti si mandri pentru reusita noastra si servim micul dejun dupa care ne pregatim pentru o noua zi de miscare.
Azi ne asteapta o drumetie de aproximativ 7 ore, ce ne va duce inapoi in Kothe.
Pe parcursul drumetie ne vom bucura de vederea impresionantă a feței nordice a vârfului Mera (6476m), iar dupa aproximativ 3 h vom ajunge in Thangnak, unde ne vom odihni putin si de unde mai avem de parcurs aproximativ 4 h pana in Kothe.
Drumetia de azi ne va fascina pe măsură ce vom reveni dintr-o regiune alpină înaltă către o pădure subtropicală.
Pe drum, vom traversa poduri suspendate peste râu, iar in cea mai mare parte a acestei zile, vom merge prin zone pline de rododendron și pădure de pini ce se afla de-a lungul râului Dudh Koshi.

Odata ajunsi in Kothe ne cazam si ne odihnim peste noapte in casuta cu ceai.

Ziua 15: Khote - Thuli Kharka

Dupa micul dejun ne punem la drum si mergem spre Thuli Kharka. Pe parcursul drumetiei de azi vom trece printr-o padurea densa, iar mai departe vom traversa prin partea vestică a Văii Hinku până când vom ajunge la Thuli Kharka.
Odata ajunsi in Thuli Kharka, numită și Chatra-La, vom avea parte de priveliști uimitoare. De aici vom putea vedea Mera Nord (6476m), Mera Central (6461m) și fața sudică a vârfului Mera (6476m). Seara ne cazam si ne odihnim in casa cu ceai.

Ziua 16: Thuli Kharka - Lukla – drumetie

Ne trezim de dimineata, servim micul dejun si ne pregatim pentru o zi lunga si active.
Azi ne asteapta o drumetie de aproximativ 9 ore, pana in Lukla, unde expeditia noastra se va incheia.
Drumetia de azi va fi una aventuroasă care ne va duce pe creasta înaltă a lui Kalo Himal. Admirand frumusetea naturi ne continuam drumetia traverand Pasul Zatrawa La, urcand pe un traseu ceva mai abrupt.
Odata ajunsi în vârful pasului, vom incepe coborîrea ce ne va purta prin Chutanga si mai departe spre Lukla.
Pe tot parcursul drumetiei, vom fi copleșiti de scenele spectaculoase ale munților.
Seara cazare si cina.

Ziua 17: Lukla – Khatmandu

După ce ne trezim în mijlocul frumuseții liniștitoare din Lukla, vom savura micul dejun și vom arunca o ultima privire asupra peisajelor magnifice. După aceea, ne pregătim pentru un zbor panoramic de la Aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla către Kathmandu. În timp ce ne pregătim pentru decolare printre dealurile înalte, adrenalina incepe sa creasca.:D
Pe durata celor 40 de minute de zbor de la Lukla la Kathmandu, vom putea admira pe fereastra peisajelor pitorești și frumusetea muntilor Himalaya. După ce ajungem la Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu, ne indreptam către hotel.
Ne cazam dupa care putem să iesim sa ne plimbam prin oraș pentru ultima oară înainte de plecare.
Seara vom avea parte de o cina de ramas bun unde vom putea gusta câteva dintre bucatele tradiționale delicioase din Valea Kathmandu. În plus, ne vom putea bucura de spectacolul cultural pe care îl vom avea la dispoziție.
După noaptea plină de evenimente, revenim la hotel pentru a ne odihni.

Ziua 18: Khatmandu

După micul dejun mergem la Swyambhunath (cunoscut ca și templul maimuțelor), un monument Buddhist vechi de 2000 ani, cu vedere în cele 4 puncte cardinale, situat pe un deal cu vedere la Kathmandu. În jurul stupei emisferice se afla multe temple, pagoda și multe maimuțe cu fața roșie, despre care se crede că sunt descendenții lui Hanuman, zeul Maimuță.

După-amiaza și seara timp liber pentru relaxare și cumpărături.

Ziua 19 Khatmandu

Servim micul dejun si reprezentantul nostru ne va duce la Aeroportul Internațional Tribhuvan pentru zborul de întoarcere acasă.
Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Echipament obligatoriu:

duffel bag minim 90 l și rucsac de zi de 30 l
bocanci
ham
supramanusi
suprapantaloni
pantaloni de trekking
bluze/tricouri trekking
sac de dormit
cagula
polar
geacă puf
geacă impermeabilă
ochelari soare
frontal
sosete lana
șosete trekking
mănuși
buff
căciulă
cască de alpinism
trusă medicală proprie
trusă personală de igienă
cremă de soare

Opțional:

Lenjerie pentru sacul de dormit
Bețe de Trekking

Include/Nu include

 • Biletele de avion București – Kathmandu - București,
 • Bagaj de mână și de cală,
 • Taxe de aeroport,
 • Transferuri interne in Nepal;
 • Cazare la hotel de 3 stele (twin-share) pentru două nopți în Kathmandu;
 • Ghid de drumeție licențiat vorbitor de engleză și echipă de asistență montană plus hamali;
 • Ghid de alpinism Sherpa pentru Vârful Mera;
 • 3 mese pe zi: mic dejun, prânz și cină, pe tot parcursul perioadei de drumeție și camping
 • Toate echipamentele pentru drumeții și alpinism, inclusiv cort de bucătărie, cort de depozitare, cort de luat masa, corturi de toaletă, mese, scaune și ustensile de gătit pentru tabăra de bază și tabăra înaltă Mera Peak.
 • Permis de urcare pe Vârful Mera.
 • Taxe de intrare la Parcul Național Everest.
 • Taxa administratiei locale
 • Bilete de avion programate pentru Kathmandu-Lukla-Kathmandu pentru toți membrii alpinismului, ghidul Sherpa și personalul din bucătărie.
 • Telefon prin satelit transportat de un ghid pentru comunicare și disponibil clienților la costul de 3 USD pe minut.
 • Truse medicale de prim ajutor pentru grupul de alpinism și personal
 • Trusă cuprinzătoare de prim ajutor.
 • Servicii zilnice de rapoarte meteo;
 • Panou solar pentru lumina si incarcare baterie;
 • Asistență pentru cumpărarea echipamentului de drumeție sau se poate împrumuta din Nepal;
 • Certificate de alpinism de vârf eliberate de organismul respectiv al Guvernului Nepalului;
 • Porter/Yaks vor transporta bagajul de 20 kg de persoană în timpul drumeției către tabăra de bază.
 • Tips pentru ghizii locali,
 • Tips pentru porteri,
 • Mesele care nu sunt incluse în program,
 • Viza de intrare în Nepal - 50 dolari,
 • Băuturi îmbuteliate de orice fel, plus ceai și cafea în plus la drumeții.
 • Orice mâncare sau gustări ambalate, băuturi carbogazoase, băuturi energizante, apă minerală, ciocolată și băuturi nutritive în timpul perioadei de drumeție.
 • Articole de natură personală, cheltuieli de spălătorie și bacșișuri
 • Servicii de transport suplimentare care nu sunt menționate în programul de itinerar
 • Orice personal suplimentar, altul decât cel specific.
 • Salvare, repatriere, medicamente, analize medicale precum și cheltuieli de spitalizare.
 • Asigurare medicală, asigurare de călătorie și evacuare în caz de urgență, dacă este necesar.
 • Statie emisie-receptie.
 • Echipament personal de alpinism și trekking.
 • Asigurarea personală, dacă trekking sau alpinism trebuie să includă evacuarea cu elicopterul.

Durată

19 zile

Destinație

Nepal

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 19122 RON

Recomandări

×