din 0 recenzii
Locuri epuizate
4 zile / 3 nopți
Circuit
Engleză, Română
Profităm de ziua liberă de 1 mai și vă invităm în Bucovina, într-un circuit de 4 zile în care să ne bucurăm de drumeții în masivele Rarău, Giumalău și Călimani, de cultura și gastronomia locală și istoria îndelungată.
Bucovina este printre cele mai atractive și frecventate zone turistice de la noi din țară, fiind cunoscută pentru folclor, costume, mobilier și olărit. Nordul Moldovei este plaiul încărcat de legende și istorie, muză pentru numeroși scriitori care i-au făcut cunoscute locurile. Descris inegalabil și autentic de către Ion Creangă, care a zugrăvit și portrete memorabile de moldoveni neaosi, acesta deține peisaje uimitoare și irepetabile. Însă a devenit faimos și pentru numeroasele lăcașuri de cult pe care le deține, unice în Europa datorită picturilor religioase deosebite.
Bogăția spirituală a acestor locuri a dăinuit de-a lungul timpului, oamenii de aici descoperind importanța unei legături armonioase cu divinitatea.Dacă iubești cultura și istoria, îți place mâncarea tradițională și cauți relaxare în natură, atunci Bucovina te așteaptă cu brațele deschise!
Detalii plată:
Preț: 1040 RON/persoană
Preț Adventures Club member: 936 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)
**ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ**
– Dupa efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare
– Rezervarea se face prin plata unui avans de 520 RON
– Diferenta va fi achitată până la 19.04.2023 (520 RON)
Important de știut:
Plecare: Sâmbătă, 29.04.2023, ora 06.00 cu minivan/microbuz, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.
Întoarcere: Marti, 02.05.2023, orele 23:30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.
Ne vedem la ora 06.00 în Piața Victoriei, parcarea centrală, și pornim la drum pe ruta București - Buzău - Focșani - Bacău - Câmpulung Moldovenesc.
Prima oprire va fi la Muzeul Etnografic “Ioan Grămadă”. Aici ne va întâmpina însuși Ioan Grămadă, colecționarul care strânge de peste 30 de ani obiecte de valoare și pe care le expune în gospodăria sa, înființând muzeul.
Al doilea obiectiv turistic din Campulung Moldovenesc este Muzeul Arta Lemnului, care contine un bogat patrimoniu de peste 15.000 de exponate din lemn și are la baza colecțiile etnografice fiind printre puținele din Europa.
Ca de obicei ne cazăm la Pensiunea Dor de Codru, unde gazda noastra ne va astepta cu caldura și cu mancare traditionala bucovineana.
Va propunem doua trasee montane de nivel mediu, cu o diferentă de nivel de aproximativ 800 de m in care urcăm pe varfurile Giumalau (1857 m) si Rarau (1651 m).
Traseul 1:
Saua Fundul Colbului - Vf. Giumalau (1857) - Cabana Giumalau - Saua Fundul Colbului
Dificultate: mediu
Diferența de nivel: +/- 800 m
Durată: aprox. 5-6 ore, cu pauze incluse.
Traseul 2:
Hotel Alpin Rarau - Cabana Pastorala - Vf. Rarau - Pietrele Doamnei - Hotel Alpin Rarau
Dificultate: usor - mediu
Diferența de nivel: +/- 200 m
Durată: aprox. 3 ore, cu pauze incluse.
Seara ne intoarcem la cazare la Pensiunea Dor de Codru.
Azi vă propunem o incursiune prin locuri de poveste în Țara Dornelor pe traseul tematic 12 Apostoli (un complex de roci eruptive cu figuri zoomorfe și antropomorfe, unice prin frumusețea și forma lor).
Traseu nostru va începe cu trecerea pe sub o poartă tradițională frumos așezată lângă un pâlc de pădure.
De aici poteca șerpuiește printr-o zonă cu pădure rară dar cu o priveliște încântătoare. Începem cu un urcuș blând și nu după mult timp aflăm că înaintăm pe “drumul laptelui”.
Odată ajunși într-o poieniță vom face pauză pentru fotografii panoramice spectaculoase, aici vom admira de jur împrejur culmile Munților Călimani.
După pauză binemeritată ne continuăm traseul prin pădure și nu după mult timp ajungem la finalul traseului unde ne așteaptă uriașii de stanca.
Aici facem o nouă pauză pentru gustare, relaxare și admirat peisaje după care ne întoarcem la autocar pe același traseu.
Traseul Tematic 12 Apostoli
Dificultate: mediu;
Diferența de nivel: +/- 700 m;
Durată: aprox. 7 ore, cu pauze incluse.
Seara revenim la cazare pentru cina.
Servim micul dejun la pensiune și ne pregătim de plecare. În drumul nostru spre casă vom vizita Mănăstirea Humor, una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc.
În pădurile nesfârşite de la poalele Obcinei Mari, Oană, vornicul de la Suceava, întemeia loc de rugăciune pe valea râului Humor după 1400, la vremea domniei lui Alexandru cel Bun. Mănăstirea Humor s-a bucurat de veniturile pe care le avea moştenite încă de la ctitor şi de la fiii săi, fiind confirmate şi de Ştefan cel Mare printr-un hrisov datat 25 aprilie 1475 (cinci sate, un munte, o slatină şi o prisacă). Se mai văd ruinele zidurilor primei ctitorii în vecinătatea actualei biserici a Mănăstirii Humor construită în 1530 “cu cheltuiala şi osteneala” logofătului Teodor Bubuiog şi a soţiei sale Anastasia, după cum menţionează pisania aşezată la intrare.
Ramanem in Gura Humorului pentru o doza de adrenalina. Cei interesati de senzatii tari pot incerca cea mai lunga tiroliana dintr-un singur cablu din Europa. Mega Tiroliana Bucovina are o lungime totala de peste 2 km pe care se va atinge o viteză maximă de 150km/oră la o diferență de nivel de 320 de metri.
Ne continuam ziua cu o vizită la Mănăstirea Voroneț - cea mai faimoasă dintre ctitoriile lui Ștefan cel Mare, un monument aflat și pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Frescele sale vorbesc despre rafinatele cunoștinte ezoterice ale teologilor medievali moldoveni și despre talentul artistic al meșterilor anonimi.
Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures.
🥾🥾 bocanci, 🚫 EXCLUS orice alt tip de încălțăminte:👟👢👡;
👖 pantaloni drumeție (exclus blugi);
👕 tricou sintetic;
🥼 polar;
🧥 geacă;
🤶 căciulă;
🧤 mănuși;
🔦 lanternă frontală;
👔 haine de schimb;
🎒 rucsac pentru tură de o zi;
💦 pelerină pentru ploaie;
🕶️ ochelari de soare;
❄️ parazăpezi;
💊 trusă medicală personală.
Bețe trekking
Cremă de protecție solară
Lasă un răspuns