fbpx
de la 1040 RON
Rezervare

Drumeție Rarău, Giumalău și 12 Apostoli

Bucovina
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

4 zile / 3 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Profităm de ziua liberă de 1 mai și vă invităm în Bucovina, într-un circuit de 4 zile în care să ne bucurăm de drumeții în masivele Rarău, Giumalău și Călimani, de cultura și gastronomia locală și istoria îndelungată.

Bucovina este printre cele mai atractive și frecventate zone turistice de la noi din țară, fiind cunoscută pentru folclor, costume, mobilier și olărit. Nordul Moldovei este plaiul încărcat de legende și istorie, muză pentru numeroși scriitori care i-au făcut cunoscute locurile. Descris inegalabil și autentic de către Ion Creangă, care a zugrăvit și portrete memorabile de moldoveni neaosi, acesta deține peisaje uimitoare și irepetabile. Însă a devenit faimos și pentru numeroasele lăcașuri de cult pe care le deține, unice în Europa datorită picturilor religioase deosebite. 

Bogăția spirituală a acestor locuri a dăinuit de-a lungul timpului, oamenii de aici descoperind importanța unei legături armonioase cu divinitatea.Dacă iubești cultura și istoria, îți place mâncarea tradițională și cauți relaxare în natură, atunci Bucovina te așteaptă cu brațele deschise!

 

Detalii plată:

Preț: 1040 RON/persoană

Preț Adventures Club member: 936 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

**ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ**

– Dupa efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

– Rezervarea se face prin plata unui avans de 520 RON

– Diferenta va fi achitată până la 19.04.2023 (520 RON)

 

Important de știut:

 • În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!
 • În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!
 • Grup minim de participanți: 15 persoane
 • Termen de plată:  19.04.2023, în limita locurilor disponibile!
Vezi tot

Itinerar

Data și ora:

Plecare: Sâmbătă, 29.04.2023, ora 06.00 cu minivan/microbuz, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Marti, 02.05.2023, orele 23:30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Ziua 1 - 29.04.2023

Ne vedem la ora 06.00 în Piața Victoriei, parcarea centrală, și pornim la drum pe ruta București - Buzău - Focșani - Bacău - Câmpulung Moldovenesc.
Prima oprire va fi la Muzeul Etnografic “Ioan Grămadă”. Aici ne va întâmpina însuși Ioan Grămadă, colecționarul care strânge de peste 30 de ani obiecte de valoare și pe care le expune în gospodăria sa, înființând muzeul.
Al doilea obiectiv turistic din Campulung Moldovenesc este Muzeul Arta Lemnului, care contine un bogat patrimoniu de peste 15.000 de exponate din lemn și are la baza colecțiile etnografice fiind printre puținele din Europa.
Ca de obicei ne cazăm la Pensiunea Dor de Codru, unde gazda noastra ne va astepta cu caldura și cu mancare traditionala bucovineana.

Ziua 2 - 30.04.2023

Va propunem doua trasee montane de nivel mediu, cu o diferentă de nivel de aproximativ 800 de m in care urcăm pe varfurile Giumalau (1857 m) si Rarau (1651 m).

Traseul 1:
Saua Fundul Colbului - Vf. Giumalau (1857) - Cabana Giumalau - Saua Fundul Colbului
Dificultate: mediu
Diferența de nivel: +/- 800 m
Durată: aprox. 5-6 ore, cu pauze incluse.

Traseul 2:
Hotel Alpin Rarau - Cabana Pastorala - Vf. Rarau - Pietrele Doamnei - Hotel Alpin Rarau
Dificultate: usor - mediu
Diferența de nivel: +/- 200 m
Durată: aprox. 3 ore, cu pauze incluse.

Seara ne intoarcem la cazare la Pensiunea Dor de Codru.

Ziua 3- 01.05.2023

Azi vă propunem o incursiune prin locuri de poveste în Țara Dornelor pe traseul tematic 12 Apostoli (un complex de roci eruptive cu figuri zoomorfe și antropomorfe, unice prin frumusețea și forma lor).

Traseu nostru va începe cu trecerea pe sub o poartă tradițională frumos așezată lângă un pâlc de pădure.

De aici poteca șerpuiește printr-o zonă cu pădure rară dar cu o priveliște încântătoare. Începem cu un urcuș blând și nu după mult timp aflăm că înaintăm pe “drumul laptelui”.

Odată ajunși într-o poieniță vom face pauză pentru fotografii panoramice spectaculoase, aici vom admira de jur împrejur culmile Munților Călimani.
După pauză binemeritată ne continuăm traseul prin pădure și nu după mult timp ajungem la finalul traseului unde ne așteaptă uriașii de stanca.

Aici facem o nouă pauză pentru gustare, relaxare și admirat peisaje după care ne întoarcem la autocar pe același traseu.

Traseul Tematic 12 Apostoli
Dificultate: mediu;
Diferența de nivel: +/- 700 m;
Durată: aprox. 7 ore, cu pauze incluse.

Seara revenim la cazare pentru cina.

Ziua 4- 02.05.2023

Servim micul dejun la pensiune și ne pregătim de plecare. În drumul nostru spre casă vom vizita Mănăstirea Humor, una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc.

În pădurile nesfârşite de la poalele Obcinei Mari, Oană, vornicul de la Suceava, întemeia loc de rugăciune pe valea râului Humor după 1400, la vremea domniei lui Alexandru cel Bun. Mănăstirea Humor s-a bucurat de veniturile pe care le avea moştenite încă de la ctitor şi de la fiii săi, fiind confirmate şi de Ştefan cel Mare printr-un hrisov datat 25 aprilie 1475 (cinci sate, un munte, o slatină şi o prisacă). Se mai văd ruinele zidurilor primei ctitorii în vecinătatea actualei biserici a Mănăstirii Humor construită în 1530 “cu cheltuiala şi osteneala” logofătului Teodor Bubuiog şi a soţiei sale Anastasia, după cum menţionează pisania aşezată la intrare.

Ramanem in Gura Humorului pentru o doza de adrenalina. Cei interesati de senzatii tari pot incerca cea mai lunga tiroliana dintr-un singur cablu din Europa. Mega Tiroliana Bucovina are o lungime totala de peste 2 km pe care se va atinge o viteză maximă de 150km/oră la o diferență de nivel de 320 de metri.

Ne continuam ziua cu o vizită la Mănăstirea Voroneț - cea mai faimoasă dintre ctitoriile lui Ștefan cel Mare, un monument aflat și pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Frescele sale vorbesc despre rafinatele cunoștinte ezoterice ale teologilor medievali moldoveni și despre talentul artistic al meșterilor anonimi.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures.

𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝘂:

🥾🥾 bocanci, 🚫 EXCLUS orice alt tip de încălțăminte:👟👢👡;
👖 pantaloni drumeție (exclus blugi);
👕 tricou sintetic;
🥼 polar;
🧥 geacă;
🤶 căciulă;
🧤 mănuși;
🔦 lanternă frontală;
👔 haine de schimb;
🎒 rucsac pentru tură de o zi;
💦 pelerină pentru ploaie;
🕶️ ochelari de soare;
❄️ parazăpezi;
💊 trusă medicală personală.

Opțional, dar recomandăm:

Bețe trekking
Cremă de protecție solară

Include/Nu include

 • Ghid național
 • Ghizi montani
 • Transportul cu autocar/midiautocar
 • Cazare 3 nopți în camere duble și triple la Pensiunea Dor de Codru din Câmpulung Moldovenesc
 • Demipensiune (mic dejun + cină)
 • Intrările la obiective
 • Tiroliana
 • Alte cheltuieli personale

Durată

4 zile/3 nopți

Destinație

Bucovina

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1040 RON

Recomandări

×