de la 150 RON
Rezervare

Drumeție Lacul Scropoasa și Podul cu Florile

Munții Bucegi
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

1 zi

Tip Excursie

Excursie de 1 zi

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Este aproape imposibil să nu fi văzut poze cu unul dintre cele mai instagramabile peisaje din Munții Bucegi. Într-un loc aproape ascuns de ochii majorității turiștilor, înconjurat de versanți semeți și păduri falnice de brad și molid, se află o mică bijuterie de un turcoaz ireal, un lac de munte artificial care mărginește un vechi baraj aflat într-un areal de poveste.

Ne referim desigur la Lacul Scropoasa, creat pe cursul superior al Râului Ialomița prin construirea unui mic baraj pe Cheile Orzei. Este probabil unul dintre cele mai vechi baraje de la noi din țară, fiind edificat la finalul anilor 1920, care este încă funcțional, servind la producerea de energie și apă potabilă pentru localitățile din aval.

Pentru a ajunge aici vom urca întâi în munți, pe deja celebrul TransBucegi, care oferă niște priveliști fermecătoare pe mare parte din traseu, urmând a părăsi autocarul la intrarea în traseu, aflată chiar lângă zona de camping de la Zănoaga.

Urmează un prim sector prin Cheile Zănoagei, flancați de pereți ascuțiți pe care apele Ialomiței i-au săpat cu diligență timp de milenii, râu pe care îl vom și traversa de câteva ori, inclusiv pe podețe frumos amenajate. Este un traseu foarte interesant, pe alocuri sălbatic și ușor de parcurs pentru oricine dorește puțină mișcare în natură.

Vom trece praguri de piatră, vom admira mici cascade vijelioase și ne vom bucura de umbra și sunetele pădurii care ne vor călăuzii pașii până ce vom ajunge la lac. Distanța nu este mare, iar noi ar trebui să o parcurgem în aproximativ 1 oră – 1 oră și 30 minute.

Odată ajunși la Lacul Scropoasa, îl vom ocoli prin dreapta, îl vom admira în toată splendoarea sa, însă ne vom îndrepta către baraj, pentru că acela este adevăratul premiu al efortului nostru de până acum. Imaginați-vă un mic canion, scăldat în apele turcoaz ale lacului și blocat cu un baraj de beton, peste care mușchi plasat strategic este scăldat în razele difuze ale soarelui într-un cadru parcă special creat pentru a garanta cele mai faine fotografii.

Ne întoarcem apoi la autocar pentru a continua explorarea acestor munți deosebit de interesanți. Vom opri la scurt timp în dreptul Barajului Bolboci, care creează în spatele său uriașul lac cu același nume, supranumit și Marea din Bucegi. Cu o înălțime de 55 m, acesta este situat la altitudinea de 1.438 m și este realizat din anrocamente, piatra folosită în construcția acestuia provenind de la cariera Podul cu Florile pe care o vom vizita în curând.

Asta pentru că vom continua excursia pe un drum forestier lung de aproximativ 4 km care șerpuiește pe versant pentru a ajunge acolo. Dacă peisajele de pe acesta nu impresionează întotdeauna, odată ajunși la Podul cu Florile vă garantăm că declanșatoarele aparatelor vor face cu greu față multitudinii de poze pe care le veți dori a le face.

Cariera de la Podul cu Florile a fost în trecut un vârf înalt, care a fost redus treptat la un crater, al cărui aspect actual se aseamănă un pic cu un peisaj selenar, fiind înconjurat de colți rămași în urma exploatării de acum mai bine de trei decenii. De aici ni se vor arăta priveliști deosebit de frumoase spre Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, platoul Munților Bucegi de la Șaua Dichiu și până la Babele sau chiar mai departe, iar pentru cine are timp să meargă și în partea dreapta a acestuia, va vedea imensa carieră de piatră de la Lespezi și poate chiar orașul Târgoviște în depărtare.

După ce ne luăm doza de energie și ne reîmprospătăm bateriile cu o excursie reușită în natură, ne vom întoarce spre casele noastre, cu multe amintiri frumoase pe care le vom putea povesti cu mândrie prietenilor și familiei.

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Preț: 150RON/persoană

Preț Adventures Club Member: 128RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

 

Important de știut:

– Vă rugam sa tineti cont de echipamentul obligatoriu! In cazul in care va prezentati la autocar cu un echipament necorespunzator, ghidul isi rezervă dreptul de a nu va permite participarea in cadrul evenimentului!

 Traseul poate fi modificat sau anulat de catre ghidul montan, in functie de conditiile meteorologice!

– Număr minim de participanți: 15

– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– In cazul in care nu veti participa la eveniment din orice motiv, trebuie sa gasiti un inlocuitor pentru rambursarea sumei!

– Termen de plata: 25.11.2022, in limita locurilor disponibile!

Vezi tot

Itinerar

Data și ora:

Plecare: Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 6:00, din Piața Victoriei (parcarea centrală), cu autocar / midi autocar / microbuz, în funcție de numărul de participanți.

Întoarcere: Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 22:00 (în funcție de trafic), în Piața Victoriei (parcarea centrală).

Informații traseu:

Traseu #1: Camping Zănoaga (1.371m) - Cheile Zănoagei - Lacul Scropoasa (1.202m) - Barajul Scropoasa (1.202m) - Cascada Șapte Izvoare - Cheile Zănoagei - Camping Zănoaga (1.371m)
Durata totală traseu #1: 4 ore (cu pauze incluse)
Formă traseu #1: liniar
Diferență nivel traseu #1: 170 m
Distanță parcursă traseu #1: 7 km
Dificultate traseu #1: ușoară

Traseu #2: Cabana Bolboci (1.460m) - Cabana Podul cu Florile - Podul cu Florile (1.788m) - Cabana Podul cu Florile - Cabana Bolboci (1.460m)
Durată totală traseu #2: 4 ore (cu pauze incluse)
Formă traseu #2: liniar
Diferență nivel traseu #2: 330 m
Distanță parcursă traseu #2: 8 km
Dificultate traseu #2: ușoară

Echipament obligatoriu:

✅ bocanci
✅ pantaloni de drumeție (exclus blugi)
✅ tricou sintetic
✅ polar
✅ geacă
✅ căciulă
✅ mănuși
✅ lanternă frontală
✅ haine de schimb
✅ rucsac pentru tură de o zi
✅ ochelari de soare
✅ trusă de prim ajutor individuală

Ce trebuie să ai la tine:

✅ mâncare
✅ apă / ceai

Opțional, dar recomandăm:

✅ parazăpezi
✅ bețe de trekking
✅ cremă de protecție solară

Include/Nu include

  • transport cu autocar / midi autocar / microbuz
  • ghid montan și național
  • însoțitor de grup
  • alte cheltuieli personale

Durată

1 zi

Destinație

Munții Bucegi

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 150 RON

Recomandări

×