fbpx
de la 190 RON
Rezervare

Drumeție la Lacul Vulturilor

Munții Buzăului
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

1 zi

Tip Excursie

Excursie de 1 zi

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Este de mult timp pe lista ta. Prietenii tăi au ajuns aici, dar cumva nu ai găsit niciodată timpul să îl descoperi.

Undeva în Munții Siriului, deasupra pădurilor întinse de foioase și conifere, ascuns printre pajiștile arse de soare, pe care aleargă caii sălbatici ai munților, se întinde un luciu de apă misterios, învăluit în legendă și mister. Este vorba desigur de binecunoscutul Lacul Vulturilor.

Situat la altitudinea de 1.420 m, Lacul Vulturilor este una dintre cele mai interesante destinații din Munții Siriului, oferind un peisaj absolut fermecător celor care ajung aici. Imaginează-ți o oază de verdeață care înconjoară un lac străveziu, flancat de o frumoasă cabană de vânătoare, în timp ce de jur împrejur ți se înfățișează ochilor văile luxuriante de la baza masivului, totul sub un cer de un albastru ireal.

Numele de Lacul Vulturilor este dat de însuși Alexandru Vlahuță care spunea în opera sa România Pitorească de faptul că aici vin vulturii în fiecare primăvară, pentru a bea din apa care îi întinerește și a își învăța puii să zboare.

O legendă locală însă atribuie numele de Lacul fără Fund și spune ca la un moment dat, un cioban care își păstorea turma lângă lac a decis să renunțe la meserie, și-a aruncat ciomagul în apele lacului, și-a abandonat mioarele și a plecat spre viața de oraș.

După câțiva ani, mergând pe malul Dunării el și-ar fi găsit bâta plutind pe fluviu și, mistuit de un dor pentru viața simplă de pe munte, s-a întors la meseria sa, dându-și seama că aceasta era totuși menirea sa în viață.

Dacă te uiți la lac pare să fie un sâmbure de adevăr aici, din moment ce lacul nu pare să se răsfrângă în niciun râu, însă el este alimentat continuu de apele unui izvor subteran.

Traseul nostru va începe de la podul care marchează intrarea pe Valea Urlătoarea, urmând într-o primă fază un drum forestier bine conturat, timp de aproximativ 1 oră. Apoi acesta devine din ce în ce mai pronunțat, mai abrupt și mai prost întreținut. Aceasta este porțiunea cea mai dificilă a traseului și durează aproximativ 1 oră – 1 oră 30 minute de traversat.

Spre finalul acesteia, traseul devine iar domol și se pregătește să iasă în golul alpin, într-un loc numit Poarta Vulturilor. Aici întâlnește un alt drum forestier și se înscrie în direcția Lacului Vulturilor, printr-un peisaj absolut spectaculos. Durata estimată este de aproximativ 1 oră.

 

Detalii plată:

Preț: 190 RON/persoană

Preț Adventures Club Member: gratuit* sau 162 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

– După efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

– În cazul în care se optează pentru plata prin transfer bancar, aveți la dispoziție 48 de ore pentru a efectua transferul  în contul agenției, în caz contrar rezervarea va fi anulată automat

 

Important de știut:

– Vă rugăm să țineți cont de echipamentul obligatoriu! În cazul în care vă prezentați la autocar cu un echipament necorespunzător, ghidul își rezervă dreptul de a nu vă permite participarea în cadrul evenimentului!

– Programul nu ne permite să așteptăm persoanele care nu sunt la ora stabilită în Piața Victoriei!

–  Traseul poate fi modificat sau anulat de către ghidul montan, în funcție de condițiile meteorologice!

– Număr minim de participanți: 15

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv, trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

– Termen de plată: Luni, 11.09.2023, în limita locurilor disponibile!

 

Vezi tot

Itinerar

Data și ora:
Data și ora:

Plecare: Duminică, 17 Septembrie 2023, ora 06:00 cu autocar / midiautocar / microbuz, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Duminică, 17 Septembrie 2023, orele 22:30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Informații traseu:

Traseu: Pod Crasna Urlătoare (570 m) - Valea Urlătoarea - Poarta Vânturilor (1.490 m) - Lacul Vulturilor (1.420 m) - Poarta Vânturilor - Valea Urlătoarea - Pod Crasna Urlătoare.

Durata totală a traseului: 6-7 ore (cu pauze incluse).

Formă traseu: liniar

Diferență nivel: + 900 m / - 900 m

Distanță parcursă: 17 km

Dificultate: medie

Echipament obligatoriu:

✅ bocanci
✅ pantaloni de drumeție (exclus blugi)
✅ tricou sintetic
✅ polar
✅ geacă
✅ căciulă
✅ mănuși
✅ lanternă frontală
✅ haine de schimb
✅ rucsac pentru tură de o zi
✅ ochelari de soare
✅ trusă de prim ajutor individuală

Optional, dar recomandăm:

- bețe trekking
- cremă de protecție solară

Ce trebuie să ai la tine:

- mâncare
- apă / ceai

Include/Nu include

  • transportul cu autocar/midiautocar/minivan/mașină
  • ghid montan și național
  • însoțitor grup
  • alte cheltuieli personale;
  • Transportul cu tractorul pe drumul forestier.

Durată

1 zi

Destinație

Munții Buzăului

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 190 RON

Recomandări

×