de la 160 RON
Rezervare

Drumetie la Lacul Vulturilor

Munții Buzăului
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

1 zi

Tip Excursie

Excursie de 1 zi

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Este de mult timp pe lista ta. Prietenii tăi au ajuns aici, dar cumva nu ai găsit niciodată timpul să îl descoperi.

Undeva în Munții Siriului, deasupra pădurilor întinse de foioase și conifere, ascuns printre pajiștile arse de soare, pe care aleargă caii sălbatici ai munților, se întinde un luciu de apă misterios, învăluit în legendă și mister. Este vorba desigur de binecunoscutul Lacul Vulturilor.

Situat la altitudinea de 1.420 m, Lacul Vulturilor este una dintre cele mai interesante destinații din Munții Siriului, oferind un peisaj absolut fermecător celor care ajung aici. Imaginează-ți o oază de verdeață care înconjoară un lac străveziu, flancat de o frumoasă cabană de vânătoare, în timp ce de jur împrejur ți se înfățișează ochilor văile luxuriante de la baza masivului, totul sub un cer de un albastru ireal.

Numele de Lacul Vulturilor este dat de însuși Alexandru Vlahuță care spunea în opera sa România Pitorească de faptul că aici vin vulturii în fiecare primăvară, pentru a bea din apa care îi întinerește și a își învăța puii să zboare.

O legendă locală însă atribuie numele de Lacul fără Fund și spune ca la un moment dat, un cioban care își păstorea turma lângă lac a decis să renunțe la meserie, și-a aruncat ciomagul în apele lacului, și-a abandonat mioarele și a plecat spre viața de oraș.

După câțiva ani, mergând pe malul Dunării el și-ar fi găsit bâta plutind pe fluviu și, mistuit de un dor pentru viața simplă de pe munte, s-a întors la meseria sa, dându-și seama că aceasta era totuși menirea sa în viață.

Dacă te uiți la lac pare să fie un sâmbure de adevăr aici, din moment ce lacul nu pare să se răsfrângă în niciun râu, însă el este alimentat continuu de apele unui izvor subteran.

Traseul nostru va începe de la podul care marchează intrarea pe Valea Urlătoarea, urmând într-o primă fază un drum forestier bine conturat, timp de aproximativ 1 oră. Apoi acesta devine din ce în ce mai pronunțat, mai abrupt și mai prost întreținut. Aceasta este porțiunea cea mai dificilă a traseului și durează aproximativ 1 oră – 1 oră 30 minute de traversat.

Spre finalul acesteia, traseul devine iar domol și se pregătește să iasă în golul alpin, într-un loc numit Poarta Vulturilor. Aici întâlnește un alt drum forestier și se înscrie în direcția Lacului Vulturilor, printr-un peisaj absolut spectaculos. Durata estimată este de aproximativ 1 oră.

 

Detalii plată:

Preț: 160 RON/persoană

Preț Adventures Club Member: gratuit* sau 136 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

 

Important de știut:

– Vă rugam sa tineti cont de echipamentul obligatoriu!

In cazul in care va prezentati la autocar cu un echipament necorespunzator, ghidul isi rezervă dreptul de a nu va permite participarea in cadrul evenimentului!

– Numar minim de participanti: 15

– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– In cazul in care nu veti participa la eveniment din orice motiv trebuie sa gasiti un inlocuitor pentru rambursarea sumei!

– Termen de plata: 23.09.2022, in limita locurilor disponibile!

 

Vezi tot

Itinerar

Data si ora:
Data si ora:

Plecare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022, ora 05:30 cu autocar/midiautocar/minivan/masina, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022, orele 22:30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Informatii traseu:

Traseu: Pod Crasna Urlătoare (570 m) - Valea Urlătoarea - Poarta Vânturilor (1.490 m) - Lacul Vulturilor (1.420 m) - Poarta Vânturilor - Valea Urlătoarea - Pod Crasna Urlătoare.

Durata totală a traseului: 6-7 ore (cu pauze incluse).

Formă traseu: liniar

Diferență nivel: + 900 m / - 900 m

Distanță parcursă: 17 km

Dificultate: medie

Echipament obligatoriu:

✅ bocanci
✅ pantaloni de drumeție (exclus blugi)
✅ tricou sintetic
✅ polar
✅ geacă
✅ căciulă
✅ mănuși
✅ lanternă frontală
✅ haine de schimb
✅ rucsac pentru tură de o zi
✅ ochelari de soare
✅ trusă de prim ajutor individuală

Optional, dar recomandam:

- bete trekking
- crema de protectie solara

Ce trebuie sa ai la tine:

✅ mâncare
✅ apă / ceai

Include/Nu include

  • transportul cu autocar/midiautocar/minivan/mașină
  • ghid montan și național
  • însoțitor grup
  • transport drum forestier, 25 RON/persoana
  • alte cheltuieli personale

Durată

1 zi

Destinație

Munții Buzăului

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 160 RON

Recomandări

×