fbpx
de la 130 RON
Rezervare

Descopera Tinutul Vama Buzaului

Vama Buzăului
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

1 zi

Tip Excursie

Excursie de 1 zi

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Pe 26 martie va invitam alaturi de noi intr-o excursie turistica in care v-am pregătit 3 obiective turistice diferite si o scurta drumetie in care vom admira Cascada Urlatoare din Vama Buzaului.

Prima oprire o vom face in Busteni, unde o sa descoperim Casa Memoriala a lui Cezar Petrescu, acesta a fost nuvelist, romancier, gazetar, dar  şi un publicist treaz la problemele epocii. Timp de aproximativ 1 ora o sa locul in care scriitorul a locuit în perioada 1937-1960 şi a realizat mare parte din vasta sa operă.

Mai departe ne continuam excursia catre una dintre cele mai frumoase biserici fortificate, Prejmer, fortificatie ce se afla inclusa in patrimoniul mondial UNESCO.

Complexul bisericii fortificate din Prejmer este fãrã îndoialã o mãrturie de necontestat a tradiţiei saşilor transilvãneni, care ne-au lãsat moştenire o veritabilã pleiadã de monumente pe care uneori nu le apreciem cum se cuvine. Cetatea din Prejmer a fost începutã de cavalerii teutoni, undeva prin anul 1218, pentru ca apoi sã se înalţe în stilul goticului timpuriu, introdus în Transilvania de cãtre cãlugãrii cistercieni. Odatã cu invazia turceascã din secolul al XV-lea se trece la fortificarea sistematica a lãcaşului, care se poate lãuda cu o rezistenţã absolut remarcabilã, ce nu a permis nici mãcar o cucerire otomanã.

Dupa ce descoperim frumoasa fortificatie ne indreptam catre urmatorul obiectiv turistic ce ne asteapta cu o scurta plimbare in aer liber unde vom descoperi istoria zimbrilor in tara noastra si cum se incearca reintroducerea lor in arealul natural dupa ce acesta a fost disparut mai bine de 200 de ani de pe teritoriul tarii noastre.

Zimbrul e cel mai mare mamifer terestru din Europa, ajungând să cântărească până la 1000 de kilograme și să aibă o înălțime la greabăn chiar și peste 1,9 m.

Este  un animal al spaţiilor deschise sau semi-deschise, însă, în anumite perioade ale anului, preferă pădurile pentru adăpost şi hrană. Deşi sursa principală de hrană a zimbrului este iarba, o parte importantă a dietei sale constă în consumul de arbuşti, mărăcini şi puieţi. Zimbrul mănâncă până la 60 de kilograme de hrană pe zi, ceea ce are un impact real asupra vegetaţiei: ajută la păstrarea zonelor deschise şi la crearea unui peisaj mozaicat. În afară de faptul că pasc la liziera pădurilor, zimbrii calcă pământul din mijlocul pajiștilor, se bălăcesc în gropi de noroi şi se tăvălesc în nisip, aruncându-l în aer, ajutând astfel la fertilizarea pajiștilor și la menținerea unei diversități biologice ridicate.

Odata ce am admirat frumosii zimbri ne indreptam catre o scurta drumetie ce ne va purta pana la Cascada Urlatoare din Vama Buzaului.

Odată ajunşi la Cascada Urlătoare, pregătiţi-vă să vedeţi ceva cu adevărat unic. Izvoarele de apă ies direct din munte, se sparg pe stânci şi ajung în pârâul Urlătoarea. Cascada este formată din mai multe izvoare liniare care se întind pe zeci pe metri.

Dupa scurta drumetie ne intoarcem la autocar si ne indreptam spre un loc deosebit sa servim cina.

 

Seara revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

 

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Preț: 130 RON/persoană

Preț Adventures Club Member: gratuit* sau 111 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– Numar minim de participanti: 15

– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– In cazul in care nu veti participa la eveniment din orice motiv trebuie sa gasiti un inlocuitor pentru rambursarea sumei!

– Termen de plata: 24.03.2022, in limita locurilor disponibile!

Vezi tot

Itinerar

Data si ora:

Plecare: Sambata, 26 martie 2022, ora 06:30 cu autocar/microbuz, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Sambata, 26 martie 2022, orele 22:00, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Obiective Turistice:

- Casa Memoriala Cezar Petrescu
- Biserica Fortificata Prejmer
- Valea Zimbrilor
- Cascada Urlatoare
- Obiectiv surpriza, daca timpul ne va permite

Ce trebuie sa ai la tine:

Dupa preferinte, apa, ceai, ceva pentru autocar.
Mentionam ca masa se va servi dupa vizitarea tururor obiectivelor turistice.

Include/Nu include

  • -transportul cu autocar/microbuz
  • -ghid național
  • - intrarile la obiectivele turistice
  • - cina 60 lei ( 2 feluri + desert )
  • - alte cheltuieli personale

Durată

1 zi

Destinație

Vama Buzăului

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 130 RON

Recomandări

×