de la 370 RON
Rezervare

Descoperă Ținutul Harghitei

Miercurea Ciuc
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

2 zile / 1 noapte

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invită să petrecem împreună două zile în Ținutul Harghitei, un loc cu oameni, peisaje și obiective turistice tare faine, care nu sunt îndeajuns de bine cunoscute și promovate, dar care vă vor încânta cu siguranță!

Descoperim pas cu pas aceste meleaguri, ne bucurăm de orașele cu istorie și arhitectură fascinante, de oameni calzi și săritori care își doresc să te simți bine la ei acasă, de obiectivele turistice inedite și uneori unicate și de peisajele deosebit de frumoase care derivă din colinele și munții Transilvaniei de sud-est.

Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citești mai jos programul detaliat.

 

Detalii plată:

Preț: 370RON/persoană

Preț Adventures Club Member: 333RON/persoană (detalii despre programul Adventures Club aici: https://dcradventures.ro/AdventuresClub)

 

Condiții de plată:

– pentru rezervare se achită suma integrală

– după efectuarea rezervării vei primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ

 

Important de știut:

– Număr minim de participanți: 18

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie sa găsiti un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

Termen de plată 29.09.2022, în limita locurilor disponibile!

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Atelierul de Turtă Dulce din Târgu Secuiesc
 • Fabrica de Bere Csiki Sor
 • Parcul Mini Transilvania
 • Palincăria Jamy
 • Orașul Odorheiu Secuiesc

Itinerar

Sâmbătă, 01 Octombrie 2022

Ne întâlnim la ora 6:00 în parcarea centrală din Piața Victoriei, unde după ce ne îmbarcăm în mijlocul de transport vom porni în frumoasa noastră excursie de două zile. Ruta pe care o vom urma va fi București - Ploiești - Brașov - Târgu Secuiesc.

Odată ajunși în Târgu Secuiesc ne vom îndrepta către Atelierul de Turtă Dulce, un mic atelier artizanal. Acesta aparține unei familii cu tradiție din oraș care prepară turta dulce de mai multe generații, rețeta folosită datând tocmai din 1880. Vom asculta povestea lor, vom vizita spațiul unde se produc aceste bucate delicioase și vom avea inclusiv ocazia să decorăm o bucată de turtă dulce pe care apoi o vom putea lua acasă, pentru aceia dintre noi care vor rezista tentației de a nu mânca imediat micuțul deliciu.

Următoarea destinație va fi Tușnad Băi, unde vom fi așteptați de căruțe trase de cai care ne vor conduce la liziera pădurii de la marginea localității. Aici, gazdele noastre se vor apuca de treabă și ne vor pregăti o masă de prânz care vă va rămâne cu siguranță pentru mult în memorie. Mai ales că va fi asezonată cu băuturi locale deosebit de rafinate și va fi acompaniată de un cadru natural absolut feeric.

Vom continua aventura culinară cu o vizită la o locație de excepție, Fabrica de Bere Csiki Sor. Aici vom avea parte de un tur ghidat tare fain care ne va purta prin măruntaiele manufacturii și ne va arăta cum se produce această licoare deosebit de gustoasă, de la bobul de hamei sau malț și până la sticla care ajunge pe raftul magazinului. Dar lucrurile minunate nu se termină aici, deoarece vom avea parte și de o degustare a câtorva variante de bere, iar noi vă putem deja garanta că veți rămâne plăcut impresionați.

Spre finalul zilei ne vom retrage la Hotel Prince** din Miercurea Ciuc unde vom putea servi cina și ne vom odihni pentru o nouă zi plină de locuri interesante de vizitat.

Duminică, 02 Octombrie 2022

Mic dejun la hotel. Transfer către Odorheiu Secuiesc, unde vom avea mai multe locații faine de descoperit.

Prima dintre acestea se află chiar la periferia orașului și se numește Parcul Mini Transilvania. Pentru cine a vizitat Parcul Mini Europa din Bruxelles conceptul ar trebui să îi fie familiar. Aici vom vedea o replică în miniatură a unora dintre cele mai importante și cunoscute castele, cetăți, palate și biserici fortificate din regiunea Transilvaniei. Exponatele au fost create cu foarte mare atenție la detaliu și vă vor reaminti de locațiile din realitate pe care poate le-ați vizitat deja. Dar sunt și unele reproduceri ale unor clădiri care au fost de mult date uitării și care vă vor oferi o imagine fascinantă în trecutul istoric al țării noastre. Este o locație foarte frumoasă care merită cu siguranță să fie descoperită.

Când spui Transilvania automat te gândești și la pălincă, băutura preferată a localnicilor și a multora care au trecut pragul acestui ținut, fie că sunt ei români sau străini. Ca să înțelegeți mai bine ce ridică palinca la rang de băutură venerată vom face un scurt popas la Palincăria Jamy, o mică afacere de familie care încearcă să pună palinca pe harta oficială a produselor spirtoase românești. De regulă, aceasta se produce majoritar în gospodăriile localnicilor și nu este neapărat destinată vânzării în număr mare sau prin canalele moderne de comerț. Aici vom afla cum este să creezi și să administrezi o asemenea afacere, care este întreg procesul de fabricare al acestei băuturi și de ce merită să o încerci măcar o dată în viață. Iar ca să vă ajute în luarea deciziei, vom putea degusta un număr impresionant de tipuri de pălincă, fiecare produsă dintr-un anume tip de fruct, care mai de care mai aromate, mai înțepătoare sau mai rafinate.

După vizita la pălincărie, va urma inevitabil și rândul mesei. În Odorheiu Secuiesc vă invităm la un restaurant tradițional tare fain, decorat foarte frumos în interior. Aici se vor servi bucate atât de bune încât veți adresa fără îndoială o mulțime de superlative personalului din bucătărie atunci când veți termina festinul.

Ca să facem și puțină mișcare după masă, vom merge în centrul orașului și ne vom întâlni cu un ghid local care ne va prezenta povestea orașului Odorheiu Secuiesc și a principalelor obiective de însemnătate din localitate. Vom vedea centrul istoric, cu Biserica Reformată (sec. XVIII), Liceele Teoretic Reformat Baczkamadarasi Kis Gergely și Teoretic Tamasi Aron, ambele capodopere arhitecturale, și primăria orașului, care are o încăpere de consiliu impunătoare și spectaculos decorată, care vă va surprinde cu siguranță. Dacă avem noroc, s-ar putea să găsim și un mic târg tradițional în piața centrală unde ne vom putea delecta cu produse locale care mai de care mai variate și mai gustoase.

După ce ne luăm rămas bun de la Odorheiu Secuiesc va veni și timpul pentru a ne îndrepta spre casă. Vom reveni în București pe ruta Odorheiu Secuiesc - Brașov - Ploiești - București.

Include/Nu include

 • Transport cu autocar / midi autocar / microbuz, în funcție de numărul de participanți
 • 1 noapte de cazare în camere duble la Hotel Prince** Miercurea Ciuc
 • Mic dejun
 • Însoțitor de grup
 • Asistență pe întreg parcursul excursiei
 • Intrările la obiective: Atelierul de Turtă Dulce - 10 RON, Fabrica de Bere Csiki Sor - 25 RON, Parcul Mini Transilvania - 20 RON (adulți) / 10 RON (copii), 10 RON (pensionari)
 • Palincăria Jamy - 20 RON
 • Aventura cu căruțele trase de cai acompaniată de un prânz copios - 130 RON
 • Tur ghidat Odorheiu Secuiesc - 10 RON
 • Alte cheltuieli personale

Durată

2 zile / 1 noapte

Destinație

Miercurea Ciuc

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 370 RON

Recomandări

×