fbpx
de la 14533 RON
Rezervare

Descoperă Pakistan

Pakistan
Fara voturi

Data

18 Sep 2024

Durata

14 zile

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Descoperă Pakistan cu DCR Adventures! La toamnă  vă propunem să vizităm împreună Valea Hunza din Pakistan, atunci când natura se trezește la viață și ne va încânta cu peisaje spectaculoase. Vom descoperi în Pakistan un teritoriu cu civilizații vechi, oameni primitori, orașe cu culturi diferite, gastronomie excelentă, șosele care șerpuiesc printre munți înalți de 7000 și 8000 de metri!

Principala atracție a circuitului nostru o reprezintă Valea Hunza, supranumită și Valea Centenarului, datorită speranţei de viaţă de peste 100 de ani. Este un loc unde imediat ce ai ajuns vei rămâne fascinat de frumuseţea incredibilă a peisajului,de puritatea deosebită a apei şi a aerului, precum și de stilul de viaţă al băştinaşilor.

Locuitorii Văii Hunza sunt lipsiţi de „beneficiile” vieţii moderne şi trăiesc într-o armonie perfectă cu natura, fapt care îi fereşte de aproape orice boală. Turiştii care au ajuns să-i cunoască, afirmă că nu au văzut niciodată un băştinaş trist ori neprietenos. Nimeni nu se ceartă cu nimeni, cu toţii  celebrează respectul într-un mod plăcut şi se apără în mod egal.

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Pret: de la 2850EUR / persoană, valabil doar pentru primii 10 participanți, apoi poate diferi în funcție de costul biletului de avion.

– după efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achită un avans de 20% (570 EUR)

– până la 15 mai 2024 se achită  20% 

– până la 15 iunie 2024 se achită  20% 

– până la 15 iulie 2024 se achită  20% 

– până la 15 august 2024 se achită  20% 

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar).

– Plățile în Pakistan se fac în moneda locală (Rupie Pakistaneza) se schimbă la fața locului din USD sau din EURO.

– Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.

– Grup maxim: 15 persoane.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1: București - Islamabad (o escală)

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni pentru procedurile de îmbarcare și pentru a decola către Islamabad.

Ziua 2: Islamabad

Dimineața, ajungem în Islamabad, iar colaboratorii noștri din Pakistan ne vor aștepta la aeroport. Vom face transferul către hotel pentru a lasă bagajele și pentru a ne odihni după zborul lung.

În a doua parte a zilei vom lua pulsul orașului Islamabad într-un tur cu autocarul. Vom vizita Moscheea Faisal, cea de-a patra cea mai mare moschee din lume și apoi vom merge în parcul Monal, care se află pe un deal în afara orașului de unde vom putea admira o panoramă frumoasă asupra orașului Islamabad. Tot în parcul Monal ne vom întâlni cu maimuțe jucăușe și buclucașe. De asemenea, vom vizita și Lok Virsa, cel mai mare muzeu din Pakistan, care prezintă istoria și obiceiurile poporului pakistanez.

Pe seară, vizită la bazarul local și cazare la hotel 4* în Islamabad.

Ziua 3: Islamabad - Skardu

Servim micul dejun și plecăm devreme către aeroport pentru a ne îmbarca în avionul care ne vă duce în Skardu. Acesta este un oraș micuț, situat la altitudinea de 2500 m, pe valea cu același nume și care oferă priveliști spre vârfuri de 7000-8000 m din Karakorum.

Transfer auto pe Valea Shigar, una dintre comorile Pakistanului, o combinație de izvoare termale, lacuri și ghețari. Ne vom opri pentru activități în deșertul rece Sarfaranga.

La altitudinea de peste 2200m, acesta este unul dintre deșerturile reci situate la cea mai mare altitudine din lume!

Cazare pe Valea Shigar.

Ziua 4: Skardu - Marsur Rock - Deosai

Servim micul dejun devreme și ne pregătim pentru un trekking de aproximativ 4 ore până la stânca Marsur, unul dintre cele mai instagramabile locuri din Pakistan.

Pentru această drumeție este nevoie de bocanci de munte și recomandăm bețele de trekking.

Cazare în Skardu.

Ziua 5: Skardu - Hunza

Ne trezim devreme pentru a servi micul dejun și pornim către valea Hunza, atracția principală a circuitului nostru și locul de joncțiune a trei dintre cele mai mari lanțuri muntoase din lume: Himalaya, Karakoram și Hindukush.

În drumul nostru dintre Gilit și Hunza vom avea parte de mai multe opriri la diverse puncte de belvedere pentru a ne bucura de priveliști care mai de care mai atrăgătoare.

După-amiază lăsăm Hunza în spate și mergem să ne cazam la Eagle Nest, aflat la altitudinea de 3000 m și care oferă priveliști superbe.

Cazare în Hunza.

Ziua 6: Hunza - Nagar - Hunza

Hike scurt pentru a vedea răsăritul. Servim micul dejun și mergem în explorarea Văii Nagar, locul în care vom admira ghețari precum Rush Lake, Spantik, Kapldongs și Hopper. Cine dorește poate face chiar și o plimbare pe acesta din urmă.

Odată ajunși în orașul Hunza, vom vizita forturile Altit și Baltit și vom putea face cumpărături din bazarul Karimabad.

Pe seară timp liber, cină și cazare în Hunza.

Ziua 7: Hunza - Pasul Khunjrab - Passu

Mic dejun la hotel. Astăzi vom merge pe autostrada ce leagă Pakistan de China, printre munți înzăpeziți, sate pitorești, precum și în Parcul National Khunjrab.

Drumul nostru ne va conduce până în estul Pakistanului, până la granița cu China, graniță terestră situată la cea mai înaltă altitudine din lume. Un loc ideal pentru a captura frumusețea peisajului va fi podul suspendat Rainbow Adventure Bridge, o activitate unică și incitantă pentru vizitatori.

Pe seară, dacă timpul o va permite, plimbare în natură în zona satului Passu. Cazare în Passu, sat ce se află foarte aproape de ghețarele Passu și Batura, cel din urmă fiind al 5-lea cel mai lung ghețar nepolar din lume.

Ziua 8: Passu - Gilgit

Servim micul dejun și ne îndreptăm către Lacul Attabad. Pe drum vom admira Passu Cones precum și ghețarul cu același nume, situat la 3800m altitudine. Până la lac vom opri și pentru a face fotografii la Podul Suspendat de la Hussaini, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase din lume. Timp liber la Lacul Attabad și plimbare cu barca.

Deplasare către Gilgit, vizită și shopping (dacă timpul o va permite). Cazare în Gilgit.

Ziua 9: Gilgit - Fairy Meadows

Mic dejun. Transfer către Podul Raikot, poarta de acces către tabăra de bază Nanga Parbat . Urmează un off road de aproximativ 2 ore cu jeep-uri 4x4 până în satul Tattoo.

Ulterior, vom face o drumeție de 2 -3 ore până în Fairy Meadows, un platou înverzit aflat la altitudinea de peste 3300 m și de unde vom avea cea mai frumoasă priveliște către Vârful Nanga Parbat (8126m alt.)

Pe seară foc de tabără, cină și cazare în Fairy Meadows.

Ziua 10: Fairy Meadows - Tabara de bază Nanga Parbat (Beyal Base Camp)

În această zi, avem ocazia să ne apropiem și mai mult de Vârful Nanga Parbat, sau Muntele Pleșuv (8126m), al nouălea vârf ca înălțime de pe planetă și al doilea din Pakistan.

După ce vom servi micul dejun, vom pleca într-o drumeție de aproximativ 6 - 7 ore până în tabăra de bază Nanga Parbat, aflată la altitudinea de 3900 m.

Pe seară ne vom întoarce în Fairy Meadows, unde vom servi cina.

Ziua 11: Fairy Meadows – Gilgit

După micul dejun, vom pleca cu rucsacurile în spate într-o drumeție de 1-2 ore până în satul Tattoo. Acolo ne vor aștepta mașinile 4x4 pentru a ne duce înapoi la podul Raikot, iar apoi ne vom continua drumul către Gilgit.

După ce ne vom caza, vom merge să vizităm Buddha Kargah, un sit arheologic situat în apropierea orașului Gilgit, podul suspendat și fostul bazar.

Timp liber pentru relaxare și shopping în oraș.Cazare în Gilgit.

Ziua 12: Gilgit - Islamabad - Lahore

Servim micul dejun și cu bagajele făcute ne îndreptăm către aeroportul din Gilgit pentru un zbor de aproximativ o oră până la Islamabad.

De acolo ne îndreptăm către Lahore, oraș cu o populație de 10.000.000 de locuitori, capitala provinciei Punjab și capitala culturală a țării. Aici s-a născut identitatea islamică a Pakistanului.

Se mai spune despre Lahore că este genul de oraș în care oamenii izbucnesc spontan în muzică și dans, iar localnicii spun “Oricine nu a văzut Lahore pur și simplu nu a trăit.”

După ce ne vom caza, vom lua la pas piețele specifice orașului Lahore și ne vom plimba pe străduțele orașului.

Cazare în Lahore.

Ziua 13: Lahore

Ultima zi în Pakistan o vom petrece în inima orașul Lahore, în care vom vedea cele mai importante obiective și atracții ale orașului, cum ar fi Moscheea Bashahi, a doua ca mărime din Pakistan, Fortul Lahore, turnul Minar-e-Pakistan, Grădinile botanice dar și piețele tradiționale.

După ce vom vizita orașul Lahore, ne vom îndrepta către granița cu India (Wagha Border) pentru a surprinde schimbarea de gardă.

Cazare în Lahore.

Ziua 14: Lahore - București

Ne trezim foarte devreme și cu bagajele făcute ne îndreptăm către aeroportul din Lahore pentru zborul către București.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Biletele de avion București - Islamabad, Lahore - București
 • Bagaj de mână și de cală
 • Taxe de aeroport
 • Transport auto pe toată durata excursiei în Pakistan, conform programului agenției
 • 2 zboruri interne în Pakistan
 • 13 nopți de cazare cu mic dejun și cină la hoteluri de 4*
 • Intrările la Podul Suspendat de la Hussaini și Rainbow Adventure Bridge
 • Plimbare cu barca pe Lacul Attabad
 • Ghidaj în limba engleză pe toată durata excursiei
 • Însoțitor de grup din România
 • Mesele de prânz ( aprox: 10 $/zi )
 • Tips pentru ghizii locali
 • Intrările la obiectivele turistice din Islamabad și Lahore ( aprox. 60 $)
 • Intrarea în Parcul Național Khunjerab 40$
 • Activitățile din deșert, între 15 și 30$ (jeep safari, călărie, etc.)
 • Viza în Pakistan
 • Asigurarea storno + medicală (vă putem ajuta cu oferte)
 • Alte cheltuieli personale (de ex. Suveniruri, băuturi, etc.)

Durată

14 zile / 13 nopți

Destinație

Pakistan

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 14533 RON

Recomandări

×