fbpx
de la 3111 RON
Rezervare

Descoperă Insula Cerului: Gokceada | Hotel Kale Palace

Turcia
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

7 zile / 6 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Supranumită Insula Cerului, Gokceada este  cea mai mare insulă a Turciei. Aceasta este renumită pentru frumuseţea ei naturală deosebită – aproape 290 km2 de relief vulcanic selenar, plin de pini, măslini şi podgorii, coaste abrupte de deal, cu păşuni pentru oi, printre care sunt risipite case albe, o linie de coastă presărată cu ciudate formaţiuni stâncoase şi plaje de nisip înconjurate de ape albastru intens.

Aceasta este oferta pentru Insula Gokceada cu opțiunea de cazare la Hotel Kale Palace *** .

Pentru opțiunea de cazare Hotel Panaya ***  vă rugăm efectuați click aici.

Încremenită în timp, Gökçeada este plină de plaje frumoase, clădiri istorice din piatră, vederi uimitoare ale unui orizont nesfârșit și mâncare organică. Insula, cunoscută încă din mitologie drept Imbros, a păstrat o bucată de istorie, cultură, natură și un mod tradițional de viață.

Aflată la mai puțîn de 600 de km de granița României, Gökçeada este evadarea perfectă a acestei veri. Lăsăți insula să vă poarte într-un tărâm al istoriei, al Iliadei lui Homer și al plajelor virgine.

Acum ar fi momentul să o vizitezi, cât timp este nedescoperită şi are distincţie, înainte de a se transforma în capcană turistică.

Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citeșți mai jos programul detaliat.

 

Detalii plată:

Prețul: 610 euro/persoană;

Ofertă Early Booking: Pret: 549 euro/persoană, pentru înscriere și plata avansului până la data de 28 iunie 2023.

– după efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

 

Condiții de plată:

– pentru rezervare se achită un avans de 110 euro/persoană;

– până la 26 iunie 2023 se achită 250 euro/persoană;

–  până la 26 iulie 2023 se achită 250 euro/persoană;

 

Important de știut:

***NOTĂ***

*În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei;

*Însoțitorul de grup poate modifică ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fară a afecta structura programului.

*Plățile în Turcia  se fac în moneda locală (Liră turcească – TRY) se schimbă la față locului din USD sau din EURO.

**ACTE NECESARE**:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar);

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Insula Cerului este un loc ideal pentru kite-surfing
 • Apă Marii Egee este limpede, caldă și primitoare
 • Există plaje ascunse, virgine pe care le vom descoperi și pe care ne vom relaxa
 • Deși este cea mai mare insula a Turciei, are o populație mică și turișți puțini
 • Locuitorii sunt prietenoși iar mâncarea organică și delicioasă
 • Unul din unicele locuri din Turcia unde producția de vin este însemnată și cunoscută

Itinerar

Data și ora:

Plecare: Sâmbătă, 12 August 2023, ora 00:30 cu microbuz/van, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Vineri, 18 August 2023, orele 22:30, în funcție de trafic, Piața Victoriei, parcarea centrală.

Ziua 1

Ne întâlnim în Piața Victoriei și plecăm din Bucureșți cu noaptea-n cap. La 00.30 ne pornim la drum spre vama Giurgiu pentru a trece în Bulgaria, pe care o străbatem de la nord la sud, în drumul către Turcia.

Facem opririle necesare și pauzele de cafea și apoi străbatem și Turcia, îndreptandu-ne către cel mai vestic obiectiv al țării: insula Gokceada.

Trecerea pe insulă cu ferryboat-ul va fi o desfătare. Timp de o oră și jumătate spargem valurile admirând atât insula noastră gazdă, cât și pe vecina ei grecească, Samothraki.

Debarcăm și ajungem imediat la hotel, unde ne luăm camerele în primire.
Ieșim să ne dezmorțim în oraș și desigur, să cinăm.

Ziua 2

Începem ziua fără grabă și după micul dejun, plecăm să explorăm insula. Trecem pe la lacul sărat, facem o escală pe plaja Kefalos și continuăm către sudul insulei. Acolo facem plajă iar cine se încumetă, poate profita de locul respectiv pentru snorkeling și sărituri în apă. Pe plajă se află si o cafenea, iar în apropiere, un restaurant.

Ajungem și în satul grecesc Tepekoy. Orașul Agridia, cum îi spun locuitorii greci, se află lângă cel mai înalt punct al insulei, un con de vulcan stins și este un sit unde în permanență se descoperă comori arheologice. Cine e mai aventuros, poate urcă până pe vârful muntelui. Altfel, ne oprim să mâncăm cele mai bune gozleme, o plăcintă caldă deosebit de bună, umplută cu brânză și cartofi. Locul în sine e perfect pentru apus.

Pentru cină, avem un loc special. Mergem la Baba, cum este cunoscută în comunitatea de kitesurfing femeia în vârstă pe care în orice moment al zilei o vezi stand lângă cuptor și pregătind “pide”, un produs turcesc asemănător cu pizza.

Ziua 3

Zi liberă sau opțional croazieră pe mare.

După micul dejun și cafea cu tradiționalele Efi Badem, mergem în portul istoric Kalekoy ca să urcăm pe o barcă de pescari pentru singurul program de croazieră al insulei. În cele 6-7 ore, ne aventurăm în valuri, din golf în golf. Va fi o excursie de relaxare, cu momente de snorkeling, prânz și băutură din partea casei, baie în apa albastră cristal la umbra stâncilor și momente de fotografie cu insula Samothraki pe fundal. Trecem și pe la Capul Cașcaval, în apropierea locului în care Poseidon a zămislit monstrul Kraken.

Revenim pe uscat și rămânem în micuțul port pescăresc pentru a savura un kokoreci autentic cu suc picant de morcov vânăt, după care urcăm în partea superioară a portului unde sunt și câteva vestigii medievale, fostul castel din Kalekoy, cândva portul cel mai important al insulei. Este un loc perfect pentru apus.

Ziua 4

Zi liberă sau excursie opțională la Çanakkale.

După micul dejun, luăm feribotul și facem o incursiune istorică în Çanakkale. Aflat în vestitele Dardanele, orașul asiatic - da, vom fi în Asia mică - a fost expus secole la rând asediilor și schimburilor interetnice. Un oraș multicultural, cu istorie în producerea ceramicii și baza de plecare pentru excursiile ghidate la miticul oraș Troia. A fost ocupat de imperiul Hiit, de perșii lui Darius și apoi ai lui Xerxes, de spartani și atenieni, de macedonenii lui Alexandru și apoi de romani, disputat de imperiul Bizantin, de arabii ce au asediat Constantinopole, de evreii izgoniți din Spania și nu în ultimul rând, de imperiul Otoman.

Timp va fi destul pentru a admira faleza și Calul Troian folosit în producția cinematografică Troy, cu Brad Pitt în rolul lui Achille. De asemenea, putem arunca un ochi și în bazarul mare sau doar să hălăduim pe străzile vechi și să ne relaxăm la un ceai negru sau o cafea turcească. Cele două cetăți care străjuiesc malurile strâmtorii Dardanele sunt un spectacol.
Revenim pe insula și cinăm în oraș.

Ziua 5

După o zi plină, urmează una de relaxare. Prima parte o dedicăm cumpărăturilor. Este ziua de open market a insulei și putem găsi câteva produse locale deosebit de bune, cum ar fi: brânză de capra și de oaie, măsline de consum și ulei de măsline, mirodenii și ceaiuri, multe și felurite delicatese dulci, fructe și nucifere. Toate sunt la prețuri foarte bune, iar negocierea este pe placul localnicilor.

Pranzim în oraș iar după-amiază, ne organizăm pentru beach party. Am ales pentru asta estul insulei, rămas neexplorat. Drumul în sine este un spectacol.

Ziua 6

Este ziua în care vedem și fața nevăzută a insulei. Mai întâi, mergem pe plaja de la Eselek. După spectacolul oferit de comunitatea kite surferilor, plecăm într-o zonă mai greu accesibilă a insulei, pe jos, neputându-se ajunge cu mașina. Astfel, vom descoperi un paradis al dunelor de nisip fin și auriu. Acestea sunt plaje ascunse, cunoscute de foarte puțini localnici și vizitatori. Peisajul este mai curând unul demn de deșertul african care sfârșește în mare, decât de o insulă din nordul mării Egee. Este un traseu de o oră și jumătate, pe sens.

Înotăm, ne bucurăm de liniște și medităm nestingheriți. Și celebrăm momentul cu un pahar de vin alb și rece, din producția insulei. Vinurile din Gokceada, puține la număr, dar calitative, sunt căutate de toți degustătorii din Turcia, iar noi vom fi pregățiți să va oferim o inedită degustare, pe nisipul auriu.

La întoarcere, ne oprim pentru a cina la (de acum) vestita Baba.

Ziua 7

Servim micul dejun si ne pregatim să plecăm spre România. Refacem același drum pe care am mers spre Gokceada. Facem pauză de prânz în Edirne, fostul oraș român Adrianopole, devenit pentru o perioada scurtă capitală imperiului Otoman. Din citadela milenară nu a mai rămas decât timpul, fiind expusă întregilor urgii ale lumii. Dar sigur ne vom bucură de mâncarea bună.

Ajungem în București în jurul orei 22, încheind astfel o incursiune epică într-o lume ce încât își mai păstrează parfumul timpului încremenit și izul libertățîi, tot mai redus de globalizare și nevoia de comercial.

Acest circuit este organizat în parteneriat cu ETTA Mundo.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Excursii Optionale:

Opțional o zi în Çanakkale - aprox. 55 euro
Croazieră cu prânz și băutură inclusă - aprox. 50 euro

Include/Nu include

 • Transport cu microbuz / van (în funcție de numărul de participanți), clasificat pentru curse internaționale
 • Cazare 6 nopti cu mic dejun cameră dublă sau triplă, Hotel Kale Palace 3*
 • Programul pe insulă în zilele, exceptand ziua cand se merge în Çanakkale și croaziera cu prânz și băutură inclusă, acestea fiind contra cost (prețul pentru ele se găsește la excursii opționale sau la ce nu include pachetul turistic)
 • Însoțitor grup
 • Taxe drum
 • excursile opționale: Opțional o zi în Çanakkale - aprox. 55 euro, Croazieră cu prânz și băutură inclusă - aprox. 50 euro
 • asigurarea medicală;
 • asigurarea storno (vă putem ajuta cu oferte);
 • bilet ferry;
 • alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri);
 • alte mese, în afara celor specificate.

Durată

7 zile / 6 nopți

Destinație

Turcia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 3111 RON

Recomandări

×