de la 12647 RON
Rezervare

Descoperă Algeria

Algeria
Excelent

Data

30 Jun 2022

Durata

14 zile / 13 nopti

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

La inceputul lunii mai va invitam sa vizitam impreuna cea mai mare tara ca si suprafata din Africa.

Vom descoperi o tara a carei istorie incepe cu mult inainte de antichitate cand fenicienii poposeau pe taramul Algeriei de azi. Apoi au inceput cuceriri ale romanilor, vandali, bizantini, arabi, turci in in final francezi. Fiecare dintre aceste civilizatii au lasat urme in cultura Algeriana.

Siturile arheologice romane de o valoare inestimabilă aflate pe teritoriul acestora vă vor oferi o călătorie în timp, cu mai bine de 3000 de ani în urmă, dezvăluindu-vă o lume demult uitată. Veți descoperi cultura arabă foarte bine reprezentată prin medinele şi kasbahurile locale și cele aproximativ 700 de monumente ce includ palate, moschei, şcoli islamice şi fântâni care stau mărturie acestui trecut glorios.

Pentru a va oferi o experiente completa a ceea ce inseamna Algeria, vom  prelungi circuitul nostru din Algeria cu 4 zile in care vom vizita desertul Tassili, un teritoriu vast in sud-estul Algeriei aflat la granitele cu Libia si Niger

 

Detalii plată:

Pretul:  de la 2480 euro, acesta este valabil pentru primii 10 participanti, apoi poate diferi in functie de costul biletului de avion.

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare sa achita un avans de 780 euro/persoana,

– pana la 15 februarie se achita 850 euro/persoana,

– pana la 15  aprilie se achita 850 euro/persoana,

 

Important de stiut:

 – Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Platile in Algeria se fac in moneda locala (Dinar Algerian) se schimba la fata locului din USD sau din EURO.

– Grup minim pentru organizarea circuitului:10 persoane.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 (05.05.2022) - Bucuresti – Alger

Ne vom intalni la aeroportul Henri Coanda pentru procedurile de imbarcare. Pe seara ajungem in Alger, dupa procedurile de control pasapoarte ne vom intalni cu ghidul local care ne va conduce catre hotel.
Cazare ST Hotel 3*

Ziua 2 (06.05.2022) - Alger

Ziua 2 (06.05.2022) - Alger
Alger, este capitala tarii si cel mai mare oras al Algeriei. Se spune despre Alger ca in ziele senine este ca o doamna imbracata in alb care iese din mare. Este un oras cu o viata activa iar arhitectura sa europeana se combina cu cea maura si otomana. Localnicii sunt prietenosi si te vor face sa te simti ca acasa.
Servim micul dejun si vom iesi sa vizitam orasul Alger intr-un tur ghidat in care vom vedea cele mai importante obiective ale orasului:
- Biserica “Notre Dam” a Africii,
- Kasbah,
- Moscheea Ketchaoua din secolul al XVII-lea,
- Piata Marty,
- Palatele istorice ale Bastionului 23,
- Cartierele franceze din centrul orasului,
- Faleza,
- Gradina botanica,
- Monumentul Martirilor.
- Cazare ST Hotel 3*

Ziua 3 (07.05.2022): Alger - Djemila – Constantine

In drumul spre Constantine, ne vom opri in Djemila, este unul dintre cele mai conservate ruine romane din Africa de Nord. La trei ore de capitală, de mers cu mașina, vastele ruine din Djemila sunt cunoscute pentru dimensiunile sale, mozaicurile fascinante și clădirile impunătoare, cu o stare de conservare incredibilă. Este situat, între munți înalți, cu o panoramă admirabilă de ruine care are contraste și cote topografice diferite.
Masa de pranz o vom servi in Djemila, apoi ne vom indrepta catre Constantine unde ne vom caza.
Cazare Ibis Hotel.

Ziua 4 (08.05.2022): Constantine – Timgad – Constantine

Mergem sa vizitam Timgad care găzduiește printre cele mai frumoase ruine ale unui oraș roman de oriunde din lume. Se numea Thamugadi acum două milenii și se află în nord-estul Algeriei, pe un platou înalt la nord de munții Aurès. A fost fondat în anul 100 la porunca împăratului Traian și primii locuitori au fost soldați ieșiți la pensie din Legiunea a treia Augusta. Orașul avea să crească, s-au construit băi publice, un templu, un teatru, forumul, o bibliotecă, piețe și fântâni, iar pe la anul 250 orașul avea cam 15.000 de locuitori, deloc puțin pentru acele vremuri și pentru Africa de Nord din secolul III. Timgad este un loc excepțional prin faptul că s-a păstrat mult din orașul roman, iar de-a lungul ultimului secol a fost supranumit ”Pompeiul nord-african” sau ”Roma Algeriei”. Este un loc special și prin modul în care a fost descoperit, după ce mai bine de un mileniu a fost ascuns de nisipurile sahariene.
Seara ne vom intoarce in Constantine pentru cazare.

Ziua 5 (09.05.2022): Constantine – Alger

Ziua 5 (09.05.2022): Constantine – Alger
Constatine a fost fondat de fenicieni in urma cu 2500 de ani si cucerit rand pe rand de catre berberi, romani, vandali, arabi, otomani si francezi. Numele vine din anul 311 cand romanii au distrus orasul si construit doi ani mai tarziu in numele lui Constantin cel Mare.
Denumit “ Orasul Podurilor”, datorita numeroaselor poduri si viaducte care strabat cetatea, Constantine este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Africa de Nord.
Vom vizita cele mai importante obictive turistice din oras intr-un tur ghidat apoi ne vom indrepta catre Alger unde ne vom caza.
- Palatul lui Ahmed Bey,
- Podul suspendat Sidi M’cid,
- Memorialul dedicate victimelor cazute in primul razboi mondial,
- Podul Mellah,
- Orasul istoric,
- Moscheea El Emir.
- Cazare ST Hotel.

Ziua 6 ( 10.05.2022) Alger – Taghit

Servim micul dejun la hotel si ne indreptam catre aeroport pentru a zbura catre Taghit cunoscut ca cea mai frumoasa oaza din intreaga Sahara. Vom vedea sculpturile in stanca si petroglifele Tahtaniei, care este clasificata ca cel mai vechi vestigiu din Sahara cu o vechime de aproximativ 20.000 ani.
De la aeroport, vom fi condusi in desert ca sa vedem Petrogrifele, Ksours, ne vom plimba prin oazele de palmieri iar apusul de soare ne va prinde pe o duna imensa.
Seara ne vom caza in Taghit.

Ziua 7 ( 11.05.2022) Taghit – Alger

Contiunuam sa vizitam Taghit si apoi ne indreptam catre aeroport pentru a ne intoarce in Alger.
Seara ne vom caza in Alger la ST Hotel.

Ziua 8 ( 12.05.2022) Alger – Tipasa – Ghardaia

Mergem sa vizitam Tipasa, unul dintre cele mai atragatoare orase africane de pe coasta Mediteraneana. Este cunoscut pentru importanta istorica dar si pentru frumusetea sa. Fondat in secolul al V-lea i HR de un marinar feninician, devine un important port al civilizitatiei Greco-Romane.
Dupa ce vom vizita Tipasa, ne vom indrepta catre aeroport si vom decola spre Ghardaia.
Seara ne vom caza in Ghardaia Eldjanoub hotel.

Ziua 9 ( 13.05.2022) Ghardaia - Valea M’Zab – Ghardaia

Ziua 9 ( 13.05.2022) Ghardaia - Valea M’Zab – Ghardaia
Ghardia: Este un oras unic in Sahara datorita arhitecturii sale si este orasul principal al oazei M’Zab, din nord-centrul Algeriei. Construit pe o zona stancoasa, la altitudinea de 500 m in secolul al – XI-lea. Ghardaïa este un oraș fortificat cu case de lut alb și roșu care se înalță pe terase și arcade spre moscheea în stil piramidă din centrul său. Este împărțita în trei sectoare de ziduri.Orașul a fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1982.
Seara ne vom caza in Ghardaia Eldjanoub hotel.

Ziua 10 ( 14.05.2022) Ghardaia – Alger – Djanet

Decolam din Ghardia catre Alger ca mai apoi sa decolam spre Djanet.
Pe langa densitatea excepțională a picturilor și gravurilor, prezenta multor vestigii datate din anul 10.000 i.Hr. pana in primele secole ale erei noastre ce face din Tassili un imens muzeu in aer liber, ne vom putea de un desert cu munti inalti, canioane, arcade de piatra si dune de nisip imense.
In cele 3 nopti petrecute in desert cazarea va fi la cort, iar mesele ne vor fi pregatite de catre localnici.
Prin desert ne vom deplasa cu masini 4x4.
Ne vom indrepta catre aeroportul din Alger unde vom zbura catre Djanet. Ne urcam in masinile 4x4 si ne indreptam catre camping unde vom servi cina.

Zilele 11 - 12 ( 15 - 16.05.2022) - Tassili

Zilele 11 - 12 ( 15 - 16.05.2022) - Tassili
Le vom petrece prin desertul Tassili. Un desert cu stanci ciudate, canioane sapate adanc in stanca, nisip rosiatic, picturi rupestre si vestigii preistorice.

Ziua 13 ( 17.05.2022) - Tassili - Djanet - Alger

Parasim desertul Tassili si ne vom indrepta catre aeroportul din Djanet, dar nu inainte de a vedea “Vaca care plange”, o faimoasa gravura realizata in urma cu aproximativ 8000 ani, aceasta lucrare foloseste o tehnica a jocului de lumini si umbre excepţionala, rezultatul fiind o prezentare realista a unei legende

Ziua 14 ( 18.05.2022) - Alger - Bucuresti

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • - Biletele de avion Bucuresti – Alger - Bucuresti,
 • - Bagaj de mana si cala,
 • - Taxe de aeroport,
 • - Transport pe toata durata excursiei in Algeria,
 • - 6 zboruri interne,
 • - 10 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*
 • - 3 nopti de cazare in camping cu mic dejun/pranz/cina
 • - Ghidaj in limba engleza pe toata durata excursiei,
 • - Insotitor de grup din Romania,
 • - Distractie si buna dispozitie.
 • Tips pentru ghizii locali,
 • Viza pentru Algeria,
 • Masa de pranz,
 • Posibil test PCR,
 • asigurarea storno + medicala (va putem ajuta cu oferte),
 • alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri);

Destinație

Algeria

Recenzii

5/5
Excelent
Bazat pe 1 recenzie
Excelent
1
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Descopera! Calatoreste! Relaxeaza-te!

Oana

28.05.2022

Algeria

Experienta vizitării acestei tari a fost copleșitoare. Istoria , cultura și tradițiile diferitelor epoci merita cunoscuta și văzută la fata locului. Numeroasele monumente UNESCO sunt impresionante. Felicitări echipe DCR și însoțitorului nostru , Adrian , pentru minunatul traseu dezvăluit în Algeria, dar și pentru atmosfea relaxata, vesela . Adrian a reușit sa creeze o echipa super haioasa din cei 12 excursionisti. Felicitări pentru itinerariu și atmosfera excelenta din grup.
Arată 1 - 1 din 1 în total

Scrie o recenzie

de la 12647 RON

Recomandări

×