de la 12953 RON
Rezervare

Descoperă Algeria

Algeria
Excelent

Data

Locuri epuizate

Durata

16 zile / 15 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Vă invităm să vizităm împreună cea mai mare țară, ca și suprafață, din Africa: Algeria! Pentru a vă oferi o experiență completă a ceea ce înseamnă Algeria, vom prelungi circuitul nostru cu 4 zile, în care vom vizita deșertul Tassili, un teritoriu vast în sud-estul Algeriei, aflat la granițele cu Libia și Niger. 

Vom descoperi o țară a cărei istorie începe cu mult înainte de antichitate cand fenicienii poposeau pe tărâmul Algeriei de azi. Apoi au început cuceriri ale romanilor, vandali, bizantini, arabi, turci și în final francezi. Fiecare dintre aceste civilizații au lăsat urme în cultura algeriană.

Siturile arheologice romane de o valoare inestimabilă aflate pe teritoriul acestora vă vor oferi o călătorie în timp, cu mai bine de 3000 de ani în urmă, dezvăluindu-vă o lume demult uitată. Veți descoperi cultura arabă foarte bine reprezentată prin medinele şi kasbahurile locale și cele aproximativ 700 de monumente ce includ palate, moschei, şcoli islamice şi fântâni care stau mărturie acestui trecut glorios!

 

Detalii plată:

Prețul:  de la 2540 euro/persoană, acesta este valabil pentru primii 10 participanți, apoi poate diferi în funcție de costul biletului de avion.

– pentru rezervare se achită un avans de 635 euro/persoană

– până la 01 iunie 2023 se achită 635 euro/persoană

– până la 01 august 2023 se achită 635 euro/persoană

– până la 01 octombrie 2023 se achită 635 euro/persoană

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Plățile în Algeria se fac în moneda locală (Dinar Algerian) se schimbă la față locului din USD sau din EURO.

Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1: București - Alger

Ne vom întâlni la aeroportul Henri Coandă pentru procedurile de îmbarcare.

Pe seară ajungem în Alger, după procedurile de control pașapoarte ne vom întâlni cu ghidul local, care ne va conduce către hotel.

În funcție de programul companiei aeriene, imediat după ce vom face procedurile de control pașapoarte și recuperare bagaje vom merge să mâncăm și să parcurgem un tur ghidat prin Alger.

Cazare la ST Hotel sau similar.

Ziua 2: Alger – Djemila – Constantine

În drumul spre Constantine, ne vom opri în Djemila, unul dintre cele mai conservate ruine romane din Africa de Nord.

La trei ore de capitală de mers cu mașina, vastele ruine din Djemila sunt cunoscute pentru dimensiunile sale, mozaicurile fascinante și clădirile impunătoare, cu o stare de conservare incredibilă. Este situat între munți înalți, cu o panoramă admirabilă de ruine care are contraste și cote topografice diferite.

Masa de prânz o vom servi în Djemila, apoi ne vom îndrepta către Constantine unde vom avea timp pentru a explora acest oraș deosebit. Constantine mai poartă numele de “Orașul Podurilor”. Datorită faptului că se află pe un imens platou pietros, orașul a fost construit în terase, legate între ele de poduri lungi care oferă priveliști spectaculoase celor care nu au frică de înălțime.

Aici vom descoperi la pas străduțele întortocheate ale orașului vechi, pline de magazine și artizani, și numeroasele sale vestigii istorice și puncte de belvedere.

Seara cazare la El Bey Hotel sau similar.

Ziua 3: Constantine – Timgad - Alger

Mergem să vizităm Timgad, care găzduiește printre cele mai frumoase ruine ale unui oraș roman de oriunde din lume. Se numea Thamugadi acum două milenii și se află în nord-estul Algeriei, pe un platou înalt la nord de munții Aurès.

A fost fondat în anul 100 la porunca împăratului Traian și primii locuitori au fost soldați ieșiți la pensie din Legiunea a treia Augusta. Orașul avea să crească, s-au construit băi publice, un templu, un teatru, forumul, o bibliotecă, piețe și fântâni, iar pe la anul 250 orașul avea cam 15.000 de locuitori, deloc puțin pentru acele vremuri și pentru Africa de Nord din secolul III.

Timgad este un loc excepțional prin faptul că s-a păstrat mult din orașul roman, iar de-a lungul ultimului secol a fost supranumit ”Pompeiul nord-african” sau ”Roma Algeriei”. Este un loc special și prin modul în care a fost descoperit, după ce mai bine de un mileniu a fost ascuns de nisipurile sahariene.

După amiază ne vom îndrepta către Alger.

Cazare la ST Hotel sau similar.

Ziua 4: Alger – Tipasa – Oran - Tlemcen

Ne trezim de dimineață, mâncăm de micul dejun și ne urcăm în microbuz pentru că urmează un drum de 70 km către Tipasa, unul dintre cele mai atrăgătoare orașe antice africane aflate pe coasta Mediteranei.

Acesta este recunoscut pentru frumusețea sa, cât și pentru importanța sa istorică, fiind fondat în sec. V î.Hr de către un marinar fenician, urmând apoi să devină un important centru comercial al civilizației greco-romane.
După prânz ne îndreptăm către aeroportul din Alger pentru un transfer către Oran cu avionul, ca mai apoi să ne îndreptăm către Tlemcen.

Cazare în Tlemcen la Renaissance sau similar.

Ziua 5: Tlemcen -Oran

Ne trezim, luăm micul dejun și ne pregătim de un tur ghidat al orașului Tlemcen. Situat în nord-vestul Algeriei, Tlemcen este la origini un oraș fondat de romani în sec. IV, devenit de-a lungul secolelor un important centru creștin în nordul Africii, chiar și după cucerirea sa de către arabi.

Denumirea se presupune că vine de la Tala Imsan și înseamnă izvor uscat, în limba berberă. În Evul Mediu, Tlemcen a fost un important centru comercial între Europa și Africa, fiind poartă de ieșire a aurului din Africa.

După finalizarea turului, ne urcăm în microbuz și ne întoarcem în Oran, acolo unde ne vom și caza.

Ziua 6: Oran – Bechar - Taghit

Servim micul dejun și vom vizita Oran, al doilea cel mai mare oraș din Algeria. Supranumit El Bahia, care înseamnă Strălucitorul, orașul a fost construit în vremurile medievale de către comercianți mauri de origine andalusă.

De-a lungul timpului a avut mai mulți conducători printre care spanioli, turci și francezi. Din toată această moștenire istorică, orașul a rămas cu arhitectură franceză deosebit de frumoasă, cu un oraș vechi în stil spaniol și edificii arabe precum moschee și fortărețe impresionante.

După amiază ne îndreptăm către aeroport pentru transfer către Bechar, iar ulterior ne vom îndrepta către Taghit, probabil cea mai frumoasă oază din Algeria.

Cazare la Saoura Hotel.

Ziua 7: Taghit

Ne aflăm în cea mai frumoasă oază din întreaga Algerie - Oaza Taghit. După ce ne trezim și luăm micul dejun vom începe un tur ghidat al acesteia.

Vom merge prima dată în deșert pentru a vedea sculpturile în stâncă și petroglifele Tahtaniei, care sunt cele mai vechi vestigii din această regiune a Africii, cu o vârstă estimată la 20.000 de ani. Apoi ne vom îndrepta către oazele de palmieri pentru a le explora, urmând ca spre finalul zilei să urcăm pe una dintre dunele din apropiere pentru a admira apusul.

După o zi plină, ne retragem la cazare pentru a ne odihni.

Ziua 8: Taghit – Bechar - Alger

Ne îndreptăm către aeroportul din Bechar. În funcție de programul zborului și ora în care vom ajunge în Alger vom continua să vizităm cel mai mare oraș din Algeria.

Cazare la ST Hotel.

Ziua 9: Alger – Djanet

Decolăm din Alger către Djanet.

Pe lângă densitatea excepțională a picturilor și gravurilor, prezența multor vestigii datate din anul 10.000 i.Hr. până în primele secole ale erei noastre ce face din Tassili un imens muzeu în aer liber, ne vom putea bucura de un deșert cu munți înalți, canioane, arcade de piatră și dune de nisip imense.
În cele 3 nopți petrecute în deșert cazarea va fi la cort, iar mesele ne vor fi pregătite de către localnici.

Prin deșert ne vom deplasa cu mașini 4x4.

Ne vom îndrepta către aeroportul din Alger unde vom zbura către Djanet. Ne urcăm în mașinile 4x4 și ne îndreptăm către camping unde vom servi cina.

Zilele 10 - 11: Tassili

Le vom petrece prin deșertul Tassili. Un deșert cu stânci ciudate, canioane săpate adânc în stâncă, nisip roșiatic, picturi rupestre și vestigii preistorice.

Ziua 12: Tassili - Djanet - Alger

Părăsim deșertul Tassili și ne vom îndrepta către aeroportul din Djanet, dar nu înainte de a vedea “Vaca care plânge”, o faimoasa gravură realizată în urmă cu aproximativ 8000 ani. Această lucrare folosește o excepţională tehnică a jocului de lumini și umbre, rezultatul fiind o prezentare realistă a unei legende.

Apoi ne îndreptăm către aeroport pentru transfer către Alger.

Cazare și cină în Alger.

Ziua 13: Alger - Ghardaia

Prima parte a zilei avem timp liber pentru a mai vizita Alger iar apoi ne îndreptăm către aeroport pentru un nou transfer cu avionul.

Ziua 14: Ghardaia

După ce ne trezim și luăm micul dejun vom începe explorarea orașului Ghardia și a diverselor așezări situate pe Valea M'Zab.

Orașul este situat pe valea M'Zab, care este în esență o oază situată în centrul Algeriei. Ceea ce îl face unic este arhitectura sa și faptul că este construit pe o zonă stâncoasă, la altitudinea de 500 m.

Orașul este fortificat, cu case din lut alb și roșu care se înalță pe terase și arcade spre moscheea în stil piramidă din centru. Este cu siguranță un sit de importanță mondială, lucru certificat chiar și de către UNESCO, care l-a inclus în lista să de patrimoniu mondial încă din 1982.

Ziua 15: Ghardaia - Alger

Servim micul dejun și ne îndreptăm spre aeroport pentru un transfer către Alger.

Odată ajunși în Alger, ne vom caza tot la Space Telemly Hotel care ne va fi acasă pentru următoarea noapte. Sunt ultimele ore petrecute în Algeria și le vom petrece într-un cadru special.

Ziua 16: Alger - București

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Biletele de avion București – Alger - București
 • Bagaj de mâna și cală
 • Taxe de aeroport
 • Transport pe toată durata excursiei în Algeria
 • Zborurile interne
 • 12 nopți de cazare cu mic dejun și cină la hoteluri de 3*
 • 3 nopți de cazare în camping cu mic dejun/prânz/cină
 • Ghidaj în limba engleză pe toată durata excursiei
 • Însoțitor de grup din România
 • Tips pentru ghizii locali
 • Viza pentru Algeria
 • Masa de prânz
 • Supliment single – 390 euro/pers
 • Posibil test PCR
 • Asigurarea storno + medicală (va putem ajuta cu oferte)
 • Alte cheltuieli personale (de ex. suveniruri)

Durată

16 zile / 15 nopți

Destinație

Algeria

Recenzii

5/5
Excelent
Bazat pe 1 recenzie
Excelent
1
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Descopera! Calatoreste! Relaxeaza-te!

Oana

28.05.2022

Algeria

Experienta vizitării acestei tari a fost copleșitoare. Istoria , cultura și tradițiile diferitelor epoci merita cunoscuta și văzută la fata locului. Numeroasele monumente UNESCO sunt impresionante. Felicitări echipe DCR și însoțitorului nostru , Adrian , pentru minunatul traseu dezvăluit în Algeria, dar și pentru atmosfea relaxata, vesela . Adrian a reușit sa creeze o echipa super haioasa din cei 12 excursionisti. Felicitări pentru itinerariu și atmosfera excelenta din grup.
Arată 1 - 1 din 1 în total

Scrie o recenzie

de la 12953 RON

Recomandări

×