de la 4539 RON
Rezervare

Descoperă Albania: bijuteria ascunsă a Europei

Albania
Fara voturi

Data

01 Jun 2023

Durata

7 zile / 6 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invită într-o nouă aventură în care descoperi bijuteria ascunsă a Europei, Albania.

Dacă eșți în căutarea unei adevărate evadări din rutina agitată a vieții moderne și cauți atracții ale naturii care au rămas neschimbate de mii de ani și comori ascunse ale culturii Patrimoniului Mondial, Albania este unul dintre ultimele locuri sălbatice din toată Europa.

Cu echilibrul perfect între confort și experiențe naturale în aer liber, în acest tur vei descoperi tot ceea ce Albania are de oferit. De la drumeții în munții albanezi curați până la sporturi nautice în râurile din apele naturale abundente ale Albaniei, la seri pline cu comori culinare tradiționale de la fermele și cramele locale, până la explorarea siturilor și culturii patrimoniului mondial UNESCO.

Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citeșți mai jos programul detaliat.

 

Detalii plată:

Prețul: 890 euro/persoană;

după efectuarea rezervării veț primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achită un avans de 290 euro/persoană;

– până la 18 aprilie 2023 se achită 300 euro/persoană;

–  până la 18 mai 2023 se achită 300 euro/persoană;

 

Important de știut:

*În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei;

*Însoțitorul de grup poate modifică ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fară a afecta structura programului.

*În Albania, moneda oficială este lecul albanez. În Macedonia de Nord moneda oficială este Denar macedonean. De asemenea, în multe locuri se poate plăti cu cardul.

Grup minim pentru organizarea circuitului: 15 persoane.

**ACTE NECESARE**:

 -Carte de identitate (CI) sau pașaport valabil încă 6 luni de la întoarcerea în țară. Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui să prezinte la vama acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu însoțește minorul (după caz), obținut la notariat, sau hotărâre de divorț definitivă în care i-a fost încredințat minorul, sau certificat de deces; în cazul în care copiii nu sunt însoțiți de părinți, adultul care-i însoțește, vă prezența cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PAȘAPORT și NU pot parași România în baza Certificatului de Naștere.

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Caiac în râul Vjosa, ultimul râu sălbatic din Europa;
 • Drumeție în muntele sfânt Tomori;
 • Rafting în puternicele Canioane Osumi;
 • Vizitați orașul Berat, inclus în patrimoniul UNESCO;
 • Degustare de vinuri.

Itinerar

Data si ora:

Plecare: Joi, 01 Iunie, 2023, ora 00:30 cu autocar/microbuz/van, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Miercuri, 07 Iunie, 2023, orele 22:00, în funcție de trafic, Piața Victoriei, parcarea centrală.

Ziua 1, Joi, 01.06.2023 București - Skopje

Ne punem la drum cu noaptea-n cap și pornim pe ruta București - Giurgiu - Ruse - Sofia - Canionul Matka - Skopje

În jurul pranzului ajungem în Canionul Matka care este săpat de râul Treska. Acesta este localizat la circa 17 km distanță de Skopje. Canionul Matka este una din cele mai mari atracții turistice din Macedonia de Nord, găzduind mai multe mănăstiri și un baraj hidroelectric, lacul Matka fiind cel mai vechi lac artificial din țară. Aici o să ne plimbăm cu barcă pe lacul Matka și o să vizităm peștera Vrelo care este o rețea de două peșteri, una deasupra și altă scufundată în apă. Această peșteră a fost inclusă în top 77 locuri naturale ale lumii. După ce părăsim Canionul Matka, ne îndreptăm spre Skopje unde ne vom caza, iar după formalitățile de check-in vom avea timp liber pentru a descoperi la pas capitala Macedoniei de Nord.

Ziua 2, Vineri, 02.06.2023 București - Berat

Servim micul dejun după care ne îndreptăm către destinația principala a acestei excursii, Albania.

Următoarele zile le vom petrece în Berat!

Ați auzit vreodată expresia că dacă nu ați vizitat Berat nu ați vizitat Albania?

Berat este cel mai frumos oraș din Albania din punct de vedere arhitectural, cultural, uman și culinar.

Odată ajunși vom descoperi această bijuterie, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.Viața orașului a început în secolele VI-V î.Hr. că o aşezare iliră. Mai târziu, în secolul al III-lea î.Hr., a fost transformat într-un oraș castel cunoscut sub numele de Antipatrea.. În interiorul castelului au construit biserici cu fresce și icoane valoroase, precum și o școală de caligrafie. În mod unic astăzi, locuitorii locuiesc încă în interiorul zidurilor castelului.

După ce descoperim această minunăție de oraș, ne cazăm și servim cină.

Cazare Hotel 3* în Berat.

Ziua 3, Sâmbătă, 03.06.2023

Servim micul dejun și ne pregătim pentru o zi plină cu activități diverse în care vom avea parte de: off road, drumeție, interacțiune cu localnicii și încheiem cu o meritată degustare de vin.

Ne urcăm în mașinile de off road și ne îndreptăm către minunatul Munte Tomorr, ce a stat cu mândrie în inima folclorului și mitologiei albaneze de-a lungul veacurilor și a devenit un loc important pentru aventurierii în aer liber. Cu o înălțime impunătoare de 2416 metri deasupra nivelului mării, frumusețea și măreția acestui munte a avut o influență imensă asupra imaginației colective a albanezilor de-a lungul veacurilor.

Odată ce ajungem ne pregătim pentru a parcurge o drumeție de aproximativ 5 h în care vom descoperi frumusețile acestui munte.

După ce avem parte de frumoasa drumeție ne întoarcem în sat unde vom servi prânzul și vom avea parte de o binemeritată degustare de vin.

Seară revenim în Berat unde vom servi cina și vom avea timp liber.

Ziua 4, Duminică, 04.06.2023

Începe o nouă zi o nouă aventură!

Azi vom experimenta o plimbare cu caiacul pe râul Vjosa, ultimul râu sălbatic din Europa!

După ce servim micul dejun ne punem la drum pentru o experiență de neuitat.
Ne urcăm în mașinile 4x4 și ne îndreptăm către orașul Permet, drumul va fi un adevărat deliciu acesta desfășurându-se prin munți.

Mai departe continuăm drumul către locul de unde va începe aventură noastră cu caiacul, iar ca experiența să fie una pe cinste am ales una dintre cele mai frumoase părți ale râului Vjosa.

Odată ajunși în Defileul Kelcyra, vom avea parte de instructajul oferit de către parteneri noștri, după care pornim timp de aproximativ două ore și jumătate pe râul Vjosa.

În defileu ne așteaptă privelișți panoramice și relaxante, iar în timpul călătoriei ne vom bucură de „Ochiul Albastru” un fenomen natural care se produce în apropierea satului Muzine Finiq.

Aventură noastră în caiac se va încheia în satul Peshtan, loc din care ne vom îndrepta spre Permet unde vom servi prânzul și ne vom caza, după care ne îndreptăm către băile termale din Benja pentru a ne relaxa.

Revenim pe seară în Permet pentru cină.

Ziua 5, Luni, 05.06.2023

Servim micul dejun și ne pregătim pentru o nouă experiență, rafting în Canionul Osumi!

Continuăm ziua în mașinile 4x4, călătorind de-a lungul munților până în regiunea Skrapar sau în orașul canioanelor. În timpul călătoriei, vom putea vedea și experimenta peisajele montane sălbatice, dealurile, lacurile și satele albaneze. Vom face o oprire rapidă în Sevran, „satul mierii” pentru a încerca mierea produsă local.

Ne deplasăm mai departe către Canionul Osumi, una dintre cele mai spectaculoase atracții naturale din Europa.

Aici vom avea ocazia să înotam într-o piscină naturală înconjurată de ecosistemul unic și verde al canionului. Ne vom bucura de peisajul neatins și plin de păduri de pini și câmpii fluviale, vizitând repere locale precum Capul de Crocodil, Cascada Iubirii și Poarta Diavolului.

După rafting vom lua prânzul local și vom pleca spre orașul Berat.

Seară cină și timp liber!

Ziua 6, Marți, 06.06.2023

Servim micul dejun și părăsim bijuteria ascunsă a Europei, indreptandu-ne spre perla Macedoniei de Nord, Ohrid.

Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi și mai adânci lacuri din Europa, adăpostește peste 200 de specii de peșți și se află la o altitudine de 700 de metri. O parte din el scaldă Albania, imediat cum treceți munții, iar cea mai mare suprafață este în Macedonia.

Odată ajunși în Ohrid vom avea timp liber pentru a descoperi perla Macedoniei și a ne plimba pe străduțele înguste și spectaculoase ale Ohridului.

Pe seară revenim în Skopje unde ne vom caza și vom servi cina!

Ziua 7, Miercuri, 07.06.2023

Servim micul dejun și ne pregătim pentru drumul spre casă.

Ne vom opri la Eko Poteka Zlatna Panega pentru o drumeție ușoară de dezmorțire de aproximativ o oră, în care vom avea parte de peisaje interesante. Dacă timpul ne permite, ne vom opri la restaurant pentru a servi masa de prânz.

În jurul orei 23:30 ajungem în București.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

 • Transport cu autocar / midiautocar / microbuz / van (în funcție de numărul de participanți), clasificat pentru curse internaționale.
 • Cazare camera dublă, 2 nopți în Skopje hotel 4*;
 • Cazare, camera dublă, 3 nopți în Berat hotel 3*;
 • Cazare camera dublă, 1 noapte în Permet, hotel 3*;
 • 6 - mic dejun;
 • 4 - cine;
 • 3 - pranzuri;
 • Instructaj, asistență și echipament necesar pentru rafting în canionul Osumi;
 • Instructaj, asistență și echipament necesar pentru caiac pe râul Vjosa;
 • Off road pe Muntele Tomorr + drumeție de 5 h;
 • Transport 4x4 in Albania;
 • Însoțitor grup;
 • Taxe drum.
 • asigurarea medicală;
 • asigurarea storno (va putem ajută cu oferte);
 • alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri);
 • alte mese în afară celor specificate.

Durată

7 zile / 6 nopți

Destinație

Albania

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 4539 RON

Recomandări

×