fbpx
de la 1479 RON
Rezervare

City Break Atena si imprejurimile

Atena, Grecia
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

5 zile / 4 nopti

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Vă invităm alături de noi într-un city break în care vom descoperi capitala Greciei și împrejurimile ei.

Atena a cunoscut o evoluţie glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului şi guvernată până în jurul anului 1000 î.C. de regi ionieni.

Oraşul îşi ia denumirea de la zeiţa Atena, care simbolizează în mitologia greacă înţelepciunea. Legenda spune că zeii Atena şi Ares au descoperit oraşul şi se certau pentru a pune stăpânire pe el. Ares a oferit locuitorilor un cal pentru război, iar Atena a îmblânzit calul şi a dăruit măslinul.

Ne așteaptă 5 zile pline în care vom descoperi pe lângă frumoasa capitală și următoarele destinatii:

Insulele Hydra, Poros și Aegina, ultima fiind și cea mai mare dintre ele și recunoscută pentru produsele din fistic ce le întâlnești la tot pasul.

Mai departe descoperim probabil cea mai populară regiune a Greciei continentale, Peloponez.

Aici vom găși mixul perfect între plaje idilice, orașe antice, cetăți venețiene, biserici bizantine, situri arheologice și nelipsitele orașe cosmopolite. Toate acestea într-un cadru natural alcătuit din munți, râuri și plaje superbe.

 

Detalii plată:

Pretul: 290 euro

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achita un avans de 145 euro/persoană.

– până la 27 mai 2022 se achită 145 euro/persoană.

 

Important de știut:

– Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

– Plățile în Grecia se fac în moneda EURO.

– Grup minim pentru organizare: 15 persoane.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 (09.06.2022) | Bucuresti–Atena

Intalnire cu insoțitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la terminalul plecari, la ora 12:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei BLUE AIR cu destinatia Atena. Decolare la ora 14:50 si aterizare la Atena la ora 16:15.
Bun venit in capitala Greciei, locul de nastere al democratiei si leaganul civilizatiei moderne. Transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Cazare la Hotel Blue Sea 4* sau similar.

Ziua 2 (10.06.2022) | Atena-Acropole, Muzeul Acropolei-Cap Sounion

Mic dejun. Începem ziua cu un tur panoramic de oraș cu ghid local ce cuprinde: Stadionul Panateneean Callimarmaron, Templul lui Zeus Olimpianul, Piață Syntagma cu Palatul Parlamentului și celebrii evzoni, "Trilogia neoclasică" (Universitatea, Academia și Biblioteca Națională), Piață Omonia. Și, cum nici o vizită în Atena nu este completă fără Acropole și noul Muzeu al Acropolei, le vom vizită împreună cu ghidul local (biletele de intrare se achita la față locului). Cele mai importante monumente sunt din secolul de aur al lui Pericle (Sec al V-lea i.Hr.): Propileele, templul Athenei Nike (Athena Victorioasă), Erehteionul–elegantul templu al Cariatidelor și desigur Parthenonul-cel mai mare și cel mai important monument al civilizației grecești care încă din antichitate a impresionat prin rafinamentul arhitectural și prin proporțiile sale perfecte. După-amiază va propunem, opțional, Excursie la Cap Sounion pentru apus de soare la Templul lui Poseidon (Fenomen unic în lume !) cu servirea unei mese pescărești la o tavernă tradițională grecească cu o panorama de excepție asupra marii. Cazare la Hotel Blue Sea 4* sau similar.

Ziua 3 (11.06.2022) | Atena sau excursie opțională Insulele Poros-Aegina-Hydra

Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plajă, vizite individuale sau excursie opțională:
Insulele Poros-Aegina-Hydra. Ne apropiem mai întâi de Poros, insula care inspiră la pace, romantism și relaxare, imbodobita cu păduri de pini ce ajung până pe crestele stâncoase, acolo unde marea udă pământul, dar și cu plaje de nisip și priveliști spectaculoase care dau sentimentul de libertate deplină. Următoarea oprire este în insula, care potrivit mitologiei grecești, a fost denumită astfel după Aegina, zeiță de care Zeus s-a îndrăgostit, dar pe care Hera a aruncat-o în exil împreună cu fiul născut din dragostea lor. Luăm amestecul de frumusețe și poveste și îi adăugăm o măsură de cultură și istorie, ajungând în Hydra, denumită astfel datorită multitudinii de izvoare de aici. Cazare Hotel Blue Sea 4* sau similar.

Ziua 4 (12.06.2022) | Atena sau excursie optionala Peloponez

Excursie in Peloponez cu pranz inclus. Peloponezul, leaganul civilizatiei minoice, impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Epidaurus si Micene, unde vom vizita cetatea antica si Mormantul lui Agamemnon. Servirea pranzului la un restaurant traditional. Cazare Hotel Blue Sea 4* sau similar.

Ziua 5 (13.06.2022) | Atena–București

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi, iar dupa-amiaza transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Blue Air cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 17:05 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 18:30.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Bilet avion București-Atena și retur (un bagaj de mâna, dimensiuni 40x30x20),
 • Taxe de aeroprt,
 • 4 nopți cazare hotel Blue Sea 4* ( sau similar) cu mic dejun inclus,
 • Tur ghidat în Atena,
 • Însoțitor grup vorbitor de limba română
 • Bagajul de cală
 • Excursie opțională Cap Sunion (50 euro)
 • Excursie opțională Insulele Poros-Aegina-Hydra (115 euro)
 • Excursie opțională Peloponez (80 euro)
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Alte mese care nu sunt incluse în program
 • Alte cheltuieli personale

Durată

5 zile / 4 nopti

Destinație

Atena, Grecia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1479 RON

Recomandări

×