de la 7343 RON
Rezervare

Circuit Uzbekistan

Uzbekistan
Fara voturi

Data

30 May 2022

Durata

8 zile / 7 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Hai împreună cu DCR Adventures să descoperim Uzbekistan, o țară chiar în inima vechiului Drum al Mătăsii, cu o istorie fascinantă, arhitectură uimitoare și cultură unică.

Știai că în Uzbekistan soarele strălucește peste 300 de zile pe an? Asta înseamnă că aproape oricând ai vizita, vei avea parte de vreme superbă pentru fotografiile tale memorabile. Dar asta nu este tot, deoarece căldura razelor sale este surclasată numai de căldura și ospitalitatea localnicilor, care te vor face să te simți exact ca acasă.

Dacă ești pasionat de istorie, află că această țară poziționată în Centrul Asiei este plină de orașe istorice de renume mondial, superbe ruine ale unor așezăminte antice și unele dintre cele mai impresionante monumente pe care le vei vedea în această viață.

Este cu adevărat un ținut bogat în istorie și tradiții, fiind situat chiar pe ruta Drumului Mătăsii, pe care mii de caravane duceau marfa din India sau China către Europa, bazinul Mediteranei și Orientul Mijlociu. Vă dați numai seama ce melanj de culturi și-au lăsat amprenta asupra sa, îmbogățindu-l în mod repetat.

Iar dacă iubești să testezi bucătăria locală, află că în Uzbekistan aceasta este diversă, delicioasă și deosebit de bogată în ingrediente. Este de fapt considerată una dintre cele mai bune din Asia Centrală, una în care se poate vedea influența Drumului Mătăsii, având în vedere că multe dintre acestea sunt variante adaptate ale unor mâncăruri originare din alte colțuri ale Asiei.

V-am trezit curiozitatea pentru a descoperi această țară minunată? Atunci haideți să vedem împreună ce ne poate oferi Uzbekistan!

 

Detalii plată:

Pretul: de la 1440 euro, este valabil doar pentru primii 10 participanti, apoi poate diferi in functie de costul biletului de avion.

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare sa achita minim un avans de 500 euro/persoana.

– pana la 15 aprilie se achita 470 euro/persoana,

– pana la 15 mai se achita 470 euro/persoana,

 

Important de stiut:

– Grup minim pentru organizarea circuitului:10 persoane.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 (30.05.2022): Bucuresti - Istanbul - Tashkent

Ne intalnim in aeroportul Otopeni pentru formalitatile de imbarcare si pornim in frumoasa noastra aventura.
Dupa o escala de doar 2 ore in Istanbul ne imbarcam in avionul catre Tashkent.

Ziua 2 ( 31.05.2022): Tashkent

Ajungem in Tashkent, dupa formalitatile de control pasapoarte, ne intalnim cu ghidul local care ne va conduce la hotel pentru a ne odihni cateva ore dupa zborul de noapte.

In jurul pranzului vom iesi intr-un tur ghidat de 5-6 ore in care vom descoperi orasul Taskhent. Printre obiectivele vizitate se numara:
Piața Amir Timur, fondată în 1882 și numită inițial Piața Konstantinovsky, a fost redenumită la 31 august 1994 după Amir Timur pentru a onora contribuția culturală și istorică a marelui cuceritor,
Piata Teatrului,
Piața Independenței, piața principală a Uzbekistanului reflectă trecutul, prezentul și viitorul țării.
Piața Khast Imam – un centru religios al orașului, format din madraza Barakkhan; Mausoleul Kaffal Shashi și biblioteca de literatură islamică.
Bazarul Chorsu,
Memorialul cutremurului, compoziția este dedicată datei tragice a cutremurului din Tașkent din 26 aprilie 1966 și este ridicată în locul aproximativ al epicentrului cutremurului.
Seara ne cazam la ART ECO Hotel sau similar

Ziua 3 ( 01.06.2022): Tashkent - Khiva

Ne trezim devreme pentru a merge catre aeroport si ne vom imbarca in avion pentru o cursa locala pana la Urgench. De aici vom mai parcurge aproximativ 30 de km pana in orasul Khiva.

In Khiva, vom vizita Complexul istoric Ichan-Khala (secolele al XII-lea - al XIX-lea), cel mai mare muzeu in aer liber din Asia centrala. Aici vom vizita:

Madrasa lui Muhammed Aminhan,
Kalta Minor,
Palatul Allakulihan Khan din Khiva,
Tash Hauli, unde era haremul celor 40 de concubine,
Caravanserai și Tim Allakulihan,
Mausoleul lui Seyd Allaudin,
Islam-Khoja Madrassah - a fost construită în 1908,
Moscheea și Minaretul Jami,
Ata-Darvaza,
Kunya- Arca;
Madrasa lui Muhammad Rahim Khan

Seara ne cazam la Arkanchi Hotel 3* sau similar.

Ziua 4 ( 02.06.2022): Khiva - Bukhara:

Servim micul dejun la hotel si vom pleca catre Bukhara. Ne astepta un drum de aproximativ 500 km pe care il vom parcurge in aproximativ 7 ore.
Dupa-amiaza ajungem in Bukhara, unde vom avea timp pentru a ne plimba pe stradutele orasului.

Cazare la Dunyo Palace 4*.

Ziua 5 ( 03.06.2022): Bukhara:

Servim micul dejun si mergem sa vizitam orasul Bukhara:

Ansamblul Lyabi Hauz (Madrasa Nadir Divanbegi, Khanaka, Madrasa Kukeldash și monumentul lui Khodja Nasreddin);
Moscheea Magoki Attari este una dintre cele mai vechi moschei din Bujkara ce dateaza dinaintea invaziei Mongole;
Timul lui Abdullakhan, cu numeroase magazine de artizanat , ceramică, haine naționale și covoare;
Caravanserai Sayfuddin (Centrul de Dezvoltare Artizanală din Bukhara);
Există trei domuri comerciale sau așa-numitele bazaruri acoperite: Toki Sarrofon, Toki Telpak Furushon și Toki Zargaron, conservate din secolul al XVI-lee.i Aceste bazaruri erau centre pentru comerțul cu mătase, bijuterii și chiar pentru schimbul de bani. Și astăzi putem cumpăra diferite suveniruri dintr-o gamă largă, de la magneți până la celebrele covoare Bukhara;
Madrasele Ulugbek și Abdulazizkhan sau așa-numitele madrase Kosh (pare) una față de cealaltă, cu stilul distinctiv de decorare ornamentală a fațadei;
Piața Poi Kalon cu Minaretul și Moscheea Kalon, Madrasa Mir Arab – inima Buharei, un complex monumental impresionează imaginația;
Cetatea Arcului – cea mai veche cetate datând din secolul I î.Hr. unde se poate simți istoria marii cetăți acoperită de legende și mituri frumoase.

Cazare la Dunyo Palace 4*.

Ziua 6 ( 04.06.2022): Bukhara - Shahrisabz – Samarkand:

Plecam de la hotel si ne indreptam spre Samarkand. Pe drum ne vom opri sa vizitam orasul Shahrisabz.
In turul orasului Shakhrisabz vom vizita principalele atractii: Palatul Ak-Saray, Complexul Dorus-Saodat, Mausolul Hazrat Imam Ensemble, Mausoleul Jahongir, Complexul Arhitectural Dor-ut-Tilovat.

Seara ajungem in Samarkand si ne vom caza la Registon Saroy Hotel 4*

Ziua 7 ( 05.06.2022): Samarkand - Tashkent.

Prima parte a zilei o vom petrece in Samarkand unde vom vizita orasul intr-un tur ghidat de aproximativ 6 ore:

Mausoleul Gur Emir – Se spune ca, dupa fiecare victorie, Gur Emir inalta piramide din capetele invinsilor. Urmasii sai i-au construit un loc de veci, fabulos decorat cu podoabe de aur si este considerat un model de arhitectura in Asia Centrala,
Piața Registan – inima orașului Samarkand și o adevărată capodoperă a arhitecturii medievale din Asia Centrală este formată din trei clădiri grandioase: Madrassa Ulughbek, Madrassa Sherdor și Madrassa Tilla Kori,
Moscheea Bibi Khanim – cea mai mare clădire medievală din oraș, care a fost una dintre cele mai magnifice moschei din lumea islamică în secolul al XV-lea;
Complexul arhitectural Shakh-i-Zinda a fost construit intre sec. XI-XV. Vechea necropola situata in vecinatatea monumentului lui Afrasiab include 44 de necropole in 20 de mausolee. Ansamblul poarta numele varului primar al profetului Mohamed, care a raspandit islamul la sfarsitul secolului al VII-lea. Ansamblul memorial Shakh-i-Zinda este locul cel mai stimat de pelerinaj din Asia Centrala.
Observatorul Ulugbek – cele mai bune centre astronomice din lumea medievală au fost construite din ordinul lui Ulugbek, un savant și astronom remarcabil;
Bazarul Samarkand – Siyab.

Dupa ce vom vizita orasul Samarkand, ne vom indrepta catre gara pentru a ne urca in trenul de mare viteza cu care vom calatori catre Tashkent. Distanta de 310 de km o vom parcuge in aproximativ 2 ore.

Seara ajungem in Tashkent si vom fi transferati catre hotel ART ECO pentru a ne odihni si pentru a ne bucura de ultima seara in Uzbekistan.

Ziua 8 ( 06.06.2022): Tashkent - Bucuresti

Ne trezim devreme si cu bagajele facute ne indreptam catre aeroportul din Tashkent cu destinatia Istanbul, unde vom face escala pentru zborul catre Bucuresti.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

 • Biletele de avion Bucuresti - Tashkent - Bucuresti cu Turkish
 • Bagaj de mana si de cala
 • Taxe de aeroport
 • Transport pe toata durata excursiei
 • 1 zbor intern in Uzbekistan
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice
 • 6 nopti de cazare cu mic dejun
 • Ghidaj in limba engleza pe toata durata excursiei
 • Insotitor de grup din Romania
 • Mesele de pranz si cina( aprox: 15-20 $/zi)
 • Tips pentru ghizii locali
 • Viza de intrare in Uzbekistan
 • Posibil test PCR
 • Asigurarea storno + medicala (va putem ajuta cu oferte)
 • Alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri)

Durată

8 zile

Destinație

Uzbekistan

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 7343 RON

Recomandări

×