din 0 recenzii
Locuri epuizate
4 zile / 3 nopți extern
Circuit
Engleză, Română
Cu un mix de curente culturale și istorice, teritoriul Moldovei scoate în evidență tradiții ale slavilor, tracilor și celților, oferind o alură specifică. În Republica Moldova veți lua pulsul folclorului și al tradițiilor din zonele rurale, a produselor meșteșugărești, a culturii și a valorilor naționale și internaționale.
În acest circuit vom vizita: Mănăstirea Căpriana, orașul Chișinău, magazinul de bomboane Bucuria, Orheiul Vechi, satul muzeu, Butuceni, cramele Castel Mimi, Mileștii Mici și Château Vartely unde vom avea ocazia să degustăm celebrele vinuri moldovenești, dar și conacul Manuc Bey. Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citești mai jos programul detaliat.
Detalii plată:
Prețul: 1150RON/persoană
– pentru rezervare se achită minim un avans de 550 RON/persoană.
– până la 05 septembrie se achită 600 RON/persoană
– după efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare
– în cazul în care se optează pentru plata prin transfer bancar, aveți la dispoziție 48 de ore pentru a efectua transferul în contul agenției, în caz contrar rezervarea va fi anulată automat
Important de știut:
– Acte necesare -> Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.
– Pentru cine dorește să viziteze Tiraspol, este necesar pașaport cu o pagină liberă. Accesul în Transnistria nu este permis cu Cartea de Identitate din România!
– Număr minim de participanți: 15
– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!
– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie sa găsiti un înlocuitor pentru rambursarea sumei!
– Termen de plată: 05.09.2023, în limita locurilor disponibile!
Ne întâlnim la ora 05:15 în Piața Victoriei, pentru a pleca la 05:30 către Chișinău pe traseul: București - Albița - Chișinău.
Hanul Manuc din București ne este foarte cunoscut și probabil fiecare dintre noi am servit măcar o dată masa la celebrul restaurant din centrul Bucurestiului. După războiul ruso-turc din 1806-1812, Manuc Bey Mârzaian părăsește Bucureștiul și cumpără Moșia Hîncești de la principesa Dolgorughi, moșie unde s-a stabilit apoi cu familia.
Prima vizita va fi la complexul istorico-arhitectural Manuc Bey, amplasat în vestul orașului Hîncești, se întinde pe o suprafață de aprox. 10 ha, doar o mică parte din moșia pe care acesta a cumpărat-o în 1816 - conform datelor istorice - plătind 300000 lei de aur. Deoarece Manuc moare în anul următor, el nu a reușit decât să contureze planurile acestei impunătoare reședințe. Urmașii săi (Murat - fiu și Grigore - nepot) sunt cei cărora li se datorează tot ceea ce vedem astăzi în Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey din Hâncești. Cu excepția Casei Iamandi, existentă inițial pe moșie, ei au ridicat în perioada 1858-1861 mărețul palat cu grădină de iarnă, cu turn de pază, cu fântână și cu tot felul de acareturi, căruia îi vor adăuga în 1881 Castelul de Vânătoare.
A doua oprire va fi la Mănăstirea Căpriana, una dintre cele mai vechi din Republica Moldova, care devine Mănăstire Domnească în anul 1429, în timpul lui Alexandru cel Bun.
După amiază ajungem în Chișinău și ne cazăm la Hotel Iris 4*.
Seara avem timp liber pentru cină și plimbări pe cont propriu în oraș.
Imediat după micul dejun ne îndreptăm către Castel Mimi, inclusă pe lista primelor cele mai frumoase 15 crame din lume. Pe lângă degustarea a 5 soiuri produse de Castel Mimi, vom vizita într-un tur ghidat singurul castel din Republica Moldova, unde vom învață mai multe despre istoria vinificației moldovenești.
Ne continuăm drumul spre cetatea Tighina, cunoscută și sub numele de cetatea Bender, este un important obiectiv turistic situat în orașul Bender, regiunea autonomă transnistreană din Republica Moldova. Este o cetate medievală cu o istorie bogată și cu o arhitectură impresionantă.
Cetatea Tighina a fost construită în secolul al XVI-lea pe malurile râului Nistru și a servit inițial ca o fortăreață de apărare pentru Principatul Moldovei. Cu timpul, cetatea a suferit extinderi și renovări, devenind un complex fortificat puternic, care includea ziduri de apărare, turnuri de observație și bastioane.
Astăzi, Cetatea Tighina este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Republica Moldova. Vizitatorii pot explora zidurile fortificate, pot admira arhitectura medievală și pot descoperi istoria tumultuoasă a cetății prin intermediul muzeelor și exponatelor aflate în incintă. Pe lângă frumusețea arhitecturală, Cetatea Tighina oferă și o panoramă impresionantă asupra orașului Bender și a râului Nistru.
Ne continuăm drumul prin Transnistria, cu capitala autoproclamatei regiuni independente, Tiraspol. Tiraspol este un oraș construit de către ruși în anul 1792.
Vizităm zona centrală din fața Guvernului Republicii Moldovenești Nistrene, ne plimbăm pe lângă memorialul celor căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial, Războiul din Afghanistan și Războiul din Transnistria, apoi, pietonal,
mergem către Casa Sovietelor, Banca Națională și Oficiul Poștal local.
Tot aici vom vizita și fabrica de coniac KVINT. Vom face un tur și vom vedea procesul de producție, iar cine dorește poate degusta 6 tipuri de coniac de diferite vârste.
Tot în Tiraspol vom avea timp pentru a servi masa.
După amiază ne întoarcem în Chișinău pentru timp liber pentru plimbări și cina pe cont propriu.
Micul dejun. Îmbarcare în autocar pentru a vizita Orheiul Vechi, unul dintre cele mai importante obiective culturale din Republica Moldova, care păstrează fortificații, lăcașuri de cult, inclusiv mănăstiri rupestre, locuințe și băi din cele două perioade majore: tataro-mongolă (secolele XIII-XIV) și moldovenească (secolele XV-XVI), reunite într-un complex muzeal în aer liber.
În „perioada moldovenească”, Orheiul fost unul dintre cele mai importante centre de apărare națională, de pe vremea în care exista o cetate ale cărei ruine sunt încă vizibile, consolidată de Ștefan cel Mare și Petru Rareș, dar distrusă ulterior de Alexandru Lăpușneanu, la ordinul turcilor.
Minunatele sate Butuceni și Trebujeni, sate pitorești și vesel colorate, ne vor surprinde pas de pas cu o frumusețe aparte. Aici vom servi masa de prânz în stil tradițional, la una din pensiunile agroturistice.
Apoi vom merge să vizităm Château Vartely, este una dintre cele mai renumite podgorii din Moldova, situată în orașul Orhei. Vizita la această podgorie este o experiență minunată pentru iubitorii de vin, oferind oportunitatea de a descoperi procesul de producție al vinurilor de calitate superioară. După turul prin podgorie, vom degusta o varietate de vinuri produse la Château Vartely, într-o atmosferă relaxată și plăcută.
După amiază ne întoarcem în Chișinău și vom avea un tur ghidat la pas de aproximativ 3 ore.
După terminarea turului ghidat vom avea timp liber de relaxare și plimbare pe străzile din Chișinău.
Vizităm și degustăm în cea mai mare cramă din lume, cu peste 200 de km de galerii.
Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness, în luna august a anului 2005, că fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume!
"Pinot", "Traminer", "Muscat", "Riesling", "Feteasca", "Dnestrovskoe", "Milestskoe", "Codru", "Trandafirul Moldovei", "Auriu", "Cahor-Ciumai". " Marșa la "," Utreneaia Rosa", "Nejnosti" etc. Toate sunt fabricate în strictă conformitate cu tradițiile vechi moldovenești și sunt lăsate pentru maturare într-o atmosferă de liniște și tihnă. În fiecare picătură a acestora se resimte focul soarelui și forța sevei pământului.
Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!
Lasă un răspuns