de la 780 RON
Rezervare

Circuit Republica Moldova

Chișinău, Republica Moldova
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

3 zile / 2 nopți extern

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Deși este o țară mică, cu aproximativ patru milioane de locuitori, Republica Moldova dispune de un mare potențial turistic. Cu un mix de curente culturale și istorice, teritoriul Moldovei scoate în evidență tradiții ale slavilor, tracilor și celților, oferind o alură specifică. În Republica Moldova veți lua pulsul folclorului și al tradițiilor din zonele rurale, a produselor meșteșugărești, a culturii și a valorilor naționale și internaționale. 

Profităm de ziua orașului Chișinău, atunci cand vor fi multe activități în oraș, precum și de faptul că luna Octombrie este cea mai potrivită pentru a vizita Republica Moldova, și vom degusta cele mai aromate vinuri.

În acest circuit vom vizita Mănăstirea Capriana, orașul Chișinău, magazinul de bomboane Bucuria, Orheiul Vechi, satul muzeu Butuceni, degustare la Cricova și Mileștii Mici, precum și conacul Manuc Bey.

Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citești mai jos programul detaliat.

 

Detalii plată:

Pretul: 780RON/persoană

 

Condiții de plată:

– pentru rezervare se achită un avans de 350RON/persoană;

pana la 07 Octombrie 2022 se achită 430RON/persoană;

 

Important de știut:

– Acte necesare  -> Carte de identitate (CI) sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

– Număr minim de participanți: 15

– Ne rezervăm dreptul de a nu permite accesul în cadrul evenimentului persoanelor ce nu au echipament corespunzător sau o condiție fizica buna!

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie sa găsiti un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

 

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 - 14.10.2022 - București - Chișinău

Ne întâlnim la ora 05:15 în Piața Victoriei, pentru a pleca la 05:30 către Chișinău pe traseul: București - Albita - Chișinău.

Prima oprire va fi la Mănăstirea Capriana, una dintre cele mai vechi din Republica Moldova, care devine Mănăstire Domnească în anul 1429, în timpul lui Alexandru cel Bun.

Dupa-amiaza ajungem în Chișinău, facem procedurile de cazare și vom începe turul ghidat in care vom vizita Clădirea Președinției, Parlamentul, Parcul Central, Catedrala Mitropolitana, Arcul de Triumf, Teatrul Maria Biesu dar și Magazinul Bucuria. Apoi, vom avea timp liber pentru cină și plimbare prin oraș.

Ziua 2 - 15.10.2022 - Chișinău - Orheiul Vechi - Cricova - Chișinău

Micul dejun. Îmbarcare în autocar pentru a vizita Orheiul Vechi, unul dintre cele mai importante obiective culturale din Republica Moldova, care pastreaza fortificații, lăcașuri de cult, inclusiv mănăstiri rupestre, locuințe și bai din cele două perioade majore: tataro-mongolă (secolele XIII-XIV) și moldovenească (secolele XV-XVI), reunite într-un complex muzeal în aer liber.

În „perioada moldovenească”, Orheiul fost unul dintre cele mai importante centre de apărare națională, de pe vremea în care exista o cetate ale cărei ruine sunt încă vizibile, consolidată de Ștefan cel Mare și Petru Rares, dar distrusă ulterior de Alexandru Lapusneanu, la ordinul turcilor.

Minunatele sate Butuceni și Trebujeni, sate pitorești și vesel colorate, ne vor surprinde pas de pas cu o frumusețe aparte. Aici vom servi masa de prânz în stil tradițional, la una din pensiunile agroturistice.

În drum spre Chișinău, ne vom răsfăța cu un vin bun, în cadrul unei vizite la una dintre cele mai mari crame din lume. Crama Cricova, numită și orașul subteran, considerată patrimoniu cultural național al Republicii Moldova, produce anual peste 200 de soiuri de vin, majoritatea rare sau unice. Aceasta adăpostește aproximativ 30 de milioane de litri de vin, motiv pentru care a intrat în cartea recordurilor în anul 2005.

Cei aproape 100km de galerii, care pot ajunge pana la 100 de metri adâncime, formează un adevărat oraș subteran, în care se găsesc depozitate butoaie cu vin și zone din care încă se mai extrage piatră. Ne putem plimba prin acest „orășel” cu ajutorul unor mașinuțe electrice, unde vom descoperi intersecții, semafoare și treceri de pietoni, precum și un cinema și săli de degustare.

Seara ne întoarcem în Chișinău și vom avea timp liber pentru plimbare și cină.

Ziua 3 - 16.10.2022 - Chișinău - Mileștii Mici - Manuc Bey - București

Servim micul dejun și mergem să vizităm cea mai mare crama din lume, cu peste 200 de km de galerii.

Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness, in luna august a anului 2005, ca fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume!

"Pinot", "Traminer", "Muscat", "Riesling", "Feteasca", "Dnestrovskoe", "Milestskoe", "Codru", "Trandafirul Moldovei", "Auriu", "Cahor-Ciumai". " Marsa la "," Utreneaia Rosa", "Nejnosti" etc. Toate sunt fabricate în strictă conformitate cu tradițiile vechi moldovenești si sunt lăsate pentru maturare într-o atmosferă de liniște și tihnă. În fiecare picătură a acestora se resimte focul soarelui și forța sevei pământului.

Hanul Manuc din București ne este foarte cunoscut și probabil fiecare dintre noi am servit măcar o data masa la celebrul restaurant din centrul capitalei. După războiul ruso-turc din 1806-1812, Manuc Bey Mârzaian părăsește Bucureștiul și cumpără Moșia Hîncești de la principesa Dolgorughi, moșie unde s-a stabilit apoi cu familia.

Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey, amplasat în vestul orașului Hîncești, se întinde pe o suprafață de aprox. 10 ha, doar o mică parte din moșia pe care acesta a cumpărat-o în 1816 - conform datelor istorice - plătind 300000 lei de aur. Deoarece Manuc moare în anul următor, el nu a reușit decât să contureze planurile acestei impunătoare reședințe. Urmașii săi (Murat - fiu și Grigore - nepot) sunt cei cărora li se datorează tot ceea ce vedem astăzi în Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey din Hîncești. Cu excepția Casei Iamandi, existentă inițial pe moșie, ei au ridicat în perioada 1858-1861 mărețul palat cu grădină de iarnă, cu turn de pază, cu fântână și cu tot felul de acareturi, căruia îi vor adăuga în 1881 Castelul de Vânătoare.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

 • Transport cu autocar / midi-autocar / microbuz / minivan, in functie de numarul de participanti;
 • Ghid national;
 • Insotitor de grup;
 • Taxe drum;
 • Cazare 2 nopti la hotel de 3* in centrul orasului Chisinau;
 • Mic dejun;
 • Alte cheltuieli personale
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Vizita crama Cricova (450 lei moldovenesti, aproximativ 112RON) sau vizita si degustare, 4 soiuri crama Cricova (600 lei moldovenesti, aproximativ 150RON)
 • Vizita crama Milestii Mici (350 lei moldovenesti, aproximativ 88 RON) sau vizita si degustare, 3 soiuri crama Milestii Mici (600 lei moldovenesti, aproximativ 200RON)
 • Alte mese decat cele specificate

Durată

3 zile / 2 nopți

Destinație

Chișinău, Republica Moldova

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 780 RON

Recomandări

×