de la 890 RON 801 RON
Rezervare

Circuit Moldova, Bucovina și mănăstirile pictate

România
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

4 zile / 3 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Profităm de ziua liberă de 24 Ianuarie și vă invităm în Bucovina, într-o regiune cu multă istorie, oameni binevoitori, mâncare bună, peisaje superbe, dar unde vom avea parte și de multă adrenalină.

Bucovina este printre cele mai atractive și frecventate zone turistice de la noi din țară, fiind cunoscută pentru folclor, costume, mobilier și olărit. Nordul Moldovei este plaiul încărcat de legende și istorie, muză pentru numeroși scriitori care i-au făcut cunoscute locurile. Descris inegalabil și autentic de către Ion Creangă, care a zugrăvit și portrete memorabile de moldoveni neaosi, acesta deține peisaje uimitoare și irepetabile. Însă a devenit faimos și pentru numeroasele lăcașuri de cult pe care le deține, unice în Europa datorită picturilor religioase deosebite. 

Bogația spirituală a acestor locuri a dăinuit de-a lungul timpului, oamenii de-aici descoperind importanța unei legături armonioase cu divinitatea.Dacă iubești cultura și istoria, îți place mâncarea tradițională și cauți relaxare în natură, atunci Bucovina te așteaptă cu brațele deschise!

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

 Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Preț: 890RON/persoană **ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ**

– pentru rezervare se achită un avans de 355RON/persoană;

– până la 07 Ianuarie 2023 se achită 535RON/persoană.

Preț  pentru Adventures Club Member: 801RON (vezi regulamentul Adventures Club aici https://dcradventures.ro/AdventuresClub)

 

Important de știut:

 • În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!
 • Grup minim de participanți: 12
 • Grup maxim de participanți: 35
 • Termen de plată: 19.01.2023, în limita locurilor disponibile!
Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Cetatea de scaun a Sucevei
 • Plimbare cu mocanița
 • Mănăstirea Moldovița
 • Mănăstirea Sucevița
 • Muzeul Etnografic Ioan Grămadă
 • Manastirea Humor
 • Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina
 • Mănăstirea Voroneț
 • Cetatea Neamțului
 • Mănăstirea Neamț
 • Casa memorială Ion Creangă din Humulești

Itinerar

Ziua 1 - 21.01.2023

Ne vedem la ora 06.00 în Piața Victoriei, parcarea centrală, și pornim la drum pe ruta București - Buzău - Focșani - Bacău - Suceava. Prima oprire va fi la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Este preferată folosirea termenului de Cetatea de Scaun a Sucevei și nu a celui de Cetatea Sucevei, deoarece în Suceava au existat două cetăți: Cetatea de Scaun și Cetatea de Apus (Cetatea Șcheia, aflată în prezent în stadiu avansat de degradare), ambele fiind construite de voievodul Petru I Mușat.
Aceasta făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

După vizitarea acestui obiectiv încărcat de istorie, ne îndreptăm spre Câmpulung Moldovenesc, la Pensiunea Dor de Codru, unde ne vom caza, iar seara vom servi cina.

Ziua 2 - 22.01.2023

Ne trezim dis-de-dimineață, iar după servirea micului dejun ne îmbarcăm în autocar, se anunță o zi plină cu obiective turistice care mai de care mai interesante.

Prima oprire va fi la Mocanița Huțulca pentru o plimbare inedită de aprox. 3 ore între localitățile Moldovița și Argel.

Apoi, mergem să vizităm cel de-al doilea obiectiv: Mănăstirea Moldovița - o bijuterie a spiritualităţii şi artei vechi moldoveneşti. Aceasta este una dintre cele mai vechi aşezări monahale, cu un important trecut istoric.

Originea sa nu este cunoscută cu precizie, însă tradiţia o aminteşte încă din perioada voievozilor Muşatini. Sub domnia lui Alexandru cel Bun a fost zidită prima biserică din piatră, atestată documentar între 1402-1410 cu întregul ansamblu de construcții, având hramul Buna Vestire şi fiind deja un centru cultural. Mănăstirea Moldoviţa s-a bucurat de privilegii şi din partea lui Ştefan cel Mare. Prin mai multe hrisoave voievodul a confirmat mănăstirii 11 sate, mai multe iezere, prisăci şi privilegii comerciale, care o situau printre cele mai înstărite mănăstiri din Moldova.

Lăsăm Mănăstirea Moldovița și ne îndreptăm către Mega Tiroliana “La Palma” din Bucovina, având o lungime de peste un 1 km și diferență de nivel de 100m. Este cea mai lungă tiroliană de la noi din țară, iar cei curajoși pot experimenta senzații unice.

După ce ne luăm porția necesară de adrenalină, mergem să vizităm Mănăstirea Sucevița - un monument istoric de seamă al ţării noastre, datând de la sfârşitul secolului al XVI-lea.

Istoria Mănăstirii Suceviţa, cunoscută prin tradiţie şi confirmată de cercetările arheologice, este puternic legată de numele familiei Movileştilor. Avându-şi începutul într-un modest schit de lemn, atribuit călugărului Pahomie, aşezarea monahală ce astăzi poartă numele de Suceviţa, ia fiinţă printr-o biserică din zid ridicată la sfârşitul secolului al XVI-lea de Gheorghe Movilă.

Cel mai mare dintre fraţii Movilă, acesta îmbracă haina călugărească la mănăstirea Probota, ajungând mitropolit al Moldovei.
La început o mănăstire de proporţii modeste, al cărei stareţ a fost chiar fondatorul ei, Gheorghe Movilă, Suceviţa a fost zidită cu cheltuiala întregii familii, devenind ulterior o adevărată emblemă a boierilor Movileşti. Cu aspectul de cetate medievală dat de zidurile fortificate ce desenează perimetrul complexului, Suceviţa îşi întâmpină astăzi vizitatorii cu ecoul unei istorii multiseculare.

Unicitatea monumentului este dată şi de pictura exterioară a cărei strălucire a rezistat, timp de aproape patru veacuri, vremilor şi intemperiilor şi tocmai de aceea, alături de celelalte monumente din nordul Moldovei, reprezintă valoroase repere în istoria artei universale.
În anul 1993, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a inclus Biserica „Învierea Domnului” din cadrul Mănăstirii Sucevița, împreună cu alte șapte biserici din nordul Moldovei (Arbore, Pătrăuți, Moldovița, Probota, „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Humor și Voroneț), pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei.

În drumul nostru spre cazare vom opri la ultimul obiectiv al acestei zile, mai exact în localitatea Marginea, singurul loc din România unde găsim ceramică neagră. De aici ne putem achiziționa suveniruri sau cadouri interesante pentru cei dragi.

În jurul orei 20.00 vom reveni la cazare pentru servirea cinei.

Ziua 3 - 23.01.2022

Vom servi micul dejun și vom rămâne în Câmpulung Moldovenesc pentru a vizita Muzeul Etnografic “Ioan Gramada”. Aici ne va întâmpina însuși Ioan Gramada, colecționarul care strânge de peste 30 de ani obiecte de valoare și pe care le expune în gospodăria sa, înființând muzeul.

Vom continua ziua cu vizitarea Mănăstirii Humor, una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc. În pădurile nesfârşite de la poalele Obcinei Mari, Oană, vornicul de la Suceava, întemeia loc de rugăciune pe valea râului Humor după 1400, la vremea domniei lui Alexandru cel Bun.
Mănăstirea Humor s-a bucurat de veniturile pe care le avea moştenite încă de la ctitor şi de la fiii săi, fiind confirmate şi de Ştefan cel Mare printr-un hrisov datat 25 aprilie 1475 (cinci sate, un munte, o slatină şi o prisacă). Se mai văd ruinele zidurilor primei ctitorii în vecinătatea actualei biserici a Mănăstirii Humor construită în 1530 “cu cheltuiala şi osteneala” logofătului Teodor Bubuiog şi a soţiei sale Anastasia, după cum menţionează pisania aşezată la intrare.

Ne continuam ziua cu o vizită la Mănăstirea Voroneț - cea mai faimoasă dintre ctitoriile lui Ștefan cel Mare, un monument aflat și pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Frescele sale vorbesc despre rafinatele cunoștinte ezoterice ale teologilor medievali moldoveni și despre talentul artistic al meșterilor anonimi.

Mănăstirea Voroneț este socotită "Capela Sixtină a Orientului" pentru marea frescă de pe fațada de vest, numita "Judecata de apoi". De asemenea, "albastrul de Voroneț" este considerat de specialiști ca unic în lume și cunoscut ca rosul lui Rubes sau verdele lui Veronese. Pe fondul albastru este prezentat "Arborele lui Iesei" sau Genealogia Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iar pe coloane sunt pictați filosofii greco-latini. Sunt căutați cu privirea Aristotel și Platon iar pe absida laterală reține atenția "chipul ascetic al Sf. Onufirie".

De asemenea, mănăstirea a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme!

În jurul orei 20.00, ne întoarcem la cazare.

Ziua 4 - 24.01.2023

Servim micul dejun la pensiune și ne pregătim de plecare.

În drumul nostru spre casă vom vizita Cetatea Neamțului, aflată la marginea orașului Targu Neamț, fiind una dintre cele mai impresionante cetăți medievale din România.

Această cetate elegantă și impresionantă a fost construită pe vremea lui Petru I și a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ştefan cel Mare, el dând dispoziție ca zidurile cetății să fie înălțate cu circa 6-7 m și să fie construite creneluri și ferestre înguste, prin care apărătorii cetății puteau să supravegheze şi să lovească dușmanii.

De asemenea, Cetatea este faimoasă şi pentru că este unul dintre subiectele principale în poemul „Muma lui Ștefan cel Mare” (1857), de Dimitrie Bolintineanu.

În 1476, după ce învinsese oștile Moldovei în Bătălia de la Valea Albă, sultanul otoman Mehmed al II-lea l-a obligat pe Ștefan cel Mare, să se îndrepte spre Cetatea Neamț.

Ultimul obiectiv turistic al acestui frumos circuit va fi vizitarea localitatii Humulești, locul care amintește fiecăruia de copilărie.
Muzeul Memorial „Ion Creangă” funcționează în vechea casă a familiei scriitorului, care a fost construită în 1830 de bunicul său dinspre tată, și care a dat-o apoi zestre fiului său Ștefan în 1835, când a luat-o de soție pe Smaranda, mama povestitorului.

Făcută din bârne de lemn și acoperită cu pământ, casa are trei încăperi: tinda, camera de locuit și cămara, toate lipite cu lut pe jos. În camera principală, organizată după specificul caselor țărănești din acea vreme, se regăsește soba mare cu cuptor de dormit, pe care dormea adesea Ion Creangă, o ladă și masa de zestre, lavita pentru șezători, icoane vechi și ștergare la ferestre. În mijloc tronează uneltele de țesut și tors pe care le folosea mama scriitorului.

Include/Nu include

 • Ghid național
 • Transportul cu autocar/midiautocar
 • Cazare 3 nopți în camere duble și triple la pensiunea Dor de Codru din Câmpulung Moldovenesc
 • Demipensiune (mic dejun + cină)
 • Intrările la obiective
 • Tiroliana
 • Plimbarea cu mocănița
 • Alte cheltuieli personale

Durată

4 zile/3 nopți

Destinație

România

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

- 10%
de la 890 RON 801 RON

Recomandări

×