de la 6425 RON
Rezervare

Circuit în Liban

Liban
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

8 zile / 7 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

În luna mai DCR Adventures te invită să vizităm împreună Liban, cea mai mică țară din Orientul Apropiat. 

Liban este o destinație turistică populară datorită frumuseții naturale și a culturii bogate. Acesta oferă plaje frumoase, peisaje montane impresionante și o arhitectură istorică remarcabilă, incluzând moschei, biserici și palate. De asemenea, poate fi găsit un vast patrimoniu culinar, cu influențe franceze și arabe. Orașele importante, cum ar fi Beirut și Byblos, oferă oamenilor oportunități excelente de shopping, cumpărături și divertisment nocturn. Toate acestea fac din Liban o destinație turistică unică și interesantă.

V-am trezit curiozitatea pentru a descoperi această țară minunată? Atunci haideți să vedem împreună ce ne poate oferi Liban.

 

Detalii plată:

Preț: 1260 euro/persoană

– pentru rezervare se achită minim un avans de 460 euro/persoană

– până la 15 martie 2023 se achită 400 euro/persoană

– până la 1 mai 2023 se achită 400 euro/persoană

 

Important de știut:

 – Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.

– plățile în Liban se fac în moneda locală (Lira Libaneză) se schimbă la fața locului din USD.

 

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 (13.05.2023): București - Istanbul - Beirut

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni pentru formalitățile de îmbarcare și pornim în frumoasa noastră aventură.

Vom avea o escală scurtă în Istanbul cât să prindem zborul către Beirut.
Aterizăm în Beirut iar după procedura de control pașapoarte vom fi transferați către hotelul nostru.

Cazare: Rotana Gefinor Hotel 5* sau similar.

Ziua 2 (14.05.2023): Beirut

Servim micul dejun și mergem să vizităm orașul Beirut.

Primul nostru obiectiv va fi Muzeul Național Beirut, principalul muzeu de arhitectură din Liban. Muzeul deschis în 1942 dispune de peste 100.000 de obiecte, dintre care majoritatea sunt antichități și descoperiri medievale din săpăturile făcute de Direcție Generala de Antichități.

Vom face o plimbare pe malul Mării Mediteraneene pe bulevardul Corniche și ne vom opri la una dintre cafenelele cu vedere panoramică asupra golfului și a stâncilor Pigeon.

După amiază vom vizita centrul vechi al orașului unde vom descoperi:
Moscheea Al Amin, construită pe o suprafață de 10700 m pătrați între 2003 și 2008
Piața Martirilor,
Catedrala ortodoxă greacă Sf. Gheorghe,
Place de L'etoile, piața principală din centrul Beirutului. În centrul pieței este turnul cu ceas Rolex din 1930.

Ziua 3 (15.05.2023): Beirut - Baalbek - Anjar - Chateau Ksara - Beirut

Servim micul dejun la hotel și plecăm către Baalbek, oraș situat în Valea Bekaa din Liban, cunoscut pentru ruinele sale romane. Baalbek a fost întemeiat în antichitate sub numele Heliopolis, și a fost considerat un important centru religios pentru adoratorii zeului Baal.

În perioada romană orașul a fost extins și mai putem vedea și azi templele lui Jupiter, Bacchus, Venus.După căderea Imperiului Roman, Baalbek a continuat să fie utilizat ca centru religios de către creștini și musulmani. În Evul Mediu, orașul a fost distrus și reconstruit de mai multe ori, iar ruinele sale au rămas în mare parte nelocuite până în secolul al 19-lea.

Astăzi, ruinele din Baalbek sunt un important sit arheologic și o atracție turistică populară. Ele au fost declarate Patrimoniu Mondial de către UNESCO în 1984.

Continuăm turul nostru cu ruinele orașului Aanjar, un sit arheologic important din Liban. Fondat în secolul 8 î.Hr. de către arabii din tribul Ayl și a devenit un important centru comercial și administrativ în timpul perioadei Umayyad din secolele 8-10 d.Hr. Orașul a fost construit în jurul unui castel fortificat și avea o planificare urbană sofisticată, cu străzi largi și case mari cu curți interioare. Aanjar a găzduit o comunitate diversă, inclusiv arabi, perși, armeni și sirieni.

Vom merge să vizităm și să degustăm vin la crama Château Ksara una dintre cele mai vechi și mai cunoscute vinării din țară. A fost fondată în 1857 de un grup de preoți iezuiți, care au descoperit că Valea Bekaa avea condiții ideale pentru cultivarea strugurilor. Crama a suferit numeroase schimbări de-a lungul anilor, iar astăzi este o facilitate modernă care folosește tehnologii de ultimă generație pentru a produce vinuri de diferite varietăți, cum ar fi Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah și altele. Vinăria oferă și tururi și degustări pentru vizitatori, unde pot învăța despre istoria vinăriei și procesul de producție a vinului.

Seara ne întoarcem în Beirut pentru cazare.

Ziua 4 (16.05.2023): Beirut - Jeita Grotto - Harissa - Byblos

Prima noastra oprire va fi la la un obiectiv turistic care atrage anual în jurul a 500.000 de turiști de pretutindeni. Jeita Grotto este mai mult decât o peșteră, este un simbol național libanez. Pestera este un sistem carstic de peste 9 km și formează cel mai lung complex carstic din Orientul Mijlociu. Peștera subterană a fost descoperită în anul 1836 de către William Thompson și poate fi vizitată doar cu barca.

In continuare, vom urca cu telegondola pe varful Harissa pentru a vizita altarul și statuia Fecioarei Maria. Statuia Fecioarei Maria de pe dealul Harissa este realizata din bronz, are o greutate de 15 tone și o înălțime de 8,5 m si isi intinde mainile intr-un gest protector asupra orașului din golful Jounieh.

Byblos, cunoscut și sub numele de Jbeil, este un oraș vechi în Liban, pe coasta mediteraneeană. El este considerat unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite permanent, cu o istorie care se întinde peste 5000 de ani. A fost un important centru comercial încă din antichitate și a fost cunoscut sub numele de Gebal în timpul fenicienilor, care au făcut din el un important centru pentru comerțul cu cărți scrise pe papirus, din care provine și numele "Byblos". În timpul perioadei romane, orașul a devenit un important centru cultural și a fost cunoscut sub numele de Byblos. Orașul a fost distrus de mai multe ori în decursul istoriei sale, dar a fost mereu reconstruit și astăzi este un important centru turistic din Liban.

Ne cazam in Byblos la Ahiram Hotel 4* sau similar.

Ziua 5 (17.05.2023): Byblos - Valea Qadisha - Bcharre - Byblos

Plecăm din Byblos pentru a vizita valea sfânta Qadisha și vom vedea cele mai frumoase peisaje montane din Liban, cu vârfuri și defilee spectaculoase. Este cunoscută pentru semnificația sa religioasă, deoarece găzduiește o serie de mănăstiri și schituri care au fost construite de către primii călugări creștini. Dintre acestea, vom vizita cea mai mare mănăstire din vale, Deir Mar Antonios Qozhaya, care a fost locuită încă din perioada medievală.

La doar câțiva kilometrii de de Valea Qadisha se alfă pădurea de cedri ai Libanului, o pădure cu arbori seculari în vârstă de peste 1000 de ani. Cedrul este simbolul Libanului și apare pe steagul țării, foarte apreciat încă din antichitate pentru lemnul său și pentru rășina parfumată.

În apropiere, vom vizita muzeul dedicat scriitorului Gibran Khalil care se află în satul sau natal, Bcharre. După amiază ne îndreptăm spre Byblos pentru a ne caza.

Ziua 6 (18.05.2023): Byblos - Tripoli - Beirut

Servim micul dejun și vom explora al doilea cel mai mare oraș al Libanului.
Orașul are o istorie bogată, fiind menționat în documente din antichitate și fiind controlat de diferite popoare și imperii de-a lungul timpului.

Astăzi, Tripoli este un important centru economic și cultural, cu o populație majoritar sunnită și o minoritate alawita. Orașul este cunoscut pentru bazarul său medieval, fortăreața medievală și moscheele sale impresionante, precum și pentru plajele sale frumoase din apropiere.

Vom explora în acest oraș: cetatea Tripoli cunoscută și sub numele de Cetatea Raymond de Saint Gilles, Moschee Al Mansouri și Moscheea Taylan, vechiul bazar și ne vom bucura de priveliștea portului Al Mina.

După amiază ne îndreptăm spre Beirut pentru cazare.

Ziua 7 (19.05.2023): Beirut - Sidon - Tir - Beirut

Ne deplasăm în sudul țării pe coasta Marii Mediteraneene pentru a vizita două orașe încărcate de istorie.

Sidon este al treilea oraș ca mărime din Liban și are o istorie bogată care datează din timpurile antice. Orașul a fost un important port fenician și a fost condus de diferite civilizații de-a lungul istoriei, inclusiv de români, cruciați și otomani. Astăzi, Sidon este cunoscut pentru site-urile sale istorice, cum ar fi castelul cruciatilor și vechiul bazar, precum și pentru tradițiile sale, cum ar fi suflarea sticlei și fabricarea săpunului.
Orașul Tir este fondat în jurul anului 2750 înainte de Hristos iar de-a lungul timpului a fost un punct strategic și comercial pentru pentru aproape toate puterile europene.

Astăzi, Tir este cunoscut pentru siturile istorice, cum ar fi ruinele feniciene și romane și fortificațiile cruciaților, precum și pentru plajele sale frumoase. De asemenea, orașul este renumit pentru pescuitul și industria sa alimentară, în special pentru producția de pepene verde.

Seara ne întoarcem în Beirut pentru a ne caza.

Ziua 8 (20.05.2023): Beirut - București

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • transportul cu avionul cu Turkish;
 • taxe aeroport;
 • bagaj de mână și de cală;
 • transfer aeroport -hotel - aeroport;
 • cazare la hotel de 4* in Byblos si 5* in Beirut cu mic dejun;
 • transport și ghid în Liban;
 • însoțitor grup
 • supliment single - 350 euro/persoană (selectați această opțiune din secțiunea "Extras")
 • tips ghizi locali,
 • asigurarea medicală și storno - vă putem ajuta cu oferta la Groupama sau Eurolife,
 • alte cheltuieli personale,
 • intrări obiective turistice,
 • taxa de viză;
 • alte mese în afara celor specificate.

Durată

8 zile

Destinație

Liban

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 6425 RON

Recomandări

×