fbpx
de la 12035 RON
Rezervare

Circuit în Panama și Columbia

Columbia
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

16 zile

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Profităm de zilele libere de 1 și 5 iunie și îți propunem o vacanță deosebită în Panama și Columbia, două țări efervescente și deosebite, care cu siguranță merită explorate.

Panama este o destinație turistică minunată situată în America Centrală. Este cunoscută pentru plajele sale uimitoare, cultura vibrantă și istoria bogată. Ca destinație turistică, Panama are multe de oferit vizitatorilor, cum ar fi:

 • Canalul Panama: una dintre minunile inginerești ale lumii, permițând navelor să treacă prin Istmul Panama și conectând Oceanul Atlantic și Pacific. Vizitatorii pot face o excursie la canal și pot învăța despre istoria și construcția sa.
 • Plajele: Panama este acasă pentru unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, inclusiv Bocas del Toro, Insulele San Blas și Santa Catalina. Vizitatorii se pot bucura de înot, snorkeling și surfing în apele cristaline.
 • Casco Viejo: Casco Viejo este cartierul istoric al orașului Panama, cu o arhitectură colonială frumoasă și multe restaurante și magazine. Vizitatorii pot explora străzile înguste și vizita monumente precum Catedrala Santa Maria La Antigua.
 • Orașul Panama: O metropolă vibrantă, cu o combinație de zgârie-nori moderni și cartiere istorice. Vizitatorii se pot bucura de cumpărături, restaurante și viața de noapte, precum și de atracții precum Muzeul Canalului Panama și Biomuseo.

Columbia este perla Americii de Sud, țara smaraldelor și a cafelei, o țară cu peisaje variate de la  relieful munților Anzi (cel mai lung lanț muntos din lume), râuri, vai spectaculoase, rezervații de indígeni, insule exotice, jungla amazoniană, cei mai înalți palmieri din lume, plantații de cacao și cafea.

În general, Columbia este o destinație turistică minunată pentru vizitatorii care caută o experiență culturală, gastronomică și istorică unică. Cu orașele sale vibrante, natura sa uimitoare și istoria bogată, Columbia este sigur să ofere o experiență memorabilă pentru orice călător.

 • Cartagena, un oraș colonial magnific, cunoscut pentru arhitectura sa frumoasă și străzile sale pitorești. Vizitatorii pot explora castelele istorice, muzeele și piețele colorate.
 • Medellin este un oraș modern, cunoscut pentru cultura sa artistică și pentru parcurile sale frumoase. Vizitatorii se pot bucura de muzee, galerii de artă și viața de noapte vibrantă.
 • Cafeaua: Colombia este unul dintre cei mai mari producători de cafea din lume și vizitatorii pot explora plantațiile de cafea, învățând despre procesul de cultivare și preparare a cafelei.
 • Bogota, capitala țării și un centru cultural important, cu o varietate de muzee, galerii de artă și teatre. Vizitatorii se pot bucura de plimbări pe străzile fermecătoare ale orașului și pot vizita obiective turistice precum Muzeul de Aur și Catedrala Primatului.

 

Detalii plată:

Preț:  2360 euro/persoană (prețul este garantat pentru primii 9 înscriși)

– pentru rezervare se achită un avans de 1180 euro/persoană,

– până la 5 mai 2023 se achită 1180 euro/persoană

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar).

– Vizele sunt on arrival și se vor obține la biroul de control pașapoarte.

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 (28.05): București - Istanbul – Ciudad de Panama

Ne întâlnim la ora 07:00 dimineața în aeroportul Otopeni și ne îmbarcăm pentru zborul către Panama cu escală la Istanbul.

Odată aterizați în Panama, vom face procedurile de control pașapoarte, vom recupera bagajele de cală și vom fi transferați către hotel Mino Panama 4* sau similar.

Ziua 2 (29.05): Tur de oraș Ciudad de Panama & Canalul Panama

Mic dejun la hotel.

Vom face un tur al părții vechi a orașului Ciudad de Panama și vom vizita unele dintre cele mai interesante obiective turistice de aici: ruinele vechiului oraș fondat de spanioli în secolul al XVI-lea, zona "Casco Antiguo", construită în 1673 și plină de clădiri cu o arhitectură colonială mixtă (stil italian, francez și spaniol), câteva parcuri și piațete, dar și biserica în care se află Altarul de Aur, care a supraviețuit distrugerii piratului Morgan.

Vom vizita una dintre cele 3 ecluze ale canalului Panama, Ecluza Miraflores, unde vasele sunt ridicate la 16.5 m înălțime pentru a intra sau ieși din Oceanul Pacific. Mai apoi vizităm Muzeul Canalului Panama, unde vom afla lucruri interesante despre această megastructura impresionantă.

Cazare Panama.

Ziua 3 (30.05): Ciudad de Panama – Cartagena

Servim micul dejun la hotel și vom fi transferați către aeroport pentru un zbor internațional către Columbia. După un zbor de aproximativ o oră și treizeci de minute, aterizăm în Cartagena.

Odată ajunși vom face controlul de pașapoarte și ne vom îndrepta către Baluarte Cartagena Hotel Boutique 4* sau similar. După amiază vom avea timp liber pentru plimbări prin Cartagena.

Ziua 4 (31.05): Cartagena

Mic dejun.

Vom descoperi istoria bogată a Cartagenei și arhitectura colonială a acesteia, admirând case vechi, balcoane fermecătoare și piețe cochete. Vom învață despre arhitectura orașului, plimbandu-ne pe străduțele pavate și în piațetele cochete, flancate de clădirile uluitoare.

Vom ajunge în piața principală numită Plaza de Bolivar, unde vom întâlni statuia celui mai important lider ai luptei de eliberare față de dominația spaniolă, Simon Bolivar. Inițial, piață era folosită pentru parade militare, iar după anul 1610 a fost denumită Piața Inchiziției, deoarece Palatul Inchiziției era localizat în partea de vest a pieței.

Vom trece apoi prin Piața Proclamației, unde locuitorii s-au adunat pentru a-și declara independența în data de 11 noiembrie 1811. Turul va continua în Piața San Pedro de Claver, o piață mică numită după sfântul San Pedro de Claver care a luptat să ajute sclavii aduși din Africa și vânduți în oraș. Mai departe, vom vizita Piața de la Aduana, cea mai mare și veche piață din Cartagena, unde importante clădiri administrative și guvernamentale erau localizate în perioada colonială. Vom continua să vizităm Plaza de los Coches, o piață triunghiulară înconjurată de zidurile orașului vechi, de case cu arhitectură colonială spaniolă și de clădiri cu arcade în stil colonial.

Această alee este cunoscută și sub numele de El Portal de los Dulces, fiind împânzită de standuri care vând diverse dulciuri locale. Tot aici vom vedea intrarea principală în orașul-fortăreață, intrare ce era numită inițial Boca del Puente. Acestei intrări i-a fost adăugată ani mai târziu un turn cu ceas în stil republican, ceas ce este un simbol al Cartagenei.

La finalul turului vom vizita Piața Santo Domingo, loc perfect pentru socializare sau pentru a lua masa într-unul din restaurantele aflate în piață. Tot aici vom vedea biserica colonială Santo Domingo, cu a sa fațadă impresionantă.

Cazare Cartagena.

Ziua 5 (01.06): Cartagena - Parcul Național Islas del Rosario (opțional)

Mic dejun.

Această zi este liberă pentru a vă relaxa la plajă sau pentru a explora pe cont propriu orașul și centrul aflat în Patrimoniu UNESCO, sau vă propunem o excursie opțională în Parcul Național Islas del Rosario, un arhipelag alcătuit din 27 de mici insule de corali.

Cazare Cartagena.

Ziua 6 (02.06): Cartagena – Pereira

Servim micul dejun și vom fi transferați către aeroport pentru un nou zbor. De data aceasta vom avea un zbor intern de la Cartagena la Pereira.

Aterizăm în Pereira și mergem către cazare și apoi vom vizita o plantație de cafea, unde vom observa, în compania unui expert local, procesele prin care trece cafeaua de la însămânțare, recoltare manuală selectivă, până la măcinare. Vom avea ocazia să aflăm cum cultivarea cafelei se face în armonie perfectă cu natura înconjurătoare.

Cazare la El Gran Hotel Pereira 4*

Ziua 7 (03.06): Pereira - Valea Cocora si Salento

Mic dejun.

Vom călători spre Parcul Național Cocora, unde vom vedea celebrii palmieri de ceară. Situată în zona centrală muntoasă, parcul ce se întinde pe mai bine de 590 km2; și în care climatul specific local este favorabil dezvoltării unei largi biodiversități. În arealul parcului numit și Parque Nacional de Los Nevados se găsesc numeroase specii de floră și faună, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceară, papagalul galben urecheat, ursul andin, pasărea guan.

În zona centrală se înalță maiestuos Muntele St. Isabel cu vârful acoperit de zăpadă. Vom vizita și Salento, o localitate specifică regiunii de cultivare a cafelei, cu o arhitectură tradițională, numită bahareque. Aici vom avea ocazia să observăm modul de viață al localnicilor din Provincia Antioquia.

Cazare Pereira.

Ziua 8 (04.06) Pereira- Medellin

Imediat după micul dejun ne așteaptă un drum de aproximativ 6 ore până la Medellin, orașul lui Pablo Escobar și vom face un tur de câteva ore a orașului.

Vom începe plimbarea din centrul orașului, cu Parcul sculpturilor maestrului Botero, Parcul Lleras, Parcul Poblado și Milla de Oro care marchează cultura „Paisa Antioqueña”. Vom continua turul panoramic admirând Catedrala Metropolitană. Vom călători apoi cu metroul până la stația Acevedo, iar de acolo vom ajunge cu telecabina la stația Santo Domingo.

Turul se încheie cu o vizita în Comuna 13, loc care a marcat transformarea socială a orașului; ne vom plimba pe renumitele străduțe înguste decorate cu graffiti din acest cartier, situate în partea de sus a orașului, de unde ne vom bucura și de o vedere panoramică spectaculoasă.

Cazare Medelin la Seven Inn hotel 4* sau similar.

Ziua 9 (05.06): Medellin - Guatape & Piedra del Penol (opțional)

Mic dejun.

Timp liber pe cont propriu în Medellin sau vă propunem o excurisie opțională la Guatape & Piedra del Penol.

În timpul călătoriei către zona lacurilor de acumulare, ne vom bucura de un peisaj cu pajiști verzi și munți. Vom sosi în municipiul Peñol, unul dintre principalii producători de energie ai țării, cu un rezervor construit peste orașul vechi. Mai târziu, vom pleca spre Piedra de El Peñol, monolit cu 220 de metri înălțime și 724 de trepte, și vom urca spre punctul de vedere pentru a observa o panoramă de 360 de grade.

Vom vizita apoi orașul Guatapé timp de aproximativ o oră pentru a admira casele sale pitorești ale căror plinte pe pereți reprezintă cultura locală.

Cazare Medellin.

Ziua 10 (06.06): Medellin-Bogota

Servim micul dejun și vom avea timp câteva ore pentru plimbare prin Medellin ca mai apoi să ne îndreptăm către aeroport pentru un zbor către capitala Columbiei, Bogota.

După ce aterizăm ne îndreptăm către cazare și vom avea timp liber pentru a ne plimba prin oraș.

Cazare: Ibis Bogoto Museo 3* sau similar.

Ziua 11 (07.06): Bogota

Mic dejun.

Turul panoramic ne va purta pe străduțele nuanțate de fațadele clădirilor coloniale și republicane ale capitalei columbiene. Vom porni din Plaza de Bolívar, unde se afla bisericile coloniale El Sagrario și San Agustin, alături de catedrala din Bogota.

Vom putea admira Palacio de San Carlos, Casa de Nariño, reședința președintelui Republicii, Catedrala Primada, Capitolul Național și Palatul Liévano. Vom vizita Muzeul Botero. Situat într-un conac renovat cu arhitectură colonială muzeul adăpostește lucrările lui Fernando Botero, cel mai faimos artist contemporan din Columbia. Aici pot fi admirate peste 120 de exponate aparținând lui Botero.

Tot în acest muzeu pot fi admirate și câteva din lucrările lui Picasso, Renoir, Dali, Degas, Chagall, Matisse, Monet și Giacometti. Vom vizita apoi Muzeul Aurului, care prezintă o selecție de obiecte precolumbiene din aur și alte aliaje metalice, cum ar fi Tumbaga, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din țară. Tot aici se află și cea mai mare colecție de artefacte din aur din lume care, alături de obiecte din ceramică, piatră, lemn și obiecte textile, descriu stilul de viață și modul de gândire al diferitelor culturi care au trăit în Columbia înainte de cucerirea spaniolă. După-amiază vom urca cu telecabina la "Cerro de Monserrate".

Aici se găsește o frumoasă biserică albă, catolică ce datează din anul 1657. În zilele senine de aici se poate observa o panoramă superbă a orașului.

Cazare Bogota.

Ziua 12 (08.06): Bogota- Zipaquira- Bogota (opțional)

Mic dejun.

Vom pleca într-o excursie spre orașul Zipaquira, unde vom cobori în minele de sare ale Muntelui Halite, pentru a admira Catedrala sculptată în sare, care deși a devenit un popular obiectiv turistic a rămas un important loc de pelerinaj pentru localnici.

Cazare Bogota.

Ziua 13 (09.06): Bogota - Villa de Leyva - Bogota (opțional)

Tur Villa de Leyva cu prânz inclus.

Dimineața devreme vom pleca într-o excursie de o zi la Villa de Leyva, regiunea rurală din nordul Bogotei, trecând prin orașe mici care datează din epoca precolumbiana, precum Tocancipa și Gachancipa. După un drum de circa 2 ore, vom ajunge la unul dintre cele mai importante monumente din Columbia - Podul Boyaca, locul în care Simon Bolivar a luptat și a câștigat o bătălie decisivă împotriva coloniștilor spanioli.

Vom vizita Muzeul Dinozaurilor unde este expusă fosila unui Kronosaurus din perioada Cretacic, având o vechime de 115 milioane de ani. În Villa de Leyva vom face un tur pietonal pentru a admira clădirile în stil colonial, piața centrală, biserica Carmen și casa muzeu a maestrului Acuña, membru proeminent al mișcării de arta Bachue.

Cazare Bogota.

Ziua 14 (10.06): Bogota- Ciudad de Panama

Mic dejun apoi transfer la aeroportul din Bogota pentru zborul spre Ciudad de Panama.

Vom fi transferați către hotel și apoi vom avea timp liber pentru plimbări, plajă sau cumpărături.

Ziua 15 (11.06): Ciudad de Panama- Istanbul

Mic dejun. Zi liberă petrecută pe Playa Bonita. Plaja Farallon, cunoscută și ca Playa Bonita, era până în 2001 doar o așezare liniștită cu sate pescărești al cărui țărm era mărginit de o superbă plajă.

La ora 18.00 transfer la aeroportul din Ciudad de Panama pentru zborul spre casă cu Turkish.

Ziua 16 (12.06): Istanbul – București

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Toate transferurile în Panama și Columbia, inclusiv cele cu avionul
 • Biletele de avion internațional cu Turkish
 • Bagaj de mână și de cală
 • 14 nopți de cazare hoteluri 3* si 4* cu mic dejun
 • Însoțitor de grup român
 • Distracție și bună dispoziție
 • Excursiile opționale (în funcție de grup prețurile pentru toate excursiile poate varia între 300 și 350 dolari)
 • Mesele care nu sunt incluse în program
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Alte cheltuieli personale (suveniruri)

Durată

16 zile / 15 nopți

Destinație

Columbia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 12035 RON

Recomandări

×