fbpx
de la 1450 RON
Rezervare

Circuit în Macedonia de Nord și Kosovo

Macedonia de Nord
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

7 zile

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invită la început de vară într-o călătorie fascinantă în Macedonia de Nord, țară al cărei teritoriu este acoperit în proporție de 80% de munți. Pe parcursul celor 5 zile ne vom bucura din plin de peisaje naturale, cultură, relaxare dar și de preparate tradiționale delicioase!  Citește mai jos programul detaliat și obiectivele turistice incluse.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Preț: 1450 RON/persoană

Ofertă Early Booking: 1305 RON/persoană, pentru rezervări și plata avansului până la 25.03.2023

– pentru rezervare se achită minim un avans de 700 RON/persoană

– până la 15 mai 2023 se achită 750 RON/persoană

 

Important de știut:

 – Documente necesare: Carte de identitate (CI) sau pașaport valabil încă 6 luni de la întoarcerea în țară. Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui să prezinte la vama acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu însoțește minorul (după caz), obținut la notariat, sau hotărâre de divorț definitiva în care i-a fost încredințat minorul, sau certificat de deces; în cazul în care copiii nu sunt însoțiți de părinți, adultul care-i însoțește, vă prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PAȘAPORT și NU pot părăsi România în baza Certificatului de Naștere.

– Grup minim pentru organizarea circuitului: 20 persoane.

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei;

– Însoțitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

– Moneda locală în Macedonia de Nord este Denar Macedonean și vom schimba în prima zi a excursiei.

– Moneda locală în Kosovo este euro.

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1: Întâlnire în Piața Victoriei.

Întâlnire Piața Victoriei la ora 21:45 și ne îndreptăm către Macedonia pe ruta:
București – Giurgiu- Sofia – Skopje – Matka.

Ziua 2: Canionul Matka și Skopje

Dimineața ajungem în Canionul Matka care este săpat de râul Treska. Acesta este localizat la circa 17 km distanță de Skopje.

Canionul Matka este una din cele mai mari atracții turistice din Macedonia de Nord, găzduind mai multe mănăstiri și un baraj hidroelectric, lacul Matka fiind cel mai vechi lac artificial din țară. Aici o să ne plimbăm cu barca pe lacul Matka și o să vizităm peștera Vrelo care este o rețea de două peșteri, una deasupra și alta scufundată în apă.

Această peșteră a fost inclusă în top 77 locuri naturale ale lumii. După ce părăsim Canionul Matka, ne îndreptăm spre Skopje unde ne vom caza, iar după formalitățile de check-in vom avea timp liber câteva ore pentru odihnă, iar după amiază vom avea parte de un tur ghidat al orașului pentru a cunoaște istoria sa.

Cazare hotel DOA 4* sau similar.

ZIua 3 : Skopje – Prizren – Skopje (opțional)

Ne trezim, servim micul dejun la cazare după care vă propunem o excursie de o zi în capitala culturală a statului Kosovo, Prizren. Care este un oraș situat în sudul Republicii Kosovo, pe pantele munților Sar.

Drumul până la Prizren este unul foarte spectaculos, vom traversa un drum de munte cu serpentine, pe o distanță de 40 de km.

Prizrenul a fost un oraș multietnic și multicultural datorită istoriei sale zbuciumate, de-a lungul timpului, orașul a fost sub dominație romană, bizantină, otomană, bulgară și sârbă.

Aici ne vom petrece toată ziua. Vom avea parte de un tur ghidat de aproximativ 2 ore jumătate în care vom vizita cele mai importante obiective ale orașului.
Vom avea parte de timp liber pentru a ne rătăci printre străduțele înguste și cochete și vom servi masa de prânz la unul dintre restaurantele locale din centrul orașului. Multe dintre restaurante servesc preparate tradiționale.

Ziua 4: Skopje - Ohrid

Servim micul dejun și pornim spre Lacul Ohrid. După un drum de aproximativ 3 ore ajungem în orașul Ohrid.

Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi și mai adânci lacuri din Europa, adăpostește peste 200 de specii de pești și se află la o altitudine de 700 de metri. O parte din el scaldă Albania, imediat cum treceți munții, iar cea mai mare suprafață este întinsă în Macedonia. Localnicii l-au numit ,,litoralul macedonean”, aici fiind amenajate câteva plaje cu nisip care atrag turiști veniți din toată lumea.

Pe lângă natură, lacul de o culoare turcoaz, arhitectură, lăcașe de cult vechi, străduțe înguste, restaurante și cafenele, Ohrid are o însemnătate istorică importantă. Datorită poziției avantajoase, cu ieșire la apă și apărat de coline, locul a fost apreciat de oameni încă din Antichitate, când era cunoscut sub numele Lychnidos. Odată cu invazia slavă, în secolele VI și VII, orașul este rebotezat Ohrid, denumire inspirată de colinele care înconjoară zona (hrid – colină).

Așezarea are renumele de a fi una dintre cele mai vechi din Europa. Vestigii, case, morminte și piese de ceramică, permit datarea primelor așezăminte în zonă încă din epoca neolitică.

Cazare hotel Villa Arte 4* sau similar

Ziua 5: Ohrid - Croazieră pe lac (opțional)

Servim micul dejun și o să mergem în port, acolo unde ne așteaptă bărcile. Vom face turul lacului iar destinația finală este Mănăstirea Sfântul Naum, situată la granița cu Albania.

După ce plecăm de la mănăstire, bărcile ne vor duce înapoi în port și vom avea timp liber pentru plajă sau pentru a ne plimba pe străduțele înguste ale Ohridului.

Ziua 6: Ohrid - Skopje

Servim micul dejun și ne îndreptăm către Skopje, unde vom avea timp pentru cumpărături, plimbări și relaxare.

Cazare hotel DOA 4* sau similar.

Ziua 7: Skopje - București

Servim micul dejun și ne îmbarcăm în autocar pentru drumul spre casă.

Ne vom opri la Eko Poteka Zlatna Panega pentru o drumeție ușoară de dezmorțire de aproximativ o oră, în care vom avea parte de peisaje interesante.

Dacă timpul ne permite, ne vom opri la restaurant pentru a servi masa de prânz.

În jurul orei 23:30 ajungem în București.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

 • Transport cu autocar/midiautocar/microbuz/van (în funcție de numărul de participanți) clasificat pentru curse internaționale
 • Cazare 3 nopți hotel 4* în Skopje
 • Cazare 2 nopți hotel 4* în Ohrid
 • Mic dejun
 • Însoțitor grup
 • Taxe drum
 • excursia opțională Kosovo/Prizren - 40 euro
 • croazieră cu barca pe lacul Ohrid - 35 euro
 • tur ghidat în Skopje, ghid vorbitor de limba engleză - 5 euro
 • asigurare medicală ( vă putem ajuta cu oferte)
 • alte mese care nu sunt incluse în program
 • cheltuieli personale

Durată

7 zile / 6 nopți

Destinație

Macedonia de Nord

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1450 RON

Recomandări

×