de la 8057 RON
Rezervare

Circuit în Irak

Irak
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

10 zile / 9 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

DCR Adventures te invita intr-o vacanta memorabila in care vei descoperi Irak, leagănul civilizației.

O tara care a trecut prin multe greutăți, dar cu toate acestea vom regasi o țară minunată cu priveliști și oameni spectaculoși.

Cu mult înainte de Grecia sau Roma antică, Mesopotamia a fost nucleul unora dintre cele mai puternice civilizații ale vremii: imperiul akkadian, asirian, asiro-babilonian și persan. Vom explora tărâmul legendar cuprins între brațele celor două fluvii milenare Tigru și Eufrat, vom descoperi legendele lui Sindbad Marinarul și  poveștile Seherezadei din 1001 Nopți.

Irakul, situat în Orientul Mijlociu, este o țară cu o istorie și o cultură bogată, care oferă o varietate de atracții turistice. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare că țara a fost afectată de conflicte și instabilitate în trecut, iar situația de securitate poate varia. Înainte de a călători în Irak, este esențial să verificați sfaturile de călătorie și să luați în considerare toate aspectele legate de siguranță.

Bagdad, capitala Irakului, este un oraș plin de istorie și cultură. Aici veți găși monumente și situri istorice importante, cum ar fi Marele Ziggurat al lui Ur, care datează de acum aproximativ 4.000 de ani, și Palatul Regal din Bagdad, care oferă o privire în istoria bogată a țării. De asemenea, puteți explora Muzeul Național al Irakului, care găzduiește o colecție impresionantă de artefacte antice.

O altă destinație turistică importantă în Irak este orașul Najaf, un loc sfânt pentru musulmani și un centru important al islamului șiiit. Aici se află mormântul lui Imam Ali, care atrage pelerini din întreaga lume. Moscheea Imam Ali și Moscheea din Aur sunt două dintre cele mai importante atracții religioase din oraș.

În antichitate, Babilonul era unul dintre cele mai mari și mai strălucitoare orașe ale lumii, fiind centrul Imperiului Babilonian. Una dintre cele mai cunoscute construcții din Babilon este Marele Ziggurat, cunoscut și sub numele de Turnul lui Babel. Această structură imensă era dedicată zeului Marduk și era considerată una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice. Cu toate că zigguratul nu mai există în forma sa inițială, vizitatorii pot admira ruinele și pot afla mai multe despre importanța culturală și religioasă a acestei construcții impresionante. Astăzi, este un sit istoric și arheologic de mare importanță. Acesta este cunoscut drept una dintre cele mai vechi și mai faimoase civilizații ale lumii antice, cu o istorie bogată și o moștenire culturală impresionantă.

Una dintre cele mai impresionante atracții din Samarra este Moscheea Al-Askari, cunoscută și sub numele de Moscheea Al-Askariyya. Această moschee este un important loc sfânt și un punct de pelerinaj pentru musulmani, fiind considerată un loc de înmormântare al imamilor Al-Hadi și Al-Askari. Construcția să imponentă și frumoasă atrage vizitatori datorită arhitecturii sale remarcabile și decorațiilor intricate. Un alt punct de atracție important din Samarra este Minaretul Malwiya, care este parte a complexului Great Mosque of Samarra. Acest minaret în formă de spirală este o capodoperă arhitecturală unică și a fost construit în secolul al IX-lea. Cu înălțimea sa impresionantă și designul său neobișnuit, minaretul Malwiya este o emblemă a orașului și o atracție turistică deosebită.

Dacă ți-am atras atenția si doresti sa descoperi aceasta tara minunata, te invităm să citeșți mai jos programul detaliat:

 

Detalii plată:

Prețul: 1580 euro ,  nu include prețul biletelor de avion, care se stabilesc în momentul formării grupului.

– pentru rezervare se achită  un avans de 700 euro/persoană.

– până la 5 septembrie se achită 880 euro/persoană,

 

 

Important de stiut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane

Vezi tot

Itinerar

ZIUA 1 – 02.10.2023 – Bucuresti

Ne intâlnim in Aeroportul Internațional Henry Coandă pentru procedurile de check-in și predare bagaje de cală.

ZIUA 2 – 03.10.2023 - Bagdad

Aterizăm pe Aeroportul Internațional Bagdad. După procedurile de control pașapoarte, obținerea vizei și recuperarea bagajelor vom fi preluați de către ghidul local și transferați la Hotel Shanasheel Palace 4*. După pranz vom vizita Madrasa Al Mustansiriyah construita in anul 1227 - un important centru cultural si educational din Evul Mediu( aici se preda, medicina matematica si studii islamice), strada cartilor Al Mutanabi, Shabander tea house - cea mai veche ceainarie din Baghdad, piata cuprului, Piața Al Tahrir numita și Piața Eliberării si ceainaria preferată de Saddam. Cina si cazare in Baghdad.

ZIUA 3 – 04.10.2023 – Bagdad – Samarra - Bagdad

Servim micul dejun și plecăm către Samarra. Ne așteaptă un drum de aproximativ 1h 30 min. Vom trece prin mai multe puncte de control de-a lungul traseului și pe lângă mai multe sate distruse recent în lupta contra ISIS. Samarra a fost fondată în anul 836 d.Hr de către califul abbasid Al-Mu’tasim. El și succesorii săi au construit complexe de palate fastuoase, precum al-Mutawakkiliyya, Marea Moschee din Samarra cu faimosul său minaret în spirală și marele Palat Bulkuwara. Samarra a rămas reședința califului până în 892 d.Hr, când aceasta a revenit la Bagdad. Orașul a intrat apoi în declin și a fost în mare parte abandonat începând cu anul 940 d.Hr. În următorul mileniu, orașul a rămas nesemnificativ, dar populația a crescut în anii 1950, când a fost construit Barajul Samarra și a inundat zonele din apropiere. Astăzi, Samarra este un oraș de aproximativ 350.000 de locuitori. Fiind singura capitală islamică rămasă care își păstrează planul original, arhitectura și relicvele artistice, a fost numită în 2007 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Samarra este renumită pentru minaretul său (cunoscut și sub numele de Marea Moschee din Samarra). Vom urca scara în spirală până în vârf pentru o vedere la 360 de grade. Seara ne întoarcem în Bagdad pentru cină și cazare la Hotel Shanasheel Palace 4*.

ZIUA 4 – 05.10.2023 Bagdad – Babylon - Karbala

Servim micul dejun și plecăm spre Babylon, cândva capitala imperiului lui Nebucadnețar. Acesta se numără printre multitudinea de situri arheologice din Irak, care atestă unele dintre cele mai vechi și mai magnifice orașe din lume. Aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO din 2019, situl se află la aproximativ 1h 30 min de mers cu mașina la sud de Bagdad. După amiaza ne îndreptăm către Karbala pentru cină și cazare la Hotel Rehan 4*.

ZIUA 5 – 06.10.2023 – Karbala - Najaf

Servim micul dejun la hotel și apoi mergem să vizităm orașul Karbala. Semnificația religioasă a orașului derivă din Bătălia de la Karbala (680 d.Hr), o competiție unilaterală în care alḤusayn ibn Ali, liderul șiit și nepotul profetului Muhammad, și micul său grup au fost masacrați de o forță mult mai mare trimisă de califul omeyad Yazid I. Mormântul lui Ḥusayn, situat în oraș, este unul dintre cele mai importante sanctuare și centre de pelerinaj șiite. Karbala încă funcționează ca un centru comercial și un punct de plecare pentru pelerinajul la Mecca. La vest de Karbala, în deșert, se află ruinele Al-Ukhaidir, o fortăreață în stil sasanian de proveniență incertă. Probabil a fost construită la sfârșitul secolului al VIII-lea. Seara ne îndreptăm spre Najaf unde vom servi cina și ne vom caza la Hotel Ajnar Najaf 4*.

ZIUA 6 – 07.10.2023 – Najaf - Nasiriyah

Istoria Najafului este direct legată de moartea lui Ali b. Abi Ṭāleb și locul său de înmormântare, deoarece orașul a devenit proeminent datorită prezenței mormântului său. Orașul a fost renumit ca un centru de studii și autoritate religioasă șiită și a fost casa multor savanți religioși iluștri în ultimele mii de ani, uneori, rivalizând cu Qom ca centru de studii șiite. Orașul actual Najaf se află lângă orașul mai vechi de garnizoană islamică Kufa, care a fost fondat de armata musulmană, și chiar mai vechiul oraș creștin lakhmid Ḥīra. Najaf este situat pe o câmpie înălțată care are vedere la o vale numită Baḥr al-Najaf (Marea Najaf), care este o regiune fertilă, agrară. Seara ne vom caza la Nasiriyah la Hotel Somerion 4*.

ZIUA 7 – 08.10.2023 – Nasiriyah - Basra

Nasiriyah este un oraș din Irak, situat de-a lungul malurilor Râului Eufrat, la aproximativ 360 km sud-est de Bagdad, lângă ruinele orașului antic Ur. Este capitala guvernoratului Dhi Qar. Populația sa în 2003 era de aproximativ 560.000 de locuitori, făcându-l al patrulea oraș ca mărime din Irak. A avut o populație diversă din punct de vedere religios, formată din musulmani, mandeeni și evrei, la începutul secolului al XXlea, dar astăzi locuitorii săi sunt predominant șiiți. Nasiriyah a fost fondat de tribul Muntafiq la sfârșitul secolului al XIXlea, în timpul erei otomane. De atunci a devenit un nod important pentru transport. Nasiriyah este centrul unei zone de producție de curmale. Industriile proeminente ale orașului includ construcțiile de bărci, tâmplăria și prelucrarea argintului. Muzeul orașului are o colecție mare de artefacte sumeriene, asiriene, babiloniene și abbazide. Ruinele orașelor antice Ur și Larsa sunt situate în apropiere. După amiaza ne așteaptă un drum de aproximativ 2h spre Basra, unde ne vom caza la Atlas Hotel 4*.

ZIUA 8 – 09.10.2023 – Basra - Bagdad

Orasul este situat in apropierea portului Umm Qasr, Basra fiind locul din care legendarul Sinbad Marinarul a porrnit in calatoriile sale. Asezarea a fost fondata in anul 636 si a jucat un rol important in timpul Erei de Aur a Islamului. Basra este considerata a fi cea mai "fierbinte" zona din Irak, aici inregistrandu-se frecvent temperaturi de peste 50 de grade. In anul 2017 Parlamentul Irakian a recunoscut Basra ca fiind capitala economica a tarii. Vizitam Monumentul Martirilor Chibayish ridicat in memoria arabilor marsh executati de Saddam Hussein spre sfarsitului Razboiului din Golf din anul 1991. Pornim cu apoi spre Qurna, oras situat la 75 km de Basra si situat la confluenta fluviilor Tigru si Eufrat si unde se presupune ca ar fi fost Gradina Edenului si copacul intelepciunii. Dupa pranz ne indreptam catre Bagdad, ne asteapta un drum de aproximativ 6 ore pana in capitalala Irakului. Seara cină și cazare la Hotel Shanasheel Palace 4*.

ZIUA 9 – 10.10.2023 - Bagdad

Unul dintre cele mai importante orașe din istoria omenirii, Bagdadul are un trecut lung și ilustru. Ca centru de învățare și cultură prestigios, a înflorit de-a lungul secolelor. . Baghdad a fost intemeiat in anul 762 de califul abbasid Al-Mansūr si este recunoscut ca locul in care se petreceau actiunile din povestile Seherezadei din 1001 de nopti. Numit datorita planului sau si „Orasul Circular", Bagdadul avea un diametru de 2 km si era imprejmuit de ziduri duble si de un sant de aparare, iar zona centrala dispunea de un al treilea zid, inalt de aproape 15 metri. Orasul avea patru porti de acces dinspre principalele regiuni ale imperiului: Khorasan, Siria, Basra și Kufa. In numai cativa ani, orasul devine un important centru comercial si politic si castiga un prestigiu neegalat in Evul Mediu. Bagdadul a fost simbolul epocii de aur a civilizației islamice iar in timpul dinastiei abbaside a devenit cel mai mare centru mestesugaresc, comercial si cultural al Orientului Mijlociu. A fost ocupat in mod succesiv de selgiucizi (1055), de mongoli (1258) si de otomani (1534). Dupa Primul Razboi Mondial, a devenit capitala Irakului. In timpul turului de oras vom vizita: Monumentul Al Shahid cunoscut si sub numele de Memorialul Martirilor - a fost ridicat in perioada 1982-1989 in mai multe faze si este un omagiu adus celor care au cazut in Razboiul dintre Irak si Iran, Monumentul Taq Kesra - singura ramasita din vechiul oras Ctesiphon. Din 2003 însă, a devenit rapid unul dintre cele mai periculoase orașe de pe pământ. În ciuda acestui fapt, orașul rămâne un centru vibrant al culturii arabe și islamice, unde localnicii refuză să cedeze violenței. În aceste zile, orașul este plin de viață, optimism și proiecte de reconstrucție în masă. Bagdadul se ridică încet din cenușă pentru a deveni din nou un centru turistic din Orientul Mijlociu. Incheiem ziua in Piata Firdos, locul in care se afla statuia lui Saddam Hussein. Cina si cazare in Baghdad.

ZIUA 10 – 11.10.2023 - Bagdad

Părăsim Irak și ne întoarcem spre București mai bogați în experiențe pe care nu le vei uită niciodată. Zbor cu cel puțin o escală. Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uită niciodată!

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

  • - Transferurile și ghidaj în limba engleză pe toată perioada în Irak,
  • - 8 nopți de cazare cu mic dejun, la hoteluri de 4* conform program,
  • - Însoțitor de grup din România
  • Biletele de avion internațional, prețul se stabilește în momentul formării grupului și poate varia. Prețul în momentul lansării programului este în jurul a 400 euro, cu compania Pegasus.
  • Mesele care nu sunt incluse în program,
  • Intrările la obiectivele turistice ( aprox 60-70 $),
  • Taxa de viză – 100 $
  • Alte cheltuieli neprevăzute,
  • Alte cheltuieli personale ( suveniruri).

Durată

10 zile/9 nopți

Destinație

Irak

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 8057 RON

Recomandări

×