de la 6374 RON
Rezervare

Circuit în fascinanta Iordania

Iordania
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

8 zile / 7 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Iordania este o țară bogată în obiective turistice, cu o puternică însemnătate religioasă și istorică pentru omenire. Așadar, vă invităm explorăm una dintre cele mai ospitaliere țări din lume și cea mai vizitată țară din Orientul Mijlociu. Printre obiectivele-cheie ale circuitului nostru se vor număra:

Petrauna din cele șapte minuni al lumii. Cunoscută sub numele de Orașul Roșu, sau Orașul Roz, Petra a fost pe vremuri capitală regatului Nabatean, înainte de a deveni parte a Imperiului Roman. Așezarea a fost abandonată și uitată timp de secole întregi  de lumea vestică, însă a fost redescoperită în secolul al 19-lea.

Jerash – savoarea Romei antice în Orientul Mijlociu. Situl Arheologic din Jerash conține cele mai bine păstrate ruine greco-romane în afară Italiei. Din acest motiv mai este cunoscut ca și “Pompei din Orientul Mijlociu”. În acest loc, primele așezări omeneșți au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani în urmă. Epoca de aur a orașului a fost sub stăpânirea romană, iar acum este una dintre cele mai bine conservate așezări romane din lume. Ascuns timp de secole în nisip, în urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astăzi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu străzi asfaltate și coloane, temple, teatre, piațete spațioase, băi publice, numeroase fântâni și bineînțeles zidurile vechi ale orașului străpunse de numeroase turnulețe și porți.

Wadi Rum este vast, sonor şi dumnezeiesc” – a spus T. E. Lawrence

O experiență unică printre dune de nisip, stânci fără vegetație în cele mai abstracte forme, fiind modelate de vânt, nisip de un roșu intens cât vezi cu ochii, așa a fost descris faimosul deșert Wadi Rum de către turișți.

De asemenea, vom avea privilegiul admirăm frumusețea magnifică a acestei vai deșertice unde vântul și vremea au cioplit formățiuni stâncoase uimitoare precum cei șapte stâlpi ai înțelepciunii. Unele stânci din acest deșert poartă petroglife și inscripții antice, o adevărată biblioteca în aer liber.

Canionul Wadi Mujib este cel mai faimos canion al Iordaniei, fiind desemnat și rezervație a biosferei, dar și inclus în lista indicativă a siturilor patrimoniului mondial UNESCO. Interesant este și faptul că Wadi Mujib este la altitudinea de – 400 m sub nivelul mării, ceea ce face acesta să fie probabil canionul situat la cea mai mică altitudine din lume!

Și asta nu e tot! În afară obiectivelor menționate mai sus, vom mai vizita: Muntele Nebo – locul în care Moise a văzut Tărâmul Făgăduinței, orașul Madaba –  localitate iordaniană unde se află singura biserică creştină din localitate – Sfântul Gheorghe,  ce adăposteşte cea mai veche hartă a Ţării Sfinte, sub forma unui impresionant mozaic din secolul al VI-lea, Aqaba – este singurul oraș de pe coasta Iordaniei și este un loc ideal pentru vacanță indiferent de sezon și Cascadele SPA cu apă termală de la MAIN.

Dacă ți-am atras atenția, te invităm citeșți programul detaliat!

Detalii plată:

Pret: 1250 EUR/persoană

OFERTA LAST MINUTE, Ultimele 2 locuri

Pret: 1125 EUR / persoană;

– dupa efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achită un avans de 350 euro/persoană;

– până la 15 martie 2023 se achită 300 euro/persoană;

– până la 15 aprilie 2023 se achită 250 euro/persoană;

– până la 15 mai 2023 se achită 250 euro/persoană.

 

Important de stiut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar);

– plățile în Iordania se fac în moneda locală (Dinar iordanian – JD) se schimbă la fața locului din USD sau din EURO.

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Petra, Jerash, Wadi Mujib, Mare Moarta, Ajloun, Wadi Rum, Madaba, Muntele Nebo, Amman, Aqaba.

Itinerar

Ziua 1: Queen Allia - Madaba – Muntele Nebo – Aqaba (Joi, 25.05.2023)
Ziua 1: Queen Allia - Madaba – Muntele Nebo – Aqaba (Joi, 25.05.2023)

Ne vom intalni la aeroportul Otopeni pentru imbarcarea in zborul cu destinatia Amman.

Odata ajunsi in Amman, după indeplinirea formalitatilor vamale, ne intalnim cu ghidul local si dam start aventurii noastre.

Primul obiectiv al zilei va fi Muntele Nebo, locul de unde Moise a vazut Taramul Fagaduintei.

Mai apoi, ne indreptam catre orasul Madaba, unde vom descoperi singura biserica crestina ce adaposteste cea mai veche harta a Tarii Sfinte sub forma unui impresionant mopzaic din sec. al VI-lea.

La finalul zilei ne indreptam spre orasul Aqaba – singurul oras de pe coasta Iordaniei, precum si o locatie ideala pentru ati petrece vacanta, indiferent de sezon. Tot aici, vom petrece si prima noapte din circuitul nostru.

Ziua 2: Aqaba – Wadi Rum (Vineri, 26.05.2023)
Ziua 2: Aqaba – Wadi Rum (Vineri, 26.05.2023)

Servim micul dejun, iar apoi vom avea timp liber sa descoperim frumoasa statiune cu deschidere la Marea Rosie, fiind cel mai sudic punct al tarii. In Aqaba te poti bucura de plimbari lungi in zonele de promenada, de shopping si plaja. Optional putem experimenta scuba diving, snorkeling sau plimbare cu barca pe Marea Rosie.

Seara ne indreptam catre cel mai frumos desert, Wadi Rum.
Aici vom avea parte de o noapte de neuitat, vom dormi la cort si vom servi cina preparata la nisip de catre bedouini.

Ziua 3 Wadi Rum – Little Petra – Petra (Sambata, 27.05.2023)
Ziua 3 Wadi Rum – Little Petra – Petra (Sambata, 27.05.2023)

Dupa ce vom servi micul dejun pregatit de catre beduini, vom pleca într-un tur ghidat de aproximativ 3 ore cu jeep-urile in care vom vizita cele mai importante obiective turistice din desert.

Dupa ce terminam frumoasa avenutra in desert ne indreptam catre Little Petra, unde vom explora pesterile antice si ni se va povesti despre istoria locului.

Mai departe, ne indreptam către Wadi Musa, localitate din care se face accesul catre Petra. Ne vom caza la Hotel Edom 3* sau similar. Cina o vom servi la hotel.

Ziua 4 Petra – Marea Moarta (Duminica, 28.05.2023)
Ziua 4 Petra – Marea Moarta (Duminica, 28.05.2023)

Petra tur ghidat

Vom servi micul dejun la ora 07:00 pentru a avea toata ziua la dispozitie sa vizitam orasul pierdut Petra, care se regaseste in cele 7 minuni ale lumii moderne si in patrimoniul UNESCO.

Pana la obiectivul principal vom merge aproximativ 1 km printr-un canion ingust si vom admira pesteri si numeroase forme in stanci. Prima parte a turului va fi cu ghid si apoi vom avea timp liber pentru a ne “rătăci” prin faimosul oras Nabatean.

Dupa ce vom descoperi orasul Nabatean ne indreptam catre Marea Moarta unde ne vom petrece restul zilelor.

Cazare si cina la Hotel Dead Sea Spa sau similar.

Ziua 5 Marea Moarta - Jerash - Ajloun - Marea Moartă (Luni, 29.05.2023)
Ziua 5 Marea Moarta - Jerash - Ajloun - Marea Moartă (Luni, 29.05.2023)

Dupa micul dejun vom merge spre nord unde vom vizita Jerash un sit arheologic de pe vremea romanilor, foarte bine conservat si foarte impresionant.

Mai este cunoscut ca si “Pompei din Orientul Mijlociu”. In acest loc, primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume.

Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si port.

Dupa vizita celebrului sit ne indreptam catre vizita Castelului Ajloun, o fortăreață din secolul al XII-lea care a fost construită sub domnia sultanului și liderului militar Saladin. Castelul este situat la altitudinea de 1250 m, pe vârful Muntelui ‘Auf și oferă vizitatorilor privelisti uimitoare asupra Văii Iordanului și deșertului din jur.

Dupa vizita revenim la Marea Moarta.

Cazare: Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar, cina o vom servi la hotel

Ziua 6 Optional Canionul Wadi al Mujib si Cascadele de la MA’IN (Marti, 30.05.2023)
Ziua 6 Optional Canionul Wadi al Mujib si Cascadele de la MA’IN (Marti, 30.05.2023)

1. Pentru cei aventurieri va propunem o drumetie in Canionul Wadi al Mujib pentru aproximativ 3-4 ore. Acesta este cel mai faimos canion al Iordaniei, fiind desemnat și ca rezervație a biosferei, dar și inclus în lista indicativă a siturilor patrimoniului mondial UNESCO.

Interesant este și faptul că Wadi Mujib este la altitudinea de – 400 m sub nivelul mării, ceea ce face ca acesta să fie probabil canionul situat la cea mai mică altitudine din lume!

Conditii pentru participare la aceasta optionala varsta minima cel putin 18 ani, conditie fizica buna.

Traseul parcurs va fi prin canion, vom merge prin râul curat și puțin adânc, traversând ocazional bazine până la talie în timp ce ne îndreptam în amonte.
Pe traseu există trei puncte în care frânghii sau scări metalice au fost fixate de stâncă pentru a ne ajuta să urcam. După aproximtiv o oră si un pic vom ajunge la cascadă (18 m înălțime), unde ne putem odihni și înota în bazinele de sub cascadă.

2. Cascadele SPA cu apa termala de la MA’IN, unde vom putea face baie sub cascade bucurandu-ne de apa termala.

Cei ce nu doresc participarea in canion sau la cascade se vor putea relaxa la plaja, la piscina sau pe malul Marii Moarte.

Cazare: Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar, cina o vom servi la hotel.

Ziua 7 Optional Marea Moarta - Locul Botezului – Amman – Marea Moarta (Miercuri, 31.05.2023)
Ziua 7 Optional Marea Moarta - Locul Botezului – Amman – Marea Moarta (Miercuri, 31.05.2023)

Dupa micul dejun, incepem ziua cu vizita la locul Botezului lui Iisus Hristos pe malul raului Iordan; doritorii se pot imbaia in rau; pana la rau vom face o frumoasa plimbare pe o poteca printre salcii.

Mai departe vom merge sa descoperim capitala Iordaniei, orasul Amman.
Denumit in antichitate Philadelphia, acesta este cel mai mare oras din Iordania, avand o populatie de aproximativ 5 milioane de locuitori.

Amman este orasul in care in mod oarecum paradoxal, pot sa coexiste in armonie oameni de diverse orientari religioase. Un exemplu elocvent in acest sens este ca pe acceasi strada se gaseste biserica ortodoxa, vis-a-vis moscheea si la cativa metri mai incolo biserica catolica.

Aici vom putea vizita Amfiteatrul Roman, Moscheea King Abdulah, Moscheea Abu Darwish sau Muzeul Regal de Automobile, ce contine o colectie impresionanta de masini de lux ale regelui Hussein al Iordaniei.

Cazare: Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar, cina o vom servi la hotel

Ziua 8 Marea Moarta – Queen Alia Airport (Joi, 01.06.2023)

De trezim de dimineata si cu bagajul facut de luam ramas bun de la fascinanta Iordania.

Ne indreptam catre aeroportul Queen Alia pentru a ne imbarca pe zborul spre Bucuresti.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • transportul cu avionul București - Amman - București;
 • taxe aeroport;
 • bagaj de mână de 7kg (rucsac, 40x20x25cm), bagaj de 10kg (troller, 55x40x20cm );
 • transportul cu autocar pe toata perioada în Iordania;
 • 6 nopti de cazare la hoteluri de 3* si 4* în camere duble și triple;
 • 1 noapte de cazare la cort în Wadi Rum;
 • 1 cina tradițională în deșert, pregatită de beduini;
 • 3 ore de plimbare safari prin deșert;
 • 7 mic dejun-uri la hotel;
 • 6 cine la hotel;
 • ghid local în limba română;
 • însoțitor grup;
 • intrarile la obiectivele din program;
 • viza de intrare în Iordania;
 • Bagaj de cală 20 kg, 80 EUR;
 • bacșiș sofer și ghid – 40 EUR;
 • scuba diving – aprox 40 dinari;
 • Locul Botezului și orasul Amman aprox. 20 JD / pers.
 • traseul în canionul Wadi Mujib,aprox. 31 JD/pers,
 • cascadele de la Ma’in, – aprox 20 JD/pers,
 • O zi la plajă privată (șezlong, prosop,umbrele incluse ), plimbare cu yachtul cu fund de sticlă pe Marea Roșie, 2 ore în care vom admira corali,muzeul subacvatic, prânz inclus, tip bufet suedez – aprox. 40 JD /pers;
 • intrare plajă privată la Marea Roșie pentru întreaga zi și prânz inclus – 30 dinari/pers;
 • asigurarea medicală;
 • asigurarea storno (vă putem ajuta cu oferte);
 • alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri);
 • alte mese, în afara celor specificate

Durată

8 zile

Destinație

Iordania

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 6374 RON

Recomandări

×