de la 14176 RON
Rezervare

Circuit în Coasta de Fildeș și Ghana

Coasta de Fildeș
Fara voturi

Data

24 Nov 2023

Durata

12 zile

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Circuitul în Coasta de Fildeș și Ghana  este o incursiune senzațională în inima Africii de Vest. Este o ocazie deosebită de a descoperi cultura, tradiția și misticismul acestui continent. Viața reală a locuitorilor, diferitele triburi africane, viața de zi cu zi din Africa se dezvăluie fără perdea în fața vizitatorilor! Pământ roșiatic, case de pământ, animale sălbatice, tradiții interesante, ritualuri sălbatice, dansuri. Descoperiți Africa în toată splendoarea ei cu agenția DCR Adventures!

Prin poziția sa georgrafică, Coasta de Fildeș reprezintă o sinteză de pădure, savană, plaje și o diversitate etnică care se reflectă într-o mare varietate de folclor, meșteșuguri și religie.

Ghana este o destinație turistică atractivă în Africa de Vest, cu o istorie bogată, o cultură vibrantă, peisaje impresionante și oameni prietenoși. În Ghana veți găsi o gamă largă de atracții turistice, inclusiv situri istorice, plaje , parcuri naționale, piețe locale aglomerate, dar și oportunități pentru a experimenta viața culturală locală.

Dacă ți-am atras atenția te invităm să citești mai jos programul detaliat.

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

 

Detalii plată:

Preț:  2780 euro/persoană

– pentru rezervare se achită un avans de 695 euro/persoană

– până la 15 iunie se achită 695 euro/persoană

– până la 15 august se achită 695 euro/persoană

 -până la 01 noiembrie se achită 695 euro/persoană

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar).

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie să găsiți un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

Vezi tot

Itinerar

ZIUA 1 : Bucuresti – Istanbul – Accra (24.11.2023)

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni pentru formalitățile de îmbarcare și pornim în frumoasa noastră aventură.

Aterizăm în Accra pe aeroportul Internațional Kotoka, după care ne întâlnim cu ghidul local. Transfer către cazare.

Cazare în Accra la Golden Crystal Experience 3*

ZIUA 2 : Accra (25.11.2023)

După micul dejun vizităm orașul Accra.

Ziua începe cu vizitarea pieței Makola Market pentru a lua pulsul acestei frumoase capitale. Continuăm cu vizita Centrului Național Cultural Arts Centre, unde aflăm lucruri interesante despre cultura ghaneză, iar apoi ne îndreptăm spre Mausoleul Kwame Nkrumah.

Din Accra se pleacă spre satul învecinat, un sat de pescari cu o zona portuară frumoasă, unde descoperim James Fort. Pentru o panoramă superbă asupra orașului urcăm în farul care se găsește în apropierea fortului James. Turul continuă cu o plimbare pe una din străzile principale, Oxford Street, cu opriri la diverse puncte de interes turistic.

Seara vom face o scurtă vizită la Osu Night Market, o piață de noapte cunoscută pentru frumusețea sutelor de felinare și lumânări care sunt folosite de către comercianți pentru a lumina produsele expuse spre vânzare.

ZIUA 3 : Accra – Elmina (26.11.2023)

Servim micul dejun și ne vom deplasa de-a lungul coastei marine, până la Castelul Elmina, cea mai veche clădire europeană din Africa, ridicată de portughezi în sec. al XV-lea.

În diferite etape ale istoriei, castelul a fost folosit ca depozit pentru comerțul cu aur, fildeș și în cele din urmă, cu sclavi. Castelul pe care îl vom putea vizita este rezultatul unor lucrări de extindere succesive și este recunoscut ca sit aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO. În afara castelului, există un spectaculos sat de pescari, cu o mulțime de bărci de pescuit viu colorate, numite pirogi.

Acestea sunt conduse de pescari pricepuți printre valurile și curenții puternici ai oceanului, luptându-se astfel pentru a-și câștiga traiul de zi cu zi. Apoi vom vedea un atelier de fabricare tradițională de batik (tip de material care se pictează manual).

Cazare la Ko-Sa Beach Resort.

ZIUA 4 : Elmina - Accra (27.11.2023)

După micul dejun vizităm Parcul Național Kakum, o pădure magnifică unde se găsesc sute de specii de păsări și animale. Vom face apoi o scurtă oprire la Hans Botel, un resort construit parțial în albia unui râu, unde se găsesc crocodili și multe specii de păsări și maimuțe. Traseul continuă spre castelul Cape Coast, unde vizităm Muzeul de Istorie Vest Africană. Sosire în Accra și transfer la hotel.

Cazare în Accra Golden Crystal Experience Hotel 3*.

ZIUA 5 : Accra- Abidjan – Bouake (28.11.2023)

Servim micul dejun și ne vom deplasa la aeroport pentru zborul spre Abidjan (Coasta de Fildeș) cu Air Cote d`Ivoire. Ne întâlnim cu ghidul local și vom efectua un transfer de aproximativ 5 ore spre Bouake.

Aici trăiește etnia Baoulé, una dintre cele mai importante din Costa de Fildeș, reprezentând aproape un sfert din populaţie. De fapt, limba Baoulé este considerată ca „limba proprie” a țării, deși nu este oficial este cea care se aude cel mai mult după franceză. În această zonă se remarcă sculpturile în lemn, dansurile Zaolí și măștile Goli, care sunt folosite atât ca distracție, cât și pentru înmormântările unor bărbați importanți.

Cazare in Bouake la hotel Mon Afrique.

ZIUA 6 : Bouake (29.11.2023)

Mic dejun. Dimineața vom vedea un sat al meșterilor olari, apoi un sat al fierarilor. După amiază vom participa la dansul măștilor Goli, interpretat de etnia Baoule.

Cazare hotel Mon Afrique.

ZIUA 7: Bouake – Yamoussoukro (30.12.2023)

Imediat după micul dejun plecăm spre Yamoussoukro. O vizită la Yamoussoukro este o experiență ciudată. Împodobită cu bulevarde largi și spații deschise, clădiri guvernamentale străvechi și hoteluri înalte, metropola de 300 000 de locuitori poate părea un oraș fantomă. Orașul a fost ales ca și capitală a Coastei de Fildeș în anul 1983 - un proiect de companie al președintelui Houphouët-Boigny, care s-a născut aici în 1908.

Totuși, există câteva atracții interesante, de exemplu Cathedrale Notre Dame de la Paix , inspirată după Catedrala Sf. Petru din Roma; cea mai mare biserică creștină de pe planetă și o masă de cupole și coloane care reflectă măreția Romei în sine! Felix Houphouet-Boigny, președintele țării vreme de 33 de ani, a plătit aproape în totalitate construcția catedralei, din resurse personale.

Cazare în Yamoussoukro la Monôme Hotel.

ZIUA 8: Yamoussoukro - Bouafle - Man (01.12.2023)

Plecăm spre Bouafle. Într-un sat participăm la un dans Zaouli. Zaouli este un dans tradițional al tribului Guro.

Masca Zaouli a fost creată în anii 1950, probabil inspirată de o fată pe nume „Djela Lou Zaouli”. Unicitatea dansului Zaouli este mișcarea fină și sofisticată a picioarelor și a potrivirilor. Dansul este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

După dans vom pleca spre Man, unde ne vom caza la hotel Amoitrin.

ZIUA 9: Man (02.12.2023)

Dedicăm ziua întreagă regiunii Man. Micul oraș Man, înconjurat de 18 munți verzi, este capitala grupurilor etnice Dan și Guéré, cunoscute pentru masca lor, considerată una din capodoperele artei africane.

Dimineața vom vedea spectaculoasa cascadă din pădurea de bambus din apropierea oraşului Man, apoi vom merge într-un sat al sculptorilor în lemn. Vom participa la un dans al măștilor Dan, când măștile vor ieși din pădure spre noi. În cosmogonia poporului Dan, exista un zeu creator care comunica cu oamenii doar prin măști. În timpul dansului măștilor, distanța dintre om și spirit dispare.

Cazare în Man.

ZIUA 10: Man – Abidjan (03.12.2023)

Servim micul dejun. Ne așteaptă un drum de aproximativ 8-9 ore până în Abidjan.

Cazare în Abidjan Detente Hotel.

ZIUA 11: Abidjan - Grand Bassam - Abidjan (04.12.2023)

După micul dejun vom pleca spre Grand Bassam, oraș inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Grand Bassam a fost una dintre capitalele țării în perioada colonială franceză .Are clădiri coloniale și conace aflate în prezent într-o stare mare de degradare, dar cu un farmec spectaculos care contrastează cu viața de zi cu zi a actualilor săi locuitori.

Ne întoarcem în Abidjan, numit “Parisul Africii” sau “Manhattanul de la Tropice”, care este cel mai mare oraș și fosta capitală a Coastei de Fildeș. El este centrul comercial și economic al țării și cel mai mare oraș din Africa de Vest cu populația vorbitoare de limba franceză. A fost construit în Laguna Ebrie pe mai multe peninsule și insule legate între ele cu poduri. Vom vedea Catedrala Sfântul Paul, Muzeul Național și Universitatea.

Seara ne întoarcem la hotel pentru a ne odihni câteva ore, iar la ora 23:00 plecăm către aeroportul internațional din Abidjan.

ZIUA 12: Abidjan – Istanbul – București (05.12.2023)

La ora 02:00 decolează avionul cu destinația Istanbul. La ora 11:55 aterizăm în Istanbul și după o escală numai de 2 ore decolăm spre București. Ora 14:10, aterizăm în București.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

 • Biletele de avion București – Accra; Abidjan – București cu Turkish
 • Bilete de avion Accra – Abidjan
 • Bagaj de mână și de cală
 • Taxe de aeroport
 • Transport pe toată durata excursiei în Ghana si Coasta de Fildes
 • 11 nopți de cazare cu mic dejun
 • Ghidaj în limba engleză pe toată durata excursiei
 • Însoțitor de grup din România
 • Distracția și buna dispoziție
 • Mesele care nu sunt prezentate în program
 • Tips pentru ghizii locali
 • Viza pentru Ghana și Coasta de Fildes
 • Supliment single - 340 euro
 • Asigurarea storno + medicală (vă putem ajuta cu oferte)
 • Alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri)

Durată

12 zile

Destinație

Coasta de Fildeș

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 14176 RON

Recomandări

×