din 0 recenzii
Locuri epuizate
7 zile / 6 nopți
Circuit
Engleză, Română
Urmează pașii mitologici ai Afroditei și explorează peisaje idilice, inclusiv statui subacvatice uimitoare. Cu un mozaic cultural ce reflectă tradițiile mediteraneene, vei fi captivat de o experiență autentică. În Cipru, istoria se împletește armonios cu prezentul, iar bucuriile culinare și vinurile locale îți vor răsfăța simțurile! Descoperă Cipru cu DCR Adventures și lasă-te inspirat de frumusețea acestei insule unice!
Dacă ți-am atras atenția, te invităm să citești mai jos programul detaliat.
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!
Detalii plată:
Prețul: 1135 euro/persoană;
– după efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare
– pentru rezervare se achită un avans de 227 euro/persoană
– până la 15 aprilie 2024 se achită 227 euro/persoană
– până la 15 iunie 2024 se achită 227 euro/persoană
– până la 15 iulie 2024 se achită 227 euro/persoană
– până la 15 august 2024 se achită 227 euro/persoană
Important de știut:
– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei;
– Însoțitorul de grup poate modifică ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fară a afecta structura programului.
– În Cipru, moneda oficială este EURO.
– Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.
– ACTE NECESARE: Carte de identitate (CI) sau pașaport valabil încă 6 luni de la întoarcerea în țară. Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui să prezinte la vama acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu însoțește minorul (după caz), obținut la notariat, sau hotărâre de divorț definitivă în care i-a fost încredințat minorul, sau certificat de deces; în cazul în care copiii nu sunt însoțiți de părinți, adultul care-i însoțește, vă prezența cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PAȘAPORT și NU pot părăsi România în baza Certificatului de Naștere.
Ne întâlnim pe aeroportul Otopeni, pentru zborul de dimineață către Cipru. Ajunși în Paphos, ne transferăm în centrul orașului. Localitatea este bogată în istorie. Fie că a fost fondată de fiul zeiței frumuseții, Afrodita, fie de către anticele amazoane, Paphos este o minune naturală și își are originea în negura timpului, cu peste 2500 de ani în urmă. Mergem să-i aflăm istoria la unul din siturile arheologice.
Cipru a fost prima țară din lume care a intrat sub administrație creștină atunci când apostolii Pavel și Barnaba au vizitat insula în misiunea lor de a răspândi creștinismul. Vedem și coloana de piatră din Paphos, unde legendă spune că Pavel a fost biciuit în anul 45 d.Hr., înainte de a converti guvernatorul roman.
Nu ignorăm nici masă de prânz, lund primul contact cu bucătăria grecească a insulei. După amiază ne transferăm la hotel și avem timp liber pentru cină.
Servim micul dejun si în jurul orei 10, ieșim să explorăm coasta vestică a Ciprului, mai puțin turistică, dar nu mai puțin frumoasă. Facem câțiva pași în canionul Avakas, cu totul atipic pentru această insula. Pentru plajă rezervăm timp în vârful peninsulei Akamas, zona cunoscută pentru broaștele țestoase de mare, dar și pentru formațiunile stâncoase ale peninsulei. Mâncăm la restaurantul Afroditei și după ce ne încărcăm toate bateriile, pornim spre cazarea noastră de lângă Paphos.
Oprim pe drum la o mănăstire mai bătrână decât timpul, închinată Fecioarei Maria.
Seară, avem timp liber pentru cină.
Servim micul dejun dupa care facem check-out la ora 10 și plecam către Pissouri. Aici ne delectam cu un sat de coasta tipic Cipriot. Plaja și faleza sunt de neratat. Cine este amator, poate închiria un caiac pentru o plimbare lejeră printre stâncile albe, renumite în zona. Tot aici, cei care vor opta pentru scuba diving discovery sau mai mult, se vor opri la centru pentru a proba costumele și completa formalitățile.
După amiază, plecăm mai departe spre golful Larnaca, dar înainte să ajungem la cazare, facem o oprire la Muzeul Vinului, inspirat din istoria antică a producerii vinurilor. Satul Erimi, cu o istorie de 5500 de ani în producția de vin, se află la intersecția rutelor vinului din Cipru, în imediată apropiere a așezării preistorice unde au fost găsite cele mai vechi resturi de semințe de struguri. Cine dorește, poate degusta sau chiar cumpăra. Preferatul nostru este Commandaria Orchestra.
Spre seară ajungem în golful Larnaca, unde ne cazăm și avem timp liber până ieșim împreună la cină.
Azi este timp liber sau excursie opțională la muntele Olympos. Cine nu este interesat, se poate relaxa la plajă sau poate merge în Larnaca pentru shoping.
Cei care se înscriu pentru excursia opțională, vor atinge cel mai înalt punct al insulei, muntele Olympos. Cu mașînă, urcăm în zona muntoasă. Facem câteva opriri scurte pentru poze și cafea, în Troodos geopark. Este un drum spectaculos și șoseaua ne permite să parcam foarte aproape de vârf. Traseul este ușor și inedit. În loc să urcăm pe vârf, mergem pe curbă de nivel, pe un traseu ușor și panoramic, dând roată vârfului. Astfel, avem ocazia să ne umplem ochii și sufletul de imaginea întregii țări și pe latura grecească, dar și cea turcească.
După ce terminăm traseul, ne premiem cu o degustare dulce. La Katerina găsim o varietate mare de dulciuri și alte delicatese specifice insulei. Astfel energizati, mai oprim tocmai pe malul marii, în Larnaca. Anticul port, disputat rând pe rând de feonicieni, persani, greci și români și nu în ultimul rând, de turci, nu mai arată nimic din dramatismul acelor vremuri. Aqueductul sau biserica sfântului Lazăr - cel înviat de Iisus, fortăreața otomană și cartierul turcesc, sunt doar elemente armonioase din viață relaxantă a orașului.
Cinăm în oraș și revenim la cazare în jurul orei 21.00.
Servim micul dejun si mergem la Agia Napa, unde ne bucurăm cu toții de apă și plajă. Doritorii de scuba diving, începători sau avansați, vor avea parte de o experiență memorabilă la muzeul scufundat. Iar cine este interesat doar de snorkeling sau plajă, Agia Napa este cea mai renumită zona a Ciprului, pentru așa ceva. Norocoșii pot vedea chiar și broaște țestoase.
După amiază mergem la Capul Greco pentru formațiunile stâncoase de acolo, iar la întoarcere spre hotel facem o oprire la Famagusta Viewpoint unde aflăm despre istoria mai puțin neplăcută și totodată, încă recentă, a insulei.
Spre seară ne retragem la cazare și avem timp liber să ne odihnim pentru cină, după o zi încărcată de emoții.
Azi timp liber sau excursie opțională in Nicosia.
Ziua de azi o dedicăm istoriei recente a insulei, în capitala Nicosia. Centrul vechi ne va oferi un spectacol unic în lume, Nicosia fiind singura capitală din lume împărțită de două state. Astfel, din Cipru vom trece pe jos punctul vamal în Republica Turcă a Ciprului de Nord. Hălăduim pe străzi pentru a înțelege mai bine diferențele și mâncăm la un restaurant turcesc. Reveniți în Cipru, urcăm în turnul Shacolas pentru a ne face o și mai bună idee a situației ce a început acum aproape 50 de ani.
Revenim în golful Larnaca și încheiem seară cu o cină de bun rămas, fiind ultima noastră seară pe insula.
Check-out după micul dejun și plecăm spre Limassol. Trecem în revista castelul medieval, marea moschee, arhitectura și promenada.
Azi putem degusta un vin licoros, zona fiind renumită pentru viticultura. De altfel, una din cele mai vechi crame din lume, care nu și-a întrerupt niciodată activitatea în tot acest timp, se află în Cipru. Timp liber pentru prânz și cumpărături.
Ne oprim la mănăstirea Sfântul Nicolae al Pisicilor unde, după cum spune și numele, avem ocazia să ne lăsăm îmbrățișați de zeci de pisici odată. Pentru un euro, le putem chiar hrăni. Iar dacă suntem destul de norocoși, putem admira și câteva păsări Flamingo, mănăstirea fiind pe malul lacului sărat Limassol. O scurtă oprire facem și la Castelul Kolossi și cine e curios, poate urcă în turn, cu condiția să nu rămână acolo, răpit de priveliște.
Revenim la aeroportul din Paphos și de acolo în țară, mai bogați și mai relaxați după ce am profitat de ultima luna de vara din Mediterana.
Lasă un răspuns