fbpx
de la 750 RON
Rezervare

Circuit Bucovina

Câmpulung Moldovenesc
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

4 zile/3 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Sarbatorim Mica Unire in Bucovina, intr-o regiune cu multa istorie, oameni binevoitori, mancare buna, peisaje superbe, dar unde vom avea parte si de multa adrenalina.

Bucovina este printre cele mai atractive și frecventate zone turistice de la noi din tara, fiind cunoscută pentru folclor, costume, mobilier și olărit. Nordul Moldovei este plaiul incarcat de legende si istorie, muza pentru numerosi scriitori care i-au facut cunoscute locurile. Descris inegalabil si autentic de catre Ion Creanga, care a zugravit si portrete memorabile de moldoveni neaosi, acesta detine peisaje uimitoare si irepetabile. Insa a devenit faimos si pentru numeroasele lacasuri de cult pe care le detine, unice in Europa datorita picturilor religioase deosebite. Bogatia spirituala a acestor locuri a dainuit de-a lungul timpului, oamenii de-aici descoperind importanta unei legaturi armonioase cu divinitatea.

Daca iubesti cultura și istoria, îți place mancarea traditionala și cauți relaxare în natura, atunci Bucovina te așteaptă cu brațele deschise!

 

Detalii plată:

Preț: 750 RON/persoană

Preț Adventures Club member: 675 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

**ACCEPTAM TICHETE DE VACANTA**

– Dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– Rezervarea se face prin plata unui avans de 350 RON

– Diferenta va fi achitata pana la 17.01.2022 (400 RON)

 

Notă:

*În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

*In cazul in care nu veti participa la eveniment din orice motiv, trebuie sa gasiti un inlocuitor pentru rambursarea sumei!

* Termen de plată: 17.01.2022, în limita locurilor disponibile!

Vezi tot

EXPERIENȚE

  • Cetatea de scaun a Sucevei
  • Plimbare cu mocanita
  • Manastirea Moldovita
  • Manastirea Sucevita
  • Muzeul Etnografic Ioan Gramada
  • Muzeul Arta Lemnului
  • Manastirea Humor
  • Manastirea Voronet
  • Cetatea Neamtului
  • Manastirea Neamt
  • Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti

Itinerar

Ziua 1 - 22.01.2022

Ne vedem la ora 06.00 in Piata Victoriei, parcarea centrala si pornim la drum pe ruta Bucuresti - Buzau - Focsani - Bacau - Suceava. Prima oprire va fi la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Este preferată folosirea termenului de Cetatea de Scaun a Sucevei și nu a celui de Cetatea Sucevei, deoarece în Suceava au existat două cetăți: Cetatea de Scaun și Cetatea de Apus (Cetatea Șcheia, aflată în prezent în stadiu avansat de degradare), ambele fiind construite de voievodul Petru I Mușat.

Aceasta făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Dupa vizitarea acestui obiectiv incarcat de istorie, ne indreptam spre Campulung Moldovenesc la Pensiunea Dor de Codru unde ne vom caza, iar seara vom servi cina.

Ziua 2 - 23.01.2022

Ne trezim dis-de-dimineata, iar dupa servirea micului dejun ne imbarcam in autocar, se anunta o zi plina cu obiective turistice care mai de care mai interesante.

Prima oprire va fi la Mocanita Hutulca pentru o plimbare inedita de aprox. 3 ore intre localitatile Moldovita si Argel.

Apoi, mergem sa vizitam cel de-al doilea obiectiv: Manastirea Moldovita - o bijuterie a spiritualităţii şi artei vechi moldoveneşti. Aceasta este una dintre cele mai vechi aşezări monahale, cu un important trecut istoric

Originea sa nu este cunoscută cu precizie, însă tradiţia o aminteşte încă din perioada voievozilor Muşatini. Sub domnia lui Alexandru cel Bun a fost zidită prima biserică din piatră, atestată documentar între 1402-1410 cu întregul ansamblu de contrucţii, având hramul Buna Vestire şi fiind deja un centru cultural. Mănăstirea Moldoviţa s-a bucurat de privilegii şi din partea lui Ştefan cel Mare. Prin mai multe hrisoave voievodul a confirmat mănăstirii 11 sate, mai multe iezere, prisăci şi privilegii comerciale, care o situau printre cele mai înstărite mănăstiri din Moldova.

Lasam Manastirea Moldovita si ne indreptam catre Mega Tiroliana “La Palma”, din Bucovina, avand o lungime de peste un 1 km si diferenta de nivel de 100 de m. Este cea mai lunga tiroliana din tara noastra, iar cei curajosi pot experimenta senzatii unice.

Dupa ce ne luam portia necesara de adrenalina, mergem sa vizitam Mănăstirea Sucevita - un monument istoric de seamă al ţării noastre, datând de la sfârşitul secolului al XVI-lea.

Istoria mănăstirii Suceviţa, cunoscută prin tradiţie şi confirmată de cercetările arheologice, este puternic legată de numele familiei Movileştilor. Avându-şi începutul într-un modest schit de lemn, atribuit călugărului Pahomie, aşezarea monahală ce astăzi poartă numele de Suceviţa, ia fiinţă printr-o biserică din zid ridicată la sfârşitul secolului al XVI-lea de Gheorghe Movilă. Cel mai mare dintre fraţii Movilă, acesta îmbracă haina călugărească la mănăstirea Probota, ajungând mitropolit al Moldovei.

La început o mănăstire de proporţii modeste, al cărei stareţ a fost chiar fondatorul ei, Gheorghe Movilă, Suceviţa a fost zidită cu cheltuiala întregii familii, devenind ulterior o adevărată emblemă a boierilor Movileşti. Cu aspectul de cetate medievală dat de zidurile fortificate ce desenează perimetrul complexului, Suceviţa îşi întâmpină astăzi vizitatorii cu ecoul unei istorii multiseculare. Unicitatea monumentului este dată şi de pictura exterioară a cărei strălucire a rezistat, timp de aproape patru veacuri, vremilor şi intemperiilor şi tocmai de aceea, alături de celelalte monumente din nordul Moldovei, reprezintă valoroase repere în istoria artei universale.

În anul 1993, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a inclus Biserica „Învierea Domnului” din cadrul Mănăstirii Sucevița, împreună cu alte șapte biserici din nordul Moldovei (Arbore, Pătrăuți, Moldovița, Probota, „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Humor și Voroneț), pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei.

În drumul nostru spre cazare vom opri la ultimul obiectiv al acestei zile, mai exact în localitatea Marginea, singurul loc din România unde gasim ceramica neagra. De aici ne putem achizitiona suveniruri sau cadouri interesante pentru cei dragi.

În jurul orei 20.00 vom reveni la cazare pentru servirea cinei.

Ziua 3 - 24.01.2022

Vom servi micul dejun și vom ramane in Campulung Moldovenesc pentru a vizita Muzeul Etnografic “Ioan Gramada”. Aici ne va intampina insusi Ioan Gramada, colectionarul care strange de peste 30 de ani obiecte de valoare si le-a expus in gospodaria sa, infiintand muzeul.



Apoi vom merge sa vizitam Muzeul Arta Lemnului. Contine un bogat patrimoniu ce contine peste 15.000 de exponate din lemn si are la baza colectiile etnografice fiind printre putinele din Europa. Cea de a doua oprire va fi la Muzeul Lingurilor de lemn, unde vom regasi peste 6000 de exponate de colectie, diferite tipuri de linguri de lemn adunate din intreaga lume.

.

Vom continua ziua cu vizitarea Manastirii Humor, una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc. În pădurile nesfârşite de la poalele Obcinei Mari, Oană, vornicul de la Suceava, întemeia loc de rugăciune pe valea râului Humor după 1400, la vremea domniei lui Alexandru cel Bun. Mănăstirea Humor s-a bucurat de veniturile pe care le avea moştenite încă de la ctitor şi de la fiii săi, fiind confirmate şi de Ştefan cel Mare printr-un hrisov datat 25 aprilie 1475 (cinci sate, un munte, o slatină şi o prisacă). Se mai văd ruinele zidurilor primei ctitorii în vecinătatea actualei biserici a Mănăstirii Humor construită în 1530 “cu cheltuiala şi osteneala” logofătului Teodor Bubuiog şi a soţiei sale Anastasia, după cum menţionează pisania aşezată la intrare.

Ne continuam ziua cu o vizita la Manastirea Voronet - cea mai faimoasă dintre ctitoriile lui Ștefan cel Mare, un monument aflat și pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Frescele sale vorbesc despre rafinatele cunoștinte ezoterice ale teologilor medievali moldoveni și despre talentul artistic al meșterilor anonimi.

Manastirea Voronet este socotita "Capela Sixtina a Orientului" pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita "Judecata de apoi". De asemenea "albastrul de Voronet" este considerat de specialisti ca unic in lume si cunoscut ca rosul lui Rubes sau verdele lui Veronese. Pe fondul albastru este prezentat "Arborele lui Iesei" sau Genealogia Mantuitorului nostru Iisus Hristos iar pe coloane sunt pictati filozofii greco-latini. Sunt cautati cu privirea Aristotel si Platon iar pe absida laterala retine atentia "chipul ascetic al Sf. Onufirie".

De asemenea, manastirea a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

În jurul orei 20.00, ne intoarcem la cazare.

Ziua 4 - 25.01.2022

Servim micul dejun la pensiune și ne pregătim de plecare.

În drumul nostru spre casa, vom vizita Cetatea Neamțului, aflată la marginea orașului Targu Neamt, fiind una dintre cele mai impresionante cetăți medievale din România.

Această cetate elegantă și impresionantă a fost construită pe vremea lui Petru I și a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ştefan cel Mare, el dând dispoziție ca zidurile cetății să fie înălțate cu circa 6-7 m și să fie construite creneluri și ferestre înguste, prin care apărătorii cetății puteau să supravegheze şi să lovească dușmanii.

De asemenea, Cetatea este faimoasă şi pentru că este unul dintre subiectele principale în poemul „Muma lui Ștefan cel Mare” (1857), de Dimitrie Bolintineanu.

În 1476, după ce învinsese oștile Moldovei în Bătălia de la Valea Albă, sultanul otoman Mehmed al II-lea l-a obligat pe Ștefan cel Mare, să se îndrepte spre Cetatea Neamț.

Ultimul obiectiv turistic al acestui frumos circuit va fi vizitarea localitatii Humulesti, locul care aminteste fiecaruia de copilarie.

Muzeul Memorial „Ion Creanga” functioneaza in vechea casa a familiei scriitorului, care a fost construita in 1830 de bunicul sau dinspre tata si care a dat-o apoi zestre fiului sau Stefan in 1835, cand a luat-o de sotie pe Smaranda, mama povestotului.

Facuta din barne de lemn si acoperita cu pamant, casa are trei incaperi: tinda, camera de locuit si camara, toate lipite cu lut pe jos. In camera principala, organizata dupa specificul caselor taranesti din acea vreme, se regaseste soba mare cu cuptor de dormit, pe care dormea adesea Ion Creaga, o lada si masa de zestre, lavita pentru sezatori, icoane vechi si stergare la ferestre. In mijloc troneaza uneltele de tesut si tors pe care le folosea mama scriitorului.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

  • Ghid National
  • Transportul cu autocar/midiautocar
  • Cazare 3 nopți în camere duble si triple la pensiunea Dor de Codru din Campulung Moldovenesc
  • Demipensiune (mic dejun + cină)
  • Intrările la obiective
  • Tiroliana
  • Plimbarea cu mocanita
  • Alte cheltuieli personale

Durată

4 zile/3 nopți

Destinație

Câmpulung Moldovenesc

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 750 RON

Recomandări

×