din 0 recenzii
Locuri epuizate
2 zile / 1 noapte
Circuit
Engleză, Română
DCR Adventures te invită să descoperi o parte frumoasă și plină de istorie din inima țării.
Călătoria noastră va consta în vizitarea mai multor fortificații din diferite sate săsești.
Astfel, timp de 2 zile vom vizita unele dintre cele mai cunoscute biserici fortificate din Transilvania, dar și câteva mai puțin cunoscute.
Transilvania este recunoscută pentru numărul mare de biserici fortificate, odinioară aici se regăseau peste 300 de edificii, dar în zilele noastre mai regăsim jumătate din acestea.
Din cele aproape 150 edificii ce au mai rămas, 7 fac parte din Patrimoniul UNESCO, noi în această călătorie vom descoperi 3 dintre cele 7.
Detalii plată:
Preț: 430RON/persoană
Preț Adventures Club Member: 387RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)
*** ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ ***
– pentru rezervare se achită suma integrală
– după efectuarea rezervării vei primi pe email informațiile conturilor noastre bancare
Important de știut:
– Număr minim de participanți: 18
– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!
– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie sa găsiti un înlocuitor pentru rambursarea sumei!
– Termen de plată 06.12.2022, în limita locurilor disponibile!
Plecare: Sâmbătă, 10 decembrie 2022, ora 06:00 cu microbuz/autocar, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei (parcarea centrală).
Întoarcere: Duminică, 11 decembrie 2022, orele 22.30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei (parcarea centrală).
Prima oprire o vom face la cea mai veche fortificație din jud. Brașov, mai exact Cetatea Teutonilor, numită și Cetatea Feldioara. Aceasta este ridicată pe o stâncă calcaroasă înaltă de 150 m ce datează din anul 1225 și este cea mai importantă fortificație ridicată de teutoni.
Mai departe, călătoria noastră vă continua către satul-vedetă al României ce face parte din Patrimoniul UNESCO, Viscri, care a devenit foarte cunoscut datorită regelui Charles și implicării lui în conservarea satului.
Viscri adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şapte înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.
După vizitarea celebrului sat ne continuăm ziua cu vizita la Biserica evanghelică fortificată din Cloașterf. Aceasta a fost construită în secolul XVI, pe locul unei bazilici romanice mult mai vechi.
Ansamblul fortificat al Bisericii evanghelice-luterane se numără printre cele mai omogene din Transilvania, fiind opera coerentă a unei singure perioade de construcție (1521-1524).
Aceasta a fost construită ca biserică cetate încă din faza de proiect și nu s-au adăugat fortificațiile ulterior construirii bisericii ca la alte biserici săsești. Zidul de apărare al bisericii are formă poligonală cu turnuri de apărare în cele 4 colțuri. Turnurile au acoperișul înclinat spre interior (în pupitru) pentru ca asediatorii să nu reușească să le incendieze. Bolta tavanului prezintă nervuri, iar deasupra acestuia se mai găsește încă un etaj fortificat cu ferestre de tragere și guri de aruncare.
Înainte de a vizita Sighișoara, singura cetatate medievală din Europa locuită permanent, ne vom opri la primul Muzeul de Paie din țară. A fost înfiinţat într-o casă ţărănească tradiţională renovată. În prima încăpere pot fi văzute toate modelele de pălării de paie din ţară, în încăperea din mijloc sunt amplasate diferite obiecte de uz şi decoraţie, iar în ultima încăpere este prezentată tehnica de fabricare a pălăriilor de la seceratul paielor până la pălăria gata făcută. Tot aici poate fi văzută şi chiar încercată cea mai mare pălărie purtabilă din ţară, cu diametrul de doi metri şi greutatea de 2,65 kg. La fabricarea ei s-au folosit 500 m de împletitură de paie şi 1,5 km de aţă.
În curtea Muzeului, vom putea admira o extraordinară colecţie. Mai mult de 600 de pietre sculptate de natură, având forme deosebite, că de exemplu: raţă, porumbel, şapcă etc. Tot în curte se găseşte şi o pălărie de cinci metri
Ne începem ziua de duminica cu micul dejun după care ne îndreptam spre satul săsesc Malancrav. Aici vom vizita biserica fortificată în care descoperim cele mai vechi fresce de pe teritoriul României.
Din Mălâncrav ne îndreptăm spre biserica fortificată din Biertan, locul în care vom vedea prima yala din lume și vom afla de ce în aproximativ 300 de ani, cuplurile căsătorite nu au divorțat.
Următoarea noastră oprire din aceasta călătorie vă fi în satul Alma Vii la frumoasa și impunătoarea biserică fortificată ce nu a fost niciodată cucerita!
De la Alma Vii ne îndreptăm spre biserica fortificată din Valea Viilor, una dintre cele mai impresionante biserici fortificate din sudul Transilvaniei, fortificație din secolul al-XV-lea.
Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uită niciodată!
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures.
-Cetatea Feldioara;
-Satul Viscri și biserica fortificată;
-Biserica fortificata Cloașterf;
-Muzeul Pălăriilor de Paie;
-Cetatea Sighișoara;
-Mălâncrav;
-Valea Viilor;
-Biertan;
-Alma Vii.
Lasă un răspuns