Agentia de turism DCR Adventures a fost infiintata in decembrie 2017, insa povestea ei incepe cu mult, mult mai devreme.

In urma cu peste 10 ani, eram doar noi, trei tineri pasionati de drumetii, care ne intalneam din intamplare la acelasi curs pentru specializarea de ghid montan. Eram trei tineri cu o viziune si valori asemanatoare, care aspiram sa aratam lumii ca se poate face un altfel turism in Romania. Ne doream turism sustenabil, prin care oamenii sa descopere locurile mai putin cunoscute ale tarii, dar nu mai putin frumoase. Ne doream sa conectam oamenii cu natura, cu satele pitoresti, cu mestesugurile pe cale de disparitie si cu necunoscutul, experiente din care sa plece cu amintiri care sa tina o viata intreaga.
Primii turisti neoficiali ne-au fost prietenii si cunoscutii. Pentru ei am inceput sa creem primele aventuri si tot pentru ei am dezvoltat conceptul de Blind Trip, o exursie unde nu stii unde vei ajunge, cu ce vei ajunge acolo si ce vei vizita. Au fost ani frumosi, din care am invatat multe din lucrurile pe care le aplicam in prezent.

In timp, ne-am provocat din ce in ce mai mult sa ducem pasiunea la alt nivel. Deveniseram convinsi ca trebuia sa lasam o amprenta pozitiva asupra locurilor pe care le descopeream si asupra comunitatilor locale care ne primeau cu atata caldura. Astfel, in 2015 a luat nastere Asociata De Ce Romania, intocmai pentru a contura intr-un cadru oficial acest proiect tare drag noua.

Am inceput cu promovarea unor locuri foarte faine unde putini romani ajungeau, precum Tara Luanei unde am organizat prima excursie a asociatiei, am distribuit pliante si am facut reclama pentru a le aduce in atentia cat mai multor turisti, am continuat cu activitati de ecologizare si am marcat trasee de tot felul, dintre care suntem mandri sa spunem ca am montat panouri pe toate varfurile de pe Culmea Pricopanului, din Muntii Macin.

Cumva parcursul logic a fost infiintarea agentiei. Ne-am dorit sa evoluam si sa putem aduce mult mai multi oameni aproape de ceea ce ne infrumuseta noua viata weekend de weekend si anume drumetiile superbe prin munti, satele adormite si pline de traditii frumoase si multitudinea de activitati de aventura pe care deja ne specializaseram. In plus, am considerat interesant sa promovam si destinatii externe, astfel incat viitorii nostri turisti sa ajunga in cat mai multe locuri faine de pe cele sapte continente.
In aceasta perioada am adunat cateva premiere cu care ne mandrim. Astfel, turistii nostri au fost printre primii care au descoperit in mod organizat locuri precum Cheile Ghimbavului, Tara Luanei, Muntii Macinului sau zona din jurul Vulcanului de la Racos.

Am cautat totusi sa fim diferiti, sa nu fim o agentie de turism in adevaratul sens al cuvantului. Am dorit mai degraba sa adunam in jurul nostru o comunitate de pasionati de calatorii, pentru care DCR Adventures sa fie nucleul unor experiente faine impreuna. De fiecare data cand plecam la drum, ne simtim inconjurati de prieteni, nu de simpli turisti si putem spune ca ne-am atasat de multi dintre ei, care au ajuns sa isi puna increderea in abilitatile noastre chiar si weekend de weekend.

Mai mult ca orice altceva, turistii nostri sunt dovada ca facem ceea ce trebuie si continua sa ne motiveze sa ne reinventam constant pentru a le oferi cele mai faine experiente pe care le putem avea impreuna. Ei sunt atat turistii nostri, prietenii nostri si partenerii nostri, iar impreuna am vazut ca suntem capabili sa organizam orice, oricat de nebunesc ar parea si sa ne iasa foarte bine.

Incepand cu 2021, am inceput sa acceleram componenta de excursii externe. Punem la cale un program variat, in tari cu o istorie bogata si cu obiective absolut spectaculoase si incercam oferim aceeasi experienta DCR Adventures indiferent unde ne-am afla. Ne selectam cu mare atentie partenerii locali si verificam riguros itinerarul astfel incat increderea pe care oamenii si-o pun in noi sa fie mereu rasplatita.
In acelasi timp nu uitam ca radacinile noastre sunt in Romania si prin urmare vom continua sa promovam tara noastra frumoasa si sa oferim tuturor sansa sa o descopere asa cum este ea cu adevarat. Vom cauta mereu sa venim cu programe noi, cu experiente noi si cu trasee noi, astfel incat sa ajungem in cat mai multe locuri faine cu totii.

DCR Adventures nu este o simpla agentie de turism. Ne-am format o comunitate de oameni faini cu care ne mandrim si pe care nu i-am inlocui cu nimic pe lumea asta. Ne dorim sa continuam ceea ce facem bine, sa construim si sa ne bucuram impreuna de cat mai multe experiente frumoase.