fbpx
de la 1377 RON
Rezervare

Revelion in Istanbul 2024

Turcia
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

6 zile / 4 nopti

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Vă invităm alături de noi să petreceți REVELION 2024  în Istanbul.

O destinație ce atrage la nesfârșit prin arhitectură, cultură, bazaruri, delicii culinare și nu doar atât. 

Însă, de Revelion, Istanbulul se transformă într-un tărâm deosebit: brazi de Crăciun la fiecare pas, luminițe și lămpi turceșți în copaci, arome orientale și localuri care se întrec în bucate, concerte și distracții pentru a atrage câți mai mulți turiști în noaptea de Revelion.

Pe străzile din Istanbul o să găsim petreceri, evenimente selecte, restaurante elegante, dar și croaziere ce fac trecerea între continetul european și cel asiatic.

Noaptea dintre ani o vom petrece pe vas de croazieră, unde ne așteaptă o petrecere pe cinste cu preparate și băuturi incluse. Turcii știu cum să se distreze, ce muzică să asculte, cum să danseze și ce să pună pe masă pentru o seară de neuitat. Vom avea parte de spectacole tradiționale turceșți: dansuri turcești, dansuri folclorice și muzică tradițională.

Dacă ți-am atras atenția cu această excursie mai jos regăsești programul detaliat.

 

Detalii plată:

Pretul: 270 euro / persoana

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achită un avans de 130 euro/persoană;

– pana la 15 decembrie se achită 140 euro/persoană.

 

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar);

– Plățile în Turcia  se fac în moneda locală (Liră turcească – TRY) se schimbă la față locului din USD sau din EURO.

Vezi tot

EXPERIENȚE

 • Croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada, Palatului Dolmabahce, Piata Taksim, Turnul Sapphire, Balat, Pierre Loti

Itinerar

Ziua: 1 Vineri – 29.12.2023

Ne intalnim la ora 18:45 in Bucuresti (Piata Victoriei, parcarea centrala)
Plecam pe traseul: Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul.
Traversam Bulgaria in timpul noptii si ne indreptam catre Turcia

Ziua: 2 Sambata – 30.12.2023: Istanbul

Sosim in Istanbul lasam bagajele la Alpinn Hotel 3* in apropiere de Marele Bazar ( cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi, construit inca din sec. al XV-lea ).
OPTIONAL: Tur pietonal cu vizitare - 10 euro / pers : Aghia Sofia, ( Biserica Sfintei Intelepciuni, fosta catedrala a Patriarhiei din Constantinopol, cunoscuta official ca Marea Moschee Ayasofya), Moscheea Albastra (Moscheea Imperiala, construita de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia), vom avea in fata una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei, pasii ne vor purta prin Gradina Palatului Topkapi, palat ce a gazduit toti sultanii otomani vreme de 4 secole. Timp liber pentru SHOPPING.
Optional: Seara Tur by night - 25 euro / pers - Istanbul - turul celor doua continente Europa si Asia. Traversam stramtoarea Bosfor, pe cele doua poduri (Podul Bosfor si Podul Fatih Sultan Mehmet), vom opri in Asia unde admiram de pe dealul Camlica ( cea mai inalta zona a Istanbulului) culorile Istanbulului noaptea, apoi facem un tur prin cartierul oamenilor de afaceri cu zgarie-nori Levent. Include transport si ghid insotitor. Cazare Istanbul la Hotel Alpinn 3* in apropiere de Marele Bazar.

Ziua: 3 Duminica – 31.12.2023: Istanbul

Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Optionala in Piata Taksim, Bulevardul Istiklal (Independentei ), Turnul Galata, Podul Galata, Bazarul Egiptean ( de mirodenii ) – pret 35 euro/pers ( include transport local si ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
- Piata Taksim, situata in centrul orasului, este unul dintre locurile reprezentative, pline de viata si miscare din Istanbul, centrul cel mai dinamic din oras. Aceasta piata este strabatuta zilnic de mii de persoane, iar in centrul pietei se poate admira, Monumentul Republicii, inalt de 12 metrii, ridicat in anul 1928. Monumentul infatiseaza si simbolizeaza razboiul de independent si instaurarea republicii.
- Bulevardul Istiklal ( Independentei ) - coboram pietonal pe ,, linia tramvaiului nostalgiei “, simbolul si atractia bulevardului, un tramvai rosu de la inceputul secolului XX. Pe acest boulevard, spre sfarsitul epocii otomane, a fost aprobata constructia cladirilor ambasadelor si misiunilor diplomatice. Astazi de o parte si cealalta a bulevardului vom vedea Consulatul Elvetiei, Olandei, Rusiei, institute de cultura, biserici alaturi de moschei, frumoasa catedrala catolica Sf. Anton construita in stil neogotic, cafenele, baruri si restaurante, care formeaza una dintre cele mai animate zone de distractii nocturne din Istanbul.
- Turnul Galata - una din cele mai mari atractii ale Istanbulului, datorita panoramei de 360 de grade asupra orașului, un simbol al Istanbulul de secole, construit ca un far, acesta a fost folosit in diferite scopuri de-a lungul istoriei, a servit ca inchisoare, ca observator si turn de pompieri. Inaltimea turnului este de 69 de metri, iar suprafața sa este de 208 metri patrati. Turnul a fost reconstruit de genovezi in 1349 si este inclus pe lista UNESCO.
- Podul Galata - cel mai cunoscut si cel mai vechi pod din Istanbul. Se intinde peste golful Cornul de Aur, are 490 metri lungime, 42 de metri latime, are 22 de pontoane. Este o alta atractie a orasului si a reprezentat o legatura simbolica intre orasul traditional Istanbul (unde se aflau palatul imperial si principalele institutii religioase si seculare ale imperiului) si cartierele Galata, Beyoğlu, Șișli si Harbiye (unde majoritatea locuitorilor nu erau musulmani, aici traiau și lucrau diplomatii si negustorii straini). Incepand de la sfarsitul secolului al XIX-lea podul Galata a fost reprezentat in literatura turca: in poezii, romane si piese de teatru.
- Bazarul Egiptean - conform mai multor documente indica faptul ca numele initial al bazarului era „New Bazaar”. I s-a dat numele de „Bazar egiptean”, deoarece a fost construit cu fonduri din districtul otoman al Egiptului in anul 1660. Este al doilea cel mai mare complex comercial, după Marele Bazar, fiind in mare parte dedicat, vanzarii de condimente, ceaiuri,cafea, rahat, fructe, seminte, baklava, fistic, etc.
Cazare Istanbul la Hotel Alpinn 3* in apropiere de Marele Bazar.
Seara Optional CINA FESTIVA REVELION ( tariful va fi comunicat ulterilor ) !!

Ziua 4 Luni- 01.12.2024: Istanbul, Optional: Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Prințului

Mic dejun. Timp liber sau excursie Opțională - Croazieră pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Prințului - 50 euro / pers (include turul insulei + prânz inclus). Vom efectua un tur al insulei cu mașini electrice și vom descoperi vile elegante din lemn, străduțe înguste și păduri de pin, elemente ce dau insulei o atmosfera aparte. Insula a fost folosită că loc de exil pentru prinţii bizantini nesupuşi (de aici şi numele arhipelagului). Sute de ani, Buyukada a fost locuită numai de câţiva călugări şi călugăriţe, de fermieri şi pescari. Cazare Istanbul la Hotel 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 5 Marti – 02.01.2024: Istanbul - Palatului Dolmabahce, Balat, Pierre Loti, Turnul Sapphire

Timp liber pentru SHOPPING sau excursie Opțională – Vizitare, Palatului Dolmabahce, Balat, Pierre Loti, Turnul Sapphire - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).

- Palatul Dolmabahce este cel mai mare palat din Turcia, acoperă o suprafață de 45.000 m2 și cuprinde 285 camere, 46 săli de recepție, 6 hamam-uri. Luxos, somptuos și splendid, adesea comparat cu celebrul Palat Versailles de la Paris. Este considerat a fi cel mai fermecător palat din întreagă Turcie și a fost folosit că reședința a șase sultani, din 1856 până în 1924.

- Pierre Loti - este una dintre cele mai bune și mai faimoase platforme de vizionare din Istanbul.
Cel mai vizitat loc de pe deal este Cafeneaua Pierre Loti, de unde vederile către Cornul de Aur sunt atracția acestei cafenele numite după un scriitor francez care a locuit în Istanbul. oferă unele dintre cele mai bune vederi panoramice ale Cornului de Aur și ale părții europene a orașului Istanbul.
- Balat, un cartier plin de viață din Istanbul, este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale orașului. Acest cartier istoric, cu casele sale din lemn viu colorate și cafenelele, vă va face imediat să vă simțiți fericit. Balat este cel mai bine vizitat dimineața devreme și este relativ necunoscut de majoritatea vizitatorilor, dar vă putem asigura că este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Istanbul, așa că asigurați-vă că îl includeți în itinerarul dvs.!


- Turnul Sapphire este cel de-al patrulea zgârie-nori din Istanbul că înălțime, măsurând 261 metri. Clădirea a fost construită între anii 2006 - 2010 și este situată în districtul central de afaceri din Levent. Vom urcă rapid până la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului și noului Istanbul extins peste Europa și Asia. Vom efectua o călătorie simulată 4D cu elicopterul SkyRide peste oraș.

Cazare Istanbul la Hotel Alpinn 3* în apropiere de Marele Bazar.

Ziua 6 Miercuri – 03.01.2023: Istanbul - Bucuresti

Plecam catre tara la ora 08:00.
Vom vizita Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman si Moscheea Selimiye.
Sosire in tara in functie de formalitatile vamale.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures !

Include/Nu include

 • transport cu autocar clasificat pentru transport intern și internațional
 • 4 nopți cazare + mic dejun la Hotel Alpinn 3*
 • ghid de turism atestat
 • cheltuieli personale
 • cina festiva pe vas 140 euro / persoana
 • asigurarea medicala si Storno
 • bilete de intrare la obiective
 • Excursiile optionale:
 • Tur pietonal – 10 euro / pers
 • Croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului - 50 euro / pers
 • Tur by night Istanbul - 25 euro/pers
 • Opțională – Vizitare, Palatului Dolmabahce, Balat, Pierre Loti, Turnul Sapphire - preț 35 euro/pers ( include transport local și ghid, nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice).
 • CINA FESTIVA REVELION si petrecere pe vapor
 • taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie
 • orice alt serviciu care nu este mentionat

Durată

6 zile

Destinație

Turcia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1377 RON

Recomandări

×