fbpx
de la 1650 RON
Rezervare

Revelion 2024 în Munții Apuseni

Munții Apuseni
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

4 zile / 3 nopți intern

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Agenția DCR Adventures te invită să petreci Revelion 2024 în Munții Apuseni!

Satele din Munţii Apuseni îşi întâmpină oaspeţii din acele zile într-o atmosferă de poveste. Ninsorile dau strălucire aşezărilor din inima Ţării Moţilor pe care le transformă într-unele dintre cele mai atractive locuri pentru pasionaţii de fotografie.

Vom vizita obiective precum: Peștera Poarta lui Ionele, Satul Casa de Piatră, Peștera Coiba Mare, Izbucul Tăuz, și Groapa Ruginoasă.

 

Detalii plată:

Preț întreg : 1650RON / persoană (pentru rezervări efectuate după 30 Septembrie 2023)

– după efectuarea rezervării veți primi pe email informațiile conturilor noastre bancare;

– pentru rezervare se achită un avans de 825RON/persoană;

– până la 19 decembrie 2023 se achită 825RON/persoană.

Preț întreg pentru Adventures Club Member: 1485RON / persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

 

Important de știut:

  • Grup minim de participanti: 20
  • Grup maxim de participanti: 38
  • Termen de plată: 19.12.2023, în limita locurilor disponibile!
Vezi tot

Itinerar

Data și ora:

Plecare: Sâmbătă, 30.12.2023, ora 05.30 cu autocar/microbuz/minivan, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Marți, 02.01.2024 orele 23:00, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Ziua 1 ( Sâmbătă, 30 decembrie 2023):

Ne vedem la ora 05.30 în Piața Victoriei, parcarea centrală și pornim la drum pe ruta București-Pitești-Sibiu-Alba Iulia-Gârda de Sus.

Ne oprim în Alba Iulia să vizităm cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani.
Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.
Ultima a fost ridicată la Alba Iulia la începutul secolului al XVIII-lea.

Dupa această vizită ne îndreptăm spre Gârda de Sus, unde vom vizita Peștera Poarta lui Ionele. Este o peșteră ce captivează vizitatorul prin impozantul portal de peste 12 metri înălțime, fiind situată în versantul drept al Văii Ordâncușa. Apoi, ne îndreptăm spre cazare la Pensiunea Mama Uța. Seara vom servi cina, vom sta la povești si ne vom juca diverse jocuri de societate.

Ziua 2 ( Duminică, 31 decembrie 2023 )

În ultima zi din an, după ce vom servi micul dejun, ne pregătim să o luăm din loc și să vizităm mai multe obiective din Țara Moților, precum: Pestera Meziad, care este una din cele mai mari, mai frumoase și mai cunoscute peșteri turistice din România.

Are statutul de rezervaţie naturală, datorită bogăţiei şi diversităţii speleotemelor, precum şi prezenţei unei bogate faune cavernicole (una dintre cele mai mari colonii de lilieci din România). Pe lângă depozitul de oase ce au aparţinut ursului de peşteră, descoperite în Sala Oaselor, în Peştera Meziad au fost identificate şi urme ale existenţei omului preistoric. Cea mai cunoscută dintre ele este fragmentul ce provine din craniul unui tânăr care a fost, probabil, sacrificat în cadrul unei ceremonii rituale; Mina Farcu reprezintă singurul loc din țară și printre puținele din lume care oferă posibilitatea turiștilor fără pregătire speologică să se bucure de spectacolul oferit de impresionantele formațiuni de calcit.

De restul obiectivelor ne vom bucura la fața locului, acestea rămânând un mister până în ultima zi din an.

În jurul orei 18.00 ne întoarcem la cazare pentru a ne pregăti de intrarea în anul nou. Seara vom da startul petrecerii cu bucate alese cum numai în Țara Moților găsești, dar și cu muzică live ce ne va ține până dimineața.

Se anunță o petrecere pe cinste, de care îți vei aduce cu siguranță aminte!

Ziua 3 ( Luni 1 ianuarie 2024 )

După ce ne vom trezi, mai târziu ca de obicei, ne vom delecta cu un mic dejun delicios.

Apoi, ne urcam in autocar si mergem catre cea mai mare statiune balneoclimaterica din Romania - Baile Felix. Incepem nou an cu o relaxare in apele termale ale complexului Apollo.

Primele izvoare termale au fost folosite pentru vindecarea anumitor boli reumatice inca din anii 1400. Dupa anul 1900 aceasta statiune a fost recunoscuta in intreaga tara pentru efectele terapeutice benefice ale apelor termale.

De asemenea, aceasta este printre putinele statiuni din Romania care este la dispozitia turistilor tot anul, indiferent de anotimp. Acest lucru se datoreaza in special apei termale care pe langa efectele curative ofera conditii perfecte pentru recreere si distractie.

Pentru iubitorii de sporturi de iarna care nu doresc sa petreaca o zi de relaxare in apele termale ale complexul Apollo, pot petrece o zi pe Domeniul Schiabil Vârtop Arieșeni, asta daca iarna va tine cu noi si ne va oferi suficienta zapada:D.

Pe serara revenim la Mama Uta pentru a servi cina.

Ziua 4 ( Marți 2 ianuarie 2024 )

Dupa servirea micului dejun, ne continuăm ziua cu o ușoară drumeție până în Satul Casa de Piatră care va dura aproximativ 4-5 h (cu tot cu pauze) pentru a ne bucura de peisajele autentice specifice acestei zone.

De asemenea, vom mai vizita și Peștera Coiba Mare care are cel mai mare portal de pesteră din România, cu o dimensiune de 47 metri înălțime și 74 de metri lățime, dar și Izbucul Tăuz, care are o adâncime de -87 de metri, fiind considerată cea mai adâncă cavitate inundată explorată din România. Prin Izbucul Tăuz ies la lumină apele ce intră în subteran prin peşterile Coiba Mare şi Coiba Mică.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

  • Ghid Național
  • Transportul cu autocar/microbuz/minivan
  • Cazare 3 nopți în camere duble sau triple la Pensiunea Mama Uța din Gârda de Sus
  • Mic dejun
  • Intrările la obiective
  • Masa festivă pentru seara de revelion (300 RON)
  • Alte cheltuieli personale

Durată

4 zile/3 nopți

Destinație

Munții Apuseni

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1650 RON

Recomandări

×