de la 1550 RON
Rezervare

Revelion 2023 în Munții Apuseni

Gârda de Sus, Jud. Alba
Fara voturi

Data

30 Dec 2023

Durata

4 zile / 3 nopți intern

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Agenția DCR Adventures te invită să petreci Revelion 2023 în Munții Apuseni!

Satele din Munţii Apuseni îşi întâmpină oaspeţii din acele zile într-o atmosferă de poveste. Ninsorile dau strălucire aşezărilor din inima Ţării Moţilor pe care le transformă într-unele dintre cele mai atractive locuri pentru pasionaţii de fotografie.

Vom vizita obiective precum: Peștera Poarta lui Ionele, Satul Casa de Piatră, Peștera Coiba Mare, Izbucul Tăuz, și Groapa Ruginoasă.

 

OFERTA BLACK FRIDAY!

Pret First Minute: 1395 RON, pentru inscriere si plata avansului pana la data de 13 NOIEMBRIE 2022

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare;

– pentru rezervare se achita un avans de 695RON/persoană;

– până la 19 decembrie 2022 se achită 695RON/persoană.

 

Detalii plată:

Pret intreg : 1550RON (pentru rezervari efectuate dupa 15 octombrie 2022)

– pentru rezervare se achita un avans de 775RON/persoană;

– până la 19 decembrie 2022 se achită 775RON/persoană.

Pret intreg pentru Adventures Club Member: 1395RON (vezi regulamentul Adventures Club aici)

 

Important de știut:

  • Grup minim de participanti: 20
  • Grup maxim de participanti: 38
  • Termen de plata: 19.12.2022, in limita locurilor disponibile!
Vezi tot

Itinerar

Data si ora:

Plecare: Vineri, 30.12.2022, ora 05.30 cu autocar/microbuz/minivan, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Luni, 02.01.2023 orele 23:00, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Ziua 1 (Vineri, 30 decembrie 2022):

Ne vedem la ora 05.30 în Piața Victoriei, parcarea centrală și pornim la drum pe ruta București-Pitești-Sibiu-Alba Iulia-Gârda de Sus. Prima oprire o vom face in Sibiu - o destinație magică pentru sărbătorile de iarnă. Aici vom putea servi masa, ne vom putea bucura de Târgul de Crăciun care aduce magie în Piața Mare a Sibiului, cu căsuțe bogate în decorațiuni și delicii gastronomice. Roata, caruselul și casa lui Moș Crăciun contribuie de fiecare data la buna dispoziție a turistilor.

Dupa această vizită ne îndreptăm spre Alba Iulia să vizităm cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani.
Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.
Ultima a fost ridicată la Alba Iulia la începutul secolului al XVIII-lea.

Apoi, ne îndreptăm spre cazare la Pensiunea Mama Uța. Seara vom servi cina, vom sta la povești si ne vom juca diverse jocuri de societate.

Ziua 2 (Sambata, 31 decembrie 2022):

În ultima zi din an, după ce vom servi micul dejun, ne pregătim să o luăm din loc intr-o frumoasa drumetie până în Satul Casa de Piatră, unde ne vom bucura de peisajele autentice specifice acestei zone. Drumetia este de dificultate usoara, iar durata acesteia va fi de aproximativ 4-5 h (cu tot cu pauze).
De asemenea, vom mai vizita și Peștera Coiba Mare care are cel mai mare portal de pesteră din România, cu o dimensiune de 47 metri înălțime și 74 de metri lățime, dar și Izbucul Tăuz, care are o adâncime de -87 de metri, fiind considerată cea mai adâncă cavitate inundată explorată din România. Prin Izbucul Tăuz ies la lumină apele ce intră în subteran prin peşterile Coiba Mare şi Coiba Mică.
Ultimul obiectiv al acestei zile este Peștera Poarta lui Ionele - o peșteră ce captivează vizitatorul prin impozantul portal de peste 12 metri înălțime, fiind situată în versantul drept al Văii Ordâncușa.
Apoi, ne indreptam spre cazare pentru a ne pregati pentru petrecerea de revelion.

Ziua 3 (Duminica, 01 ianuarie 2023):

După ce ne vom trezi, mai târziu ca de obicei, ne vom delecta cu un mic dejun delicios.
Apoi, ne urcam in autocar si mergem catre cea mai mare statiune balneoclimaterica din Romania - Baile Felix. Incepem nou an cu o relaxare in apele termale ale complexului Apollo.
Primele izvoare termale au fost folosite pentru vindecarea anumitor boli reumatice inca din anii 1400. Dupa anul 1900 aceasta statiune a fost recunoscuta in intreaga tara pentru efectele terapeutice benefice ale apelor termale.
De asemenea, aceasta este printre putinele statiuni din Romania care este la dispozitia turistilor tot anul, indiferent de anotimp. Acest lucru se datoreaza in special apei termale care pe langa efectele curative ofera conditii perfecte pentru recreere si distractie.
Pentru iubitorii de sporturi de iarna care nu doresc sa petreaca o zi de relaxare in apele termale ale complexul Apollo, pot petrece o zi pe Domeniul Schiabil Vârtop Arieșeni, asta daca iarna va tine cu noi si ne va oferi suficienta zapada:D.
Pe serara revenim la Mama Uta pentru a servi cina.

Ziua 4 (Luni, 02 ianuarie 2023):

Dupa servirea micului dejun, ne pregătim bagajele și plecăm spre casă pe aceeași rută pe care am și venit.
În drumul nostru spre casă, ne vom opri să vizităm: Groapa Ruginoasă – un fenomen geologic natural, mai exact o ravenă de peste 600 de metri diametru și 100 de metri adâncime. Aceasta face parte din Parcul Natural Apuseni și reprezintă o vale cu versanți abrupți, formată prin eroziune de șuvoaie (ravinare) ceea ce a determinat apariția stratelor de cuarțite (de culoare roșu-violaceu), conferind zonei (din punct de vedere peisagistic) un aspect aparte.
Pentru a vizita acest obiectiv vom face o drumeție de aproximativ 2 h (dus-intors), având un nivel de dificultate ușor spre mediu.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Include/Nu include

  • Ghid Național
  • Transportul cu autocar/microbuz/minivan
  • Cazare 3 nopți în camere duble sau triple la Pensiunea Mama Uța din Gârda de Sus
  • Mic dejun
  • Intrările la obiective
  • Masa festivă pentru seara de revelion (300 RON)
  • Alte cheltuieli personale

Durată

4 zile/3 nopți

Destinație

Gârda de Sus, Jud. Alba

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1550 RON

Recomandări

×