de la 1530 RON
Rezervare

Revelion 2023 Grecia – Thessaloniki

Salonic, Grecia
Fara voturi

Data

29 Dec 2022

Durata

5 zile / 4 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Alege să petreci Revelion 2023 alături de DCR Adventures în țara în care legendele Olimpului au luat naștere!

În prima zi a excursiei vom traversa Bulgaria cu oprire în capitala Sofia,  unde vom vizita Catedrala Alexander Nevski, biserica Sf. Sofia și necropola Romană.

Ziua următoare vom vizita centrul Thessaloniki-ului, Meteorele, cel mai important centru monahal ortodox al grecilor și Kalambaka, un micuț oraș pitoresc aflat la poalele complexului monahal.

Ultima zi din an o dedicăm shoppingului în Thessaloniki și pregătirii pentru petrecerea de trecere în noul an.  

Anul 2023 îl vom începe cu o scurtă plimbare în natură la cascadele Edessa, ca mai apoi să ne îndreptăm către Băile Pozar, localizate la baza Muntelui Kaimaktsalan, unde ne vom putea relaxa într-unul dintre lacurile termale.

Încheiem excursia cu vizita Mănăstirii Rila–cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria, situată la o altitudine de peste 1.100 m, la poalele munților Rila. 

 Dacă ți-am atras atenția, vino cu noi să petrecem împreună Revelion 2023 Grecia!

 

Detalii plată:

Preț: 300 EURO/persoană

 

Condiții de plată:

– pentru rezervare se achită un avans de 150 EURO/persoană;

– pana la 16 decembrie 2022 se achită 150 EURO/persoană;

 

Important de știut:

– Acte necesare  -> Carte de identitate (CIsau pașaport valabil încă 6 luni de la întoarcerea în țară. Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui  prezinte la vama acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu însoțește minorul (după caz), obținut la notariat, sau hotărâre de divorț definitivă în care i-a fost încredințat minorul, sau certificat de deces; în cazul în care copiii nu sunt însoțiți de părinți, adultul care-i însoțeșteva prezența cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PAȘAPORT și NU pot părăsi România în baza Certificatului de Naștere.

– Număr minim de participanți: 25

– În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

– În cazul în care nu veți participa la eveniment din orice motiv trebuie sa găsiti un înlocuitor pentru rambursarea sumei!

 

Vezi tot

Itinerar

Data și ora:

Plecare: Joi, 29.12.2022, ora 05:30 cu autocar/microbuz/minivan, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

Întoarcere: Luni, 02.01.2023 orele 23:00, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

Ziua 1 | 29.12.2022, București–Sofia-Salonic

Plecăm din București–Piața Victoriei ora 05:00 pe traseul: București - Giurgiu - Ruse - Sofia - Salonic.

Vizităm capitala Bulgariei, Sofia - unul din cele mai vechi orașe din Europa, într-un tur panoramic și pietonal împreună cu însoțitorul de grup:
Piață Centrală, Piață Parlamentului, Bulevardul Vitosha - arteră comercială și Catedrala Patriarhală Aleksander Nevski (a două ca mărime din Balcani).

Excursia continuă spre Grecia. Seara sosire în Salonic și cazare la Hotel El Greco 3* sau similar.

Ziua 2 | 30.12.2022, Salonic–Schitul Sf. Paraschiva–Meteora–Kalambaka (excursie opțională)

Mic dejun. Începem ziua cu un tur panoramic de Salonic cu autocarul: Agora romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas).

Pornim către Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi - loc sfânt, renumit pentru puterea miraculoasă de vindecare și alinare a durerilor. Excursia continuă către Kalambaka, un micuț oraș pitoresc aflat la poalele complexului monahal de la Meteora, inclus în Patrimoniul UNESCO și unul din cele mai cunoscute centre monahale ale răsăritului creștin.

Meteorele reprezintă cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, după Sfântul Munte Athos. Se vizitează una dintre cele mai frumoase 6 mănăstiri apoi vom face un scurt popas la Zindros, principalul atelier de icoane bizantine, unde veți asista la procesul de confecționare a icoanelor.

Seara cazare la Hotel El Greco 3* sau similar.

Ziua 3 | 31.12.2022 program liber

După micul dejun, avem toată ziua program liber pentru shopping și plimbare pe cele mai cunoscute bulevarde, Tsiminsky și Egnatia.

Opțional! Seara cine dorește poate participa la petrecerea de anul nou unde distracția va fi garantată.

Cină Festivă de Revelion și petrecere (tarif aprox. 90 euro / persoană).

Ziua 4 | 01.01.2023 Edesa și Loutra Pozar (excursie opțională)

LA MULTI ANI 2023 !!! Începem anul cu relaxare în apele termale de la Loutra.

După micul dejun pornim în excursia noastră la cascadele Edessa și Loutra Pozar, potrivită pentru iubitorii de natură. Excursia durează o zi.

Prima oprire se va face în Edessa unde vom face o plimbare prin natură, pentru a admira cascadele, Karanos fiind cea mai mare dintre toate.

Ulterior, vom merge către Băile Pozar, localizate la baza Muntelui Kaimaktsalan, unde vom putea face baie într-unul dintre lacurile termale. De aceea, e bine să ai la tine costum de baie și un prosop.

Atenție! În această excursie opțională este inclus biletul la Loutra Pozar pentru piscina exterioară, cine dorește să beneficieze de piscina interioară biletul se plătește separat și este în jur de 15 Euro.

Ziua 5 | Thessaloniki–Mănăstirea Rila din Bulgaria–București 02.01.2023

După micul dejun deși ne întoarcem spre casă excursia nu se oprește aici, vom continua spre Bulgaria unde vom vizita Mănăstirea Rila, aceasta fiind cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria, situată la o altitudine de peste 1.100 m la poalele Munților Rila.

Mănăstirea are o arhitectură unică și se înfățișează din exterior ca o adevărată fortăreață cu ziduri înalte de apărare. Odată pășiți în interior vom descoperi o adevărată capodoperă a arhitecturii locale: coloane, scări de lemn, balcoane sculptate și peste 300 de chilii monahale.

Timp liber pentru vizitare. Plecăm apoi către casă și ajungem în București pe seară.

Excursii opționale:

Schitul Sf. Paraschiva–Meteora–Kalambaka : 45 euro per persoană;
Edesa și Loutra Pozar: 35 Euro (include biletul de intrare la piscină exterioară la Loutra Pozar).

Include/Nu include

  • Transport cu autocar;
  • Cazare cu mic dejun la Hotel El Greco 3* sau similar;
  • Ghid însoțitor de grup.
  • Excursiile Opționale;
  • Biletele de intrare la meteore;
  • Biletul de intrare la piscină interioară de la Loutra Pozar;
  • Cină Festiva de revelion, aproximativ 90 Euro;
  • Alte cheltuieli personale.

Durată

5 zile / 4 nopti

Destinație

Salonic, Grecia

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 1530 RON

Recomandări

×