de la 590 RON
Rezervare

Clisura Dunării și Ciucaru Mare

Eșelnița
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

3 zile / 2 nopți Intern

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Profităm de ziua liberă de Rusalii si vă invitam intr-o frumoasă excursie la Cazanele Dunării, zonă cunoscută şi sub denumirea de Clisura Dunării.

Vom putea descoperi frumuseţea grandioasă a acestui loc pe teritoriul localităţilor Eşelniţa şi Dubova. Accesul il vom face pe DN57, singurul drum ce te poate  duce în acest loc de poveste, care face legătura între municipiul Orşova şi localitatea Moldova Nouă.

Odată ajunși la destinaţie, vom constata ca ne aflăm în cea mai spectaculoasă porţiune de pe cursul fluviului, unde Dunărea întâlneşte Munţii Banatului şi masivele muntoase de pe malul sârbesc. Cazanele Dunării se întind pe o lungime de nouă kilometri. Aici peisajul zonei este impresionant, o îmbinare perfectă între stânci abrupte şi apele învolburate ale Dunării.

Din loc în loc, vom putea vedea pâraiele ce coboară din munte şi se varsă în Dunăre, formand golfuri şi estuare. Cel mai spectaculos dintre acestea este Golful Mraconia, străjuit de uriaşul chip al lui Decebalus Rex, sculptat în stâncă. Chipul lui Decebal este cea mai mare statuie săpată într-un versant muntos din Europa şi măsoară peste 50 de metri.

Daca ți-am atras atenția iti prezentăm mai jos programul detaliat al excursiei!

 

Detalii plată:

Pretul: 590RON

Pretul pentru Adventures Club Member: 531RON (vezi regulamentul Adventures Club aici)

– dupa efectuarea rezervarii veti primi pe email informatiile conturilor noastre bancare

– pentru rezervare se achita un avans de 390RON/persoană.

– până la 5 Iunie 2022 se achită 200RON/persoană.

 

Important de știut:

 • Grup minim de participanti: 20
 • Termen de plata: 05.06.2022, in limita locurilor disponibile!
Vezi tot

Itinerar

Ziua 1:

Plecăm din Piața Victoriei la ora 05:30 pe ruta:
București - Pitești - Craiova - Orșova - Dubova

Odata ajunsi in Dubova, ne începem ziua cu o frumoasă drumeție în masivul Ciucaru Mare. Acesta ne așteaptă cu doua puncte de belvedere de unde vom puteam admira Cazanele Mari si Golful Dubova.

Traseul are o dificultate scăzută avand o diferență de nivel de 300 m și durata totala de aproximativ 3 ore.

După traseu ramanem echipați cu bocancii și mergem sa vizitam Peștera Ponicova.

Peștera este formată din mai multe galerii care se unesc și sunt amplasate pe două etaje. Galeria principala face legatura dintre uscat si Dunăre, avand 400 m lungime și o denivelare de aproximativ 36 de metri.

Galeria Concreționată este înaltă de 22 de metri și comunică cu Sala Mare care ajunge la o lungime de circa 100 de metri, o lățime de 50 de metri și o înălțime de aproximativ 32 de metri. Drumul poate continua către Galeria Scării sau mai apoi către Galeria cu Argilă, unde curioșii au ocazia să descopere stalagmite izolate, diverse coloane si domuri.

Seara ne vom caza la Pensiunea Casa Soarelui din Eselnita, in camere duble si triple.

Ziua 2:

Servim micul dejun si mergem sa descoperim lumea satului de munte.

Ne aventuram astfel într-o lume veche, pe cale de dispariție, în care simplitatea și datina veche încă au o importanță majoră.

Cătunul Ineleț formează satul Scărișoara împreună cu Gura Iuții, Țațu și Crouri, el se află în topul celor mai izolate locuri din țară putând fi accesat doar pe scări puse de localnici în ani ’70 și pe o cărare ce începe la km 22 distanță față de Băile Herculane.
Localnicii preferă scărițele deoarece drumul este mai scurt și aproape de oraș. Drumeția ne duce într-un paradis de dincolo de scărițe unde omul conviețuiește în echilibru perfect cu natura, peisajele sunt de vis și unde te simți mai aproape de cer. Traseul începe la baza râului Cerna pe care îl traversăm de pe drumul național 67D, apoi urcăm pe o potecă șerpuită până la scări, acestea sunt construite din 4 scări mari, cea mai abruptă fiind ultima, plasată la un unghi de 90°.

Aceste scări fac legătura cu ”lumea de dincolo” și ne duc mai aproape de cătunul Ineleț. Drumeția în sine îți oferă un peisaj de splendoare în care poți admira munții Mehedinți și munții Cernei în același timp. Pe parcursul potecilor localnicii au construit bănci pe care ne putem odihni și citi mesajele scrise menite să te motiveze să continui. Odată ajunși pe creastă putem admira peisajele și Biserica, urmând a merge către cătunul Ineleț și a descoperi cum trăiesc sătenii în acest rai natural de dincolo de scări.

Seara revenim in Eselnita pentru cazare si cina.

Traseu: Baile Herculane - Podul peste Cerna - Scarite Inelet - Catunul Inelet si retur
Durata: aproximativ 6-7 ore.
Dificultate: Usor/Mediu

Ziua 3:

După micul dejun, mergem sa facem o plimbare cu barca în care vom vizita cele mai importante obiective turistice de pe Clisura Dunarii.

Vom admira Chipul lui Decebal ce măsoară 55 de m și este cea mai înaltă sculptură din Europa. Acesata a fost construită în decursul a 10 ani, între 1994 și 2004, cu ajutorul a 12 sculptori alpinisti.

Un alt obiectiv turistic important al zonei este Tabula Traiana, o placă de marmură care datează din perioada primului război dacic.

Mai departe, ne indreptam către alte două atracţii turistice, respectiv Grota Veterani, de unde armatele austro-ungare trăgeau cu tunurile în corăbiile turceşti, şi Peştera Ponicova, cea mai mare peșteră de pe întreg Defileul Dunării care oferă galerii spectaculoase, populate de lilieci şi căi de acces pe Dunăre sau pe uscat, cu grad de dificultate medie.

După o plăcută plimbare cu barca pe Dunăre, vom face un traseu de dificultate usoară cu o durată de aproximativ 2 ore in masivul Ciucarul Mic, de unde vom avea o superba priveliste către Clisura Dunarii si masivul Ciucarul Mare.

Ne îndreptăm spre casă, dar nu înainte de a ne opri si a vizita orasul Drobeta Turnu Severin si Cetatea Severinului.

Include/Nu include

 • Transport cu autocar/minivan
 • Cazare pensiune in camere duble si triple
 • Mic dejun
 • Ghid national si montan
 • Insotitor grup
 • Asistenta pe tot parcursul excursiei
 • Mesele care nu sunt specificate la sectiunea "Include"
 • Masa la Inelet - 50 lei
 • Intrarile la obiective
 • Plimbarea cu barca - 50 lei
 • Alte cheltuieli personale

Durată

3 zile / 2 nopți

Destinație

Eșelnița

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 590 RON

Recomandări

×