fbpx
de la 11627 RON
Rezervare

Circuit în Iran cu DCR Adventures

Iran
Fara voturi

Data

Locuri epuizate

Durata

15 zile / 14 nopți

Tip Excursie

Circuit

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descriere

Bun venit în poate cea mai prietenoasă țară de pe Pământ: Iran – perla coroanei lumii islamice, o combinație de arhitectură glorioasă și atmosfera care te face să te simți ca acasă.

Pe urmele Imperiului

Dacă ești atras de locuri unde încă se pot observa ecourile civilizațiilor antice care răsună printre epoci, atunci Iran este alegerea potrivită pentru tine. Unele dintre cele mai cunoscute personaje ale istoriei, precum Cyrus și Darius, Alexandru cel Mare sau Genghis Khan și au lăsat amprenta asupra acestor teritorii, asupra orașelor pe care le-au cucerit sau condus, lăsând în urmă o regiune plină de ruine, fiecare cu o poveste de spus. Atunci când admiri frumusețea orașului Persepolis, când vezi pentru prima dată măreția orașului Shiraz sau când te pierzi prin imensitatea complexului Amir Chakhmaq, nu vei putea să nu te lași transpus în vremurile de glorie ale Persiei antice.

Perla islamului

Iranul este o adevărată comoară care conține una dintre cele mai frumoase arhitecturi de pe planetă. Este ca și cum la fiecare cotitură de drum, angajamentul lumii islamice pentru frumusețea și rafinamentul arhitecturii este lesne de observat. Domurile și minaretele de un turcoaz sublim ale Pieței Naqsh-e Jahan din Esfahan sunt printre cele mai apreciate de turiști, însă am descoperit rivali la fel de magnifici în Yazd și Shiraz, ca să numim doar câțiva. Și nu este vorba doar despre moschee, palatele, grădinile și podurile măiestuos construite, precum și despre o parte din clădirile publice ce asigură naturalețea și frumusețea orașelor iraniene.

Redefinirea ospitalității

Poate nu te duce gândul în această direcție, dar s-ar putea ca cea mai mare atracție a Iranului să fie chiar oamenii. Iranienii, o națiune formată de fapt din mai multe grupuri etnice și influențată timp de mii de ani de cuceritorii greci, arabi, turci și mongoli, sunt deosebit de primitori. Rugămințile de a sta puțin cu ei la o ceașcă de ceai pot fi ceva ce se întâmplă zilnic, iar dacă stai puțin timp în compania unui iranian nu ar trebui să te surprindă că ești invitat la el acasă pentru a lua împreună masa.

Hai cu noi să experimentezi cultura iraniană, care este pe cât de antică, cât mai ales sofisticată și primitoare. S-ar putea ca tocmai aceste experiențe să îți rămână cel mai mult în memorie!

 

Detalii plată:

Prețul:  de la 2280 euro/persoană, valabil doar pentru primii 10 participanți, apoi poate diferi în funcție de costul biletului de avion.

– pentru rezervare se achită un avans de 570 euro/persoană;

– până la 15 mai se achită 570 euro/persoană;

– până la 15 iulie se achită 570 euro/persoană.

– până la 20 septembrie se achită 570 euro/persoană.

 

Important de stiut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane

Vezi tot

Itinerar

Ziua 1 (12 Octombrie 2023): București – Teheran

Ne vom întalni pe Aeroportul Henri Coandă pentru procedurile de îmbarcare și pentru a decola către Teheran.

Ziua 2 (13 Octombrie 2023): Teheran – Qeshm

Aterizăm pe Aeroportul Internațional din Teheran, trecem de procedurile de control pașapoarte, viză și recuperare de bagaje.

Vă urăm bun venit pe tărmul celor “o mie și una de nopți”!

Ne vom întâlni cu ghidul local și vom fi transferați către un alt aeroport pentru un zbor intern până la Qeshm, o frumoasă insulă aflată în sudul Iranului, în Golful Persic!

După amiază ne cazăm la un guest house și vom avea parte de relaxare pentru restul zilei.

Ziua 3 (14 Octombrie 2023): Qeshm

Astăzi vizităm cea mai mare insulă din Golful Persic, numită și “Insula Minunilor”, datorită frumuseții și istoriei sale.

Vom vizita:
Singurul geopark din Orientul Mijlociu, aflat în Patrimoniul UNESCO din 2006.
Pădurea Hara sau Pădurea de mangrove, care este un habitat bun pentru păsari călătoare, reptile și pești.

Canionul Chahkouh, care se află în partea de vest a insulei. Aici vântul și apa au creat un cadru superb cu pereți înalți de peste 20 de m, asemenea unor valuri.

Valea Stelelor: băștinașii cred că această vale s-a format în urmă cu 2 milione de ani când stele au căzut pe Pamant, realitatea fiind că s-a format natural în urma uraganelor și a ploilor.

Peștera Khorbes: peșteră în care vom putea observa sculpturi umane, vechi de mii de ani.

Ziua 4 (15 Octombrie 2023): Qeshm – Hormuz – Bandar Abbas

Servim micul dejun și mergem să vizităm poate cea mai frumoasă insulă din Golful Persic. Pregătește-te de o super aventură pe Insula Hormuz sau Insula Curcubeu, renumită datorită varietății de roci și minerale. Culorile galben, roșu, argintiu și negru sunt predominant din argilă și oxid de fier, în timp ce solurile albe, albastre, roz și gri sunt compuși vulcanici.

Spre seară ne îndreaptăm către ferry boat care ne va duce la Bandar Abbas. Cazare la hotel de 3 stele.

Ziua 5 (16 Octombrie 2023): Bandar Abbas – Shiraz

Ne așteaptă un drum lung de 550 km între Bandar Abbas și Shiraz, oraș al florilor și grădinilor.
Drumul ne poartă printre munți și grădini de curmale iar pe drum ne vom opri să vizităm mici orașe în care ne vom bucura de cultura și bucătăria iraniană.

Foarte aproape de Shiraz este Lacul Maharloo, lacul roz. După ce vom opri să îl fotografiem, ne îndreptăm către Shiraz. Cazare la hotel de 3*.

Ziua 6 (17 Octombrie 2023): Shiraz

Servim micul dejun și vom merge să vizităm Shiraz, orașul iubirii, al păcii, al prieteniei, poeziei și al artei. Este de asemenea unul dintre cele mai frumoase orașe din Iran, cu oameni deosebit de ospitalieri, un oraș care caută să înglobeze frumusețea, istoria și cultura.

Aici ne vom petrece toată ziua și vom vizita:
Moschea Nasir ol-Molk, una dintre cele mai spectaculoase din Iran, numită și Moschea Roz;
Fortăreața Karim Khan care face parte din Patrimoniul Cultural al Iranului;
Grădina Eram Shiraz;
Mausoleele poeților naționali Hafez și Saadi;
Bazarul Vakil;
Moscheea Vakil;

Ziua 7 (18 Octombrie 2023): Shiraz – Persepolis – Pasargadae – Yazd

Plecăm din Shiraz și ne întoarcem în timp cu 2500 de ani pentru a vedea primul imperiu din lume. Persepolis, fostă capitală a Imperiului Persan, înființat în anii 520 înaninte de Hristos, în timpul domniei lui Darius I, trebuie musai vizitat de către toți cei care vor să cunoască istoria și cultura Iranului din Antichitate și până în prezent. Ruinele rămase au fost declarate pe o rază de 60 km Patrimoniu UNESCO și păstrează și astăzi grandoarea acelor vremuri.

Foarte aproape de Persepolis vom vizita și mormintele în formă de cruce din Necropola Naqsh e Rostam. Mormintele aparțin regilor Darius I cel Mare, Xerxes I, Artaxerxe I și Darius II.

După ce vom vizita Necropola, vom vizita Pasargadae, prima capitală a achemizilor, fondată de Cirus II cel Mare. Vestigiile care se întind pe o suprafață de peste 160 ha sunt în Patrimoniul UNESCO încă din anul 2004.

În drumul nostru spre Yazd ne vom opri la Abarkouh pentru a vedea unul dintre cei mai vechi copaci din lume, vechi de peste 4500 de ani.

Seara ajungem în Yazd unde ne vom caza la hotel de 3*.

Ziua 8 (19 Octombrie 2023): Yazd

Ne vom petrece ziua în orașul celor o mie și una de nopți. Yazd este un oraș recunoscut pentru mătase și țesături încă dinainte ca Marco Polo să treacă pe Drumul Mătăsii. Potrivit UNESCO, Yazd este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, locuite permanent.

Tot orașul este un muzeu în aer liber și vom avea toată ziua la dispoziție să vizităm cele mai importante obiective:
Moscheea Jameh, cu cel mai înalt minaret din Iran;
Regiunea antică Fahadan;
Templul Zoroastrian al Focului;
Complexul Amir Chakhmaq, considerat cel mai mare complex din Iran;
Grădina Dolat Abad, una dintre cele mai faimoase grădini din Iran;
Turnurile Tacerii;

Cazare în Yazd, hotel 3*.

Ziua 9 (20 Octombrie 2023): Yazd – Na’In – Varzaneh – Isfahan

Prima noastră oprire între Yazd și Isfahan, va fi în orașul Na’in, acolo unde vom vizita Moscheea Jameh. Aceasta datează din secolul al VIII-lea, însă a fost refacută aproape în întregime după invazia islamică. Moscheea se remarcă prin tencuiala deosebită și zidăria din jurul curții, cele 14 coloane din mijlocul curții având fațadele ornate cu o deosebită atenție. Un minaret octogonal, înalt de 28 de metri a fost adăugat moscheii în urmă cu 700 de ani.

Ne continuăm drumul prin deșertul Iranian și ajungem în Varzaneh pentru a vizita micuța așezare din deșert și pentru a interacționa cu localnicii.

Seara ajungem în Isfahan, unde ne vom caza la hotel de 3*.

Ziua 10 (21 Octombrie 2023): Isfahan

Azi vom vizita orașul grădinilor și al palatelor. Fostă capitală a Iranului, Isfahan, supranumit și “Bijuteria Persiei”, cu a sa arhitectură impresionantă, palate, grădini, bazare, minarete și poduri acoperite, face să fie cea mai populară destinație turistică din Iran!

Vom vizita:
Piața Naqsh-e-Jahan, una dintre cele mai mari din lume, înscrisă în Patrimoniul UNESCO;
Moscheea Imam, situată în partea sudică a Pieței Naqsh-e-Jahan, care datează din secolul al XVII-lea;
Moscheea Sheikh Lotfollah construită în 1618 pentru a fi moschee privată pentru membrii casei regale Safavide;
Palatul Ali Qapu;
Marele Bazar Isfahan;
Podul Si-o-seh construit din ordinul regelui Shah Abbas I;

Seara ne vom caza la hotel de 3 stele în Isfahan.

Ziua 11 (22 Octombrie 2023): Isfahan

Vom servi micul dejun și vom merge să facem o scurtă drumeție de aproximativ 2 ore pe muntele Safeh care este foarte aproape de Isfahan. De aici vom avea o priveliște de belvedere asupra orasului.

După ce ne întoarcem în oraș vom vizita:
Palatul Chehel Sotun, cunoscut și ca Palatul cu 40 de coloane;
Moscheea Jameh cunoscută ca fiind cea mai veche moschee din oraș și una dintre cele mai vechi din Iran;
Catedrala Vank;

Ziua 12 (23 Octombrie 2023): Isfahan – Abyaneh – Kashan – Teheran

În drumul nostru spre Teheran ne vom opri să vizităm satul istoric Abyaneh, unul dintre cele mai vechi din Iran. Satul atrage foarte mulți vizitatori localnici și străini anual.

Următoarea noastră vizită va fi în Kashan, unde ne vom opri să servim masa de prânz, ca mai apoi să vizităm casele vechi Boroujerdi și Tabatabaei. Acestea au fost construite în anul 1857 de către arhitectul Ustad Ali Maryam pentru soția lui Haji Mehdi Boroujerdi, un negustor bogat al zonei.

Apoi vom vizita Moscheea Agha Bozorg, construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea ca madrasă.
După amiază vom ajunge în Teheran, unde ne vom caza la hotel de 3*.

Ziua 13 (24 Octombrie 2023): Teheran – Tochal – Teheran (opțional)

Astăzi vă propunem o excursie opțională în care vom urca cu telecabina pe vârful Tochal la altitudinea de 3700 m. Din vârf putem admira un întreg domeniu schiabil și capitala Teheran, oraș de 16.000.000 de locuitori.

După amiază revenim în Teheran unde vom avea timp liber pentru plimbare și cină.

Ziua 14 (25 Octombrie 2023): Teheran

Astăzi vom vizita cel mai mare oraș al Iranului și totodată capitala țării.
Vom începe cu Palatul Golestan aflat în centrul vechi al orașului;
Continuăm cu Muzeul Național al Iranului unde vom găsi o colecție impresionantă de sculpturi, ceramică și sigilii care datează din secolele IV și V î.H;
Tezaurul Național de bijuterii, unde sunt expuse cele mai importante bujuterii ale monarhilor iranieni;
Palatul Sahului Saad Aaba.

După amiază vom avea timp pentru ultimele cumpărături și relaxare pe străzile din Teheran.

Ziua 15 (26 Octombrie 2023): Teheran - București

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures!

Include/Nu include

 • Biletele de avion internaționale conform programului
 • Bagaj de mâna și de cală
 • Taxe de aeroport
 • Transport pe toată durata excursiei în Iran
 • Zbor intern de la Teheran la Qeshm
 • 14 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
 • Ghidaj în limba engleză pe toată durata excursiei
 • Însoțitor de grup din România
 • Distracție și bună dispoziție
 • Mesele de prânz si cinele
 • Tips pentru ghizii locali
 • Taxele de viza
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Posibil test PCR
 • Asigurarea storno + medicală (vă putem ajuta cu oferte)
 • Alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri)

Durată

15 zile / 14 nopți

Destinație

Iran

Recenzii

0/5
Fara voturi
Bazat pe 0 recenzii
Excelent
0
Foarte bine
0
Bine
0
Slab
0
Foarte slab
0
Arată 1 - 0 din 0 în total

Scrie o recenzie

de la 11627 RON

Recomandări

×