Excursii de 1 zi

Asezarile rupestre din Arges

 

In luna ianuarie va invitam sa vizitam impreuna locuri cu o incarcatura spirituala si istorica deosebita. Calatoria noastra va consta in vizitarea celor 3 biserici rupestre din județul Argeș.

Prima oprire o vom face la “Manastirea Cetatuia Negru Voda”, despre care se spune ca ar fi “Meteora Romaniei”, prin prisma asezarii sale, pe un varf de munte la altitudinea de 881 m. 

Manastirea este una dintre cele mai vechi asezari sihastrice de la noi din tara, ea fiind construita pe vatra unei importante asezari dacice, la ordinele lui Negru Voda, avand rol de refugiu, in cazul in care Curtea Domneasca de la Campulung ar fi fost atacata.

La acest schit si-au gasit refugiul de-a lungul timpului mai multi voievozi ai Tarii Romanesti: 

Nicolae Alexandru Voievod, Ioan Radu Negru Voievod, Vladislav Vlaicu, Vlad Tepes, Mihai Viteazu, Matei Basarab, Constantin Şerban Voda, Constantin Brancoveanu, stolnicul Constantin Cantacuzino şi primul rege al Romaniei, Carol I.

Pe langa Biserica ruprestra, vom mai vedea: Pestera Mosului (Zamolxis), urmele de pasi in piatra, Cavalerul Trac ( Sculptura în relief negativ, vechimea fiind de circa 3500 ani.) si Crucea Dorintelor.

Mai departe ne indreptam catre Namaiesti, unde legenda spune ca, dupa ce a propovaduit în Dobrogea, apostolul Andrei, pornind în calatorie in Dacia Superioara, a ajuns în locul unde se afla astăzi biserica din piatra de la Namaiesti, pe atunci o stâncă în care era un templu inchinat zeului Zamolxes. Negasind pe nimeni în templu, apostolul Andrei a rostit către însoţitorii săi Nemo est (Nu este nimeni), de unde numele Namaiesti.

Ramanem in Namaiesti si mergem sa vizitam casa memoriala a marelui poet roman George Toparceanu.

Ultima noastra vizita va fi la Corbii de Piatra, cea mai veche manastire rupestra din tara noastra (datează din secolul XIV), ce gazduieste si cel mai vechi ansamblu de pictura. 

Cele trei Manastiri, Namaiesti, Corbii de Piatra și Cetatuia Negru Voda  formează un triunghi echilateral cu latura de 20 km, o  formă geometrica perfecta, cunoscuta ca triunghiul initiatic, magic sau sacru al Argesului.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uită niciodată!

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu DCR Adventures.

 

Durata: 1 zi

Plecare: Duminica, 17 ianuarie 2021, ora 06.30 cu autocar/microbuz/minivan, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

 Întoarcere: Duminica, 17 ianuarie 2021, orele 22:30, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

 

Obiective turistice:

- Schitul rupestru Cetatuia;

- Casa Memoriala George Toparceanu

- Namaiesti;

- Schitul rupestru Corbi de Piatra.Prețul: 130 RON

Preț Adventures Club member: 110 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)


*Include:

- Transportul cu autocar/microbuz/minivan/masina

- Ghid național

- Însoțitor grup*Nu include
-mese
-taxe obiective

 

*Grup minim de participanti:12***NOTA***

*In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!

 

* Termen de plata: 14.01.2021, in limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

Ups, ne pare rau, pentru aceasta excursie nu mai sunt locuri disponibile!

 Social Media

Plata Online

  • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.