Excursii de 1 zi

Oltenia De Sub Munte


“Oltenia de sub munte”  reprezinta o zona turistica cunoscuta pe plan intern dar si international, cuprinzand un patrimoniu cultural dar si natural deosebit. Pesterile Polovragi si Muierilor, casele fortificate de la Maldaresti precum si ceramica de Horezu sunt doar cateva dintre atractiile care asteapta sa fie descoperite in aceasta excursie!

 

Plecare: Sambata, 14 Decembrie 2019, ora 05.45 cu autocar/midiautocar, in functie de numarul de participanti, din Piata Victoriei, parcarea centrala.

Intoarcere: Sambata, 14 Decembrie 2019, orele 22:00, in functie de trafic, tot la Piata Victoriei, parcarea centrala.

Durata: 1 zi.

 

Obiective turistice : 

 • Pestera Muierilor
 • Pestera Polovragi
 • Cula Greceanu
 • Cula I.G. Duca
 • Casa Memoriala I.G. Duca
 • Atelier olarit in Horezu

 

Pestera Muierilor a adapostit, in timpul razboaielor, cand barbatii plecau la lupta, foarte multi copii si femei, de unde i se trage si numele. Sectorul amenajat pentru turisti are o lungime de 573m. In aceasta pestera s-au descoperit ursi de caverna complet pietrificati.

 

Pestera Polovragi este o pestera cu temperatura constanta de 9 grade Celsius. Primul sector al galeriei a fost de-a lungul timpului un refugiu al localnicilor: daci, vraci, calugari, fiecare avand marcat cel putin un simbol. Pestera gazduieste o colonie de hibernare de aproximativ 300 lilieci cu potcoava. 

 

Complexul Muzeal Maldaresti a fost organizat intr-un cadru natural pitoresc si reuneste Culele Greceanu, Duca, precum si Casa Memoriala I.G.Duca. Etimologia cuvantului „cula” deriva din turcescul „kule”, care desemneaza un turn, iar in spatiul romanesc defineste, prin extensie, o locuinta intarita in forma de turn. Ridicate de boiernasi olteni, ca masura de aparare impotriva amenintarii incursiunilor pasalelor de la Vidin si Ada-Kaleh si cetelor de haiduci care se inmultisera ingrijorator, culele au dainuit pana in zilele noastre facand dovada rezistentei lor.

Horezu este un oras orientat catre activitati de artizanat specific romanesc, precum olaritul.Ceramistii din zona sunt adevarati mesteri care respecta traditia si care au facut saltul de la etnografic la artistic, de la utilitar la estetic, produsele de lut devenind adevarate opere de arta.

Vom face si noi o oprire la un atelier de ceramica pentru a intelege tehnicile folosite si pentru a ne crea propriul obiect din ceramica!

 

Ce trebuie sa ai la tine:

- buna dispozitie
- imbracaminte corespunzatoare vremii
- apa/suc/ceai,  gustari dupa preferinte(sandwichuri,fructe,covrigei,etc), tinand cont ca vom avea doar popasuri, fara oprire pentru masa la restaurant.

 

Pretul: 130 RON

*Include:

 • Transport autocar pe toata durata programului
 • Ghid National
 • Insotitor grup

 

*Nu include:

 • Intrarile la obiective
 • Cheltuieli personale

**Rezervarea se face prin completarea formularului din linkul de mai jos si prin plata integrala a excursiei**

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Invalid Input

Valoare incorecta

Acest formular colecteaza informatiile necesare pentru efectuarea rezervarii si generarea unei facturi de plata.
Verificare Anti SPAM
Arata alta imagine Valoare incorecta

 

Social Media

Plata Online

 • Sigla PlatiOnline
© 2018 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.