Circuite România

Revelion in Tara Motilor

 

Agenția DCR Adventures te invită să petreci un revelion memorabil în inima Apusenilor.

Satele din Munţii Apuseni îşi întâmpină oaspeţii din acele zile într-o atmosferă de poveste. Ninsorile dau strălucire aşezărilor din inima Ţării Moţilor pe care le transformă într-unele dintre cele mai atractive locuri pentru pasionaţii de fotografie.

Vom vizita obiective precum: Cetatea Alba Carolina, Peștera Poarta lui Ionele, Satul Casa de Piatră, Peștera Coiba Mare, Izbucul Tăuz și Groapa Ruginoasă.


Daca ți-am atras atenția, mai jos îți prezentăm programul nostru detaliat:Ziua 1 (Joi, 30 decembrie):

Ne vedem la ora 05.30 în Piața Victoriei, parcarea centrală și pornim la drum pe ruta București-Pitești-Sibiu-Alba Iulia-Gârda de Sus. Prima oprire o vom face in Sibiu - o destinație magică pentru sărbătorile de iarnă. Aici vom putea servi masa, ne vom putea bucura de Târgul de Crăciun care aduce magie în Piața Mare a Sibiului, cu căsuțe bogate în decorațiuni și delicii gastronomice. Roata, caruselul și casa lui Moș Crăciun contribuie de fiecare data la buna dispoziție a turistilor. 

 Dupa această vizită ne îndreptăm spre Alba Iulia să vizităm cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. 

Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.

Ultima a fost ridicată la Alba Iulia la începutul secolului al XVIII-lea. 

 

Apoi, ne îndreptăm spre cazare la Pensiunea Dig's. Seara vom servi cina, vom sta la povești si ne vom juca diverse jocuri de societate.

 

Ziua 2 (Vineri, 31 decembrie):

În ultima zi din an, după ce vom servi micul dejun, ne pregătim să o luăm din loc intr-o frumoasa drumetie până în Satul Casa de Piatră, unde ne vom bucura de peisajele autentice specifice acestei zone. Drumetia este de dificultate usoara, iar durata acesteia va fi de aproximativ 4-5 h (cu tot cu pauze).

De asemenea, vom mai vizita și Peștera Coiba Mare care are cel mai mare portal de pesteră din România, cu o dimensiune de 47 metri înălțime și 74 de metri lățime, dar și Izbucul Tăuz, care are o adâncime de -87 de metri, fiind considerată cea mai adâncă cavitate inundată explorată din România. Prin Izbucul Tăuz ies la lumină apele ce intră în subteran prin peşterile Coiba Mare şi Coiba Mică.

Ultimul obiectiv al acestei zile este Peștera Poarta lui Ionele - o peșteră ce captivează vizitatorul prin impozantul portal de peste 12 metri înălțime, fiind situată în versantul drept al Văii Ordâncușa. 

Apoi, ne indreptam spre cazare pentru a ne pregati pentru petrecerea de revelion.

 

Ziua 3 (Sambata, 01 ianuarie):

După ce ne vom trezi, mai târziu ca de obicei, ne vom delecta cu un mic dejun delicios.

Apoi, ne urcam in autocar si mergem catre cea mai mare statiune balneoclimaterica din Romania - Baile Felix. Incepem nou an cu o relaxare in apele termale ale complexului Apollo.

Primele izvoare termale au fost folosite pentru vindecarea anumitor boli reumatice inca din anii 1400. Dupa anul 1900 aceasta statiune a fost recunoscuta in intreaga tara pentru efectele terapeutice benefice ale apelor termale.

De asemenea, aceasta este printre putinele statiuni din Romania care este la dispozitia turistilor tot anul, indiferent de anotimp. Acest lucru se datoreaza in special apei termale care pe langa efectele curative ofera conditii perfecte pentru recreere si distractie.

Pentru iubitorii de sporturi de iarna care nu doresc sa petreaca o zi de relaxare in apele termale ale complexul Apollo, pot petrece o zi pe Domeniul Schiabil Vârtop Arieșeni, asta daca iarna va tine cu noi si ne va oferi suficienta zapada:D.

Pe serara revenim la cazare pentru a servi cina.

 

Ziua 4 (Duminica, 02 ianuarie):

Dupa servirea micului dejun, ne pregătim bagajele și plecăm spre casă pe aceeași rută pe care am și venit. 

În drumul nostru spre casă, ne vom opri să vizităm: Groapa Ruginoasă un fenomen geologic natural, mai exact o ravenă de peste 600 de metri diametru și 100 de metri adâncime. Aceasta face parte din Parcul Natural Apuseni și reprezintă o vale cu versanți abrupți, formată prin eroziune de șuvoaie (ravinare) ceea ce a determinat apariția stratelor de cuarțite (de culoare roșu-violaceu), conferind zonei (din punct de vedere peisagistic) un aspect aparte.

Pentru a vizita acest obiectiv vom face o drumeție de aproximativ 2 h (dus-intors), având un nivel de dificultate ușor spre mediu.

 

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

**NOTA**

Programul poate suferi modificari in cazul in care vor aparea noi restrictii!

 

 

Plecare: Joi, 30.12.2021, ora 05.30 cu autocar/microbuz/minivan, în funcție de numărul de participanți, din Piața Victoriei, parcarea centrală.

 

Întoarcere: Duminica, 02.01.2022, orele 23:00, în funcție de trafic, tot la Piața Victoriei, parcarea centrală.

 

Durată: 4 zile, 3 nopți

Prețul: 1150 RON/persoana

Preț Adventures Club member: 1035 RON/persoană (vezi regulamentul Adventures Club aici)

**ACCEPTĂM TICHETE DE VACANȚĂ**

 

**Rezervarea se face prin completarea formularului de mai jos și plata unui avans de 350RON/persoana, diferenta achitandu-se astfel:

- pana la 23.11.2021 (400RON/persoana)

- pana la 20.12.2021 (400RON/persoana)

 

 

*Include

✓ Ghid Național

✓ Transportul cu autocar/microbuz/minivan

✓ Cazare 3 nopți în camere duble/triple la Pensiunea Dig's din Gârda de Sus

✓ Mic dejun inclus* Nu include

√ Intrările la obiective

Masa festivă pentru seara de revelion (250 RON)

√ Alte cheltuieli personaleNumar limitat de locuri: 10 locuri disponibile!

  

Notă

*În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar sau rambursarea sumei!*

*In cazul in care nu veti participa la eveniment din orice motiv trebuie sa gasiti un inlocuitor pentru rambursarea sumei!

 

 

* Termen de plată: 20.12.2021, în limita locurilor disponibile!

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos:

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

* Valoare incorecta!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Invalid Input

* Te rugam sa completezi acest camp

Acord de prelucrare al fotografiilor si clipurilor video efectuate cu turistul in aceasta excursie de catre agentia de turism DCR Adventures, in vederea postarii pe site-ul www.dcradventures.ro si pe conturile de social media ale agentiei.

Invalid Input

Invalid Input

Serie invalida!

Codul este invalid!

Valoare incorecta

Valoare incorecta

Acest formular colecteaza informatiile necesare pentru efectuarea rezervarii si generarea unei facturi de plata.
Verificare Anti SPAM
Arata alta imagine Valoare incorecta

 

Social Media

Plata Online

  • Sigla PlatiOnline
© 2019 Agentia de turism DCR Adventures SRL Toate drepturile rezervate.